Интересен трик за рязане на домати ни учи как само за 8 секунди да срежем 10 домата и то като професионалист.
За целта са нужни две чинии и нож. Техниката е много проста и е по силите на всекиго. Вземат се две чинии, като първата се обръща с дъното нагоре. На него има ръб. Точно в тази окръжност се поставят чери доматите.
След това се затискат с втората чиния, която се поставя нормално, като нейният ръб също притиска доматите и те не могат да се "разбягат". Така заклещените като в сандвич между двете чинии зеленчуци се режат по средата с кухненско ножче. Леко се притиска горната чиния по време на рязането. Печели се много време.
При усъвършенстване на техниката по същия начин могат да се разполовяват гроздови зърна и други кръгли продукти.
Как да научите този лесен и бърз трик вижте видеото в Kulinar.bg.