Плевнелиев и Прокопиев - в поредна схема с офшорки, с либерийски привкус

Получил неясно финансиране, въртейки сделки с компания от Либерия

по статията работи: iNews.bg | 17.02.2014 | 12:45

Неясно по обем финансиране е получил президентът на България Росен Плевнелиев, въртейки сделки с компания от Либерия. При управлението на "Бизнес парк София” Росен Плевнелиев е договарял продажба на части от проекта на българска фирма, собственост на офшорка от Монровия, става ясно от данни в Търговския регистър, разкрити от в. "Репортер".

Документите показват, че Плевнелиев е продавал през 2006 г. обособени части от "Бизнес парк София” на "София Шелтър пропъртиз”. Фирмата е била притежание по това време на либерийската "Тинърс хил инвестмънт”. Малко по-късно българската компания минава под контрола на президентския приятел - издателят на "Капитал” и "Дневник” Иво Прокопиев, чиито медии водят война с българското правителство и са артилерията на Плевнелиев в конфликта му с управляващите. 

В момента собствеността в "София Шелтър пропъртиз” се държи от фирма, контролирана от малтийските офшорни фирми на регистрираната на Кайманите "Arco Capital Corporation”. Това е група от компании, изградили съмнителна схема от офшорки на няколко нива, участвали в придобиването на "Бизнес парк София” в сделка, кредитирана официално от Дойче банк. Но сделка с големи въпросителни доколко чисто е първоначалното й финансиране.

През вече далечната 2005 г. Росен Плевнелиев е управител на "Бизнес парк София” и е миноритарен съсобственик в проект, където основен партньор се води германската фамилия Линднер. По това време голяма част от първата фаза на проекта е завършена и повече от сградите в бизнес парка си имат наематели. Изненадващо или не, настоящият български президент инициира серия от продажби на обособени части от "Бизнес парк София” на напълно непознатата в България "инвестиционна компания” "София Шелтър пропъртиз”. 

Справка в Агенцията по вписванията показва, че в края на 2005 г. и началото на 2006 г. либерийската фирма с неясен собственик придобива чрез българското си поделение поне 8 обособени парцела със застроената площ върху тях, разкрива още вестникът.

"София Шелтър пропъртиз” е основана през май 2005 г. от българския гражданин Генчо Димитров. Фирмата обаче се представлява от адвоката Людмила Димитрова. Година по-късно собствеността преминава в "Шелтър пропъртиз”, което от своя страна е собственост на либерийската "Тинърс хил инвестмънт” – тя е с неясен собственик заради особени правила за защита над бизнес собствеността за фирми в свободната икономическа зона на Монровия.

Показателен за собствеността на компанията обаче е нейният бизнес адрес - "Броуд Стрийт” 80, Монровия. Според търговския регистър на Либерия този адрес се записва за всички компании, които не са с резидиращи в Либерия собственици. А това означава, че собствениците и парите за покупките в България със сигурност не са с източник Либерия. Но чии са те тогава?

На този въпрос най-точен отговор вероятно може да даде настоящият български президент като човека, разписал сделките по продажбата. Използването при вертикално разпределение на собствеността на фирми с близки имена – "София Шелтър пропъртиз” и "Шелтър пропъртиз” е обичаен белег за желано замаскиране на сделката. 

По подобен начин, чрез използване на сложна вертикална структура от фирми, всяка една от които е собственост на друга и всяка една регистрирана в различна офшорна зона – Малта, Пуерто Рико и Каймановите острови, Плевнелиев продава и останалата част от "Бизнес парк София” през 2006 г. И ако в тази сделка официалната версия гласи, че придобиването се прави от "фондове и лица, свързани с Gramercy”, то при продажбите към "Шелтър пропъртиз” няма информация кой се крие зад купувача. Но пък показателно за сделките е, че през 2007 г., само година след като имотите преминават в портфолиото на "Шелтър пропъртиз” контролът над компанията се придобива от "Алфа дивелопмънтс” на Иво Прокопиев. Прокопиев е човекът, който е обявен официално като консултант и при покупката на останалите части от софийския бизнес парк от "свързаните с Gramercy лица”. 

В средите от имотния пазар в България обаче продължава да се говори, че ролята му е далеч по-сериозна от консултантската намеса и има и измеримост при осигуряването на финансирането. 

И ако зад покупката на "свързаните с Gramercy лица”, които всъщност се оказват офшорки, групирани около регистрираната на кайманите Arco Capital Corporation, застава кредит на Дойче банк-Лондон, то при "Шелтър пропъртиз” няма банкова намеса. Едва години по-късно – през 2008 г. над имотите e наложена ипотека от българското поделение на гръцката И Еф Джи груп – Пощенска банка. Прокопиев е в доста добри връзки с мениджмънта на Пощенска банка по това време, тъй като посредничи на банката при придобиването на българската "ДЗИ банк” на убития Емил Кюлев. 

Какви точно са били договореностите на Прокопиев и И Еф Джи груп, не е ясно, но през 2012 г. кредитите са цедирани към люксембургската компания на групата И Еф Джи прайвит банк. А в една от последните останали в Европа специфични икономически зони следите вече окончателно се губят.

Данни от Българския търговски регистър показват, че в момента контрол над "Шелтър пропъртиз” има малтийската фирма Ес Пи Ес. Тя се управлява от трима представители на САЩ с пуерторикански имена - Хорхе Рубен Родригес, Франческо Нино Пиованетии Алберто Ернандес и българинът Христо Москов (доверен бизнес партньор на Росен Плевнелиев). "Карето Аса” са в управата и на видимата част от Бизнес парка – двете фирми, опериращи първата и втората част на проекта – "Бизнес парк София” и "Бизнес парк София 2”. 

Тримата граждани на САЩ с латински имена са пълни анонимници. Те нямат участие в други фирми никъде по света. Те обаче не попадат случайно нито в Бизнес парка, нито в малтийските офшорки. Те са управляващи на Arco capital management. Това дружество е регистрирано в Пуерто Рико и отговаря за управлението на активите на друга офшорка – Arco Capital Corporation.

А тази компания с неясно финансиране и скрита собственост е крайната дестинация по вертикалната плетеници от фирми, имаща за цел да укрие кой и с какви пари е купил софийския бизнес парк. Истината за тези мътни сделки би трябвало да знае само един човек и това е управителят на компанията и миноритарен акционер – настоящият президент Росен Плевнелиев. Но продажбата на проекта за бизнес парк в София все повече се превръща от "кристално чиста сделка” в международна афера със замесени герои от поне три континента.

Цялата държава Либерия е морско и корпоративно пристанище. Много фирми са регистрирани по силата на правото в страната като офшорни компании. Тъй като не им е позволено да търгуват в Либерия, те не подлежат на данъчно облагане в нейните граници. Освен това много компании за корабоплаване предпочитат да регистрират корабите си под либерийски флаг заради ниските разходи. След като се плати правителствена такса, няма никакви други харчове под формата на данъци. Освен това либерийските власти се смятат за много неотзивчиви спрямо настояванията за разкриване тайната на регистрираните там компании. Може би заради това страната има втората по големина флота в света.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


71 dancho danchev 17.02.2014 | 18:06
Е как, нали Росен го покровителства и с Прокопа въртят игрите.
70 Hari Bohosyan 17.02.2014 | 16:46
Кръгът Капитал отново в действие..
69 Anna Vasileva 17.02.2014 | 16:42
най-големите крадци на България...цял свят ги разбра какви са само нашата прокуратура спи!
68 maria stamatova 17.02.2014 | 16:37
Да бе, да, Плевналиев и Прокопиев – това са мафиотите, всички други са чиста вода ненапита! Не прекалявате ли малко? Май даже множко!
67 mitko velev 17.02.2014 | 16:29
Те да да влязат в затвора е нужно да станат клиенти на прокуратурата и да бъдат разследвани всички техни схеми, но Цацаров засега си трае, не мога да си обясня защо, но това е истината.
66 Kalin Petrov 17.02.2014 | 16:08
Вече нищо свързано с тях не може да изненада,те с ауниаклни просто!
65 работната пчела 17.02.2014 | 15:54
наистина са големи мошеници, ако бяхме нормална държава отдавна щяха да са в затвора, а не като тук да заемат висши постове.
64 mitko velev 17.02.2014 | 15:16
Големи мошеници тия бе, а и Росен как нагло лъже и се оправдава, че двамата с Прокопиев нямат общи интереси..
63 Krasi Leventa 17.02.2014 | 15:11
Медиите им са просто средство за търговия с влияние нищо повече, това е параванът на Прокопиев, с който той де опитва да се докара на властимащите, а Роско като него продукт се възползва от това.
62 трендафил въжарски 17.02.2014 | 15:01
прокурор за тия
61 mitko velev 17.02.2014 | 14:56
Росен Офшорков е рожба на кръга Капитал на Прокопиев, тъй че с каквито и оправдания да излиза истината за близките им отношения е ясна на всеки.
60 meden rudnik 17.02.2014 | 14:39
Росен Офшорски пак се е забъркал с Иво Прокопиев . От това няма да излезе нищо хубаво според мен . Крайно време и да се спрат тези двамата, съсипаха страната ни с техните далавери . Аман !
59 Изабела Белла 17.02.2014 | 14:31
Независимо от лустросаните медии "Дневник" и "Капитал", това не променя факта, че този кръг от хора практикува корпоративни престъпления в чудовищни мащаби. Тези престъпления не се наказват и преследват, основно защото се извършват заедно и в полза на западни компании. Това не променя фактите, че това са престъпления.
58 Изабела Белла 17.02.2014 | 14:30
Плевнелиев е точно толкова зависим от корпоративната престъпност в България, колкото Първанов беше зависим от червената корупция. Трябва да сте наясно, че няма разлика между крадец с руски или американски паспорт, а в България те много често си помагат.
57 Mukka Dess 17.02.2014 | 14:28
Явно има да четем още доста за офшорното минало на Плевнелиев, който по всичко личи е усвоил доста добре схемите на Прокопиев. Защо обаче няма все още разследване по случая?!
56 Lady Blossom 17.02.2014 | 14:27
Мдаам, и това. Кръга си остава затворен до последно. Виж, че дори и ГЕРБ не можаха да пробият, макар че са техен продукт.
55 Lady Blossom 17.02.2014 | 14:26
Толкова са му големи схемите на Плевнелиев, че ти трябват две висшета за да ги разбереш. преубразуване на фирми, офшорки, игри с фруги играчи - класика в жанра наречен олигархия. А сега има и нов проект, задкулисен разбира се, с АБВ и Реф. блок, както и ГЕРБ, да превърнат държавата в Президентка република. Всички знаем защо.
54 Марта Иванова 17.02.2014 | 14:22
Ще си трае като мижитурка, което е много характерно за него!
53 Марта Иванова 17.02.2014 | 14:21
а този ли президент мечтаеха хората??!!!
52 набръчкан мозък 17.02.2014 | 14:20
Значи излиза, че президентът Росен Плевнелиев е доста замесен с олигарси като Иво Прокопиев , а самият той говореше, как трябва да премахнем олигархията от страната ни . Изводът е прост, оставка и разследване за президента !
51 трендафил въжарски 17.02.2014 | 14:15
не се спряха с далаверите тия
50 Вяра Петрова 17.02.2014 | 14:10
ще се окаже,че имат офшорки в почти всяка стрнаа, където това е възможно..
49 ferdi mravkata 17.02.2014 | 14:10
Офшорките на тези двамата вече събраха за цял микс от коктейли с кипърски, либерийкси и какъв ли не още привкус, щедро гарниран с американски подправки.
48 Andrei Stoichev 17.02.2014 | 14:07
Милионера Плевнелиев- честния човек, да ходи да ги разправя на друг, поредния крадец, мястото му е в затвора, а не на поста на Президент на България.
47 Ralica Hristova 17.02.2014 | 14:05
Отново далавери през много фирми,за да бъдат трудни за проследяване парите - от къде са дошли и къде отиват.
46 кученцето пиджи 17.02.2014 | 14:01
Не знам вече какво да кажа.. Как може този човек , който е забъркан с хора като този Прокопиев, да ни е президент и да продължава да бъде . Аз май ще се изнасям от тази държава скоро !
45 Viktor Qnchev 17.02.2014 | 13:53
Големи далавери! тези вместо да продължават да крадат и да живеят като царе на наш гръб е редно да бъдат в затвора! Всеки ден става ясно за още някоя кражба, още някой укрит данък, още нещо присвоено от двамата приятели.
44 Камелия Стефанова 17.02.2014 | 13:50
Всъщност кръгът около Плевнелиев сега включва всичко онези водещи фигури от групата за политическо инженерство "Типинг пойнт", която създаде ГЕРБ и изгради силния образ на Борисов.
43 ferdi mravkata 17.02.2014 | 13:48
Правителството на Костов отрови политиката и държавата. По това време Прокопиев добива голяма мощ. Получава финансови ресурси за да стартира с изданието си "Капитал", след това получава негласно одобрение да бъде сред ключовите фигури в масовата приватизация.
42 Radina Arabadjieva 17.02.2014 | 13:46
Плевнелиев няма срам.. сериозно се финансират без да им дреме..
41 Камелия Стефанова 17.02.2014 | 13:45
Прокопиев е син на комунистически номерклатурчик и именно това дава летящ старт не неговата бизнес кариера. Иво прокопиев щеше само да сънува да има успешен бизнес ако не бяха връзките на баща му в лица от най-високите етажи на тогавашната власт.
40 Vicky Angelova 17.02.2014 | 13:43
вече изтече твърде много информация която доказва с факти за съвместното сътрудничество на Прокопиев и Плевнелиев. Интересно е само защо ли никога Прокопиев не обелва и дума за отношенията си с президента.
39 Ема Маринова 17.02.2014 | 13:43
Това е най-страшното,в една правова държава шепа хора си правят каквото искат,а институциите нехаят за далаверите им.
38 ferdi mravkata 17.02.2014 | 13:41
Да видим сега кака ли комсомолския секретар и лицемер Плевнелиев ще опровергае гореописаните твърдения и факти/
37 Ема Маринова 17.02.2014 | 13:41
Това е върха...как може още да няма действия спрямо тези мошеници?!
36 Даная Михайлова 17.02.2014 | 13:41
Ми и двамата са за затвор ама едва ли ще ги видим там за съжаление
35 Vicky Angelova 17.02.2014 | 13:40
Плевнелиев е медиен продукт, издигнат от олигархичното крило на Иво Прокопиев и Бориславова. как иначе ще дойде от нищото и ще се издигне до президент.
34 дрезгав глас 17.02.2014 | 13:38
Лелее... Какви разкрития само ! Тези не се спряха с далаверите си, няма ли вече да се повдигнат обвнинения срещу тях . Това , което се случва е просто абсурдно !
33 трендафил въжарски 17.02.2014 | 13:38
наистина най-накрая Прокопиеяв трябва да иде на прокурор
32 Silvi Milenova 17.02.2014 | 13:36
Отново им лъснаха далаверите, най-тъпото е,че прокуратурата не иска да ги разследва, явно е,че имат сериозен чадър, кой знае колко народ са свързани в далаверите им.
31 нелепо съвпадение 17.02.2014 | 13:30
"Плевнелиев и Прокопиев - в поредна схема с офшорки, с либерийски привкус" - Прокопиев и президента, са майстори в далаверите с офшорки и това го знаем всички вече . По - интересното е, кога ще разследват президента за тях, защото той до сега не е дал адекватен отговор за съществуването им !
30 Vicky Angelova 17.02.2014 | 13:29
"Офшорната похот" на Плевнелиев ясно показва какъв човек е и накъде сочи моралният му компас. Съдейки по дейността му през 90-те той никак не се вписва в понятието "честен бизнесмен", тъкмо напротив. Но запо никой не смее да отправя срещи него истинските въпроси като с какви суми се прехвърляха по кипърските офшорки Wyclef Holding и Stallberg Investments? И как прецакаха с Прокопиев немските си партньори покрай сделките с фирмите "Линднер Ирис" и "Ирис интернешънъл", покрай които има поредица от закононарушения.
29 трендафил въжарски 17.02.2014 | 13:29
ами поредната далавера на Плевнелиев и Прокопиев
28 Lili Mileva 17.02.2014 | 13:29
И същия този президент седнал да ни говори да правим бизнес у нас, да инвестираме средствата си в икономиката, а той и дружките му какво правят - прибират компании с такива далавери и си кътат средствата по разни слънчеви острови. Той колко е инвестирал у нас, големия технократ, само знаят да лапат с Прокопиев!
27 Krist Novoselic 17.02.2014 | 13:28
Прокопиев окраде държавата ни с над 80 милиона, в сделката с реп-етата , а Плевнелиев се е сдушил с него . Каква е нормалната реакция на обикновеният човек в този случай ? Как няма да протестираме ? Всички ние искаме тези хора в затвора !!!
26 ленено семе 17.02.2014 | 13:28
поредната далавера на двамата, която едва ли ще бъде разследвана по някакъв начин от прокуратурата. започвам да си мисля, че имат някакви връзки там, след като никой не ги закача.
25 комара трайчо 17.02.2014 | 13:27
не мога да си представя, че не може да се хванат връзките на тези двамата и да се подведат под отговорност?! крайно време е това да се случи, защото по този начин вредят на държавата.
24 Църна Мацка 17.02.2014 | 13:27
Цацаров спи! Ето я цялата истина за замогването на Плевнелиев, който иначе са лансира като голям технократ и предприемач, ама от политиката у нас по-доходоносен бизнес няма, за това и Роско здраво държи кокала въпреки гафовете.
23 коремного мекотело 17.02.2014 | 13:27
поредното потвърждение, че прокопиев е усвоил правенето на измами до съвършенство и е в състояние да извлече пари по всевъзможен начин.
22 tiha paranoq 17.02.2014 | 13:27
Това си е класиката в жанра, що се отнася до Ивп Прокопиев и Росен Плевналиев.. Колкото и президентът да иска да скрие връзките си с него, толкова по - жалък почва да става с тези си опити !
21 Оперен Певец 17.02.2014 | 13:25
Тези двамата са много вредни и дори бих казал, опасни за България . Президентът е ясно, че не си върши работата добре и все по - ясно почва да става, че обсулжва интересите на Иво Прокопиев !
20 гражданската квота 17.02.2014 | 13:25
това повече не може да продължава по този начин и смятам, че е крайно време да се намеси прокуратурата, защото тази зависимост между двамата трябва да бъде спряна.
19 Krasi Leventa 17.02.2014 | 13:25
Офшорлиев с поредна далавера! Какво можем да очакваме от един президент, който е свързан с олигарсите, да се вълнува от интересите на народа?! Естествено, че не и това го показа с действията си в продължение на две години - първо сезирането на КС за таксата за ВЕИ-тата, а след това и ветото върху закона за лекарствата... За какво говорим просто! За две години уж имаше огромните приоритети, а накрая колко от тях е изпълнил?! Освен че заедно с ГЕРБ преизпълниха плана за включването на ВЕИ-тата и това доведе до рекордно увеличение в цената на тока. Този ли президент да се трогне от горящите като факли хора по площадите?!
18 Ivan Mitev 17.02.2014 | 13:24
Не знам какво да кажа вече . Абсурдно е, че избрахме такъв човек за президент . На него повече му пука за олигархичните кръгове, в които е намесен, отколкото за българския народ .
17 ferdi mravkata 17.02.2014 | 13:23
Аз се чудя как скандалите с офшорките на Плевнелиев и Прокопиев така и не успяха да провокира сериозен разговор за импийчмънт на президента. Това не може да се му се разминава толкова леко.
16 Божидара Алексиева 17.02.2014 | 13:22
Е, ама виж, че никой друг не пводига темата за офшорките на Росен, особено Капитал, който би трябвало да е икономическа медия, която иж вади всичко наяве. Това потвърджава тезата, че той е близък до Иво Прокопиев и компания и че Капитал му правят бял ПР>
15 Божидара Алексиева 17.02.2014 | 13:21
"Документите показват, че Плевнелиев е продавал през 2006 г. обособени части от "Бизнес парк София” на "София Шелтър пропъртиз”." - Той за това ли толкова се напъваше да си строи тоя бизнес парк! То няма бизнес у нас, ама той бизнес парк щеше да прави. Нищо и половина- като онова с магистралите. Общо взето името на Президента за пореден път се свързва с офшорки и задкулисни игрички.
14 visoko naprejenie 17.02.2014 | 13:20
Поредната далавера на двамата олигарси, аз не виждам защо Плевнелиев да не влиза в това определение, до кога ще трябва да понасяме кражбите им, взеха парите на всички данъкоплатци!
13 Mukka Dess 17.02.2014 | 13:20
А така, ето поредната схема, в която Плевнелиев участва и буди известно съмнение за това до колко е законна. Защо все още няма раздвижване от страна на прокуратурата по тези сигнали?! Комисията на Сидеров продължава да протака твърде дълго тези сигнали. Ами казуса с офшорките при продажбата на Каолин?! Ами имотният скандал в Гърция, при който още не е ясно как точно е платил Плевнелиев?! Да не говорим за това, че имаме един тотално абдикирал от задълженията си президент, който се грижи единствено за интересите на ГЕРБ и кръга Капитал. За това и толкова се интересува от въпроса с европейските пари и приоритет номер едно са им инфраструктурни проекти.
12 Petar Petrov 17.02.2014 | 13:18
Разкри се поредната далавера на псевдо президента Росен Плевнелиев и приближеният му олигархът Иво Прокопиев и двамата трябва да станат клиенти на Прокуратурата и да бъдат съдени за злоупотребите си и затова, че присвоиха парите на данъкоплатците и опразниха държавната хазна.
11 Охльо Бохльо 17.02.2014 | 13:18
вече не може да ме учудят никакви действия на Прокопиев и Плевнелиев, показаха,че нямат никакъв морал.
10 Палома Гълъбова 17.02.2014 | 13:17
Офшорният ни президент в пореден скандал! После не знам с кой акъл ще му се предоверяват и ще оставят в ръцето му строителството на Тех парк.
9 Jana Kirova 17.02.2014 | 13:16
Тези двамата с нищо не могат да ме учудят, въпросът е до кога ще търпим това положение, президентът ни да се занимава с нечисти сделки, да върти офшорни фирми и да богатее на гърба на българския народ и държава. Крайно време е Плевнелиев и Прокопиев да бъдат подведени под съдебна отговорност.
8 Desislava Stoyanova 17.02.2014 | 13:16
Не е ли крайно време да бъдат разследвани,вместо да продължават необезпокоявано да си въртят далаверите?!
7 mitko velev 17.02.2014 | 13:15
Смятам че няма учудени от това, все пак двамата са близки приятели и схемите с офшорки са техен специалитет.
6 Пламен Панайотов 17.02.2014 | 13:12
Тц тц.. Не се наядоха тези двамата и хората около техните кръгове . До кога ще слушаме за техните далавери си имоти и офшорки ? Това тяхното на нищо не прилича вече !
5 uchtiviq los 17.02.2014 | 13:10
далавери да искаш, а уж Президента не трябва да си има друга работа,освен това да ни бъде държавен глава, да,да, човека върти яко далавери и никой не ги пипа и с пръст.
4 властен олигарх 17.02.2014 | 12:59
Някой няма ли да ги разследва най-накрая? Толкова материал и доказателства има срещу тях и в крайна сметка нищо... То бива, бива наглост, ама чак пък толкова ли? Ще влезем в Шенген, когато спрялата ни прокуратура заработи.
3 David Hayemaker 17.02.2014 | 12:58
Плевнелиев заради това ли стана президент, за да си върти офшорките у нас с Иво Прокопиев? Това е прекалено, както и да го погледне човек. Определено не отиват никак на добре нещата.
2 известна личност 17.02.2014 | 12:58
"Получил неясно финансиране, въртейки сделки с компания от Либерия" - Много ги влекат такива страни, където могат да си направят офшорка, за да не се следи. Пределно ясно на всички е, че имаме олигарх с влияние и президент, който му осигурява карбланш за почти всичко. Много е лошо, че ставаме свидетели за далавери по високите етажи!
1 Иван Ангелов 17.02.2014 | 12:56
Тези двамата са като ударна група в България. Толкова много измами и схеми са направили и намислили, че чак се чудя от къде имат толкова голямо въображение и чувства за недосегаемост?

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.67 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.39
  • 16:00 "Доктор Чудо" - сериал, с.2, еп.91
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Васил Найденов: Наивна сума, но необходима за много колеги 500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди това предложение за пожизнена пенсия направиха в сряда от ГЕРБ.