Имало още двама с предполагаемия убиец на Виктория Маринова

Жената и лелята на Северин роговориха пред медии

по статията работи: Ани Романова | 11.10.2018 | 09:05
Имало още двама с предполагаемия убиец на Виктория Маринова

Имало е още двама души, така разбрах. На майка си каза само, че е изнасилил момичето”. Това разказа пред Нова тв лелята на 21-годишния Северин Красимиров, който беше задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

"Видях кръв и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче. После разбрах от новините”, разказа жената на Северин.

Снощи в квартал "Селеметя” в Русе напрежението се повиши и местните накараха двете жени да говорят пред медии. Хората от квартала също имат съмнения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излиза с още двама души и тръгват на рожден ден.

Както Новините на NOVA първи съобщиха, 21-годишният Северин Красимиров беше арестуван във вторник вечерта в Германия. Именно върху него падат подозренията на разследващите, че е убиецът на журналистката Виктория Маринова.

Бруталното нападение вероятно е било случайно, обявиха разследващите на извънреден брифинг в сряда. А кадри показват предполагаемото бягство на убиеца от местопрестъплението.

Коментарите, след убийството доведоха и до политическо напрежение, премиерът Бойко Борисов се ядоса на партньорите си от Брюксел.

Според разследващите в деня на убийството Северин се прибирал от купон с много алкохол. Минал през парка, край който Виктория тичала. Има свидетели, има и кадри от камери, на които е запечатано предполагаемото бягство след убийството.

"От това, което е установено на този етап, сочи за спонтанно забелязване на жертвата, нападение, извършването на сексуално посегателство. Лицето е тренирало бокс”, заяви на брифинга главният прокурор Сотир Цацаров.

След това Северин се прибрал в къщата на леля си. Тя и жена му видели, че дрехите му са покрити с кръв и кал. Свалил ги и ги хвърлил в съседна стая, разказаха пред телевизията разследващи. Твърдят, че в деня на убийството бил облечен с тези дрехи.

"Част от ДНК експертизите са готови. Очакваме още доказателства”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

"На лице е пълно съответствие между ДНК профила на извършителя, който е установен върху жертвата, с дрехи в дома му”, каза Цацаров.

Жената на Северин и леля му го посъветвали да замине за Германия при майка си, предаде още NOVA. Напуснал страната през "Дунав мост” в неделя следобед. А след като пристигнал в Германия, в квартала се разчуло защо е избягал. Именно хора от  "Селеметя” помогнали на полицията да установи къде точно в Германия се намира Северин.

"Когато пристигнах от Германия в неделя следобед, час по-късно разбраха за целия случай. Той е извършителят на това престъпление, в неделя напуска страната и вчера е пристигнал в Щаде, на 60 км от Хамбург”, разказа мъж от квартала, в който живее Северин.

"След процедура пред германски съд, следва привеждане тук, повдигане и предявяване на обвинение. Едното е за изнасилване. Особено тежък случай, за който наказанието е между 10 и 20 години.  За обвинението за умишлено убийство – 15-20 години или доживотен затвор”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Лелята и жената на Северин са били в ареста на русенската полиция за 24 часа и са  разпитани. Сред задържаните е и вторият баща на младия мъж. Сега притесненията остават за хората от квартала – да няма саморазправа с тях.

А работата по случая не приключва. Доказването на вината остава в ръцете на разследващите, а след като Северин бъде върнат в България ще започне съдебният процес срещу него.

Процедурата по екстрадиране на Северин Красимиров може да отнеме от 2 седмици до 40 дни. Това коментираха германските власти след ареста.

Северин Красимиров е арестуван във вторник, минути след 20:00 часа. Полицията го е открила в град Щаде, Долна Саксония, където живее майка му. Това се е случило, след като е издадена европейска заповед за ареста на мъжа.

"Във вторник към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град Щадe. Той е заподозрян за убийството на българската журналистка”, заяви Фредо де Врийс, директор на Службата за криминални разследвания в Долна Саксония.

"Сътрудничеството между всички власти, свързани с европейската заповед за арест, се оказа успешно. Не само полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, но и разследващите и спецчастите на федералната служба  - всички те си сътрудничиха много професионално. Ние непрекъснато обменяме информация. Искам да спомена и федералната служба за криминални разследвания на Германия, която ми даде важни насоки след контакти с властите в София”, заяви Врийс.

"Молбата за екстрадиция е автоматично свързана с европейската заповед за арест. Това означава, че заподозреният се явява пред регионалния съд в Щадe тази и там ще решат дали са необходими допълнителни съдебни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но предполагам, че българските власти ще настояват за екстрадиция", заяви Врийс.

След като процедурата бъде задействана, предстои съдът да вземе решение дали Северин Красимиров ще бъде предаден на българските власти.

А след ареста за първи път пред медиите говори бившият съпруг на Виктория Маринова. Двамата имат дъщеря на 7 години и поддържали добри отношения след развода. Именно бившият съпруг Свилен Максимов е човекът, говорил за последно с Виктория Маринова.

"Последно разговарях сутринта, преди да стане това нещо. Някъде следобед ми се обади майка й, за да ми каже, че не е отишла да вземе детето, нещо, което никога не се е случвало”, разказа Максимов. След като става ясно, че Виктория е убита, той е един от първите разпитани в полицията.

Екипът на телевизията, в която е работила Виктория Маринова, е започнал постъпки за учредяване на фондация на името й.

Поклонението ще бъде в петък в храм "Света Троица” в Русе.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • 14:40 Вълкът и седемте козлета 2...
  • 14:45 Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • 15:20 Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.