Топ гримьорът Бони: У нас има или само шоу, или само бизнес!

Шоубизнесът трябва да бъде на първо място модел за подражание на подрастващите, категоричен е той

по статията работи: Ани Романова | 26.05.2016 | 14:25
Топ гримьорът Бони: У нас има или само шоу, или само бизнес!

Борислав Соколов - Бони е добре известен в светските и музикалните среди. Освен че създава визията на куп звезди и има собствен салон за красота, топ гримьорът твори уникални бижута и поддържа райска градина пред къщата си в полите на Витоша. Остроумието му пък често намира място в различни издания, които го цитират.  Критичният му ум и чувството за естетика  го нареждат сред най-изявените ни таланти, творящи в областта на шоубизнеса от години.

Как започна да се занимаваш с изработката на уникални бижута?

Бижутата са мое хоби, а започнах да ги правя буквално на майтап, когато една рускиня ме помоли да й направя украса за чифт скъпи обувки... Така тя ми даде идеята да създам свое лого и бранд. В началото украсявах сценични костюми, на които монтирах камъни Сваровски... Най-хубавото е, че всичко е въпрос на желание и творчество да сътворя нещо. Този вид бижутерия не може да се повтори и в този смисъл бижутата ми са уникати. Основното е, че са сценични, макар някои от тях да са семпли.

Какви цветове и форми предпочиташ?

Харесвам завладяващи различни цветове  контрастите. Еден цвят ми изглежда скумен. При всички случаи предпочитам едрите камъни и форми, защото седят по-впечатляващо, осовбено на сцената или пред камерите.

Какъв е случаят със скандала за обеците, които даде на Катя от "Ритон" за латино концерта в НДК?

Пълна глупост е написаното в жълти медии, че съм "продал" на Катя стъкла, а не рубини. Първо, не съм й ги продал, второ, никога не е ставало дума за рубини. Истината е, че малко преди латино концерта на Ритон в Зала 1 на НДК, когато Катя облече червената си рокля, се оказа, че на нея много биха подхождали червени обеци. Сетих се, че в колата имам комплект бижута с червени Сваровски и й занесох от сета само обеците. Тя ги сложи по време на концерта, а после ми ги върна. За мен е вид реклама звезда като нея да бъде на сцената с тях. Що се отнася до снимката на Мариана Попова с тези обеци – и тя ги е носила по време на снимки, същия чифт съм й давал и на нея. Иначе комплектът с тези бижута е един-единствен, а и всички накити, които сътворявам, са единични бройки, а не серийно производство. Разбира се, може да има вариации в една серия, но в никакъв случай бройките не са идентични!

Участваш в снимките на фолклорни клипове като гримьор. Харесва ли ти това?

О, да, последно през април снимахме фолклорна програма с много изпълнители. Харесва ми, защото фолклорът е 1музикален жанр, в който се влага повече тежест и смисъл. В чужбина, например, се слуша повече такава музика. Беше ми много весело, защото настроението на фолклорните изпъбнители е слънчево, а и навсякъде, където се снима, се избира красива природа – декорът е естествен, гледките – уникални и това точно това зарежда – комбинацията между нашата природа, която е уникална сама по себе си, и народната музика. Обикновено именно през април се правят такива снимки, защото през пролетта е най-красиво. Снимали сме със Славка Калчева, Роси Пейчева, сестрите Пепи и Таня Христозови,  оркестър "Канари", Ивелина Колева ... А това са певци, които народът обича и цени заради стойностната музика, която правят. За мен пък това е първата почивка през годината. Този април снимахме Ивана и Нелина на крепостта Мезек – гледката е изключителна, защото е високо в Балкана. Красотата на българските пейзажи е необятна и когато се хване красив кадър на народната носия, в съчетание с фолклора ни, това ми дава енергия, някак ме презарежда. Може би именно затова и в бижутерията използвам много, ярки и пъстри цветове – като народните носии. Никога не мога да се спра на един-единствен цвят, защото няма такъв цвят, който да покаже всички детайли, ъгли и дълбочината на идеята ми. Винаги има място, ако се сложи черно, например, да се добави съчетание на сребърно и златно.

Открил си салон за красота... Имаш ли съдружник, кой?

От две години работя с брат ми Никола Филаретов, а салонът ни се казва Бони брадърс. Съвпадението на името на салона с моето е супер готино, защото е Бо-Ни – от Борислав – моето истинско име, и това на брат ми Никола. Той работи 11 години в друг фризьорски салон, отдели се самостоятелно преди 2 години и сега "стопанисваме" нашия салон заедно. По този начин се комбинираме, работим перфектно като комбина, обучава фризьори, а аз  журирам и на конкурси за грмьори. През тези години на много работа това успях да създам сам. И през последните години се чувствам съвсем на мястото си.

Какво е модерно този сезон в гримирането?

Всичко е модерно в момента. Тъй като всички козметични гиганти налагат собствени продукти, от тях едните - суперизчистена линия и естествени цветове, а другите – силни цветове и брокати, и двете крайности са модерни. За мен това  ОК, защото на първо място един човек трябва да изглежда добре. Нищо че на пръв поглед може да е демоде. Сега например, матираните устни са актуални, както и гланцовите устни без цвят. Самите фирми, произвеждащи тези продукти, налагат модата. В различни периоди компаниите налагат различна мода, а ние просто я следваме. Единственото актуално, което никога няма да се промени, е стилът Мерилин Монро – малката черна рокля, плюс яркочервено червило и очна линия, елегантни за всякакво мероприятие.

Как дамите да предпазват кожата си през лятото? Какво би ги посъветвал?

Тъй като през лятото е горещо, а слънцето изсушава и състарява кожата, трябва да се ползват  кремове със слънцезащитен  фактор, които да я предпазват.  Това особено се отнася за лицето, тъй като то е на открито, за разлика от тялото, което се предпазва от дрехите, колкото и да са оскъдни. Устните нон стоп трябва да имат влага, тоест следва да се ползват овлажняващи  балсами и кремове. Не е задължително да са скъпи или вносни – има прекрасни български продукти за целта. Съвсем подходящ е, например, боровият вазелин. Също така е много важно дамите да пазят кожата си от наранявания, защото освен че е грозно, се нарушава структурата, може да останат и белези. Ако пък имат депигментация, да употребяват дермаколор, това е новият бич на днешното време, обикновено около устните и очите; като гримьор ги съветвам в топлото време да не ползват фон дьо тен, ако не е крайно наложително, е добре да се ползват леки коректори, за де се покрият само проблемните зони. Като цяло препоръчвам повече бяла козметика, масла, олио, които да подхранват кожата, защото от солената вода, слънцето и горещината тя се изтощава и повяхва.

Какво мислиш за съвременния шоу бизнес?

В България това понятие е раззделено – има или само шоу, или само бизнес. У нас хората, владеещи шоу-то, се броят само на пръстите на едната ми ръка. Освен това порочната практика на определена част  - на едни 5%, които не изкарват инвестициите си посредством работа, а ползват бюджет на роднини, е да правят най-голямото "подриване" или т.н. "картичи тунел", който ще срине целия бизнес. Не е тайна, че когато преливаш от пусто в празно, не можеш да излезеш от дупката. За мен да имаш разходи, с които след това единствената ти полза е да раздадеш автографи и две седмици да те разпознават, като вървиш по Витошка, е глупаво. Защото в крайна сметка, творчеството на всеки един изпълнител и творец се събира и трупа  с години. След това  вече нямаш право на грешки, защото дори да си нов млад изпълнител, можеш да наемеш  най-добрите композитори и текстописци,  да си позволиш дуети с най-добрите изпълнители, защото финансовите ти възможности го позволяват. И въпреки това, дори да не допускаш грешки, това не означава, че ще станеш звезда.  В крайна сметка, в шоубизнеса всеки има право да греши, но и трябва да носи отговорност за грешките си, като сам следва да отговаря за това какво показва на хората и най-вече на подрастващите. Често не мислим за по-малките от нас и често се оказва, че хора, които са уж пример, всъщност само "точат лиги" и не са за гледане. Шоу бизнесът трябва да бъде на първо място модел за подражание на подрастващите. Например, искрено съжалявам, че на абитуриентки им подаряват силиконови бюстове и усти, което е доказателство за комплекса на по-старото поколение. Защото ако едно момиче е твърде младо и не осъзнава, че тези корекции не са навременни, то майката трябва да е съвсем наясно. 

Как се разтоварваш през свободното си време?

Тъй като живея в къща с двор в полите на Витоша, съм превърнал градинарството в свое хоби. Всички цветя, храсти и дървета се поддържат от мен, а това много ме разтоварва от напрегнатото всекидневие. Дворът е направен и поддържан изцяло от мен и всеки свободен момент му се радвам и любувам на растенията.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 Следите остават
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "В ръкавиците на Пулеви" - спортна...
  • 00:00 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.5
  • Сега "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.