Fedde Le Grand: Българите знаете как да купонясвате

Световно известният диджей ексклузивно пред iNews за Solar Summer Fest

по статията работи: Пламена Вълчева | 01.08.2014 | 13:05
Fedde Le Grand: Българите знаете как да купонясвате
Повече за:

Името на холандския джиджей Фед ле Гранд (Fedde Le Grand) стана известно с нашумелия му сингъл Put Your Hands Up For Detroit от 2006 година. Не веднъж е попадал на челни места в музикалните класации. През 2013 г. той достигна 29 позиция в годишния топ 100 на известните диджеи на списание DJ Magazine. Световно известният диджей гостува в България за пореден път за ежегодно организирания Solar Summer Fest, който се провежда в Слънчев бряг.

Какви изненади е приготвил за всички свои фенове, защо обича да се връща в България и какви са му бъдещите проекти, ще научите от интервюто, което Фед ле Гранд даде специално за iNews.

- Здравей, Фед! В България си за Solar Summer Fest, а какво си приготвил на феновете си за голямото парти в Слънчев бряг?

- Хей, здравейте! Нощта наистина ще бъде страхотна и нямам търпение за партито. Ще пускам доста мои нови тракове и парчета, както и такива, които тепърва предстоят да излязат от моя лейбъл, Flamingo Recordings. Много се надявам всички да се забавляват много, защото аз самият имам това намерение!

- Планираш ли да поостанеш по-дълго време в България или си тук само за Solar?

- Винаги е много трудно, когато съм на турне да оставам с страните, макар много да ми се иска. Ако зависеше от мен, щях да оставам поне по седмица във всяка една държава, но очевидно не е възможно. Ако все пак имам време да остана, много бих се радвал и дори се надявам да имам възможността да се насладя на някое парти с някой всички от вас, които ще дойдете на моето шоу.

- Какво е мнението ти за българската публика? Обичаш ли да идваш тук?

- О, да! Разбира се, че обичам! Винаги е голямо удоволствие да идвам в България. Страната ви е много красива и всички знаете как да купонясвате и да се забавлявате. Това наистина е страхотно! Всеки път, когато си тръгвам, се надявам да се върна скоро.

- Всеки, който посещава България казва, че в страната ни има много красиви жени и страхотна храна. Ти какво мислиш по въпроса? С какво обичаш да се храниш, когато идваш в България?

- О, със сигурност ще се съглася. Едно от най-страхотните неща в моята работа е възможността да наблюдавам всички красиви хора, които ми се усмихват там долу и се радват на музиката ми. Ето защо Solar Festival винаги оставя незабравими спомени. А, що се отнася до храната, когато пътувам по турнета винаги се опитвам да се храня здравословно, иначе просто няма да имам енергия. Е, от време на време си позволявам да се поглезя.

- Имаш ли любимо място и хора, при които обичаш да се връщаш? Коя е страната, която никога няма да забравиш?

- Обичам да пускам музика на фестивали като Coachella, Tomorrowland и да пътувам по целия свят. Пътуването ти предоставя възможност да посетиш някои наистина луди места, но трябва да кажа, че България ми е подарила някои незабравими изживявания. Тълпата от хора в клуб Ялта в София определено знае как да нажежи атмосферата и да се забалвява. Без съмнение мога да кажа, че винаги се вълнувам, когато се връщам там.

- Ще ни опишеш ли как минава един ден на Fedde Le Grand?

- Денят ми обикновено се състои от много малко сън, много пътуване, стоене на компютъра, работейки над нов проект или пък се стремя да поддържам имиджа на лейбъла. Когато пътуваш до толкова много дестинации, понякога по 3 за един ден, не ти остава много време за каквото и да било. Въпреки това за нищо на света не бих променил нещо. Мога да кажа, че съм щастлив да бъда точно тук, където съм сега.

1352123- Имаш ли нещо като таен ритуал за успех, който правиш преди да излезеш да пускаш музика пред публика?

- Леко съм скучен що се отнася до това. Нямам някакъв установен ред да правя нещо или пък да медитирам, нищо такова. Обичам да пристигам по-рано на мястото, за да имам време да разпусна с питие и после просто се пускам по течението.

- Какъв е пътят на успеха в това да станеш добър DJ? Каква е тайната да бъдеш сред най-добрите?

- Смятам, че е много важно да вярваш в себе си, да бъдеш смел и да вложиш много усилия и работа. Нужно е време, за да стигнеш до там и конкуренцията е много голяма, но ако работиш здраво и влагаш от времето си в това, успехът ще бъде насреща. Освен това трябва да бъдеш верен на себе си и на музиката, която харесваш, а не да се стремиш да се състезаваш с това, което е модерно. Всеки може да пуска хит след хит, но понякога точно онези другите парчета карат хората да те запомнят.

- Колко време ти отнема да приготвиш един нов трак?

- При всяко парче е различно. За съжаление няма някаква лесна формула за създаването на успешен запис. От известно време работя над моя албум, като се стремя да го направя перфектен, както за моите фенове, така за самия мен. Надявам се да бъде готов скоро. Но през това време изпробвам новите тракове от албума в моите сетове, за да усетя как се възприемат от публиката. Вълнуващо е!

- Кога всъщност осъзна, че музиката е твоята страст? Беше ли някакъв вид вдъхновение?

- Винаги съм обичал и винаги съм се занимавал с музика по един или друг начин. С времето започнах да пускам музика като DJ на партита. И от там започнах да продуцирам мои собствени тракове. Това изглеждаше най-логичната следваща стъпка. Семейството и приятелите ми винаги са ме подкрепяли в това, което правя и определено това е моето голямо вдъхновение.

- Какво ще ни кажеш за бъдещите ти проекти? По-скоро соло записи или нови ремикси?

- В близкото бъдеще се очертава да пътувам много и да представям новия си проект "Twisted”. Освен това съм се фокусирал върху издаване на новия ми албум, който е почти готов. Остава да направя още малко поправки и промени, за да е напълно завършен. После всичко е до точното време, в което да бъде представен на публиката. Много работа и време са вложени в този нов албум, за да се получи всичко идеално и не искам да бързам, за да не претупам последните етапи преди появата му. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Церемония по връчване на...
  • 23:30 Да надживееш Ескобар тв филм /32...
  • 00:20 Светът и ние /п/
  • 00:45 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • Сега bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.