Над 70 премиери на Автосалон София 2015

Посетителите ще могат да седнат зад волана на 52 уникални автомобила, един ще си тръгне с чисто нова кола

по статията работи: Кристиан Костурков | 16.10.2015 | 15:15  6 Виж всички снимки
Над 70 премиери на Автосалон София 2015
Повече за:

Най-мащабното автомобилно изложение, провеждано някога у нас, отваря врати утре в столицата. След 2-годишно прекъсване Автосалон София се завръща с купища новости и изненади. Изложението се открива утре в Inter Expo Center и ще продължи до 25 октомври. В над 20-годишната история на автомобилното изложение то никога не е било толкова голямо и с толкова много автомобили, които публиката у нас ще види за първи път. Някои от тях дори идват директно в България след световния им дебют по време на
култовият Международен автосалон във Франкфурт, който се проведе преди месец.

На практика от утре посетителите на Автомобилен салон София 2015 г. ще могат да видят най-новите постижения в световното автомобилостроене. Броят на премиерните за България коли възлиза на над 70, идващи от Европа, Азия и Америка. Невижданите в България модели ще има от всички класове и типове – спортни автомобили, концепти, електромобили, суперколи. Общият брой на изложените експонати пък надхвърля 200. Паралелно публиката ще види за първи път у нас цели 4 нови марки. Освен да се запознаят с последните тенденции сред автомобилите, посетителите ще имат уникалната възможност да седнат зад волана и да покарат цели 52 коли.

Трудно е да се определи кои точно ще бъдат най-атрактивните автомобили, с които посетителите ще се запознаят по време на Автосалон София 2015. Естествено това зависи от предпочитанията и личните симпатии. Трудно ще бъде обаче интересът на гостите на шоуто да подмине някои емблематични за целия свят модели.

Така например на щанда на Ford едва ли ще има човек, който да не се заинтригува от култовия Mustang. От тази година емблематичната американска спортна кола за първи път се появява официално в Европа,
включително и в България. Компания на щанда на Ford ще му правят още обновеният Focus ST, Mondeo, C-Max, а също и специалните изпълнения Fiesta Red Edition/Black Edition, които са оборудвани с култовия двигател 1.0 EcoBoost, който в тези модели вече има мощност от 140 к.с.

Едва ли по-малък интерес ще предизвика и дебютантът от автоизложението във Франкфурт Jaguar F-Pace, който още с появата си пред публиката влезе в Книгата на Гинес с изпълнението на уникална каскада – 19-метров 360-градусов лупинг. Едва ли по-малко интересна за посетителите на Автомобилен салон София 2015 ще бъде новаторският Jaguar XE. "Братовчедите” им от Land Rover ще демонстрират пред българската публика Range Rover Sport Hybrid, Range Rover LWB и обновеният Evoque.

Renault пък ще покаже своята нова лимузина Talisman. На същия щанд ще се състои и премиерата на четвъртото поколение Megane. Не по-малък интерес се очаква да предизвика и електромобилът ZOE. Партньорите от алианса – Nissan пък ще покажат най-новия си концептуален автомобил Sway.
На щанда на Peugeot за първи път у нас ще бъде показана спортната версия на компактният семеен хечбек 308 GTi, а също и фейслифтът на майстора за града 208.

От Азия пък корейската марка KIA ще покаже за първи път пред българските автомобилни фенове новия Sportage. Освен това на щанда ще могат да се видят и специалната GT линия на освежения Cee’d, фейслифтът на Rio, Optima Hybrid, напълно електроческият Soul EV и други.

В София дебютират и 4 нови за страната ни марки. Луксозното подразделение на Citroen - DS вече е отделна марка и за пръв път ще присъства на изложението с отделен щанд. Американската марка Dodge се завръща у нас с Charger STR Hellcat и Challenger STR Hellcat. За пръв път w Bylgariq ще бъде представен и луксозният бранд на Hyundai – Genesis. Българският производител "Литекс Моторс" представя премиум марката на Great Wall – Haval.

Освен да се запознаят с най-новите модели автомобили от цял свят, за посетителите на Автомобилен салон София 2015 организаторите са подготвили и купища изненади и награди. Традиционно най-голямата от тях ще бъде за някой късметлия, който ще си тръгне от изложението с чисто нов автомобил по избор от 7 предложения.

Цените на билетите за Автосалон София 2015 са 8 лв. за възрастни, 4 лв. за ученици и пенсионери.Децата до 7 години ще влизат безплатно. Ще могат да бъдат закупувани и семейни билети (двама възрастни и ученик) на цена от 16 лв. Вратите на изложението ще бъдат отворени всеки ден от утре до 25 октомври от 8 до 20 ч.

Ето и премиерите, които могат да се видят на Автосалон София 2015:

Audi A4 седан

Audi A4 Avant

Audi R8

BMW Серия 3

BMW Серия 7

BMW X1

Citroen C4

Citroen Berlingo

Dodge Challenger SRT Hellcat

DS4

DS4 Crossback

DS5

Fiat Tipo

FIAT 500X Cross

FIAT Freemont Cross

Ford Mustang

Ford Focus ST

Ford Mondeo

Ford C-Max

Ford Grand C-MAX

Ford S-Max

Haval H2

Honda Jazz

Honda Civic

Honda Civic Type R

Honda HR-V

Honda CR-V

Hyundai Tuscon

Hyundai Santa Fe

Hyundai Genesis

Infiniti Q30

Jaguar XE

Jaguar XF

Jaguar F-Type

Jeep Renegade

Kia Sportage

Kia Optima Hybrid

Lada Granta

Land Rover Discovery Sport

Lexus IS200t

Mazda2

Mazda CX-3

Mazda MX-5

MINI Clubman

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander PHEV

Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE Coupe

Nissan Sway (концептуален автомобил)

Opel Astra

Peugeot 308 GTI

Range Rover LWB

Range Rover Evoque

Range Rover Sport Hybrid

Renault Megane

Renault Talisman

Skoda Superb

Ssang Yong Tivoli

Toyota Auris

Toyota Avensis

VW Passat Alltrack

VW Caddy

VW Touran

VW Transporter


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 Следите остават
  • Сега bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "В ръкавиците на Пулеви" - спортна...
  • Сега "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.