Какво направи ГЕРБ за 3 години във властта?

Опозицията писа слаб 2 на управлението, но пък в ГЕРБ не са и очаквали друго

по статията работи: Филипа Тодева | 05.07.2012 | 18:39

Какво направиха управляващите от ГЕРБ за три години? Отговорът на този въпрос бе предмет на днешната парламентарна дискусия между опозиция и управляващи. Според ДПС единственото нещо, което може да се каже в плюс на управлението, е че строенето на магистралите върви. Такава позиция изрази народният предствител Четин Казак. Той изтъкна обаче, че доходите са се замразили, че няма успехи в борбата с престъпността "Колкото по-рано има избори, толкова по-добре за България, тъй като ситуацията не се подобрява, а прогресивно се влошава. Даваме лоша оценка за това правителство – обещанията не бяха изпълнени”, каза Казак.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък не си спомня ГЕРБ да са обещавали нещо конкретно, когато са дошли на власт, но припомни, че в началото на мандата си те дадоха заявки за по-висок жизнен стандарт и справяне с организираната престъпност.

"В началото "Атака” подкрепяше управлението заради това, което казваше Бойко Борисов през 2009 г. – за разваляне на монополите на ЕРП-ата. Аз бях с две ръце "за” и това бе една от причините да го подкрепя”, подчерта лидерът на "Атака”. Другата беше, че той беше "за” сваляне на новините на турски по БНТ, допълни Сидеров и припомни и друго обещание на премиера, че ще се бори за обезщетение на българските бежанци от Одринска Тракия", напомни още лидерът на "Атака". По думите му в течение на тези три години Бойко Борисов просто е забравил за тези свои обещания. "Всички намерения на ГЕРБ се провалиха. Няма изпълнение на очакванията на българския народ, това, което българите възложиха на Борисов, лично на Борисов, защото той фокусира тяхната надежда, не се случи”, коментира още той.

Равносметката за БСП направи Драгомир Стойнев, според когото правителството на Бойко Борисов допуснало катастрофален срив в заетостта, посегнало е на конституционните устои на България и в крайна сметтка е претърпяло пълен провал, лъжейки българското общество. "Дулото на оръдието на ГЕРБ е насочено към държавното обществено осигуряване.

Стартът бе даден с плахо подобие на пенсионна реформа, резултат от която е ограничаване правото на пенсия за сегашните и бъдещите пенсионери и реално намаляване размера на пенсиите. 2011 година е първата година от новата история на страната, в която пенсиите реално намаляват. Поздравления!", заяви Стойнев. В тази връзка от Коалиция за България заявявиха, че провежданата от правителството на Борисов политика е антисоциална. И за разлика от политиките в другите страни-членки на ЕС, тя задълбочава последствията от кризата, влошава качеството на живот на българските граждани и ни отдалечава от европейските стандарти на живот.

Но проблемите не са само в социалната сфера. "Здравето на нацията е разклатено. ГЕРБ ограби Здравната каса. Образованието и науката са в колапс. Ние сме на първо място по брой младежи, които нито учат, нито работят. Това не е управление, уважаеми дами и господа. Това е имитация на управление!", категоричен бе социалистът. Той упрекна управляващите, че не са се вслушали по-рано в съветите на БСП.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев смята, че винаги ще бъдат упреквани управляващите, че не са свършили нещо. "Никога не съм и очаквал добра оценка от опозицията. За мен е важна оценката на хората и тя ще бъде ясна и е важна за всяка една политическа сила. Наистина никога не е имало в политиката ясни критерии за свършена работа.

Винаги едно нещо, което се вижда от управляващите, че е правилно, от опозицията не го одобряват”, подчерта той. Велчев репликира Добромир Стойнев с думите: "Както и вчера, така и днес ми направи впечатление наглостта за даването на някои оценки. Поне можеше да излезе и да прочете декларация някой от БСП, който знаем какво и как е правил. Явно, че те се срамуват от самите себе си какво са правили, затова не дават декларация. Не съм съгласен с това, че са ни давали много конструктивни съвети и ние не сме се съобразили с тях. Ако ние бяхме ги послушали преди една година, когато спряхме донякъде и съжалявам, че изцяло не спряхме инвазията във фотоволтаичните системи", заяви той. В крайна сметка той заключи, че свършеното от ГЕРБ не е достатъчно, но не е и малко.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


8 Панайот Траянов 06.07.2012 | 07:50
PrizeMania е най-новата сензационна игра за печелене на награди. На всеки 15мин. може да спечелите смартфони, фотоапарати, парични награди и други изненади. Избираш си награда и кликаш върху нея да си опиташ късмета. Не влагате никакви средства, а само късмет и малко акъл. Линк към играта: http://www.prizemania.net/?refid=82856108
7 Филип Иванов 05.07.2012 | 23:15
╬═╬ Не слизай надолу? ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Слушаш ли ме? Не слизай!! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Ехоо ....? Казах да не слизаш! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Спри не слизай надолу! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Добре. Ако искаш да слезеш първо харесай! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Ти си много твърдоглав и не ме слушаш ..... ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Не мога да се разбера с теб. ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Слушай ме !..... не слизай надолу ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Можеш ли да ме послушаш? ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Ти ще си глупав ако слезеш надолу! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Добре няма пак да ти казвам ..... не слизай! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬....Наистина аз казах да СПРЕШ! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Отекчи се още нали? ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬Последен шанс не слизай надолу! ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ ╬═╬ Сега ще имаш 5 години лош късмет, освен ако не публикуваш това на 5 различен снимки
6 Afo Balinov 05.07.2012 | 20:38
А БСП или БКТ какво направи за 40 години - съсипа цялата държава, направи определени хора много по-богати от други, а останалите - да се чудим как да свържем двата края...Не искам да ги чувам тия.
5 набръчкан мозък 05.07.2012 | 19:09
Ама не съм си и мислел, че от българската социалистическа партия ще пишат по-висока оценка на правителството на герб. Иначе те самите да не би да свършиха кой знае какво?
4 червена мухоморка 05.07.2012 | 18:59
Който е във властта,винаги краде.
3 Kristina Pavlova 05.07.2012 | 18:59
"Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък не си спомня ГЕРБ да са обещавали нещо конкретно, когато са дошли на власт, но припомни, че в началото на мандата си те дадоха заявки за по-висок жизнен стандарт и справяне с организираната престъпност." Евала на Болен, веднъж да е прав до дупка. Пропуснал е само, че всичко което уж казаха, че няма да правят започваха да го правят и под натиска на медиите се връщаха в първоначалната си позиция.
2 marina popova 05.07.2012 | 18:59
Лошото е, че ГЕРБ не само че нищо не правят, за да се подобри животът на всички българи, а не само на тези с БМВ-тата по магистралите, но и пречат някои добри неща да се случват. В обласста на социалната политика, образование и здравеопазване това е на-слабото правителство.
1 milen doktorov 05.07.2012 | 18:54
а тройната коалиция какво - крадоха като луди, а европарите бяха замразени

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 Следите остават
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "В ръкавиците на Пулеви" - спортна...
  • 00:00 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.5
  • Сега "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.