Кубрат Пулев оптимист за мач в България, закани се на Кличко

"Аз съм младо момче, мога да чакам Кличко още няколко години", пошегува се Кобрата

по статията работи: Мариян Найденов | 03.10.2012 | 13:25

Непобеденият на професионалния ринг Кубрат Пулев даде пресконференция за българските медии след страхотната си победа над 202-сантиметровия руски гигант Александър Устинов. Заедно с Кобрата бе личният му наставник и треньор на националния ни отбор по бокс Михаил Таков.

Залог в мача бяха европейската и интерконтиненталната титла на Кобрата, а той блестящо ги защити, постигайки победа с нокаут - 17-та поредна за него между въжетата и 9-та след отказване на съперника му. Така българският боец си уреди мач със световния шампион Владимир Кличко, който трябва да състои през следващата година.

Кубрат първо даде думата на своя дългогодишен треньор Михаил Таков, който коментира победата му и разликата в мачовете с последните му двама противници - Александър Димитренко и съименникът му Устинов.

"В професионалния мач един мач не си прилича с друг. С Кубрат сме тандем вече 18-19 и повече години и се познаваме много добре. И с единия Александър, и с другия Александър тренировките са едни и същи, битката е предизвикателство и в двата случая. Целта е да се избере такава тактика, че да има колкото е възможно по-малко поражения, за да се стигне до победата.

Хубавото е, че Кубрат изпълни чудесно всички указания и всички видяхте какво се случи. Смятам, че зарадвахме цяла България с този успех. Един внушителен руснак така да рухне в 11-ия рунд... Той досега не беше губил, а и влезе в мача по начина, по който ние искахме да влезе. Той натискаше, буташе и извършване неправилни прийоми, заради което постоянно получаваше забележки от съдията на ринга. Той пускаше по един - два силни удара на рунд, защото играта му бе максимално затруднена от Кубрат.

Надявам се скоро, след двайсет и няколко мача, Кобрата да се бори за световната титла. По мое мнение най-подходящото време за атака на световната титла е след 21 - 22 изиграни мача, но може да се случи и по-рано. Благодаря му за тази голяма победа и се радваме, че зарадвахме цяла България", каза Михаил Таков.

След треньора си, думата взе и шампионът Пулев, който разкри как е стигнал до победата, като не пропусна да отговори на въпросите за предстоящия му мач с Владимир Кличко.

"Всичко в бокса идва с по-голямото обиграване и опит. В първите си мачове бях по-стегнат, но аз тогава не се и подготвях на 100 процента. Сега се подготвих много добре и затова бях толкова свеж физически. Волята за победа и това, че знаех, че цяла България ме гледа, ме мотивира още повече.

Мачът не беше никак лесен. Имаше един момент, в който той ме удари много силно и това ме разклати, но успях да продължа. Отстрани може и да е изглеждало лесно, но въобще не беше така. След това моите удари започнаха да влизат и така с течение на времето се стигна до едно ляво кроше и нокаута", коментира Кобрата.

"Може би в този мач бях на 60-70 процента от възможностите си. Мисля, че можех много повече, но самият противник не ми позволяваше. Той беше много голям и ми беше трудно да играя с дясна ръка. Мисля обаче, че когато успявах, той се е чувствал доста неудобно и колкото и малко да бяха ударите ми с дясна ръка, те се оказаха решаващи.

В бокса лявата ръка е основна, това ме е учил бат Мишо (Михаил Таков) от малък. По този начин спрях Устинов да върви напред. Нямаше как това да се случи в първите рундове, но с течение на мача успях да наложа тактиката си успешно", продължи Пулев.

"Според мен Устинов беше спортсмен - и на кантара, и по време на мача. В никакъв случай не мога да кажа, че е имало страх в очите му. Той е смел противник и се държа спортсменски. След мача се поздравихме. Нормално е той да се чувства зле, след като досега нямаше загуба. Дори се видяхме на допинг проверката след мача и той изглеждаше доста зле - шиеха го и беше навел глава. Физически не беше добре", разкри Кубрат.

"Много се радвам, че българите ме подкрепят и се радват на моите победи. Аз до голяма степен го правя заради българите и България. Аз също много искам да има мой мач в България, но това е въпрос на преговори. Може би аз трябва да поговоря по-сериозно с моите промоутъри. Като съм им споменавал за това, те твърдят, че в България няма толкова голям пазар и съответно няма пари. В Германия парите текат. Може би и това ще се случи. Ще трябва да ги понатисна мениджърите и смятам, че в бъдеще ще стане", така Кобрата коментира възможността да зарадва българската публика с мач в "Арена Армеец".

"В залата имаше много българи и това ми даваше допълнително сили. След мач, когато трябваше да се ходи на парти, аз първо отидох да се видя с тях и разбрах, че някои са пътували чак от България и Англия и ми стана много приятно. Приятелите ми също са много верни и постоянно ме подкрепят, брат ми Тервел също, дори понякога ми казват неща, които никой друг не ми казва. Изобщо много ми помагат и като са до мен, нещата са съвсем различни", каза още шампионът.

"Аз съм младо момче, мога да чакам Кличко още няколко години, но и той няма много време. Аз ще го чакам до 40-50 години, колкото каже", пошегува се Кобрата. "Смятам, че ще изиграя още един - два мача до сблъсъка с Кличко, но не искам да говоря предварително, защото всичко се случва - виждате колко много мачове се отлагат. Нека първо да подпишем договора и тогава веднага ще го съобщя", така Кубрат Пулев коментира кога според него ще се бие с Владимир Кличко за световната титла.

"За мен всеки мач е за световната титла. Има много перипетии, които трябва да изтърпя, докато стигна до такъв мач. Хубаво е, че двата ми пояса останаха в България и съм благодарен на Бог за това", каза още Кобрата.

Накрая Кобрата покани всички желаещи да отпразнуват победата му на купон в "Найт Флайт" в петък, заявявайки че той черпи.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


8 b g 03.10.2012 | 17:07
Разберете как да правите пари от нета.Разберете повече тук --> http://bit.ly/UmEpMy
7 Гошо Хубавеца 03.10.2012 | 16:26
Хубаво е, че нашето момче има самочувствие, така трябва. Има големи шансове срещу Кличко, още повече имайки предвид, че стилът на украинеца е много подобен на Устинов.
6 Емилия ОтЛьонеберя 03.10.2012 | 15:20
"Аз съм младо момче, мога да чакам Кличко още няколко години", пошегува се Кобрата - и да се шегува, това е самата истина, в това му е и предимството
5 Katerina Dieva 03.10.2012 | 14:37
И аз бих се радвала на мач на Пулев у нас, но за съжаление скъпите билети спират промоутърите, които си мислят, че у нас не би имало такъв голям интерес и донякъде може би са прави. Иначе браво на Кобрата, няма нужда да бърза за мач с Кличко, нека трупат опит и победи, все още е млад, докато на братята им остават още няколко години.
4 Milen Milkov 03.10.2012 | 14:19
Това го чакам с такова нетърпение да го видя!Ще бъде убийствен мач!
3 Atanas Hristov 03.10.2012 | 14:14
На всички сигурно ни се иска такъв мач,като Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко да се състои в България,но просто няма как да стане,интереса към такъв мач ще е огромен,а както казват германците у нас няма пазар,освен това Кличко никога няма да се съгласи да играе в България,но дано поне някой друг мач на Кубрат да можем да организираме у нас.
2 Пламен Панайотов 03.10.2012 | 14:12
Ей това се казва - да се подиграваш с Владимир Кличко :)) ще дойде един момент, в който Кличко просто няма да има къде да избяга и ще се наложи да си изгуби безславно медалите.
1 Даная Михайлова 03.10.2012 | 13:47
Много искам да гледам Кобрата и Кличко ... ще е невероятен боксов мач

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.