Разкритие: "Икономедия" атакува банкова институция с брюкселски сайт

Сайтът afera.bg разобличи дописване на доклад на ЕК

по статията работи: iNews.bg | 20.02.2014 | 12:04

"Свободата на словото се обърна в слободия" – така е озаглавен материал, разкриващ истината около "журналистическата интерпретация" на в. "Сега" на доклада на ЕК – EU Anti-Corruption Report и по-конкретно – с ANNEX BULGARIA to the EU Anti-Corruption Report.

Аналитичният текст, уличаващ намеренията на публикацията във вестника, е публикуван в Afera.bg. Текстът идва дни след като от КТБ АД обявиха, че подават сигнал до Етичната комисия за печатни медии към фондация "Национален съюз за журналистическа етика", че вестник "Сега" злоупотребява с доклада на ЕК.

В коментар на вестник "Сега", брой 30 от 5.02.2014 г., озаглавен "Брюксел за България: не е цирк, а менажерия", и отпечатан на стр. 9 и 10, авторът Светослав Терзиев публикува неверен текст, като твърди, че цитира доклада на Европейската комисия, твърдят от банковата институция. 

В подробен коментар на Борис Киров сайтът afera.bg разкрива, че всъщност "журналистическа интерпретация дописа мониторинговия доклад. Медийни и конкурентни групировки атакуват банкова институция от брюкселски сайт. Сайтът се оказа на "Икономедия".

"В материала на Светослав Терзиев, от в. "Сега", от 5 февруари на тема мониторингов доклад за корупцията в България, бъка от имена, произволно нахвърляни, без някакви конкретни референции към текстовете от въпросния доклад. В доклада обаче няма и помен от споменатите имена и институции. Те дори не фигурират из линковете, публикувани под линия", твърдят от afera.bg.

Материалът на Светозар Терзиев не се подкрепя с конкретни текстове в доклада, където да са посочени имената на героите от неговата "менажерия”, но пък реакцията, която неговият текст предизвика чак в Брюксел, заслужава внимание. Оказва се, че материал, публикуван в Euractiv.com - http://www.euractiv.com/justice/bulgarian-oligarch-seeks-barroso-news-533598#.UwSauirQiek.facebook, бързо се разпространява из социалната мрежа от приближени на Реформаторския блок на Иван Костов и кръгът "Капитал" профили.

И директно се напада една българска банка, набедена за всички грехопадения на българските медии. Дотолкова набедена, че даже името на председателя на Надзорния ѝ съвет Цветан Василев е "дописан” в текста на Терзиев. Там са Делян Пеевски, майка му Ирена Василева, че даже е почетен и Васил Божков – всички те навързани в едно безкрайно изречение, така щото читателят остава с впечатлението, че лично Еврокомисията ги е посочила с пръст в доклада. Оказа се обаче, че тъкмо тия абзаци от текста са изсмукани от пръстите.

Четейки внимателно доклада на ЕК, никъде не се вижда споменато името нито на Цветан Василев, нито на Делян Пеевски, нито на другите упоменати по-горе. В доклад за България на Държавния департамент на САЩ също името на Делян Пеевски, на Цветан Василев и другите припознати за унищожители на свободата на словото в България не присъстват.

Но пък присъства изключително любопитен пример за отнета журналистическа свобода на Спас Спасов от "Икономедия" – медийната групировка на Иво Прокопиев. Докладът за България на Държавния департамент на САЩ е отделил специално място на тая история. Оказва се, че Марин Митев, съсобственик в групировката ТИМ пратил на Спасов книгата на китайския мъдрец и пълководец Сун Дзъ – Изкуството на войната, с подчертан абзац от книгата: "You should avoid those you can’t either defeat or befriend”. Грубо казано – трябва да игнорираш/избягваш тези, които не можеш да подчиниш или направиш свои приятели.

Митев, тъй е засегнал с тая мъдрост журналиста Спасов от "Икономедия" на Иво Прокопиев, че чак е попаднал в официален доклад на Държавния департамент на САЩ, като вопиющ пример за корпоративен натиск върху медиите в България. Интересно как Държавният департамент е запознат с тоя случай, за който мнозина в бранша дори не са и чували. Дали пък "Икономедия" не клевети неудобните бизнеси директно там. Под неудобните разбирай тия, които не са платили рекламата. 

Няма какво да се чудим и кой пише тия мониторингови доклади  – там помагат усилно разни НПО-та – редовни клиенти на фондацията на Държавния департамент на САЩ "Америка за България”. От български реципиенти на европейски фондации като "Конрад Аденауер”, които финансират демократичния процес у нас още отпреди 1989 г. Финансират и медийните прояви на разни бизнеслобита срещу други бизнеси у нас.

Оказва се, че материал, публикуван в Euractiv.com, обръща специално внимание на едно писмо от Корпоративна банка до Жозе Мануел Барозу, по повод спрягането на името на Цветан Василев като част от "менажерията” на Терзиев. В него се твърди, че Цветан Василев е олигарх, защото той сам бил приел това определение за себе си. Цитира се интервю в радио "Дойче Веле", което ако прослушате внимателно, ще разберете, че нищо такова няма.

В писмото на КТБ може да се прочете официалното запитване на банката към председателя Жозе Мануел Барозу дали наистина Цветан Василев, председател на Надзорния съвет на банката, е упоменат някъде в тоя злощастен мониторингов доклад. Оказа се, че говорителите в Еврокомисията намекват, че отговорът на писмото от кабинета на Барозу до КТБ ще е положително, в смисъл, че абзаците на Терзиев с имената не са части от доклада, а някаква негова фикция. Т.е. мониторинговият доклад изобщо не упоменава, каквито и да било имена. И вместо да се извинят, ЕурАктив продължават с инсинуациите веднага след това: "Медиите имат право да интерпретират мониторинговият доклад”.

Според писмото на КТБ Цветан Василев не е кредитор на медийната група на Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Даже юристите на банката са използвали силната дума "false”, лъжа, фалшификация. Посочва се, че това е лесно установим факт, ако някой си направи труда да провери в Търговския регистър на страната. Или в електронния регистър, например в Дакси Глобал. Но явно и Терзиев, и ЕурАктив не обичат да проверяват. Те разчитат на емоцията у читателите, като повечето български медии.

ЕурАктив не са добре известни на българската интернет публика, но пък са най-големите реципиенти на финансови помощи от Европейската комисия, донасят ни разни добре информирани източници.

Чудите се защо намесваме български олигархични кръгове с един европейски сайт, списван на английски? Сега намерете картата на Европа на сайта най-горе, после кликнете върху територията България – какво ви излиза на екрана? Сайтът на Дневник  -http://www.dnevnik.bg/evropa/. Не беше ли това сайт от "Икономедия", на Иво Прокопиев? Защо не излиза на това място, например, сайта на "Преса", на "24 часа", на "Монитор", на "Дума", питат от afera.bg?

Ще кажете, че това не е никакво доказателство за връзката между  ЕурАктив и кръга "Капитал”. Че нямат връзка със "Сега” и с "Бивол”, чиито линкове към статии срещу КТБ стоят удобно най-отдолу.

Тогава логично е да се питаме кой е собственик на тоя сайт? Отговорът на тоя въпрос би разсеял мъглата, в която кръгът на Иво Прокопиев е нарочил КТБ за първоизточник на всички неволи на медиите у нас. Иначе в устата на всеки неволен читател и на Светозар Терзиев и на ЕурАктив остава горчив вкус от поредната медийна манипулация, която е дотам контра на елементарната журналистика, че минава директно в черния пиар. А за черна пиар кампания срещу една българска банка и то в Брюксел, принципно трябват доста пари.

По същия начин се появяват и негативните оценки във всеки мониторингов доклад  за корупционната среда в България. Нищо, че тоя доклад се води официален европейски документ. Той изглежда е съставен по доноси от българи срещу българи. Все агенти на чужди разузнавания, които по нищо не се различават от доносниците на Държавна сигурност, срещу които тъй пламенно крякат.

Но дори и тези добре платени агенти, старателно обгрижвани медийно, не могат да съсипят свободата на словото в България, така както могат да го съсипят уважавани имена от журналистическия бранш, изпълнявайки груби политически и корпоративни поръчки в полза на собствениците на медиите, за които работят. Защото доверието в медиите е пропорционално на достоверността на фактите, които журналистите интерпретират, завършва коментарът си Борис Киров в afera.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


76 сойка присмехулка 03.04.2014 | 16:21
Икономедиа и по-конкретно техния сайт Капитал пипат само манипулативни статии относно българските бизнесмени, някои ги очернят умишлено а други възхвалят, само че доста тенденциозно.
75 emanoil momchev
Този коментар е маркиран като неуместен.
74 emanoil momchev 20.02.2014 | 18:05
Икономедия е редно да си понесе последствията
73 капаче калпаче 20.02.2014 | 18:00
Та нали са си близки с Прокопиев!
72 капаче калпаче 20.02.2014 | 18:00
За Бориславова никога нищо, и тя е от тяхното котило.
71 Anna Vasileva 20.02.2014 | 16:25
вече от Икономедия знаят,че на вестниците Дневвник и Капитал никой не хваща вяра, и са се насочили на друго място много хитро от тяхна страна.
70 голям шемет 20.02.2014 | 16:12
Икономедиа винаги са налагали цензура. През 2011 как изгониха Любослава Русева, която беше един от най-кадърните им служители. Махната я защото пишеше срещу Борисов, а това не им изнася, защото Прокопиев с парите на "Отворено общество" и връзките на Бориславова са създателите на ГЕРБ и Борисов. Ето защо. Сега продължават да си пазят ГЕРБ и Плевнелиев. В "Капитал" няма статии за бизнеса с германците на Плевнелиев, или за офшорките. И в Бивол няма нищо, нали са сайт за разследваща журналистика. Такова животно в България няма.
69 Mary Alice 20.02.2014 | 16:07
Ами те са на принципа "крадецът вика дръжте крадеца". Мислят си че като първи хвърлят кал по някого и те са правите. Дразнят ме Икономедиа с това че който не им изнася и го елиминират. Много са чувствителни и по темата за Плевнелиев. Като видите много изтрити коментари под някоя статия там не си мислете че са ги махнали защото са съдържали много нецензурни, расистки или друго обидни изказвания те зад това се крият, но в действителност премахват тези които са им неудобни.
68 Emily Reed 20.02.2014 | 16:05
После кой говори за концентрация на медии, ситуацията тук май е крадеца вика дръжте крадеца. Защо въпросните не кажат как се финансират като нямат тираж?!
67 melrose place 20.02.2014 | 16:05
Да ги съди до дупка, само че той си има по-важна работа и няма време да се занимава с някакви покварени журналистчета. Иначе и мисля че Икономедиа са си заслужили много отдавна щателно разследване.
66 голям шемет 20.02.2014 | 16:03
Тези в "Капитал" само за КТБ пишат статии. на тях това им е разследващата журналистика, Не сте ли се замисляли след като са икономическа медия как така няма ни един материал за офшорките на президента и неговите афери през 90-те. няма нищо случайно. Биволъ също мълчат що се отнася до Плевнелиев и Прокопиев.
65 Kalin Petrov 20.02.2014 | 16:01
Нека да ги съди Цв. Василев,защото те пракаляват от Икономедия с клеветите срещу него и банката!
64 Radina Arabadjieva 20.02.2014 | 15:52
Много са нахални не е истина просто,как може да са толкова нагли,вече ще знаем,че и на СЕГа не бива да вярваме, поредните продали се на олигарха.
63 Silvi Milenova 20.02.2014 | 15:50
С други думи са ползвали една информация и са я написали така,че да е тотално изкривена и да е така че да злепостави отново банката, да, точно в стила на икономедия.
62 Пияно пиле 20.02.2014 | 15:49
a не е ли редно някой да следи за подобни лъжи и да бъдат санкционирани,това е заблуждаване на хората.
61 visoko naprejenie 20.02.2014 | 15:43
Лъжи в България колкото искаш а най-тъпото е,че всеи може да напише каквото си иска за когото и да е било и това да остане ненаказано, което е абсурдно! медиите са създадени да информират, но в БЪлгария само манипулират, а за Икономедия в частност нямам какво да кажа, медията която обслужва най-много интереси!
60 zhoro nov 20.02.2014 | 15:35
За Бориславова никога нищо, и тя е от тяхното котило.
59 Охльо Бохльо 20.02.2014 | 15:34
Гледай ги ти колко са нагли и как извъртат новините, от КТБ имат пълно право да съдят Икономедия и всички журналисти,които пишат лъжи.
58 Mary Alice 20.02.2014 | 15:23
Той и Бориславова са най-ярките фигури които изпъкват в годините на прехода. Но вече може да добавим към техния порочен кръг и нашия уникален президент с офшорките.
57 Desislava Stoyanova 20.02.2014 | 15:16
Станали са щото са известен сайт и Прокопиев им е бутнал некви пари и веднага са подали гъз, в крайна сметка всичко опира до парите,а прокопиев добре ни е окрал- има си.
56 viktor viktorov 20.02.2014 | 15:11
КТБ имат пълното право да съдят.
55 viktor viktorov 20.02.2014 | 15:08
Явно и те са станали негова подлога.
54 viktor viktorov 20.02.2014 | 15:07
Абсолютно си прав. Толкова очевидно го правят.
53 uchtiviq los 20.02.2014 | 15:03
ха,значи вече и "Сега" са в лапите на Прокопиев, още един вестник на който не бива да се хваща вяра, продали се и те на олигарха.. май истинска медия в БЪлгария не остана.
52 Miroslav Kynchev 20.02.2014 | 15:01
E как, Икономедия винаги се заяждат с Корпоративна банка, войната там става повече от ясна, никаква рабтоа сякаш си няат от там, а само да злепоставят банката и собственика, малоумен трябва да си,че да вярваш на подобни медии!
51 Svetlozara Halacheva 20.02.2014 | 14:56
Има истина в това, големи далавери в тоя сайт, всеки си пише просто ей така, лъжи колкото искаш и черен PR, всичко без доказателства само да те очернят и посл еникой никой не съди,защото всички са с кирливи ризи.
50 Dukesa Bub 20.02.2014 | 14:55
Аз съм доста разтревожена как е възможно Държавния департамент на САЩ да правят подобни нелепи доклади и да оронват името и авторитета на хора и фирми, за които нямат никаква информация. Ако с всичко действат толкова повърхност и режат глави по слухове, светът не го чака нищо добро, а и медийната им среда също.
49 Victoria Peshev 20.02.2014 | 14:12
Всичко тук опира да политически интерес, те отдавна си пригласят на Гоце, а сега откак са в коалиция с ГЕРБ и РБ се обединиха и медиите им - съединението прави сила.
48 viktor viktorov 20.02.2014 | 14:10
В случая Икономедия трябва да бъде дадена на съд
47 Mary Alice 20.02.2014 | 14:02
Аз от този сайт Дневник новини не чета. Чела съм достатъчно техни материали за да съм сигурно че не им е никак чиста работата. Прокарват те проамериканските идеи. Истина е че ги спонсорират от фондация Америка за България. Същата фондация налива пари и за протестите и плаша на онази блогъра Асен Генов. Той си е типичен кадър на Дневник както и Евгений Дайнов и Красен Станчев.
46 голям шемет 20.02.2014 | 13:58
В началото Бивол бяха по-независими, но после май Прокопиев наистина ги купи. Фактът че там няма нищо на аферите на президента, нищо за Прокопиев или Бориславова веднага навежда а мисълта че са заели страна.
45 melrose place 20.02.2014 | 13:56
Те да бяха само те. Медиапул и Оффнюс са примери за сателити на Капитал. Само разпространяват манипулирана информация за да объркват хората. Бивол също работят за интересите на Прокопиев. Я потърсете нещо за офшорките на Плевнелиев в сайта - няма нищо. Защо? нали са сайт за разследваща журналистика. Някои фигури лекично се изпускат.
44 Mary Alice 20.02.2014 | 13:54
Прокопиев все плюе по тази банка, всеки ден там статии за ктб това ктб онова. Все едно че само една банка има в България. Има за аферите на Бориславова или Хампарцумян? Никкава обективност, нищо.
43 melrose place 20.02.2014 | 13:53
Този Иво Прокопиев е голям престъпник, но нали в България истинските престъпници, крадци и убийци не отиват в затворете. Няма кой да ги осъди. Няма съдии до които мафията и олигархията не могат да стигнат.
42 Mary Alice 20.02.2014 | 13:50
Крайно време беше някой да ги разобличи тези смотаняци от Икономедиа. Толкова са продажни и се мъчат да манипулират хората. Крият се зад лъскав имидж а в действителност са подмазвачи и подлизурковци. Нали точно Икономедиа изградиха на Бойко Борисвов положителния имидж на водача. Говори се че онова сдружение Глобална България е спонсорирало ПР кампанията в поза на Борисов и че дори самият Борсов е техен продукт. Това не ме учудва, имайки предвид че в това сдружение почетен член е неговата тогавашна любима Цветелина Бориславова.
41 голям шемет 20.02.2014 | 13:46
Тия от Икономедиа са най-големите манипулатори. Там имах регистрация и след няколко коментара в които си изразих мнението защо не одобрявам политиката на Плевнелиев и не само че ми изтриха коментарите, но и получих доживотен бан. Повече не стъпвам в този сайт. Уж пишат против цензурата а те самите налагат такава. Големи лицемери. И те си защитават олигарсите.
40 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:45
Иво Прокопиев защо още не е клиент на прокуратурата?
39 zhoro nov 20.02.2014 | 13:45
Чудя се червените от "Сега" дали заради политика, или за много пари се обърнаха?!
38 zhoro nov 20.02.2014 | 13:43
Чудя се как така "Сега", които имаха малко достойнство, са клекнали на мизерните пари на олигарха Прокопиев?!
37 zhoro nov 20.02.2014 | 13:35
Но добре се е получило, защото тези, които най-много реват за медийна свобода, се оказва, че под медийна свобода разбират само правото си да клеветят безнаказано. Добре КТБ ще ги осъди!
36 zhoro nov 20.02.2014 | 13:34
Чудя се как така "Сега", които имаха малко достойнство, са клекнали на мизерните пари на олигарха Прокопиев?!
35 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:31
не знаех, че "Сега" са се продали и те на Иво Прокопиев
34 трендафил въжарски
Този коментар е маркиран като неуместен.
33 Marusq Laleva 20.02.2014 | 13:25
Браво на сайта Афера, че е направил това разкритие, олигархът Иво Прокопиев вече наистина прекали и смятам, че е крайно време да бъде разследван от Прокуратурата и подведен под съдебна отговорност.
32 Petar Petrov 20.02.2014 | 13:23
Иво Прокопиев отдавна трябваше да е в затвора, заради далаверите и злоупотребите си, а той е на свобода и продължава да манипулира общественото мнение, посредством Икономедия, където няма свобода на словото и свободно изразяване на мнение, всеки неудобен коментар бива изтрит моментално.
31 трендафил въжарски
Този коментар е маркиран като неуместен.
30 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:14
мисля, че Икономедия трябва да бъде дадена на съд
29 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:10
Кога ще бъде наказан клеветника?
28 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:09
Според мен трябва да бъде осъден
27 Rosi Marinova 20.02.2014 | 13:09
Срам ме е направо от нещата,които се случват у нас,защо въпросния И.П.още не е в затвора,за далаверите му знае цял свят,няма ли толкова едно място в някой строг затвор?!
26 трендафил въжарски 20.02.2014 | 13:08
защото са поръчкови от "Икономедия", ЗАТОВА
25 чичо съби 20.02.2014 | 12:52
Той този журналист, 100 на 100 е платен , за да ги говори тези работи . По - интересното е кой му плаща и дали това не е самият шеф на Икономедия - И.П. !!!
24 трагичен край 20.02.2014 | 12:50
икономедия започна да си прави каквото си поиска и това никак не е добре. работещите в тази редакция започнаха да си правят каквото си поискат и да изопачават фактите както им падне и това никак не се харесва. на прокопиев е крайно време да му се потърси сметка и да бъде наказан по някакъв начин за тези неща, които си е позволил да направи с доклада на ЕК.
23 Фичо Добрев 20.02.2014 | 12:49
Няма две мнения по въпроса, че подходът на журналистът от в-к Сега е подвеждащ и внушава на читателя неистини чрез непроверена информация.
22 комара трайчо 20.02.2014 | 12:48
това е много сериозно нарушение и не знам дали прокопиев си дава сметка, че манипулирането на доклади на ЕК не е много правилно. по този начин се изопачава истината за състоянието на държавата погледнато от европейска гледна точка и се дезинформира цялата общественост. определено на този човек трябва да му се потърси сметка за това което прави.
21 Sisunka Mitevska 20.02.2014 | 12:48
Направо звучи като виц Прокопиев, който обслужваше с медиите си всяка власт до момента като се започне от сините, мине се през Тройната коалция и се стгне до ГЕРБ да говори за свобода на словото. Целенасочените му кампании срещу избрани институции и публични личности се набиват на очи особено за редовните читатели на медиите му, за това и взе да използва чужди медии за тази цел, по-процрачно няма как да бъде.
20 овчи транс 20.02.2014 | 12:47
още когато излезе този доклад се виждаше, че има нещо гнило и ето, че излезе на бял свят. още при първия прочит се виждаше, че има неща, които са добавени по някакъв начин в текстовете и е хубаво, че се направи такова разследване, което да покаже тези манипулации.
19 коремного мекотело 20.02.2014 | 12:45
това вече е повече от ясно и едва ли остана човек, който да не е разбрал, че прокопиев прави всичко възможно да се докопа до властта. успя да си сложи президент начело на държавата, а сега със собствените си медии, прави всичко възможно да превземе и изпълнителната власт. наглостта на този човек вече започва да излиза извън всякакви рамки и това не говори много добре за медиите в тази държава.
18 Milica Georg 20.02.2014 | 12:45
Статията в този европейски сайт, която се позовава на анонимен служител си насмърдява отвсякъде, докато няма ОФИЦИАЛНО становище по въпроса от еврокомисар със съответ ресор, който да го подпише с името си, всички са спекулации. А че Европа приема присърце въпроса със свободата на словото у нас си го знаем, тъй като продължаваме да сме на последно място в Европа по този показател и как не като медиите се превърнаха в жълта пропаганда на такива кръгове и всичко се прави в интерес на определени хора.
17 Emily Reed 20.02.2014 | 12:42
Същата история както и с антиправителствения сайт норешарски, който се хоства отвъд океана, но се оказа на човек близък до Прокопиев. Всичко се прави с едничката цел да звучат обвиненията на този кръг по-правдоподобно от трибуната та чужди медии, на блогове, на интернет групи... Това не е ли типичен пример за концентрация на капитали, политически интереси и медии, за какъвто се говори в доклана да ЕК и зад който обаче според журналиста на Сега стоят други хора?! А защо точно червените от Сега обърнаха плочата е ясно - АБВ, Гоце, ГЕРБ...
16 Анжелина ЖУЛИ 20.02.2014 | 12:42
Олигарсите с бели якички вече тотално се на*акаха. Прокопиев не му ли е време да се поспре с черния ПР и пропаганда и да заложи на истинската журналистика?
15 чичо съби 20.02.2014 | 12:42
Аз съм за това, винаги да се казва истината, каквато и да е тя , а не да се лъжат хората, какво е казала ЕК по случая, както направи този репортер . Предполагам, че той получава известна сума пари , за да спекулира с истината . Надявам се да разследват случая и да разбрем кой стои зад всичко това !
14 Lady Blossom 20.02.2014 | 12:41
Е то това е повече от ясно. Само влез и виж как се пише там срещу определени хора, как пишат троловете от долу. Не дай си Боже да не си на тяхно мнение - цензурата е жестока. Веднага ти трият коментара и ти отнемат правата!
13 нелепо съвпадение 20.02.2014 | 12:40
Тази икономедия на онзи Иво Прокопиев, който задигна сума си и държавни пари, действа само в негова полза, а не в полза на това, гражданите да са информирани . Отдавна имаше слухове, че той манипулира мнението на хората отностно тази банка, както намери за добре, при всяка една възможност . Е, аз вече се убедих в това и от днес нататък ще гледам със жълти очи неговите медии, а да не говорим за троловете, които допълнително натягт обстановката в коментарите си . Ситуацията с медиите у нас е ужасна !
12 Умно Пипе 20.02.2014 | 12:40
Голяма каша настана с тия медийни войни. А уж Икономедия бяха много незасвисими и честни!? Да бе, явно никой не пуска кокла в името нма рейтинга и пропагандата срещу конкуренцията. Прокопиев вече да се замисли до къде стига с това клеветене на хора нон-стоп чрез своята излъскана медия...
11 Lady Blossom 20.02.2014 | 12:37
В коментар на вестник "Сега", брой 30 от 5.02.2014 г., озаглавен "Брюксел за България: не е цирк, а менажерия", и отпечатан на стр. 9 и 10, авторът Светослав Терзиев публикува неверен текст, като твърди, че цитира доклада на Европейската комисия, твърдят от банковата институция. "" - А реално всеки може да провери дали това е така, като види доклада на ЕК. Там не фигурират имената на Василев и на Пеевски реално, а има някакви препратки и допълнителни текстове, в които пак ги няма, но се твърди, че ги има. Манджа с грозде е направила тоя Терзийски.
10 Софи Марсо
Този коментар е маркиран като неуместен.
9 Анжелина ЖУЛИ 20.02.2014 | 12:37
Аха, значи все пак в отговора на говорителя на ЕК, е че няма споменати имената на Василев и Пеевски, въпреки че журналиста Терзийски си позволява да твърди, че ги има и дори ги цитира!? Всичко е една голяма пропаганда с цел оплюване явно.
8 Krist Novoselic 20.02.2014 | 12:37
Тука всеки си интерптретира дадена информация, както намери за добре, което не е много правилно като се замислим . Доброто име, което човек гради с годините, може да бъде сринато за отрицателно време, с "помоща" на някой медии както четем . Това е недопустимо да се случва и по - добре да спрем с тези войни по медиите, отколкото да занимаваме Европа с нашите проблеми !
7 Victoria Peshev 20.02.2014 | 12:36
Не се случва за първи път, първо бе случаят с Дойче веле и родната секция, където списователи на Икономедиа по същия начин спекулираха с информация и в критичните си коментари споменаваха имено на банката редом до непотвърдена информация, което бе причина за грандиозен скандал, от който стана ясно, че журналистическите стандарти у нас са много по-различни от тези в Европа. Естествено, благодарение пак на медиен натиск ДВ бяха принудени да върнат родните журналисти на работа, понеже видите ли това било в ущърб на свободата на словото, а кое е в интерес на истината и обективността?!
6 tiha paranoq 20.02.2014 | 12:34
Преди врем чух един известен човек, който в близкото минало се е занимавал с периодичен печат, да казва, че Икономедита на Прокопиев и най - вече вестниците "Дневник" и "Капитал" , са разваляли имиджът на много обществени фигури в България . Четейки тази информация, установявам, че този човек явно е бил прав за тази дейност на Прокопиев . Той определено използва медиите си за оплюване на един или друг човек, но в моите очи , това е строго непрофесионално , с разрез с всякакви етични и морални журналистически принципи !
5 Lady Blossom 20.02.2014 | 12:31
В коментар на вестник "Сега", брой 30 от 5.02.2014 г., озаглавен "Брюксел за България: не е цирк, а менажерия", и отпечатан на стр. 9 и 10, авторът Светослав Терзиев публикува неверен текст, като твърди, че цитира доклада на Европейската комисия, твърдят от банковата институция. "" - А реално всеки може да провери дали това е така, като види доклада на ЕК. Там не фигурират имената на Василев и на Пеевски реално, а има някакви препратки и допълнителни текстове, в които пак ги няма, но се твърди, че ги има. Манджа с грозде е направила тоя Терзийски.
4 Оперен Певец 20.02.2014 | 12:30
Иво Прокопиев е човек с могъща медийна власт за мащабите на България . Той много удобно може да манипулира обществените нагласи за даден човек или институция и явно много добре го прави , чрез своите медии . Жалко, че законите ни , не позволяват той да спре с тези нападки към банката !
3 Софи Марсо 20.02.2014 | 12:29
"Тогава логично е да се питаме кой, КОЙ е собственик на тоя сайт? Отговорът на тоя въпрос би разсеял мъглата, в която кръгът на Иво Прокопиев е нарочил КТБ за първоизточник на всички неволи на медиите у нас. Иначе в устата на всеки неволен читател и на Светозар Терзиев и на ЕурАктив остава горчив вкус в устата от поредната медийна манипулация, която е дотам контра на елементарната журналика, че минава директно в черния пиар. А за черна пиар кампания срещу една българска банка и то в Брюксел, принципно трябват доста пари." - Хахах дам, особено на удобно застналата в опозиция Икономедиа, която плюе редовно по тази банка и нейния собственик, просто ей така, защото си ги е нарочила.
2 Ivan Mitev 20.02.2014 | 12:27
Честно казано, не е много редно , репортерът на вестник "Сега" , да прави се мъчи едва ли не да дописва доклада и да казва неща, които там не са били застъпени сериозно ! У нас медиите са ужасни в това отношение !
1 Анжелина ЖУЛИ 20.02.2014 | 12:27
Икономедия не за първи път показа, неприрязънта си към тази банкова институция, може би защото нейния собственик си няма банка, която да обслужва интересите му?? Или чиста завист или злоба, не се знае, но тази гронза война вече е време да спре. Това вече на нищо не прилича, да се изпозлват имена на европейски институции и изказвания само заради това Прокопиев да компроментира Василев? Недопустимо е!

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • Сега "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.