Курортите ни се превръщат в Лас Вегас и стават целогодишни! Възможно е, депутат каза как

„Целта е да се привлече такъв тип клиенти, които да вдигнат нивото на туризма. Те ще плащат и обществото най-после ще печели от хазарт. Ще търсим подкрепата на ГЕРБ и на всички колеги в парламента, които биха искали да има дисциплина в сектора, степента на хроничното заболяване в обществото и масираният хазарт под всеки блок да го няма, а да има контролирани зони за хазарт“, заяви Георги Колев от Обединени патриоти

по статията работи: iNews.bg | 06.06.2020 | 14:30
Курортите ни се превръщат в Лас Вегас и стават целогодишни! Възможно е, депутат каза как

Българските курорти може да заприличат на Лас Вегас. Те ще работят целогодишно и ще привличат богати туристи от цел свят. Депутатът от НФСБ Георги Колев обясни в "Денят ON AIR" по Телевизия Bulgaria ON AIR, че това е постижимо. 

Той разкри как 5-звездни хотели може да се превърнат в магнит за богаташи. Ще бъдат отворени и комплекси за хазарт на 20 километра от границите. 

"Целта е да се привлече такъв тип клиенти, които да вдигнат нивото на туризма. Те ще плащат и обществото най-после ще печели от хазарт. Ще търсим подкрепата на ГЕРБ и на всички колеги в парламента, които биха искали да има дисциплина в сектора, степента на хроничното заболяване в обществото и масираният хазарт под всеки блок да го няма, а да има контролирани зони за хазарт", заяви Колев.

Той припомни как досега деца са учени да търкат билетчета, за да станат богати и хазартната зависимост растяла. 

Хазартната зависимост е психическо заболяване, обясни депутатът. 

"Заради коронавируса ще имаме друг вид икономика. С помощта на хазарта ще имаме целогодишност на курортите. Ще се смени клиентелата. Тези, които може да оставят пари в казината и за тях хазартните игри са забавление, а не болест, са нужни, защото ще си оставят парите в България", добави той.

"В някои съседни страни е забранен хазартът, но си има хора, които си играят. Защо да не им вземем парите и те да са в полза на българското общество?", попита депутатът. 

Той коментира и намаляването на ДДС до 9% за ресторантите, като изтъкна, че те са в клинична смърт. 

"Със закон бе забранена дейността им. Шансът да се възстановят бързо е нулев. Намаляването на ДДС е временна мярка, но ако бизнесът се изсветли и се окаже, че приходите в хазната са дори повече, може да стане постоянна", обясни Колев. 

Според него и държавата, и потребителите ще спечелят от държавните бензиностанции, които ще бъдат изградени. 

"Основният проблем не е само в това, че има голяма граница между продаваните горива, а в данъчните складове. Много малко хора знаят, че доскоро можеше от данъчен склад да изнесеш количество горива, без да си платиш акциза под претекст, че се премества. Това е място, където могат да се извършват съответните злоупотреби", добави той.

"Държавният резерв е без складове за горива. Е как да помогне той на малкия бизнес и на бензиностанциите? Как да е регулатор? В тези складове само на хартия се съхранява гориво", заяви депутатът. 

"Държавата ще има възможност да излезе на пазара, ще може да купи по-евтино гориво. Ще се създаде истинска среда за конкуренция на бизнеса. Собствениците на малките бензиностанции ще са доволни, когато имат възможност да бъдат поставени в равна конкурентна среда. Те бяха разпръснати в малките населени места", уточни той.

Ако бяха изчезнали тези бензиностанции, когато натискът бе огромен, за да им бъдат наложени такива тежести, че да затворят, тогава как може един комбайн или трактор да пътува километри, за да зареди, попита Георги Колев.

"Така бяха поставени условията, че трябва да отидеш на бензиностанция, за да заредиш. Много недомислици имаше, но ние сме последователни и до този момент сме отстоявали защитата на малкия и среден бизнес", добави той.

"Държавата ще има складове. Ще има възможност да съхранява горивото и да бъде балансьор на пазара. Ще може тези, които са се самозабравили в надценките, да си дойдат на мястото. Държавата ще бъде коректор на бизнеса. Ще има възможност малкият и среден бизнес с помощта на държавата да оцелее", уверява народният представител. 

"Ако държавата купи горивото от един танкер, къде ще го сложи? Ще отиде в частни хранилища", обясни той.

"Държавата иска да помогне на малките бензиностанции, но как? Не може. Затова точно тези данъчни складове са много полезни на обществото и бизнеса, а държавните бензиностанции биха изиграли ролята на коректор. Разликата между едно и също гориво достига 45 стотинки", заяви Колев. 

На протестите само ние от НФСБ излязохме пред Народното събрание и подкрепихме хората, припомни той.

"Може шофьорите да зареждат изгодно с гориво. Това ще става само, ако функционират малките бензиностанции и ако държавните са правилно дислоцирани, за да потискат неразумните собственици, които експлоатират монополното си положение, че имат бензинови колонки в район, където няма други, за да държат високи цени", обясни депутатът. 

"В бюджета ще се налеят пари. Имало е възможност да се пренася гориво, без да се плаща акциз. Това са огромни загуби за държавата", добави той.

"Ако сравним вноса на петрола и постъпилите средства в бюджета, се забелязва огромен проблем. Тези пари не са ли от джоба на обществото? По-добре е държавата да похарчи едни пари, да направи данъчни складове и бензиностанции и след това бързо ще бъдат възстановени тези средства", коментира патриотът. 

Механизмът трябва да е така направен, че държавата влагайки пари, да е гарантирано, че ще получи повече приходи, добави той.

"Държавата ще съхранява горивото, ще контролира цените и акциза. По този начин няма да се разчита на добросъвестността на някой, който експлоатира данъчните складове, а лично ще си контролира придвижването на акциза до хазната", каза още Георги Колев. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.