Борисов в Пловдив година след ареста: Простил съм на враговете си

Опонентите на ГЕРБ твърдяха, че се борят за върховенството на закона, но самите те го нарушиха няколко пъти, включително и с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви във видеопослание лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер

по статията работи: iNews | 17.03.2023 | 20:00
Борисов в Пловдив година след ареста: Простил съм на враговете си
Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов
Повече за:

"Простил съм на враговете си, има горе кой да гледа, но няма да забравя как Вежди Рашидов мръзнеше навън", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който в Пловдив година след задържането си. Той застана на сцената в зала "Сила" до водачите на листите. "Това са знаещите и можещите, доказалите се, но ГЕРБ възпита и една нова, млада армия, която никой не може да изчегърта. Те са по-млади и по-хубави от ПП-тата и ДБ-тата", каза той и покани младежите да се качат при първите в листите. "Успяха да успят 2 години българите и сега, като се събуждат, виждат какво става с веригите. А сутринта по телевизиите наглеят. Кое наложи в България да се вдигне инфлацията още преди войната? Това, че се договориха и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Само че българинът най се дразни да му бръкнат в джоба, а те точно това направиха", обясни Борисов.

Той разкритикува фискалната политика на правителството на Кирил Петков. "Всички разумни финансите се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако дефицитът не падне под 3%. И да попитам защо сега са 7 партии заедно? Какво излезе, Вежди? Че за 2 години "Продължаваме промяната" не може да се пробери с ГЕРБ, че "Демократична България не може да се пребори с ГЕРБ", добави Борисов и припомни как лидерката на "Обединени земеделци" Петя Ставрева, която сега е в коалицията на ПП и ДБ е била евродепутат от ГЕРБ.

Преди него Вежди Рашидов говори за ареста на Бойко Борисов, който беше обявен за незаконен от всички съдебни инстанции. "Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унизят и да ви смачкат. Достойно ли е да правят това? Тези хора направиха едно много срамно нещо, но се надявам, че след болката, която сте изживял, да сте по-корав. Има нужда – защото управлявате една партия, която не се нарои, няма мравки, има образовани млади хора. Най-красивите и сплотени хора с в ГЕРБ. Аз може и да изляза в пенсия някой ден, но винаги ще бъда с вас", обърна се към Борисов Вежди Рашидов.

Пръв към хората в залата се обърна Тома Биков. "Здравейте, победители! Кирил Петков и Асен Василев вече са загубили. Преди 1 г. искаха да ни унижат. Те мразят нас. Това не е политическа борба. Ние не станахме като тях. Не възприехме омразата. За разлика от тях ние обичаме България. Кирил Петков и Бойко Рашков нарушиха консенсуса за политическо ненасилие, постигнат през 1990 г.", каза той.

Евродепутатът Андрей Новаков акцентира, че е важно във време на война на кого ще се опреш и кой ще ти каже: "Спокойно, ще извадим каруцата от калта!" "Всички знаем кой е този човек", подчерта евродепутатът и добави, че всеки път, когато България е имала нужда от нещо голямо, е имала нужда от ГЕРБ.
Изказванията бяха последвани от излъчването на клип на ГЕРБ под мотото "За стабилна България отново", в които се обяснява, че Кирил Петков и Асен Василев са харчили пари, които държавата няма.

"Видяхте от това видео, че държава лети към пропастта с бясна скорост. И виновник за това е "Продължаваме промяната". Трите пъти когато са се докосвали до бюджета, нещата ставаха все по-лоши и по-лоши", заяви Делян Добрев и добави, че инфлацията у нас си е чисто българска направия, дължаща се на управлението на Кирил Петков и Асен Василев, защото е започнала далеч преди началото на войната. Той разказа как преди около седмица бил за кратко в болница и там един възрастен човек му казал: "Аз съм много доволен от Промяната, благодарение на тях станах по-силен. Преди, като отидех в магазина и купувах за 100 лв., едва си носех покупките, а сега за 100 лв. с лекота си нося чантата." Той се зарече, че ГЕРБ ще спаси държавата за пореден път.

"Опонентите на ГЕРБ твърдяха, че се борят за върховенството на закона, но самите те го нарушиха няколко пъти, включително и с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов", заяви във видеопослание лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер. Той пожела победа на ГЕРБ на предстоящите избори.

"Най-грозното, което се случи през последните 2 години, бяха систематичните усилия да бъде заличена и унищожена една партия, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Това харвардско ли е?", попита Томислав Дончев. Той подчерта, че ако промяната е за лошо, това е регрес и разпад. "Народът винаги е мъдър и е прав, но го излъгаха, измамиха го, както, когато ви продават гривна, която сваля кръвно и гони хлебарки и мишки", каза още Дончев и сравни лидерите на ПП с Кашпировски. Имаме 2 пътя , или тази политическа измама, или да оздравеем и да развием имунен отговор и да се изправим. Ние знаем пътя напред, ние знаем посоката и кой ще води, защото сме го правили – повече от веднъж", допълни Томислав Дончев.
След неговите думи на сцената се качиха водачите на листите.

4000 души посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала "Сила" в Пловдив. В залата са всички водачи на листи, евродепутатите и евромисарят Мария Габриел. На събитието са хора от цялата страна. Сред присъстващите са и някогашната дългогодишна шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и бившата депутатка Дани Каназирева, които сега не са сред кандидат-депутатите, информира "24 часа".


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега С БНТ завинаги /п/
  • 01:10 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:45 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:40 Господин Тау тв филм /29 епизод/п/
  • 04:10 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.4
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.