И роботи на автосалона в София (СНИМКИ)

Невиждани досега коли и мотори ще намерят посетителите, на някои щандове има по цели 4 премиери

по статията работи: Кристиан Костурков | 14.10.2017 | 13:38  25 Виж всички снимки
И роботи на автосалона в София (СНИМКИ)
СФА

На едно автомобилно изложение се очаква да има автомобили и мотоциклети. Не преви изключение и започващият днес Автомобилен салон София 2017. Тук обаче освен тях посетителите могат да намерят и симпатични малки роботи, които се "разхождат" сами, говорят, пеят, кокетно намигат и дори представят автомобили. Е, не става въпрос за роботи, които посетителите могат да си купят, а за такива, които ще ги посрещат на щанда на Peugeot. А те са и поредното доказателство колко динамично се развива в наши дни автомобилният свят и същевременно сериозно доказателство колко много технологии от бъдещето са представени на тазгодишния софийски автосалон.

Над 70 са премиерните автомобили и мотоциклети, които хората могат да видят на изложението, като болшинството от тях са изцяло нови модели. А има и такива, които се появиха на бял свят преди по-малко от месец и пристигат в София директно от международното изложение във Франкфурт. Почти няма марка, която да не представя поне по 1 изцяло нов модел автомобил, а на някои дори са и по 4.

1991048На щанда на Citroen посетителите ще намерят както изцяло новия представител на все по-популярните компактни SUV-ове C3 Aircross, който в София се показва за първи път след Франкфурт, така и новата генерация на стандартия C3. Освен това французите са показали и чисто нова модификация на познатия от няколко години C4 Cactus, който, заедно с C3 Aircross, е разработен съвместно със световно известната компания за сърфове Rip Curl. Като цялостната концепция е насочена към едни приключенски автомобили, които хората да използват за да се забавляват, достигайки навсякъде и извън асфалтираните пътища.

Интересни новости има и на щанда на мотоциклетните марки Kymco и Quadro. И петте представени скутера имат с какво да изненадат феновете на двуколесните машини, а и на триколесните, които са два. Посетителите на автосалона ще могат да се запознаят както с модел, заложил на модерния в последно време ретро дизайн, с иновативни градски мотоциклети, използващи функции и екстри, доскоро познати само в автомобилите, както и с изключително мощният и динамичен 550-кубиков скутер.

1991077На щанда на Toyota се представя обновената легенда на японците и на тежкия офроуд Land Cruiser. След 65 години моделът продължава да бъде емблема на марката и еталон в своя клас. Не по-малко интересни за публиката ще са и останалите модели на Toyota, 7 от които са хибриди – отново запазена марка на японците. А и ставащи все по-популярни и у нас предвид все по-сериозния проблем с климатичните промени в световен мащаб и замърсяването на въздуха, което е особено чувствително у нас.

Цели две премиери за България има на щанда на луксозната марка на японците – Lexus. Там посетителите ще могат да се запознаят с изцяло новото супер спортно купе LC 500, така и с кросоувъра NC 300h.

1991040Един от превърналите се в култ в нашето съвремие автомобили и то съвсем не отдавна, ще може да види публиката на щанда на Honda. Представената наскоро спортна версия на Civic, естествено носеща името Type R, дебютира и пред родна публика само няколко месеца след появата си за първи път. Доказателство за атрактивността и качествата на модела е, че всички, отпуснати за България бройки, вече са продадени. И то още преди колата да е дошла официално у нас. Автомобилът, който е оборудван с 2-литров турбобензин, развиващ 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, неотдавна счупи рекорда за своя клас на "Нюрнбургринг". Редом с автомобилите, на шанда са изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на Honda - CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

На щанда на Volvo публиката на автосалона ще има възможността да се запознае с изцяо новото поколение на бестселъра на шведите ХС60. Направилият предпремиерата си в България през август луксозен SUV идва с още по-атрективен дизай, изключителни и невиждани в автомобилния свят нови технологии – типично за марката най-вече в сферата на сигурността и богата гама на мощни, но много екологични двигатели.

На съседния шанд пък блести звездата на чисто новия модел на Land Rover – Range Rover Velar. Първото поколение на позиционирания между Range Rover Sport и Range Rover Evoque създава изцяло нов подсегмет при луксозните SUV-ове, а и показва последните идеи на британските инженери и дизайнери, които със сигурност скоро ще видим и в останалите модели на марката.

1991042Две премиери има на щанда на Jaguar. Там посетителите на аветосалона ще се запознаят с новото спортно 4-врато купе XE. След фурора, който направи първият SUV на марката – F-Race, сега пък на бял свят се появява и по-малкото му братче E-Pace. Интересното при него обаче е, че е взел повече идеи и стил от роудстъра F-Type, отколкото от по-големия SUV. Самият F-Type пък е представен на щанда с най-мощната си версия SVR, която има под капака цели 575 к.с.

Ford пък представя последното поколение на бестселъра си у нас, в Европа и на още много места по света – Fiesta. На щанда обаче вниманието привлича и хот хечът Focus RS, както и най-продаваната спортна кола в света – култовият Mustang. SUV-сегментът пък има двама представители – Edge и Kuga.

1991043Цели 3 премиери предлага Volkswagen на Автомобилен слон София 2017. Посетителите за първи път ще могат да видят изцяло новият модел кросоувър T-Roc. За първи път пред българската публика се появява и последното поколение на Polo. Удължената версия на популярният SUV Tiguan, наречена Allspace, също ще събира погледите. Тя идва, за да запълни "дупката" между Tiguan и Tuareg, а има и 7 места.

Голямата звезда при Audi е последното поколение на луксозната лимузина А8. Освен с новата си визия, традиционно за марката създадена без драстични промени спрямо предходното поколение, колата впечатлява и с технологичните си иновации. Това е един от първите автомобили в нашия свят, който предлага трето ниво на полуавтономно управление. Чрез което новата А-осмица може да се кара почти сама. Не по-малко атрактивна ще е и новата спортна вердия на комбито RS4, както хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров двигател в света (400 к.с.). Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.

Екологичните автомобили също имат свой сериозен представител на щанда на Audi. Големият хибрид Q7 e-tron също е сред звездите на щанда. Той впечатлява с няй-дългия пробег в своя сегмент изцяло на ток – цели 56 км.

Автомобили с гореща кръв и за хора с такава пък има на щандовете, където са представени италианските автомобилни производители. FIAT представя двуместният спортен роудстър 124 Spider, наследник на знаменития модел от 60-те години. Суперуспешното семейство на марката от няколко години – 500, пристига с последната си модификация – FIAT 500X във върховaта модификация Cross Plus. На щанда е и седанът Tipo, който впечатлява с огромния си 520-литров багажник.

1991046Силно се представя и култовата за много хора по света марка Alfa Romeo. Посетителите на автосалона в София ще могат да се запознаят с първия и много обещаващ SUV на италианците – Stelvio. Другата звезда е спортният седан, с който често се свързва Alfa – Giulia. Със сигурност незабелязан няма да остане и роудстърът 4C Spider, който е представен в емблематичния за марката червен цвят.

Луксозната марка Maserati също не изостава от световните тенденции на автомобилния пазар и представя своя първи SUV Levante. Марката обаче няма как да избяга от себе си, затова на щанда й блести и звездата на новата спортна лимузина Ghibli Gran Sport. Диаманта в короната при Maserati е лимитираната серия Gran Turismo Sport, предназначена за любителите на високите скорости. Това е един от последните бензинови 4,7-литрови V8 атмосферен двигател с мощност от 460 к.с.

Японците от Suzuki пък са подготвили за посетителите на Автомобилен салон София 2017 единственият в света в своя клас автомобил със задвижване на 4-те колела – Swift в комбинация със системата AllGrip Auto. Най-малкият SUV – Ignis също има с какво да впечатли публиката. На щанда на Suzuki няма как да се мине и без последното поколение на легендарната за марката Vitara. По-малкото й братче SX4 S-Cross също е до нея на щанда. Там се подвизава и хечбекът Baleno. Феновете на двуколесните машини също имат какво да видят на щанда на Suzuki. V-Storm е представен в две версии – 650ХТ и 1000. А погледите към мотосекцията на щанда привличат още и две градски легенди – SV650 и GSX-S1000.

1991064Тройна премиера има на щанда на Hyundai. Там посетителите могат да се запознаят с екологичното трио IONIQ. Моделът се предлага в изцяло електрическа версия, както и хибрид и плъгин хибрид. Дебюта си в България прави и компактният кросоувър Kona. Любителите на адреналина ще могат да се запознаят отблизо и с дългоочакваната спортна версия на i30N.

При японците от Subaru основният акцент е изцяло новият модел XV. Спортният седан WRX е представен във версията STI. Естествено на щанда присъстват още Forester, Outback и Levorg.

Еемблематичният за Mercedes нов S-Class е сред акцентите на щанда. Много силно впечатление прави и AMG GT C Roadster, който е представен във версията кабрио. Много атрактивни са и купето E400, GLE 63 AMG S и AMG GLC 43.

Най-новото поколение на хотхечът Megane RS пък е изложен на щанда на Renault. За представянето му в България, което идва само месец след това във Франкфурт, е докаран и болид на марката, участвал във Форула 1. Двата автомобила си правят компания един до друг и няма как да бъдат пропуснати. Новото електрическо Renault ZOE също е основен акцент на щанда на френската марка.

Братовчедите от Nissan пък представят изцяло новото второ поколение на електромобила Leaf. Изложеният модел е пристигнал у нас специално от Япония. Със сигурност силно впечатление ще направят доста порасналите му размери спрямо първата генерация, които са го превърнали в истински семеен автомобил. А Leaf вече е и много практичен с пробега си от почти 400 км с едно зареждане на батерията. На щанда публиката ще може да се запознае още и с фейслифта на бестселъра в своя клас в Европа Qashqai. Няма как да се пропусне и култовият GT-R.

1991058Вдъхновяващо представяне има и на шанда на Dacia. След 7 години невероятен успех на Duster на пазарите на 4 континента, румънската марка представя второто му поколение. То идва с променен външен, особено отзад, дизайн, още по-сериозно изменен вътрешен, но и с много нови технологии, познати от по-скъпите марки и модели в този клас. Най-хубавото обаче е, че цените на Duster остават без никаква промяна спрямо първото поколение.

На щанда на KIA има две премиери. И двете са на изцяло нови за корейската марка модели. Азиатците стъпват на пазара в Европа с поредния си модел, създаден именно за този пазар – компактният SUV Stonic. В същото време обаче KIA хвърля ръкавицата на марки, утвърдили отдавна свои модели в класа на спортните седани. И го прави със Stinger, който няма как да не привлече погледа на щанда на корейците.

1991076Супермодерният сегмент SUV е основен акцент на щанда на Peugeot. Французите вадят на предна линия трите си коза – познатите вече и завоювали редица клиенти, включително и у нас 2008 и 3008, но голямата звезда е чисто новият 5008. Автомобилът е голям, просторен, 7-местен и пълен с нови технологии. Peugeot показват и обновената версия на бюджетния 301. Доста атрактивен експонат е и микробусът Traveller Business VIP, който, както личи от името му, е предназначен за луксозни бизнес пътувания на кратки и дълги разстояния. А за технологичните новости в моделите на Peugeot подсказват и споменатите вече роботчета, които се разхождат между тях.

BMW прави премиера у нас на модела 630d xDrive. Затова и колата е поставена на "пиедестал" в центъра на щанда на баварците. Сред акцентите на гостите на столичния автосалон от Мюнхен са още супермощният и суперлуксозен флагман М760Li xDrive, а също и новото поколение X3 xDrive. За хората с бензин в кръвта на линия са новата М4-ка, както и М550d xDrive. От BMW акцентират също и на емблематичната електричка i3, която се превърна в еталон на бъдещето автомобилостроене.

1991071Щандът на Opel е един от двата с най-много премиери на Автомобилен салон София 2017 – цели 4. Там за първи път пред българската публика дебютират премиерите на рюселсхаймци, появили се през последните няколко месеца. Новата Insignia Grand Sport е сред акцентите не само на щанда, но и на изложението. Комбито Insignia Sports Tourer също има много какво да покаже. Моделите впечатляват с нови и модерни технологии, по-голямо пространство за пътниците, особено за тези отзад, спрямо първата Insignia, а също и с иновативни системи за сигурност. Другите две премиери при Opel са от SUV-сегмента. В София дебютира компактният Crossland X, както и по-големият му брат Grandland X, който видя бял свят съвсем наскоро.

Другата марка, която докара у нас цели 4 премиери, е корейската SsangYong. На щанда отдалеч прави впечатление огромното "тяло" на Rexton G4. Големият луксозен офроудър е доста пораснал, има пълноценни 7 места, радва с повече лукс и иновации. Премиера прави и последното поколение на по-малкият Korando. SsangYong представя също и новата генерация на Rodius, както и изцяло новият за марката модел XLV. На щанда може да бъде видян също и доста футуристично изглеждащият Tivoli, който прави впечатление с рекордните си обеми на купето и багажника в своя клас.

1991073Специална премиера в София правят испанците от Seat. Най-новият представител в моделната им гама – компактният кросоувър Arona пристига в София директно от Франкфурт, където бе показан за първи път пред света. Макар и представен вече официално в България през април, дебют на такъв форум у нас прави и SUV-ът Ateca. Втората премиера е за Ibiza NF. Феновете на спортните автомобили ще могат да се запознаят с уникалния Leon Cupra, който вече има под капака цели 300 коня.

Легендарните мотоциклети Harley Davidson със сигурност няма да привлекат по-малко внимание от автомобилите. Официалният представител е изложил на щанда цели 8 модела, включително новия Fat Bob, който съчетава в себе си класическата визия с футуристичната. В съседство посетителите на изложението ще могат да се запознаят също с 8 модела на друга вдъхновяваща легендарна марка двуколесни – Triumph. Като тук има и две премиери – Bonneville Bobber Street и Triple RS.

Американската марка Jeep също е подготвила изненада за посетителите на автосалона. Те ще могат да се запознаят за първи път с новия Compass, който само преди 2 седмици бе представен официално у нас. Естествено щандът няма как да се размине и без емблематичния Grand Cherokee.

На останалите щандове, където няма премиери, също има какво да се види. Този на Skoda прави впечатление с огромният набор от модели и присъствието на SUV-та, които съвсем скоро бяха модели от непозната за чехите територия. Infiniti е в София с цялата си гама модели, начело с обновения Q50. Обичаната от българите доскоро руска марка Lada показва последната си новост – Vesta. А на щанда демонстрира и как навлиза в модерния сегмент на компактните кросоувъри с модификацията Cross на познатия вече модел Kalina. На щанда е изложен и моделът 4х4, който дълго време бе популярен като Niva, преди Chevrolet да стане собственик на името.

Естествено, като на всяко автомобилно изложение, по щандовете няма само коли, а и хубави момичета.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Истории от Олимпийските игри /п/
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.67 /п./
  • Сега "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
Васил Найденов: Наивна сума, но необходима за много колеги 500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди това предложение за пожизнена пенсия направиха в сряда от ГЕРБ.