Nissan вади уникални версии на Qashqai и X-Trail

Специалните изпълнения идват под името Premium Concept и ще дебютират другата седмица в Женева

по статията работи: iNews.bg | 25.02.2016 | 16:35

Nissan ще представи две поразителни специални версии на най-продаваните си кросоувъри - Qashqai и X-Trail, по време на започващото следващата седмица автомобилно изложение в Женева. Взимайки настоящите модели като отправна точка, Nissan е изследвал как една по-премиум и динамична дизайнерска интерпретация може да повиши и увеличи привлекателността на всепризнатата кросоувър гама.

Двата автомобила са наречени Qashqai Premium Concept и X-Trail Premium Concept. Макар да са отделни модели, цветовете, материалите и темите, с които се характеризират, ги превръщат в неповторима двойка. Qashqai Premium Concept е създаден от Nissan Design Europe (NDE), разположен в сърцето на Лондон, докато X-Trail Premium Concept е дело на Nissan Global Design Centre (GDC) в Япония.

Тъй като кросоувърите играят изключително важна роля в продължаващия успех на Nissan в цяла Европа, тези два Premium Concept демонстрират желанието на марката да разшири целевия пазар, признавайки едновременно с това многообразието от клиенти.

"Позволихме креативността на нашите дизайнерски екипи да блесне чрез тези два проекта. Накрая се спряхме на тези два дизайна, които са контрастиращи, но споделят общи теми, разкривайки нов, премиум характер на нашите кросоувъри", коментира Широ Накамура, Старши вицепрезидент, Дизайн и Главен креативен директор, Nissan Motor Co.

1656226

От начина, по който е изразен дизайнерският език на Nissan, до усъвършенстваните материали, които са използвани - двата автомобила предлагат свеж поглед към широко разпространената привлекателност на премиум кроусоувъра на Nissan. Взимайки под внимание концепцията на градски изследовател, всеки Premium Concept предлага уникално изпълнение и е проектиран да се хареса на много различени клиенти. Qashqai е проектиран за "Premium Urbanite" човек, който мечтае за уикенд, поглъщащ културните забележителности на европейските туристически дестинации като Женева, Париж или Рим. X-Trail е насочен към "Premium Adventurist", който мисли за планински приключения в Алпите или Пиринеите.

Общото при двата автомобила е опростената, но изпълнена с енергия цветова палитра; силното привличане на черното и бялото, контрастиращо със златисто-меден цвят, който внася елегантност и топлота в кросоувъра.

Qashqai Premium Concept

Използвайки модерния черен мат като свой основен цвят, Qashqai Premium Concept интелигентно комбинира дизайн и нови материали. Висококачествените, златисто-медени детайли акцентират върху различни точки на купето – по колесните арки, около линията на прозорците, в светлинните блокове на фаровете и релсите на покрива – контрастирайки силно с черното, подсилвайки по този начин динамичния силует на екстериора. Той допълнително е подчертан от автентичния карбон, използван в долните секции, както и от дръзкия технически детайл на машинно обработените 20-инчови джанти. Броните и страничните прагове добавят общо впечатление за спортни способности и вградено качество. Оптимизираната "V-motion" радиаторна решетка придава острота на предницата на автомобила като едновременно с това е смело дизайнерско изявление относно премиум позиционирането на модела.

1656227

Интериорът на Qashqai предефинира високото качеството в сегмента на компактните кросоувъри с използването на бяла, мека кожена Nappa тапицерия, която обикновено може да бъде открита в луксозните автомобили, както и с качественото изпълнение на средната секция на облегалката и седалищната част. Усещането за качество е допълнително подсилено чрез използването на премиум златист меден цвят, втъкан в корбоновите детайли в интериора. За волана и скоростния лост са използвани поразителна комбинация от черен сатенен хром и течен, черен матов цвят.

X-Trail Premium Concept

В рязък контраст със своя събрат, X-Trail Premium Concept използва матова бяла боя за свой основен цвят. Предният капак и покривът са изработени от тъмночерен матов карбон, придаващ на автомобила истински премиум, но едновременно мощно излъчване, както и усещане за лекота. Големият контраст между бялото и черното подчертава линията, която започва от "V-motion" радиаторната решетка, минава през капака на двигателя, отстрани и завършва в задната част на колата. Този контраст отразява и здравата "go-anywhere" природа на приключенския X-Trail. Предната защитна решетка е изпълнена в златист меден цвят, привличайки погледите върху себе си, повишавайки усещането за защита и фокусирайки върху 20-инчовите джанти. В черен гланц са боядисани веждите на калниците и елементи от купето, изискан щрих, който издига X-Trail над другите приключенско-ориентирани кросоувъри.

1656228

Тапицерията в интериора е изработена от висококачествена кожа, изпълнена в естествена жълтокафява и черна цветова комбинация, която отразява привлекателността на автомобила за приключенски настроените клиенти. Заедно с примиум кожите, седалките са поръчкова изработка. Жълтокафява кожа с "cloud effect" дизайн върху подглавника и бордовете на седалката, плюс Ultrasuede®, акцентирани със златно-перлени кожени ивици, минават през централната секция на облегалката и седалищната част. За арматурното табло и облицовката на вратите са използвани черни карбонови и хромирани елементи, които придават на интериорното пространство първокласно спортно излъчване.

Благодарение на тясното сътрудничество между японското и европейско дизайнерско студио на Nissan, Qashqai Premium Concept и X-Trail Premium Concept изследват потенциала на вълнуващо ново ниво на индивидуализация в кросоувър сектора, насърчавайки много по-високо ниво на себеизразяване на собственика. Резултатът: всеки пътник, в който и да е от автомобилите, получава идентично премиум и динамично изживяване.

"Като пионер в този сектор, Nissan ще продължи да разширява границите и изследва креативните решения, за да отговори на широката гама от нужди на взискателните клиенти в Европа", отбелязва Мамору Аоки, Изпълнителен дизайн директор, Nissan Motor Co.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.