Борисов вкара в предизборната игра и „коза“ страх от война

Според лидера на ГЕРБ обстановката в региона е предвоенна, затова на България и трябва стабилно правителство

по статията работи: iNews.bg | 15.03.2017 | 18:55
Борисов вкара в предизборната игра и „коза“ страх от война

Изборите на 26 март са решаващи за бъдещето на страната ни, защото ако не бъде създадено стабилно правителство, държавата ни ще влезе в спирала от избори и ще настъпи политическа криза, каквато има в други европейски държави. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Хяос в Македония; Турска агресия

"Виждате колко време Македония не може да направи правителство, колко тежко разединена е държавата. На Гърция всички международни агенции дадоха лош кредитен рейтинг. На Турция също. А иначе там толкова се радикализираха всички, че битката с Европа стигна невиждани размери. Аз не помня някога да е било така - да се затваря въздушно пространство, да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм. И то с ред държави в Европа - Германия, Австрия, Дания, Холандия. Държавите донори в Европейския съю", описа Борисов тежката ситуация на Балканите.

Вълна от Гърция

Експремиерът не пропусна и темата за "плашенето" (от страна на Турция) за "заливане на Европа с мигрантска вълна".

"В Гърция са 70 000. В България с дипломатичност, с такт са нула мигранти. Виждате семейство двама души и става проблем. Я си представете колкото са в Гърция - 70 000, да влязат в България. Ами 3 милиона мигранти чакат отвъд границата. Докъде ще ескалира всичко това? А Турция е и южен фланг на НАТО, ние сме заедно там...", прогнозира той.

Босна и Херцеговина

За Босна и Херцеговина не искам и да говорим, вие знаете по- добре, за Косово знаете.

Мощното навлизане и ангажиране на турската държава чред нейните дипломати с партия ДОСТ е факт и България е изправена пред възможността в парламента да се явят две партии- ДПС и ДОСТ. В Македония в момента, в който се явиха две партии, се постави въпросът за официален албански език. Едните трябва да прокарват интересите на единия, другите- на другия... И в същото това време между основните политически партии съществува пълен антагонизъм и те не отчитат тия процеси", коментира Борисов.

Турска заплаха за Европа

"27 март ще дойде. Ако така се влошат отношенията на Турция с Европа, може да има големи последици за самия бизнес. В самите споразумения, които са сключени с Турция, не става дума само за мигранти, но и за търговия. Чувам сутринта, че се обсъждали икономически санкции. Холандия е седмата икономика в света, а е далече от Турция, ние сме на границата. Не е едно и също. И съм много притеснен, затова според мен ние като държава трябва да се държим за Европейския съюз, за Европа на първа скорост, да спазваме правилата", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Русия и цената на газа

"Видяхте завчера как Европейската комисия отстоя това, с което ние сами никога нямаше да можем да се справим- договорите с Газпром и предстоящото дело за Южен поток. Но когато преговаря целият Европейски съюз, интересът на Русия и на нейните фирми е да са в добри отношения с Европа. Виждате, че този въпрос го решиха, както и въпроса за европейския газов хъб, защото е важен и цената на газа е с 50% по-ниска".

Ние сме на границата - най-малки и най-крехки

"Може да си спомняте как от Истанбул излитах, кацах в Берлин, говорих и с единия, и с другия. Ние сме на границата, ние имаме интерес от спокойствие, защото сме най-малки и най-крехки. А и исторически знаем какво следва. По време на кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство", продължи в този дух Борисов.

... А Нинова лъже ли, лъже

"Промяната в данъчната система, която предвиждат опонентите на ГЕРБ, ще се отрази негативно на бизнеса. Когато ГЕРБ управлява държавата, данъците са ясни. 10% плосък данък, 20% ДДС. Обещанията на БСП за опростяване на лихвите по банкови кредити са напълно нереалистични и това не се случва никъде по света". Няма безплатен обяд – това са лъжи. Всеки ден облъчват хората с лъжи. Корнелия Нинова всеки ден лъже, че ГЕРБ е унищожила България", отсече експремиерът.

... И хвалби: Никой не е изградил колкото ГЕРБ

Никога не се е градило повече в страната ни. Изплатихме над 6 милиарда стари задължения, за да излезе страната ни на чисто. Само за две години управление събрахме 4,7 милиарда лв. повече в бюджета. Втори сме по ръст на икономиката в цяла Европа, имаме 0% дефицит и нисък външен дълг", изтъкна лидерът на ГЕРБ. И констатира, че дори президентът Румен Радев признава, че България е стабилна и сигурна държава, благодарение на управлението на ГЕРБ.

Призив: Не вярвайте на БСП!

Борисов призова хората да не се доверяват на внушенията на БСП, които твърдят, че предлагат промяна. "Корнелия Нинова заяви, че ще отиде и ще наложи вето на санкциите срещу Русия. Няма санкции срещу Русия – санкциите са срещу фирми и физически лица. Европейският съвет удължи санкциите до 15-ти септември и това решение бе прието с мълчаливо съгласие от всички страни-членки на ЕС. Всички са се съгласили, включително президентът Румен Радев, който представляваше България. Нинова дори да стане премиер, не може да наложи вето, защото вече е взето решение. Целта е да манипулира проруски настроените хора. Така лъжеха, че са и против НАТО, но отидоха в Брюксел и препотвърдиха нашата позиция", заключи Борисов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • Сега "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.