Любомир Павлов и Огнян Донев с обвинения за пране на пари*

"Обвинението е смехотворно", каза съсобственикът на медийна група "България", на излизане от НСлС

по статията работи: Кремена Бедерева | 12.06.2012 | 11:53  6 Виж всички снимки

Повдигнато е обвинение срещу съсобствениците на медийна група "България” Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари, предаде Агенция "Фокус”. Любомир Павлов е обвинен също така за данъчни престъпления и документни измами. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова. 

Любомир Павлов беше в Националната следствена служба (НСлС) и след това пред журналисти каза, че му е повдигнато му е обвинение за пране на пари, вследствие от документна измама. Гаранцията е 50 000 лева.

Любомир Павлов заяви, че ще обжалва. "Обвинението е смехотворно", бе коментарът му на излизане от следствието. Павлов каза също така, че сезират институциите за набеждаване.

"Инвестицията, която е направена, не е особено ефективна. Може би, 1 милион са малко пари и обвинението е смехотворно. Нещата тръгнаха от подписа на Грозев и не ни дадоха експертизата", каза Любомир Павлов.

"Информацията, която получих, е че подписите са негови. Смятаме да сезираме Прокуратурата за набеждение. Има две тройни експертизи и една частна експертиза, която ще публикуваме", каза Любомир Павлов.

Смехотворно е обвинението, защото от една страна се твърди, че подписите са негови, от друга, че не са. За съжаление, това, което ме предупредиха преди срещата в Брюксел беше, че ако подадем жалба, това ще се случи. Това, което се твърди е, че парите са "изпрани" чрез покупката на вестниците. Потвърди се името на прокурор Момчил Георгиев, който е утвърдил мярката. Пак казвам – ако е направена инвестиция от 1 милион лева или евро, то тя е доста неефективна. Ще сезираме институциите за набеждение, повтори Любомир Павлов.

След като се установи, че подписите в протоколите са на Христо Грозев, той сега се чувства измамен от това, което е отразено в Търговския регистър, каза адвокат Дара Пенкова, която ще защитава Павлов.

По въпроса за записа съм сезирал главния прокурор, министър-председателя, министъра на вътрешните работи и ДАНС – дали столичен вестник търгува с влияние, те ще преценят, каза Павлов по повод публикуваната стенограма от запис на телефонен разговор във в. "Преса”.

По-рано в НСлС беше и Огнян Донев, другият съсобственик на медийната група, който обаче не коментира нищо пред журналисти.

Същевременно пък стана ясно, че Карл фон Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев ще дадат извънредна пресконференция повод повдигнатите по техен сигнал обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Пресконференцията ще започне в 14.30 часа в пресклуба на БТА. Сигналът е подаден през май миналата година първо в парламентарната комисия за контрол на ДАНС, а след това и до прокуратурата.

iNews припомня, че съсобствениците на медийна група "България” Любомир Павлов и Огнян Донев бяха призовани в НСлС във връзка с разследването срещу тях. То е приключило преди седмица с мнение на наблюдаващия прокурор да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

Двамата получиха призовки да се явят в Националното следствие. До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург.

Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд” и "24 часа” Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Междувременно от ДСБ поискаха премиерът Бойко Борисов да вземе отношение по изнесените в медиите записи от разговори на собственика на "Медийна група България" Любомир Павлов. 

"Тъмносините" поискаха още главният прокурор и инспекторатът към Министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

Тези искания направи заместник-председателят на партията Радан Кънев.

_______________________________

*Информацията е актуализирана към 12:50 часа. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


54 Чичо Арни 12.06.2012 | 16:58
Като гледам на какво е способен този Павлов и как без капка свян върши такива чудовищни престъпления, си мисля че е по-добре, че не се е захванал с медицина, а с източване на банки!
53 pippi longstocking 12.06.2012 | 16:46
Бащата на Диляна Грозданова е БКП номенклатура от висок ранг. Не е случаен съюзът между нея и Любо Пъпката. Колкото до другаря Донев - няма по-противен човек от него. Долен капиталист и народен грабител е той. Дано получи справедливо наказание.
52 Ji Zunka 12.06.2012 | 16:44
Ненормално е такъв тип да притежава ВАЦовите медии и да заема поста на председател на съюза на издателите. И малко дете вижда, че той е морално деградирал и нищо не отбира от медийна етика.
51 Fani Popova 12.06.2012 | 16:41
при това милеещ за свободата на словото хаха. Виждам аз как душицата му се къса от умиление:)
50 Dobri Jotev 12.06.2012 | 16:39
Права си и това говори много за робския ни национален манталитет. Единият ни пробутва нискокачествени скъпи цярове, а другият псевдо новини, които отклоняват общественото внимание от съществените проблеми.
49 Христея Бакалова 12.06.2012 | 16:36
Много добре казано. Но постоянното въртене на една и съща песен втръсва и ефектът й се губи. Павлов се оказа в патова ситуация - вече никой не слуша песента му и дори няма на кого да я пробута чрез заплащане.
48 Mukka Dess 12.06.2012 | 16:21
Павлов с редовния номер да съди за клевата, само дето вече го няма услужливия Филчев, който срещу "скромна" сума е готов да потули случая и дори да компенсира опетненото име на този кожодер!
47 Neli Skorcheva 12.06.2012 | 16:21
Знаех, че са правили врътки за бързи пари тия, ама да ги обвинят в пране на пари и всичките им там други обвинения – значи нещата са много по дебели. Павлов да е шеф на съюза на издателите и да си позволява такива престъпни своеволия, отвратително е. А пък Огнян Донев си е лакомия. Високите цени на лекарствата до показват това. Централен софийски затвор и в квартал Банишора :)))
46 Силвия Ганчева 12.06.2012 | 16:07
Силно се надявам изхода на тази ситуация да е положителна за нас потребителите!! Защото в крайна сметка, кой страда най-много от манипулативната преса, а и не само – от скъпите цени на лекарствата?? Ние, читатели, ние потребители. Огнян Донев и Павлов отдавна трябваше да им се повдигнат редица обвинения, но явно досега са имало на кой да плащат да си мълчи, както си личи по изтеклия разговор! Дано вече това да е минало само!
45 Църна Мацка 12.06.2012 | 15:48
С това непрекъснато преливане на акции в разни офшорки нищо чудно! Все пак са изпечен тандем в кражбите.
44 monika antonova 12.06.2012 | 15:43
Видяхме днес физиономиите и на двамата мафиоти, не бяха особено радостни, по лицата им се четеше безпокойство. Предвид ситуацията е нормално да се тревожат. Досега никога не са били толкова сериозно заплашвани от затвор.
43 Blajka Dimitrova 12.06.2012 | 15:38
То не може хем да плюс по конкуренцията, хем в твоята кошара да е още по-мръсно и това да ти се размине в крайна сметка. Единственото, за което се учудвам е, че толкова късно ги привлякоха за обвиняеми – сигурно вече са си изнесли парите на безопасни места в чужди банки. А това, че правят открит пр на Кунева е само върха на сладоледа, който те така строго отричат, че ближат.
42 Живко Бояджиев 12.06.2012 | 15:32
Противната мутра на този Павлов по-скоро да я махнат от нас и да го приберат на топло за всички <<добри дела>> дето е сътворил.
41 Radina Ivaylova 12.06.2012 | 15:20
Прането на пари е едно на ръка. Павлов може да се похвали още с фалшификация на документи, заплахи на висшестоящи лица, даване на подкупи, принуждаване на журналисти да проституират словесно, съсипване на реномета, издигане на съмнителни политически партии-бушони и т.н, и т.н
40 Vanya Black 12.06.2012 | 15:19
Май вече усещането за безнаказаност при Павлов взе да се изпарява. Колкото и да се опитва да прикрие с ирония сериозното си положение, не успява. Дойде Видовден и за този герой на прехода!
39 Regionalna Kaka 12.06.2012 | 15:18
Капиталите с неясен произход на Огнян Донев и Любомир Павлов трябва да излезнат наяве и да се разбере за какво точно пране на пари става въпрос, в случай, че се докаже. За да види цяла България какви са шефа на Софарма и същевременно председател на КРИБ, както и Любомир Павлов като шеф на съюза на издателите.
38 Дара Арнаудова 12.06.2012 | 15:17
Съмнявам се, че ще получат ефективна, но е редно поне от досегашните им позиции да ги премахнат. Ако това не се случи хората ще загубят още повече доверие в медиите.
37 Lili Stoimenova 12.06.2012 | 15:14
Опитва се да имитира овладяност, но външният му вид показва огромна тревога и напрежение. Този път Павлов е останал без протекции, а Донев ще му бие шута оставяйки го да се оправи сам. Това е цената на илюзията, че един човек може да стои над всичко и всички.
36 Videlina Kirilova 12.06.2012 | 15:06
Смехотворно било обвинението, на Павлов не му ли е ясно, че който се смее последен се смее най-добре.Да се смее сега, че после ще му се плаче, като потвърдят винността му, което е неизбежно, освен ако не извади някоя тлъста пачка, но тогава да му лепнат и корупция и подкупничество и съвсем ще цъфне и върже.
35 Бони бон 12.06.2012 | 14:59
Павлов защо не си признае направо за всички грехове и да си влиза на топло по живо по здраво? :) Че като гледам как са подхванали има доста да го точат – то едно ли беше. Двамата с Донев отдавна са комбина в съмнителни сделки и игрички. Интересно сега какво ще каже Пъпката след като стана ясно, че записа е доказан вече, че е автентичен?? Сигурно пак ще се се изкаже с ирония, че е „смехотворно“ ама сам не осъзнава, че така в кръга на шегата нещата му отиват все повече на цирк...:)
34 rebelle fleur 12.06.2012 | 14:59
Павлов сега на мъченик ли ще се прави, нелепо е! Поредният "честен" индустриалец, който видите ли бил репресиран от системата...
33 Павлин Димитров 12.06.2012 | 14:52
Колкото и да го сучат Донев и Павлов, просто са си виновни и няма отърване. По-добре да спрат с лъжите и оправданията и да се признаят за виновни като мъже. Естествено няма да го направят, защото никога не са били такива.
32 Svetlin Rusev 12.06.2012 | 14:50
Когато олигарси които са се самозабравили и са си помислили за недосегаеми като Огнян Донев и Любомир Павлов,започнат да влизат в затвора,значи сме започнали заприличваме на нормална държава.
31 Angelina Merkelova 12.06.2012 | 14:42
Свободата на словото точно няма нищо с медиите на Донев и Павлов. Може и да няма свобода на словото, но поне далаверите на двамата господа са на път да бъдат показани официално на бяла свят. Надявам се на справедлив процес и осъдителни присъди и за двамата. Не може да отидеш в Брюксел да парадираш за медии и т.н. и след два дена да си обвиняем – това никъде го няма. Е това СРС, което му изкарал съм сигурен, че си е баш той по телефона и как самочувството приказва само, малиии!
30 Дими Евтимова 12.06.2012 | 14:30
Ще ги съдят ами. Толкова време ги търпяхме да си правят каквото искат, но това не можеше да продължава вечно. Да започва делото срещу тях по-скоро, докато не са се укрили някъде и те като братя Галеви.
29 Katy Russeva 12.06.2012 | 14:24
Смехотворен е Павлов, който нямайки нищо в своя защита сигурно този път ще обвини не Иван Костов, а медийните си опоненти, тъй като напоследък се изживява като защитник на свободата на словото у нас.
28 Sava Karaivanova 12.06.2012 | 14:18
Крайно време е Борисов да покаже отношение по скандалния казус, както настояват от ДСБ. Това няма да не никак лесно за него предвид очевадния факт, че двамата с Донев са гъсти. Нека видим най-накрая - Борисов премиер на монополистите и олигарсите ли е или на нормалния български народ?
27 Емилия ОтЛьонеберя 12.06.2012 | 14:13
най-накрая, дано сега обвиненията издържат
26 Емо Бърдев 12.06.2012 | 14:13
Павлов нещо недоспал и брадясал ми се вижда на тези снимки! Нима нещо притеснява почтения бизнесмен? Да не би съвестта да го е заглозгала :)
25 Емилия ОтЛьонеберя 12.06.2012 | 14:11
дано ги опандизят тези
24 Ki Ro 12.06.2012 | 14:10
Преди малко стана ясно, че записът е на 100% автентичен! Всичко рано или късно са заплаща, а пране на пари и фалшификация на документи е тежко провинение.
23 tanq taneva 12.06.2012 | 14:03
Тия двамата хубавци ги погнаха най-накрая. Толкова години ги траеха, но чашата преля, защото Павлов се помисли за всевисш, като си позволи също така и да отправя критики към доста влиятелни хора. В крайна сметка си вкара голям автогол и сега бива наказван.
22 Svetoslav Petkov
Този коментар е маркиран като неуместен.
21 Daniela Ivanova 12.06.2012 | 13:43
Ако записът беше изфалшифициран Павлов нямаше да е толкова притеснен.Ясно е, че е хванат в крачка, независимо дали тези, които са го направили са имали право или не.И с 50 000 пак слабо се размина, а трябваше да е по-зле.
20 Зорница Вичева 12.06.2012 | 13:42
В едно е прав - за него 1 мил. за смешни, понеже престъпленията за които би трябвало да го обвиняват са за много повече.
19 Mary Bloody 12.06.2012 | 13:37
За Павлов може 1 милион да са джобни, но ние обикновените хорица сме особено чувствителни към такива измами, при все че на Павлов не му се случва за първи път да посегне към народни парици! Мошеник!
18 Лили Йовова 12.06.2012 | 13:37
През 2006 г Любо Пъпката прекара няколко месеца в ареста и беше доста близо до влизане в затвора за дълго време. По непотвърдени слухове, хора на Павлов са внесли подкуп за сума състояща се от 7 цифри! Тогава вече делото се прекратява. Да видим дали сега подобна сума ще го отърве от затвора.
17 безкомпромисната кирка 12.06.2012 | 13:35
Наглостта на Донев и Павлов няма край! Не стига, че са изпрали и откраднали толкова много пари, ами продължават да твърдят, че са невинни! Затова поздравявам прокуратурата и се надявам да стигнат докрай в това което са започнали
16 Hristo Prokopa 12.06.2012 | 13:35
Интересно е наиситна да се проследи процеса сега и какво ще стане!! За първ у нас имам повдигнато обвинение на двама сериозни мафиоти-монополисти! :) Огнян Донев сякаш му стига вече да властва в КРИБ и без това там се е възкачил с помощта на определени хора, а не защото е морален и симпатичен:) А Любо Пъпката е време вече да си признае, че диктува всеки материал на неговите вестници:) Вярвам в българската прокуратура и нейната независимост! Дано !
15 Дани Масларска 12.06.2012 | 13:29
С тези сериозни обвинения, могат да получат доста сериозни присъди и двамата. Доста парички са откраднали щом си позволяват такива скъпи и култови адвокати да наемат, за да ги защитават. Донев и Павлов не са случайни хора, така че напълно заслужено им биват повдигани тези обвинения.
14 Веско Кеца 12.06.2012 | 13:18
Време беше да ги обвинят в нещо!! Колко пъти Донев и Павлов си купиха свободата и колко пъти ни излъгаха. След фамозния скандал с лекарствата и цените, след всичко което се разду срещу Донев, сега отново ще се спаси явно, само срещу скромната за него сума от 50 хилки. Не се и съмнявам, че са паднали толкова ниско с Пъпката, че да подправят подпис на бившия си съдружник. Те общо взето си мислеха, че са недосегаеми. Ама не са! Нека прокуратурата го докаже!
13 Веско Кеца 12.06.2012 | 13:17
Браво, много съм доволна, че прокуратурата не си поплюва!! Точно така – не виждам как може повече да се толерира поведението им. Изключително ми е унизително поведението на Павлов, присмива се едва ли не българското правосъдие и на всички дето сме останали и вярваме в него....Присмива се, защото досега си е купувал свободата от него. Сигурни тоя път ще си я купи, но черната точка ще остане завинаги и на двамата с октопода Донев. Лека по-лека всичко ще си дойде на място.
12 dimitar filev 12.06.2012 | 13:16
Да видим дали най-сетне ще се разбере откъде са милионите на олигарсите Донев и Павлов. Не че на всички не им е ясно че това са изпрани пари от мръсни далавери главно през Общинска банка.
11 svetlio nikolov 12.06.2012 | 13:15
Така става когато лакоми хора като Павлов не се задоволяват с това което имат а са вечно жадни за още. Да си беше живял мирно и кротко с парите които с Донев източиха от Общинска банка , сега нямаше да бъде на този хал. ама нека, дано този път вече го осъдят и него , и Донев.
10 Mer Zlatkova 12.06.2012 | 13:15
Павлов този път май няма да се измъкне и ще стане чест посетител в съдебните зали, но не зада се бори за свободата на словото, а за да отърве собствената си кожа! Явно вечните пригласящи и снасящи пари на всяка власт са го загазили!
9 Долорес Долорева 12.06.2012 | 13:09
Време беше да си ги получат тези обвинения. Толкова щети нанесоха на държавата, че просто нямаше тя как да стои безучастна от страни. Донев източваше здравната каса, а Павлов манипулиташе медиите. В крайна сметка и двамата скоро ще си получат заслуженото.
8 Стани Слав 12.06.2012 | 13:06
Изводът - парите са изпрани, вестниците са купени, политиците притискани и лекарствата все така скъпи! Омагьосан кръг създаден и управляван от елементарни парвенюта.
7 Suzana Doncheva 12.06.2012 | 13:01
Дори и в тези мигове, когато срещу тях има неоспорими доказателства, двамата демонстрират чудовищно хладнокръвие и чрез изказванията си доказват, че напълно вярват в това, че стоят над правосъдната система. "не си е заслужавало инвестицията", казва Донев...може би защото той е направил още по-добра!
6 Зорница Вичева 12.06.2012 | 12:55
Дано наистина стане така и този път нито връзките им, нито парите им да не могат да ги спасят тези престъпници.
5 vani vaneva 12.06.2012 | 12:45
Много скоро всичко ще приключи за Донев и Павлов. Докарали са я дотам, че от председатели на КРИБ и СБИ да станат клиенти на прокуратурата. С тези далавери които въртяха и не спираха заради своята лакомия за власт и алчност, бяха справедливо наказани според мен.
4 ханибал суарес 12.06.2012 | 12:22
Определено се забавиха с обвиненията от прокуратурата и това трябваше да се случи много по-рано, но по-добре късно, отколкото никога и е хубаво, че тези хора най-после ще си понесат последствията! А слухове говорят, че двамата спонсорират кампанията на Кунева и това никак няма да ме учуди, защото вестниците им много подробно следят всяка една стъпка на Пръмова в последните няколко месеца! Явно господата искат да се облажат от властта покрай Пръмова!
3 borislav tomov 12.06.2012 | 12:15
Кирливите ви ризи ще излязат на яве и дано да си получите заслуженото най-накрая!
2 Dimitar Haralampiev 12.06.2012 | 12:14
Много са нагли обаче Оги и Пъпката. Не стига, че са виновни, ами и обвинения щели да повдигат за набеждаване. Как може такива хора да съществуват изобщо; то това не са хора, а някакви изчадия. Съсипаха толкова народ, но пак вървят с усмивка и гордо вдигната глава и заплашват.
1 Veronika Hristova 12.06.2012 | 12:02
Крайно време беше това да се случи

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • 22:00 Церемония по връчване на...
  • Сега "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.