Намушканата Вики проговори: страх ме е да излизам на улицата

Нападателят на младото момиче си купил бира, не изглеждал агресивен

по статията работи: Гергана Златкова | 10.11.2013 | 10:15
Намушканата Вики проговори: страх ме е да излизам на улицата
Интернет

"Не мисля, че случаят ми трябва да подбужда ксенофобски настроения, това е криминален случай."

Това каза ранената от алжирски имигрант Виктория Христова в първото си интервю пред bTV.

"Раните ме болят, не се чувствам добре, Раните са на врата, около тила, на ръката", разказа 20-годишното момиче. Макар да не иска да си спомня какво се е случило във фаталната нощ, Вики каза, че заловеният Салахадин бин Аладин влязъл като обикновен клиент. Взел си бира, а после я хванал за блузата с думите "Дай оборота".

"Свалих блузата и побягнах да търся помощ. Виждала съм го преди и в магазина. Не е бил агресивен", спомня си момичето. "Не мисля, че случаят ми трябва да подбужда ксенофобски настроения, това е криминален случай", категорична беше Вики.

Тя призна, че я е страх да излиза на улицата. "Кое ми дава гаранция, че няма да се случи пак, на улицата", попита тя. По повод информацията, че е участвала в канал за превозване на нелегални имигранти, Вики каза, че няма истини в тези думи. "Приемам ги като защитна реакция. Държавата е разтърсена от много проблеми и не може да се справи с всичко", коментира тя.

Според младото момиче кандидат-бежанците не трябва да се разхождат свободно. "За да оцелея, явно съм силен човек", каза още Вики.