Плевнелиев и Прокопиев "трупали" имот след имот

Държавният глава заблудил и Сметната палата

по статията работи: Христина Рафаилова | 14.11.2013 | 08:28

Президентът Росен Плевнелиев и бизнесменът Иво Прокопиев пазарували имоти и терени "на кило". Това показва разследване на вестник "Телеграф". Придобивките на двамата съратници отново показват връзката между двамата, въпреки че държавният глава упорито отрича, че изпълнява президентските си функции под нечие влияние.

Официално Плевнелиев декларира 5 къщи с дворове и парцели за близо 4 млн. лева, но реалната им пазарна стойност е близо 5 млн. евро – т.е. над 2 пъти по-висока, твърди медията. Прокопиев също не изостава от "своя" приятел.

Център

Олигархът купува първия си апартамент в София – на ул. "Гурко" 74. Жилището е от 141 квадрата и е максимално близо до жълтите павета – ­ мечтата на повечето провинциалисти. Сделката е интересна и с друго. Реализирана е през ноември 1998 г., когато Иво Прокопиев е само издател на в. "Капитал". Той брои 34 милиона (неденоминирани) лева за апартамента, чиято данъчна оценка е три пъти по-висока. По онова време това беше масова практика – сделките се изповядваха на силно занижени цени и така купувачите излизаха чисти пред данъчните.

Лозенец

На "Гурко" 74 се води жената на Прокопиев – Галя. Той самият е регистриран на ул. "Малуша" 11 в престижния квартал "Лозенец". Този имот му отива повече. Масивна 3-етажна сграда, на всеки етаж по един апартамент от 170 квадрата, сутерен, мазе, котелно помещение, плюс дворно място от 560 квадрата. Прокопиев го купува през май 2002 г. от Първа финансова брокерска къща за смешната сума от 20 000 долара. Курсът на БНБ долар-лев тогава е приблизително 1:2. Голям късмет трябва да е извадил Прокопиев. По това време квадратният метър в "Лозенец" вървеше по 360 долара. За тия пари там не можеше и гарсониера да се купи, какво остава за цяла къща.

Но някои финансови институции си обичат Иво Прокопиев и правят за него неща, които по принцип отказват. Да вземем Уникредит Булбанк например, която е и най-големият кредитор на Прокопиев и неговите фирми. През май 2007 г. банката му отпуска кредит в размер на 420 000 евро срещу ипотека на поредния апартамент в центъра на София – на ул. "Патриарх Евтимий” 22. Като съсобственик ­ трето задължено лице, е посочена съпругата Галя Прокопиева. Жилището е 186 квадрата и според нотариалния акт Прокопиев е платил за него 420 000 евро. Обикновено банките отпускат кредит за около 70% от стойността на обезпечението, за да се подсигурят и за лихвите. Явно обаче има изключения само за свои хора. Дянков

Ще попитате за какво са им на Прокопиеви толкова апартаменти? Ами винаги могат да потрябват за някой близък приятел. А когато този приятел е вицепремиер и финансов министър, всичко си идва на мястото. Точно в един от апартаментите на Прокопиев на ул. "Доспат" 60-62 живееше Симеон Дянков. И сигурно щеше да си изкара мандата там, ако не се беше разчуло и тогавашният премиер Бойко Борисов не се беше разпоредил вицето да бъде настанено в резиденция "Бояна".

Как се е отплатил Дянков на хазяина Прокопиев, си знаят само те двамата. Всъщност една от най-късметлийските години на Прокопиев по отношение на имотите е 2002-ра. Тогава му се сбъдва и друга мечта след тази за жълтите павета да вдигне къща на първа линия на морето. Буджака През април и октомври 2002 г. Прокопиев купува пак за смешни пари близо 4 декара в местността Буджака край Созопол, на 10 метра от морския бряг. За смешни пари, защото зоната е защитена, и ако си обикновен човек, наследил от дядо си някой и друг декар там, нищо не можеш да построиш.

Както добре знаете, всички сме равни пред закона, но някои са по-равни. В случая сред по-равните освен Иво Прокопиев са и някои негови семейни приятели и бизнес партньори като Филип Харманджиев и журналистът от в. "Капитал" Йовко Николов, по-известен като Йово Николов. Пътеката до Буджака прокарва Харманджиев. Още в края на 2000 г. той купува там 2 дка земеделска земя осма категория за 1000 лв. Две години по-късно същото правят Прокопиев и Николов.

Днес там се издигат техните хасиенди, които се оценяват на по няколко милиона евро. Опасани са с яки огради, морето е само за тях, преградили са дори улица, по която обикновените хора са можели да стигнат до брега. Иначе Прокопиев и медиите му са големи защитници на природата. Но само там, където има далавера за тях – зелената енергия. Прокопиев и жена му Галя си имат и нива от 5 дка в землището на с. Варвара в община Царево. Сигурно пак е на първа линия. Къщата им пък на Халкидики, в Гърция е близо до семейните приятели Плевнелиеви (виж карето).

И за да редуват морето с планина, са вдигнали къщи в Априлци и в разложкото село Баня. Схемата и тук е същата – купуват евтини ливади, вкарват ги в регулация и започват да строят. Така в с. Баня са вдигнали две еднофамилни къщи, които по незнайно какви причини са продадени. Едната на "Доспат пропъртис”, чийто собственик по това време е Иво Прокопиев. Другата на разградската фирма ОТО, която пък е на брат му Александър Прокопиев. Нищо не се губи, всичко остава в семейството. Бягство През 2010 г., когато бизнесът му сериозно закъса, Прокопиев се изнесе със семейството си към Сингапур.

Азиатският тигър от няколко години насам привлича множество чуждестранни инвеститори – в това число и български, заради либералната си данъчна политика и още по-либералното си отношение към съмнителни бизнесмени. В Сингапур Прокопиев живее на един от централните булеварди – Orange Grove Road 8, където се намира суперлуксозен жилищен комплекс от затворен тип. Според непотвърдена информация апартаментът, който обитават Прокопиеви, е тяхна лична собственост.

Президентът преметнал Сметната палата

Не липи, а поне по две офшорки се мъдрят пред белите спретнати палати, горда собственост на президента Росен Плевнелиев. Горе-долу такова е съотношението на свързаните с него дружества, регистрирани в райски кътчета за съмнителни авоари, спрямо броя на палатите, които притежава. Според официалните декларации, които е подал пред Сметната палата, настоящият държавен глава е горд собственик на пет къщи с двор, придобити на обща стойност от 3,4 млн. лева, на право на строеж, както и на пет парцела ­ три от тях дарени, а останалите закупени за скромната сума от под 300 000 лева.

Това е доста под пазарната цена на терените в разложкото село Баня, където са парцелите. Декларираното пред Сметната палата пък далеч не е всичко, което семейството на президента притежава, тъй като фирмите, които в момента се въртят от втората му съпруга – Юлияна, също могат да се похвалят с богат имотен пакет. Да не говорим, че сумите и данните, които Плевнелиев е заявил пред държавните одитори, не отговарят на тези, които фигурират в имотния регистър.

Това означава, че президентът, който упорито лъже цялото общество, че е платил палата си в Халкидики по банков път, а лъсна, че е броил парите кеш – чрез чекове, е излъгал и Сметната палата. На четири места – в София, в гръцкия курорт Халкидики, в българския Черноморец и в разложкото село Баня, са разположени къщите и парцелите на президента. Основната част от земите на държавния глава са концентрирани именно в китното селце, намиращо се до пистите на Банско. То е и едно от местата, където лъсва връзката между Плевнелиев и кръга около Прокопиев.

Президентът притежава къща тип ранчо там от 2009 г., като е декларирал, че я е придобил за 352 049 лева. Теренът под ранчото обаче е закупен още през 2007 г., като продавач е дългогодишният бизнес партньор на Прокопиев Филип Харманджиев. Бизнесменът и съпругата му Ива продават на Плевнелиев и втората му жена Юлияна терена от 1211 кв. м буквално за жълти стотинки. Цената е 3720 лева – т.е. по 3 лева на квадрат. Това впрочем далеч не е единственият щедър жест, направен от Харманджиев. През 2009 г. той и жена му даряват на Плевнелиеви по една шеста от два огромни парцела в село Баня. Според имотния регистър единият е с размер 216 дка, а другият – 290 дка.

Любопитното е, че въпросните парцели са описани в декларацията на Плевнелиев пред Сметната палата с грешна мерна единица. Там пише, че единият е 216 кв. м, а другият ­ 290 кв. м, което представлява занижение от хиляда пъти. Морето Година преди да се сдобие с ранчото в село Баня, Плевнелиев вече е горд собственик и на къща с двор в Черноморец. Китната постройка, строена няколко години и придобила завършен вид през 2008 г., е с басейн и е кацнала на първа линия на морето – на една скала. Факт, заради който еколози от няколко години насам алармират, че е незаконна.

Причината е, че скалите са изцяло държавна собственост. Пред Сметната палата Плевнелиев декларира, че стойността є е 254 258 лева. По-любопитното обаче е, че парцелът, на който е построена вилата, е закупен през 2005 г. срещу скромните 23 000 лева. На тази цена тогавашният бизнесмен и настоящ президент получава УПИ ­ т.е. право да застрои 769 кв. м. Цената е повече от изгодна, а щедрият продавач, уредил Плевнелиев с китното място над морето, се нарича Христо Москов – един от хората, заемащи централно място в бизнес схемите, разигравани от президента и приятеля му Прокопиев.

Както вече "Телеграф" разкри, Москов, който е сред управителите на "Бизнеспарк София", е ръководил фирмата "Дани консулт" по времето, когато Прокопиев е налял 9 млн. евро офшорни пари в проекти на свързаното с Плевнелиев дружество. Москов също притежава къща в Черноморец – точно до тази на президента. Пред Сметната палата бившият регионален министър и настоящ държавен глава не е посочил никакво друго свое притежание в района на морето.

Семейството му обаче е собственик и на други терени, но замаскирани като авоари на фамилната фирма на Росен и Юлияна Плевнелиеви ­ "Ателадиа" ЕООД (бившата "Плевнелиеви” ООД), която в момента се води 100% собственост и се управлява от първата дама. Според имотния регистър в региона на Созопол "Ателадиа” притежава общо три терена, два от които ниви – общо 7 дка, и парцел от 4629 кв. м. Столицата В декларациите си пред Сметната палата Плевнелиев твърди също, че пак през 2008 г. се е сдобил и с две къщи с двор в комплекса на Околовръстното в София ­ "Резиденшъл парк".

Той е дело на едноименната фирма, чийто бивш управител е Плевнелиев, като президентът твърди, че дал за едната къща от 478 квадрата застроена площ 702 бона, а за другата ­ 725 613 лева, срещу които получава 254 квадрата застроена площ. При справката в имотния регистър обаче лъсват съвършено други данни. Вилата от 478 квадрата е купена не през 2008 г., а през декември 2007 г. ­ т.е. Плевнелиев я е продал сам на себе си, защото по това време е и управител на "Резиденшъл парк" ­ София.

Според нотариалния акт пък тогавашният бизнесмен купува не готов имот, а право на строеж и брои не 702 143 лева, колкото е декларирал, а 85 037 лева. Т.е. десетократно по-малко от това, което твърди, че е платил. Интересен факт е също така, че цената е сключена при нива, по-ниски от данъчната оценка. Според нотариалния акт тя е 90 238 лева. Другият имот пък е деклариран пред Сметната палата два пъти – веднъж в декларацията на Плевнелиев за 2009 г., в която фигурира като готова къща от 254 квадрата, купена през 2008 г. за 725 613 лева. И веднъж в декларацията му за 2010 г., в която описва имот със същите характеристики, но като закупено право на строеж през 2009 г. заедно с право на строеж на пристройка към първата му вила в "Резиденшъл парк”.

В графата за цена на покупко-продажбата дава съответно 258 167 лева за новата едноетажна къща и 46 544 лева за правото на строеж на пристройка. Това прави общо 304 бона. В имотния регистър обаче фигурира само една сделка и тя е тази от 2009 г., като общо за правото на строеж на новата къща и пристройката към старата Плевнелиев е платил 253 984 лева. Остава отворен въпросът защо президентът е декларирал, че къщата е готова година преди реално да купи правото є на строеж, както и защо твърди, че е платил 725 бона за нея.

Активността на президентското семейство в София е повече от завидна, защото по партидата на Плевнелиев и двете му съпруги – бившата Вероника и настоящата Юлияна, има няколко дузини сделки. Въпреки че официално е разделен с Вероника от началото на века, както вече стана ясно Плевнелиев и тя продължават да поддържат добри взаимоотношения – най-вече бизнес. Така, освен че върти една от кипърските му офшорки ­ "Инокс”, през 2012 г. двамата са поделили и апартамент на столичната ул. "Лайош Кошут" 8, като Вероника е получила цялото жилище тип ателие.

То се намира на метри от настоящата є месторабота – шеф на HR отдела на една от банките в страната. Енергийният олигарх прехвърлил бизнеса си в офшорки От няколко години насам затъналият в дългове Иво Прокопиев трескаво прехвърля бизнеса си в офшорки, базирани предимно в Кипър. През 2008 г. една от фирмите на Прокопиев ­ "Алфа дивелопмънтс", придобива 75% от портфейла на един от най-големите фондове за имоти в България "Лендмарк".

По това време портфейлът на фонда включва 22 имота у нас и един в Турция с обща наемна площ от 92 300 кв. м и 61 400 кв. м земя за строеж. Сред активите на "Лендмарк" са няколко офис сгради в София и Варна, търговски парк в Пловдив. Според официалната информация "Алфа дивелопмънтс” плаща общо 210 млн. евро за имотите. Две години по-късно компанията прехвърля осем свои дружества на базираната в Никозия, Кипър, офшорка "Стокфорд". По данни на Комисията за защита на конкуренцията капиталът на осемте дружества е от апортни вноски на имоти. В тях влизат офис сгради и прилежащи терени с обща застроена площ 31 721 кв. м, както и незастроени терени в градски индустриални зони извън София с обща площ 293 602 кв. м.

В началото на 2012 г. още една фирма на Прокопиев за недвижими имоти ­ "Вазов пропъртис", преминава в ръцете на друга кипърска офшорка ­ "Уиклеф холдинг лимитед". Същата, през която заедно с друго кипърско дружество ­ "Столбърг”, Прокопиев направи врътка за 7 млн. лева с акциите на "Каолин”. Според разследване на TV7 "Уиклеф” е свързана и с президента Плевнелиев. Прехвърлянето на имотите на офшорки обаче очевидно не води до реална промяна на собственика. Поне така излиза от думите на самия Иво Прокопиев.

По време на скорошно гостуване в сутрешния блок на Нова телевизия олигархът надменно попита водещите дали знаят, че сградата, в която се помещава телевизията ("Порше център”, бел. ред.), е негова. Единият с къща, другият с хотел на Халкидики Прокопиев и Плевнелиев хранят общи интереси не само към офшорките и имотите, но и към дестинациите, в които се намират те. Така например през 2007 г. ­ годината, в която Плевнелиев се сдобива с огромния си палат на третия ръкав на Халкидики, за който, както "Телеграф” вече разкри, дори не плаща налози, защото е занижил данъчната си оценка, и Прокопиев се сдобива със собственост в курорта.

Става въпрос за огромен хотел в живописния залив на Йерисос, само на няколко километра от къщата на Плевнелиев. Обектът обаче се руши вече 6 години, защото енергийният олигарх бил прецакан от местни предприемачи. Хотелът, купен от Прокопиев, е някогашно бижу на смесеното българо-гръцко дружество за контролно-заваръчни устройства (КЗУ). Сградата е единствената по-забележителна постройка в района и върви с около 20 декара терен на хълма зад нея. Идеално място за строеж на луксозни вили. В селището се твърди, че местният архитект Янис Полидоракис убедил Прокопиев, че може да използва всички тези дадености, за да направи 5-звезден хотелски комплекс, и то само при "лек ремонт”.

Така Прокопиев купил имота буквално през прозореца на лимузината си, твърдят местни жители. Наел австрийска строителна фирма, която да проучи обекта и да разработи план за цялостното развитие на идеята за петзвезден курортен комплекс. Те обаче докладвали, че хотелът отвътре е като гробница и при сегашното му състояние трудно може да бъде превърнат в петзвезден. Олигархът пил една студена вода, замразил обекта и оттогава се опитва да го продаде. Но купувачи досега няма.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


73 dream on 14.11.2013 | 18:53
Плевнелеив и Прокопиев може да отричат колкото искат, но няма как да скрият онази истина която вече стиган до хората. Те са си авери от край време. Но не бива да забравяме че няма вечно приятелство, има вечни интереси. Плевнелиев е длъжник на Прокопиев защото той го вкара в политиката и в голямата игра с далавери с имоти и го приобщи към енергийната мафия.
72 emanoil momchev 14.11.2013 | 16:45
Тези двамата измекяри купуват имоти с нашите пари бе хора и се облагодетелстват на наш гръб, президента винаги ни е лъгал за това, а ние си траем все едно нищо не се случва.
71 reni angelova 14.11.2013 | 16:15
Как лъжат обаче тези двамата не е истина. Нямат никакъв срам. Каква наглост само.
70 трендафил въжарски 14.11.2013 | 15:46
Както вече "Телеграф" разкри, Москов, който е сред управителите на "Бизнеспарк София", е ръководил фирмата "Дани консулт" по времето, когато Прокопиев е налял 9 млн. евро офшорни пари в проекти на свързаното с Плевнелиев дружество. Москов също притежава къща в Черноморец – точно до тази на президента. Пред Сметната палата бившият регионален министър и настоящ държавен глава не е посочил никакво друго свое притежание в района на морето.
69 трендафил въжарски 14.11.2013 | 15:24
Така Прокопиев купил имота буквално през прозореца на лимузината си, твърдят местни жители. Наел австрийска строителна фирма, която да проучи обекта и да разработи план за цялостното развитие на идеята за петзвезден курортен комплекс. Те обаче докладвали, че хотелът отвътре е като гробница и при сегашното му състояние трудно може да бъде превърнат в петзвезден. Олигархът пил една студена вода, замразил обекта и оттогава се опитва да го продаде. Но купувачи досега няма.КАКЪВ АРОГАНТЕН ГЛУПАК
68 dream on 14.11.2013 | 15:12
Далаверите на Прокопиев започват още когато изготвя манипулирани анализаторски статии за брейди облигациите и изпълнява многократно поръчки на обственикът на прословутата “Мултигруп” Илия Павлов. Много находчиво после започва да гради медийната си империя Икономедиа. И успява най-вече лъскайки имиджа на политици като Бойко , Дянков, Бориславова. И след като е вече спечелил подобаващо влияние защо да не вкара в играта и своя личен приятел и бизнес партньор Плевнелеив. Първо министър да натрупа малко опит задкулисните игри и после президент. Нема лошо. А нека народът гърби, плаша данъци и мизерства докато такива като тия двамата крадат на поразия и си купуват имоти, инвестират в бизнеси и отклоняват пари по офшорни сметки.
67 reni angelova 14.11.2013 | 15:06
Олигархът пил една студена вода, замразил обекта и оттогава се опитва да го продаде. Но купувачи досега няма - нека, дано не го продаде и да не вземе пари от него.
66 reni angelova 14.11.2013 | 15:05
Става въпрос за огромен хотел в живописния залив на Йерисос, само на няколко километра от къщата на Плевнелиев. Обектът обаче се руши вече 6 години, защото енергийният олигарх бил прецакан от местни предприемачи - ей, така му се пада.
65 трендафил въжарски 14.11.2013 | 14:59
така Прокопиев купил имота буквално през прозореца на лимузината си - я го виж ти
64 трендафил въжарски 14.11.2013 | 14:29
те са си опекли отдавна питката, ама още искат
63 Dare Debil 14.11.2013 | 14:10
Отбор юнаци, които яко се облагодетелстват за наша сметка и са свързани чреш офшорки и едно непрестанно преливане на пари, имоти. Щеше ли иначе този човечец да стане президент, ако не бе кръга капитал да го подпира и лансира?!
62 Лили Йовова 14.11.2013 | 13:39
И двамата са големи мошеници и национални грабители. Плевнелиев не бе избран ей така случайно да стане президент. Бойко го посочи, защото му беше удобен за него и за ГЕРБ.
61 трендафил въжарски 14.11.2013 | 13:25
Президентът Росен Плевнелиев и бизнесменът Иво Прокопиев пазарували имоти и терени "на кило". Ама точно казано на килo
60 властен олигарх 14.11.2013 | 13:20
"Държавният глава заблудил и Сметната палата" - Той голям далавераджия ще се окаже нещо. Преди време изобщо не беше такъв, но както виждате хората във времето се променят и са способни на какво ли не.
59 David Hayemaker 14.11.2013 | 13:20
Просто си въртят схемите тези двамата и нищо не може да ги спре. Със сигурност заслужават да бъдат разпитани от прокуратурата във връзка с тази информация. Все ми се струва, че имат доста кирливи ризи.
58 известна личност 14.11.2013 | 13:12
Ако в България не се крадеше толкова, то можеше и да се направи нещо хубаво и полезно за хората. Хубавото е, че това все пак се случва, но за съжаление е с много ограничен бюджет, защото се сещате защо.
57 david copperfield 14.11.2013 | 13:11
О, за тези двамата ли пак става на въпрос? Те ще излязат големи мафиоти и двамата, защото са си купували имоти с нашите пари. Значи ние си плащаме данъците на държавата, а после те ги крадат и си купуват баровски къщи...
56 трендафил въжарски 14.11.2013 | 13:05
защото знаят как да мошеничат
55 Nina Rosi 14.11.2013 | 11:49
После Плевнелиев нека разправя, че не бил влязъл във властта, за да става богат, а сигурно да става още по-богат. Толкова да е неадекватен, че не е истина!
54 filip hristov 14.11.2013 | 11:44
То само ти да се срамуваш , ами цял народ , този идиоти Плевнелиев ни представя по целият свят , добре , че все още целият свят не знае що за отрепка е нашият "представител"
53 Epifani Gancia 14.11.2013 | 11:29
Как няма да трупат имоти?! Прокопиев колко пари присвои по линия на Доверие само?! Дянков и той покрай пребиваването си тук не просто бе ползвател на един артаментине на олигарха, но и уреди връщането на голяма част от заемине му, самия той се ширеше в бившите царски имоти като бей. Доказано у нас търговията с влияние е най-доходоносния бизнес и Прокопиев го доказва - купуваш си министри, редиш парвителстав, получаваш апетнитни хапки от държавни дружества, плащат ти за мнима консултантска дейност, а на всичкото отгоре на тепсия ти се поднасят имоти на подпазарни цени.
52 tedka todorova 14.11.2013 | 11:23
Мен ме е срам от този президент. Той пък не може ли да разбере, че не е за този пост. С какви очи се появява пред обществото не мога да си го обясня.
51 atanas angelov 14.11.2013 | 11:21
Още се чудя как може да имам е такъв фалшив президент , сигурно сме в рекордите на гинес , по това отношение на най- ужасен президент .
50 трендафил въжарски 14.11.2013 | 11:19
Няма ли прокуратура?
49 трендафил въжарски 14.11.2013 | 11:01
Изпечени мошеници
48 Велина Иванова 14.11.2013 | 10:59
За съжаление ставаме свидетели , а някой ден и вече жертви на цялата неправда върху нас самите , обикновените граждани , които искаме да получаваме нормални заплати да един по - нормален живот .
47 tedka todorova 14.11.2013 | 10:58
Изобщо не са по честен начин, за това трябва някой да се заеме с тях. Ограбваха народа години наред и нищо не се прави по въпроса.
46 viktor viktorov 14.11.2013 | 10:57
На мен ми е интересно по какъв начин ще изопачи тези факти президента, какви ли ще са новите скалъпени оправдания!
45 tedka todorova 14.11.2013 | 10:56
Няма ли кой да им потърси сметка за парите, с които са купени имотите?
44 viktor viktorov 14.11.2013 | 10:55
Безбожно богат президент на беден народ, такава е ситуацията..
43 tedka todorova 14.11.2013 | 10:55
Това означава, че президентът, който упорито лъже цялото общество, че е платил палата си в Халкидики по банков път, а лъсна, че е броил парите кеш – чрез чекове, е излъгал и Сметната палата - лъже себе си, обществото вече го разбра що за стока е.
42 чичо съби 14.11.2013 | 10:51
Явно, че Росен Плевнелиев няма имоти само в Гърция, а има и доста в България . Те с оня олигарх Прокопиев, май в миналото са въртели големи далавери, а може би и сега ?
41 Кристина Минкова 14.11.2013 | 10:50
Да видим дали прокуратурата ще се сезира,много факти излязоха наяве.
40 трендафил въжарски 14.11.2013 | 10:49
Колко ли имота имат вече тия?
39 loshoto momche 14.11.2013 | 10:48
Този Плевнелиев , дано да се го получи най-скоро време , да се махне от поста си на президент и да си върне всички откраднати пари на държавата !
38 Жанин Пенчева 14.11.2013 | 10:35
Всички мислим това , но той няма да го направи , защото властта е сладки нещо .
37 Галена Богданка 14.11.2013 | 10:35
Президента е пряко отговорен за увеличението цената на тока също!! Той допусна вкл на такса зелена енергия и ТЕЦ Марица Изток 1!!
36 Жужка Жужа 14.11.2013 | 10:35
"Президентът преметнал Сметната палата" - Президентът в качеството си на такъв не виждам, как няма да пребори всичките институции, стига да поиска! Явно си е уредил добре нещата, макар че дава лицемерни признаци на загирженост спрямо нацията. И на него вече не вярвам.
35 Lady Blossom 14.11.2013 | 10:34
Когато стана скандала с Трайчо Трайков и замесването на името му с „бизнесмена“ Иво Прокопиев, някой запита ли се защо се потули случая?? И дали не продължава дърпането на конците във властта на разни пионки, каквато за мен е дори самия Президент от същите хора и кръговете около тях? За цената на тока, пряко свързвам Иво Прокопиев със „зелената мафия“ и сключването от Трайков и него (за което Трайков беше уволнен) „сътрудничество“ за изкупуване на варовик на нереално висока цена за някакъв още по-нереален период от време! Сега, ако Росен Плевнелиев се опита да прокара пак същите личности и имена за служебно правителство, просто мога спокойно да ги причисля към прослойката на олигарсите и монополистите у нас срещу, които възставаме!
34 нелепо съвпадение 14.11.2013 | 10:33
"Държавният глава заблудил и Сметната палата" - На президентът далаверите му нямат край.. Според мен той трябва да си подаде оставката още преди правителството .
33 Галена Богданка 14.11.2013 | 10:30
Големи схеми, големи имоти, много пари. Съмнявам се всичките имоти на двамата приятели да са придобити по най-честния начин на света. Общо взето и тук много мирише на схеми.
32 Жужка Жужа 14.11.2013 | 10:29
"Става въпрос за огромен хотел в живописния залив на Йерисос, само на няколко километра от къщата на Плевнелиев. Обектът обаче се руши вече 6 години, защото енергийният олигарх бил прецакан от местни предприемачи. Хотелът, купен от Прокопиев, е някогашно бижу на смесеното българо-гръцко дружество за контролно-заваръчни устройства (КЗУ)." - Ооо не знаех, че Прокопиев си е имал и хотелче, което естествено пак е фалирало!
31 viktor viktorov 14.11.2013 | 10:25
И аз искам прокуратурата да се задейства час по скоро, ама Цацаров още се ослушва, най вероятно е наясно, че разрови ли нещата големи злоупотреби ще изскочат около президента и приближеният му Прокопиев.
30 Lady Blossom 14.11.2013 | 10:25
Общо взето нещата с тези двамата не са никак чисти. Но това е работа на прокуратурата - ние, като читатели и данъкоплатци какво можем да направим, освен да се ядосваме?
29 ekaterina tsoneva 14.11.2013 | 10:25
Така е , Бате Бойко пак да обвиняваме , нали Плевнелиев е послушното му малко , невинно детенце , което се оказва доста хитро момченце .
28 viktor viktorov 14.11.2013 | 10:21
Президента не е избран по волята на народа, бате Бойко ни го натресе, за да може необезпокоявани от никого да ограбват парата на народа, всички играят в един цирк.
27 маймунка мръсна 14.11.2013 | 10:19
става дума за много пари и явно тези хора нямат никакви скрупули. това трябва да бъде прекратено и прокуратурата да се намеси.
26 манна небесна 14.11.2013 | 10:19
това много ясно се очерта по време на протестите, защото президента много ясно зае позицията на протестиращите. да не говорим, че прокопиев също поддържа протестиращите.
25 мистър питкин 14.11.2013 | 10:17
това е самата истина. тези двамата трябва да бъдат разследвани за хилядите далавери, които са направили заедно. този път прокуратурата трябва да си свърши работата.
24 вербална нота 14.11.2013 | 10:16
да, и по този начин излъга много хора, които гласуваха за него. сега трябва да му бъде поискана оставката възможно най-бързо.
23 viktor viktorov 14.11.2013 | 10:16
От къде са им парите за тези имоти на тия красавци бе,ние се чудим как да си изхраним децата, а тези точат нашите пари,парите на данъкоплатците.
22 Krist Novoselic 14.11.2013 | 10:16
Тц тц.. Този президент от ден на ден все повече ми пада в очите и си мисля, че вече е крайно време да си ходи. Даже не знам кой е гласувал за него, като беше вкаран в Герб от олигархията .
21 трендафил въжарски 14.11.2013 | 10:15
Държавният глава заблудил и Сметната палата - ако е така, да се действа, лесно може да се докаже
20 маймунка мръсна 14.11.2013 | 10:13
това повече не трябва да продължава и си мисля, че трябва да има някакво разследване срещу тях. това повече не може да продължава по този начин.,
19 манна небесна 14.11.2013 | 10:12
"Държавният глава заблудил и Сметната палата" държавния глава успя да заблуди и много хора по време на кампанията и хората се излъгаха да гласуват за него.
18 вербална нота 14.11.2013 | 10:10
започва да ми писва да чета за далаверите на тези двамата. ако не е прокопиев, ще е президента, а ако не е президента, ще е прокопиев. но напоследък забелязвам, че и двамата са започнали да въртят далавери.
17 трендафил въжарски 14.11.2013 | 10:08
така е, права си
16 трендафил въжарски 14.11.2013 | 10:08
я ги виж ти, мошениците
15 Жанин Пенчева 14.11.2013 | 10:04
То е хубаво , но той никога няма да го направи , защото се е вкопчил във властта
14 ivan georgiev 14.11.2013 | 10:03
Само за какви пари става въпрос , каква наглост от страна на Плевнелиев и Прокопиев .. това го има само в нашата държава , как ни крадат управляващите безцеремонно , как няма да се правят яростни протести , чашата преля !!
13 Emily Reed 14.11.2013 | 09:54
Видя се за какво става въпрос, след като Дянков вече не е финансов министър и Прокопиев няма цял един кабинет зад гърба си, финансовото му положение взе да буксува, дори медиите му са пред поредния финансов колапс.
12 Viktor Ivanov 14.11.2013 | 09:49
Крайно време е псевдо президентът да бъде подложен на импийчмънт и принуден да подаде оставка, само така може да престане косвеното влияние на Прокопиев в управлението на страната ни и съвместните им кражби от държавната хазна и парите на данъкоплатците.
11 Marusq Laleva 14.11.2013 | 09:47
Плевнелиев и Прокопиев съвместно ограбват българския народ и държава и си купуват имоти с нашите пари, да не говорим за офшорните им сметки, крайно време е да бъдат дадени на прокуратурата и осъдени за злоупотребите си.
10 Станислав Ников 14.11.2013 | 09:33
Този Плевнелиев такава скрита лимонка беше в началото на "кариерата" си , а сега лека полека разбираме какъв мошеник е , не мисля ,че сме имали по-измислен президент досега !
9 ваня иванова 14.11.2013 | 09:31
Ето това не разбирам още повече, че става въпрос за държавен глава, който очевидно е правил много злоупотреби.
8 pateshki ustni 14.11.2013 | 09:30
Те наистина не осъзнават колко са нагли , дано да си намерят майстора скоро и да се махнат от нашата държава , нямат право да живеят тези мошеници в нашата родина.
7 ваня иванова 14.11.2013 | 09:30
Какво ще ги правят толкова имоти? Те на Прокопиев може и да му ги вземат, бизнеса лека полека му закъсва.
6 Жанин Пенчева 14.11.2013 | 09:30
Ми всичко го знаем това , но защо прокуратурата се прави , че не знае ...
5 ваня иванова 14.11.2013 | 09:27
А, така президента да отрича колкото иска, няма обаче кой да му повярва. Голяма наглост от страна на двамата.
4 pateshki ustni 14.11.2013 | 09:11
Ето ,че истината в края на краищата излиза наяве. Само се питаме докога ще трае това безумие на Плевнелиев . Вън от България!
3 mitko velev 14.11.2013 | 09:09
Моето мнение е, че всичките ни политици са оплетени в едни сложни схеми, които трудно могат да бъдат разплетени, а този наш президент толкова нагло лъже хората, че просто нямам думи и се радвам, че всичките му далавери излизат на бял свят.
2 mariyna todorova 14.11.2013 | 08:54
После Плевнелиев нека разправя как не бил влязъл в политиката, за да става по-богат, ами имотите покрай морето, които придобиват заедно с Прокопиев?! Къде спи комисията на иначе доста речовития Волен Сидеров?!
1 mitko velev 14.11.2013 | 08:49
Бях сигурен, че този мишок президента има близки контакти и е рожба на кръга Капитал на Прокопиев, който обслужва единствено лични интереси, заради такива като тези двамата в държавата ни е пълен хаос, писна ми от такива наглеци.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.67 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.39
  • 16:00 "Доктор Чудо" - сериал, с.2, еп.91
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Васил Найденов: Наивна сума, но необходима за много колеги 500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди това предложение за пожизнена пенсия направиха в сряда от ГЕРБ.