Цял „отбор пътешественици“ идват на автосалона в София (СНИМКИ)

SUV-та, луксозни кемпери и яки мотоциклети за хора с приключенски дух ще бъдат представени на изложението

по статията работи: iNews.bg | 08.10.2017 | 15:26
Цял „отбор пътешественици“ идват на автосалона в София (СНИМКИ)
VW

Без значение дали го наричате "пътешествие”, "любов към пътуването” или просто "любопитство", има хора, чиято страст да изследват нови места не може да бъде укротена. Те винаги ще търсят нещо ново и различно, независимо от броя ваканции или пътуванията, които предприемат. За тях на автосалона в София ще има специална категория автомобили – от еднодневни приключения до пътувания без дестинация.

Испанският производител Seat през последните две години е изключително активен в лансирането на нови модели. Само след седмица в Интер Експо Център ще видим чисто новия градски кросоувър Arona, чиято премиера бе само преди месец във Франкфурт. Компактният SUV е изграден на модерната платформа MQB A0, която бе използвана при друг модел на испанците – хечбека Ibiza. Дебютът й беше малко по-рано тази година, но от 14-ти до 22-ри октомври ще блести и пред българската публика. Но, да се върнем на Arona - предлага се в 68 цветови комбинации по избор, а в оборудването могат да влизат адаптивен круиз-контрол и система за следене на "слепите” зони. Въпреки компактните размери, обемът на багажника е сериозен – 400 литра. Arona ще навлезе на пазара по отъпкан път, проправен от по-големия си роднина Ateca, който само за една година заслужено зае достойно място в най-бурно растящият сегмент - този на кросовърите.

1988209

На същата SUV вълна са настроени и от корейския производител Ssang Yong за предстоящия Автомобилен салон в София. Те ще покажат новия Rexton, който също идва топъл-топъл, директно от премиерата си във Франкфурт. Моделът е станал по-дълъг и по-широк. Външният дизайн е сериозно променен и големият всъдеход е абсолютно подготвен за автомобилни конкурси за красота. Предлага по-богато оборудване, по-голямо вътрешно пространство и по-голяма безопасност. Обемът на багажника варира от 820 л (за 5 места) до 1977 л (при сгъната задна седалка). За задвижването на новия Rexton се грижи 2,2-литров дизел с мощност 181 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна механична, но като опция е достъпен и "автомат” със 7 предавки. Задвижването е към задните колела или 4х4. Продажбите на новия SUV ще стартират през ноември.

1988210

До него на щанда ще застане и Rodius, който е претърпял пълна фейслифт промяна. С над 5-метровата си дължина, той е сред най-внушителните експонати на автосалона. Към това добавяме 4х4 задвижване, комфорт на лимузина, 7 седалки и място за много багаж. Големият корейски автомобил вече е и с нов common rail дизелов двигател с мощност 178 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Редом с новите си попълнения, вносителят на марката ще изложи и другите модели, които предлага у нас - Tivoli и Korando.

Suzuki идва както с автомобили, така и с голяма гама мотоциклети. Японският производител сериозно обнови моделите си, като на пазара са вече новите поколения на Baleno, Ignis, познатата и обичана от много хора по света Vitara и обновеният S-Cross. На щанда ще бъде и новият Suzuki Swift, чиято премиера бе на автосалона в Женева през март тази година.

1988211

Сегашната версия е с 10 мм по-дълга и с точно толкова по-ниска от своя предшественик. Топ-версията на модела е с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра от семейството BoosterJet. Той предлага 102 к.с. и 150 Нм въртящ момент, като може да работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Хечбекът се предлага и като "мек хибрид” (mild hybrid), чийто 1,2-литров бензинов двигател с 84 коня е съчетан с електромотор с 31 к.с. В оборудването на модела влизат светодиодни главни фарове, камера за заден ход, парктроник, система за контрол на лентата на движение, мултимедийна система със сензорен дисплей, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto. В София Suzuki ще зарадва и феновете на мотоциклетите с премиерата на 4 свои машини. Това са V-STROM DL1000, V-STROM DL650 XT, GSX-S1000 и SV650.

1988206

Лекотоварните автомобили привличат внимание с няколко практични, но изключително специални модела. Мястото им не е толкова между работягите - те са екстравагантни, супер оборудвани и подходящи за екзотични приключения. Ще ни очакват на щанда на един от лидерите в сегмента – Volkswagen. Култовият за любителите на къмпингуването кемпер е в най-луксозната му версия Californiа Ocean TDI 4MOTION150, развиващ мощност от 204 к.с. Тази машина е несравнима за хората, които обичат много да пътуват, без да се лишават от комфорт. Това всъщност е 4-звезден хотел на колела. Автомобилът разполага с кухненска ниша с газов котлон, падаща маса, практични възможности за съхранение на вещи и до 4 места за спане. Към частично поцинкованата каросерия, двигателите със "старт-стоп” система и електронната стабилизираща програма със спирачен асистент, в оборудването на кемпера има системата за разпознаване на умората, както и къмпинг-маса със сгъваеми столове и хладилник.

1988213

Другият интересен представител от лайф-стайл моделите на Volkswagen е ексклузивният 7-местен Caddy Alltrack TDI 4MOTION, задвижван от двигател със 150 к.с. Той е в ниво на оборудване Trendline, като се отличава от останалите модели с офроуд дизайна си - рейките на покрива и страничните огледала са в сребристо, задните стъкла и стопове са затъмнени и придават уникална визия на модела. 17-цоловите джанти от лека сплав "Quito” завършват външния му облик. Акценти в интериора са специалните декоративни елементи на арматурното табло "Carbon Squere Dark”, частичното кожено оборудване с цветен шев и хромираните елементи. Благодарение на задвижването на четирите колела 4MOTION, Caddy Alltrack може да ни отведе до най-красивите места с оптимално сцепление и подобрена сигурност в завоя, особено при мокра или заснежена пътна настилка. Разполага с внедрен пакет "Светлина и Видимост”, както и интегрирани фарове за мъгла в бронята. Има ли някой да се притеснява да пътува през нощта или при лоши метеорологични условия?

1988208


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Вечната музика
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Анет игрален филм /копродукция,...
  • 01:50 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 03:25 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:20 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 04:35 Олтарите на България
  • 04:45 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.