Компанията Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер

Волфрам Зенгер-Вайс ще заеме поста на главен изпълнителен директор

по статията работи: iNews.bg | 16.05.2018 | 14:48
Компанията Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер

"Епохата на неговото управление се характеризира с последователен професионален подход и интелигентно разширение" / От 2019 г. Волфрам Зенгер-Вайс ще заеме поста на главен изпълнителен директор /
Юрген Бауер, понастоящем Директор иРегионален Мениджър Изток , ще се присъедини към Борда на директорите в бизнес областта на сухопътния транспорт

Компанията Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер

Юрген Бауер, дългогодишен Регионален мениджър Изток за Гебрюдер Вайс, ще се присъедини към Борда на директорите от 2019 г. (Източник: Гебрюдер Вайс)

 

Волфганг Ниснер (63 г.) оглавява международната логистична компания Гебрюдер Вайс от 2005 г. Към момента една изключително успешна кариера е на път да премине на следващ етап в края на годината – поне що се отнася до оперативната дейност. Както съобщава Надзорния съвет на компанията, по план на 31 декември 2018 г. Волфганг Ниснер ще се оттегли от своя пост. . "Волфганг Ниснер има безценен принос за развитието на компанията", – казва Каспар Айнем, председател на Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс. "Неговата кариера се характеризира с непрекъснати подобрения в професионален план и интелигентно разширение". Под неговото ръководство компанията, чиито корени датират още от XV век, отбеляза почти двукратно разширение в различни бизнес сегменти. През 2004 г. Гебрюдер Вайс е с оборот от 700 милиона евро, а днес – 1,55 милиарда евро. Броят на филиалите на компанията нарасна от 102 до 150. Междувременно броят на служителите се е увеличил от приблизително 3500 до над 7000 души. "Волфганг Ниснер се оказа достоен приемник на Хайди и Пол Зенгер-Вайс, спомогна за укрепването на компанията, вследствие на което тя се позиционира като доставчик на висококачествени логистични услуги по целия свят. Със своето богато портфолио и силен екипен дух, компанията ще остане конкурентоспособна и в бъдеще. За подобни достижения Волфганг Ниснер няма как да не получи възможно най-високо уважение и признание както от страна на Надзорния съвет, такa и от всички служители на Гебрюдер Вайс, – казва Каспар Айнем.

В края на годината Волфганг Ниснер ще напусне поста Главен изпълнителен директно и член на Управителния съвет, отговарящ за направление сухопътен транспорт. През следващата година се очаква Волфганг Ниснер да се присъедини към Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс, в следствие накоето ще продължи да бъде част от компанията. .

 

Компанията Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер

След 14 успешни години на управление в качеството си на Главен изпълнителен директор на Гебрюдер Вайс, в края на 2018 г. Волфганг Ниснер ще напусне оперативната дейност на компанията и ще се оттегли в заслужена почивка. (Източник: Гебрюдер Вайс)


Новият Главен изпълнителен директор ще бъде Волфрам Зенгер-Вайс

Необходимо е да се отбележи, че като кандидат за приемник на поста Главен изпълнителен директор Волфрам Зенгер-Вайс се явява в качеството си на изключителна личност: През януари 2019 г. той ще поеме отговорност за дейността на международния логистичен концерн. От 2005 г. Волфрам Зенгер-Вайс е член на Борда на директорите на Гебрюдер Вайс, ръководи финансовите и юридически операции,инвестиции ; HSEQ; вътрешен одит, сливания и придобивания.
"През времето на управлението на Ниснер, Волфрам Зенгер-Вайс участваше в реализацията на всички решаващи стратегически инициативи на компанията. Убедени сме, че господин Зенгер-Вайс ще съумее да преодолее всички възможни препятствия по пътя на по-нататъшното развитие на компанията и да затвърди престижната ѝ репутация сред конкуренцията", – споделя Каспар Айнем. От 2012 г. Волфрам Зенгер-Вайс е Президент на австрийската централна асоциация "Спедиция и логистика", като по този начин отстоява позициите на Австрия като страна с добро логистично местоположение. Роден във Форалберг, днес Волфрам Зенгер-Вайс живее във Виена и работи както в централния офис на Гебрюдер Вайс в Лаутерах , Форалберг, така и в представителството на компанията във Виена. Волфрам Зенгер-Вайс е на 47 години, женен, с три деца.

Във връзка с напускането на поста в Управителния съвет, от страна на Волфганг Ниснер, управлението на направление сухопътен транспорт ще бъде преструктурирано. Юрген Бауер (48), дългогодишен Регионален мениджър Изток в Гебрюдер Вайс се присъединява към Управителния съвет. Както и досега, Питър Клойбер ще оглавява CEP (експресни куриерски пратки) работа с нови клиенти, IT услуги, развитие на човешките ресурси, бранд мениджмънт и комуникации, логистика и проучване и развитие. Хайнц Зенгер-Вайс оглавява дивизия Въздушен и Морски транспорт за корпорацията; продажби и митнически операции. "Като цяло Надзорният съвет е изключително доволен от посоката на развитие на компанията", – казва Каспар Айнем. "И се радваме, че от следващата година в управленския екип на компанията ще разполагаме с четирима изтъкнати мениджъри, които са допринесли много за успеха на дейността ни през последните години и са се доказали като полагащи много грижи за запазването на добрата работна среда, която много хора наричат ‚Оранжевото семейство".

С настоящото известие компанията би искала да информира в най-кратък срок своите служители, клиенти и партньори за настъпващата промяна в топ мениджмънта на компанията. Волфрам Зенгер-Вайс и Юрген Бауер ще могат да коментират техните нови позиции след началото на 2019 г.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

 • Сега Вяра и общество с Горан Благоев...
 • 15:00 Венецът на Св.Йоан детски игрален...
 • 16:40 Шоуто на Греъм Нортън с участието...
 • 17:30 Джинс Родът на проф.Анастас...
 • 18:00 Извън играта развлекателно...
 • 18:45 Нощта на шампионите - церемония по...
 • 19:45 Лека нощ, деца!
 • 20:00 По света и у нас информационна...
 • Сега "Смотаняци 2" - комедия, (САЩ, 1993...
 • 15:00 "Бригада Нов дом" - социален проект
 • 16:00 "Мармалад" - токшоу
 • 18:00 "Карбовски: Втори план" -...
 • 19:00 bTV Новините - централна емисия
 • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
 • 20:00 Мегахит: "Човек отвътре" - трилър,...
 • 22:30 Мегахит: "Ван Хелсинг"...
 • Сега "Смърфовете" - с уч. на Ханк...
 • 15:00 "Професия блондинка 3" - с уч. на...
 • 17:00 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
 • 17:55 "Теглене на Лото 5 от 35 -...
 • 18:00 "Ничия земя" - предаване
 • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
 • 19:30 НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ
 • 20:00 "Белият зъб: Митът за белия вълк" -...
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Кой безумец вкара в учебник, че мъжът трябва да бие жената? МОН крие имената на оценителите, одобрили или проспали дискриминиращия цитат от Корана

Анкета

Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница