Бет365 се завръща в България с нови възможности и бонуси за клиентите

След близо година спорове и дела с Комисията по хазарта, букмейкърът отново е официално у нас

по статията работи: iNews.bg | 24.06.2016 | 12:41
Бет365 се завръща в България с нови възможности и бонуси за клиентите
bet365

Без никак да преувеличаваме или да драматизираме, една новина буквално взриви българското интернет пространство. Едно събитие, очаквано дълго време от българските спортни фенове, най-после стана факт – най-големият букмейкър в света, а именно Bet365, взе лиценз за България! От 8-ми юни 2016 г. бе достъпен и официалният уебсайт на платформата за онлайн залагания, като бе необходимо известно време, за да се актуализира информацията за домейна (DNS сървърите) bet365.com при големите интернет доставчици. Вече може да отворите сайта на Бет365 през доставчиците на интернет от: Близу, Мтел, Виваком, Макс Телеком, БТК и други.

Получаването на лиценза премахва редица рестрикции, които бяха наложени на букмейкърската компания – нейният сайт не беше достъпен от българска територия, макар че услугите й бяха през така наречените "огледални сайтове”. Такива алтернативни линкове и в момента съществуват и може да се открият в това ревю за Бет365 от Betenemy.com. Разбира се, те се използват ако поради някаква причина не можете да влезете в bet365.com.

Как се стигна до отнемането и до обратното получаване на лиценза на Bet365?

Лицензът на Bet365 бе отнет през лятото на 2015 година. По това време букмейкърската компания вече беше постигнала най-висок пазарен дял. След забраната й на българския пазар, мястото й бе заето моментално от гиганта Efbet, както и от другите конкуренти в лицето на лицензирания BetFair.

Причините за неиздаването на лиценз са неясни, тъй като компанията ще внася около 10 милиона лева данъци годишно – огромни средства, които сега държавата няма как да си вземе, тъй като не разполага с необходимия инструментариум за контрол или възпиране на нелегалните залагания.

След дълги месеци на оспорвани битки в съда, на напрежение и неяснота, солидните и законово подковани аргументи на световния букмейкър Bet365 натежаха и той отново получи лиценз, позволяващ му да оперира на територията на Република България. Почти една година беше необходима на местната администрация, за да възстанови правото на Bet365, с което на практика от компанията бяха изтръгнати огромни печалби.

ДКХ (Държавната комисия по хазарта в България) е обявила на своя уебсайт, че фирмата "ХИЛСАЙД ЛИМИТЕД (НЮ МЕДИА МАЛТА)”, притежаваща уебсайта bet365.com, с решение на българския съд получава необходимите права за извършване на дейността си в страната ни, като към днешна дата лицензът позволява извършването на дейността "спортни залагания”. За останалите услуги на букмейкъра се очаква ново подаване на молба за лиценз.

На заинтересованите от юридическата част на спора между ДКХ и bet365 препоръчвам да прочетат съответно:

  • Решение с номер 3351 от 16 май 2016 г на Софийския административен съд.
  • Решение с номер 3442 от 19 май 2016 г. на Софийския административен съд.
  • Решение с номер 3444 от 19 май 2016 г. на Софийския административен съд.

В тези решения, достъпни на широката общественост, юристите по делото изтъкват аргументите, както и правните основания на фирмата, а също и детайли по отношения на придобития обратно от Bet365 лиценз за извършване на дейността й.

Бяха необходими към две седмици на компанията, за да организира дейността си онлайн в България, но ето че вече уебсайтът е активен и може да се ползва пълноценно, въпреки юридическите пречки и неуредиците в българското законодателство. Макар да се забави толкова много лицензирането, клиентите на Bet365 най-после могат да се възползват от изключителните предимства на този тип електронна платформа за залагания.

Как феновете помогнаха за получаването на лиценза?

В желанието си да помогнат за вдигането на забраната, българските фенове се организираха в социалните мрежи, най-вече във Фейсбук, с искане за връщане на лиценза на Bet365, защото ясно осъзнаваха, че само Bet365 може да им предложи такива атрактивни коефициенти и перфектна платформа за залагане, бонуси, удобства, възможност за получаване на спечелените средства незабавно, и какво ли още не.

Какво следва?

Специалистите в бранша за онлайн залагания твърдят, че завръщането на bet365 в България ще раздвижи пазара на този тип онлайн залагания, тъй като букмейкърът предлага достъп до огромен брой събития и разнообразни пазари.

Всичко това означава, че българите биха могли да влизат през основния домейн на компанията, да извършват своите залагания, а така и държавната хазна ще се пълни законосъобразно.

Още повече, че в момента протича Европейското първенство по футбол, което се следи с огромен интерес не само от европейците, но и от българите. Футболните срещи на големите европейски футболни държави предлагат неповторимо изживяване, и непредвидим завършек на всеки мач, което допълнително повишава интереса към това първенство.

Българските клиенти трябва да се пререгистрират!

Естествено, официалното законово решение за получаване на лиценз и завръщане на компанията bet365 на българска територия е свързано с някои, да ги наречем, административни промени.

Всички стари сметки на клиенти на букмейкъра Bet365, до 7 юни включително, са изтрити.

Налага се българските клиенти на букмейкъра да се пререгистрират, за да могат да ползват услугите му.

Системата за онлайн залагания на букмейкъра Bet365 няма да ви допусне с потребителското име и парола, с което сте се регистрирали по-рано.

За да бъдете допуснати в системата на bet365, ще се наложи да въведете своите лични и потребителски данни наново – това се изисква както по законови нормативи, така и по административна необходимост.

За въвеждане на данни пригответе някой свой личен документ, например шофьорска книжка, международен паспорт, лична карта или друг удостоверяващ самоличността ви документ. Тези данни са напълно достатъчни за вашето идентифициране.

Естествено, отварянето на нова сметка или "пререгистрацията” е толкова лесно, колкото не би могло да бъде никъде другаде, и дори с най-бавната интернет свързаност едва ли би отнело повече от две минути.

Как да се пререгистрирате?

Посетете сайта на букмейкъра (bet365.com) и кликнете върху регистрация, въведете в полетата своите потребителски данни. Това е всичко.

Бет365 с нови бонуси за българските клиенти

Всички български клиенти на букмейкъра ще получат бонуси до 100%, равни на размера на първия им депозит, ако той е между 10-100 лв. Това е стандартна практика на компанията. Тя предлага бонуси на клиентите си във всички страни, в които оперира. В зависимост от големината на пазара, конкуренцията и текущите спортни или други събития, бонусите се различават. Подробности и актуална информация може да намерите на ревюто за букмейкъра Bet365 от Betenemy.

Изплащане на средствата по закритите сметки

В случай че сте имали сметка в bet365 с налична в нея печалба, тя ще бъде изплатена автоматично съгласно последния метод за теглене, който сте използвали, или наличния такъв. Очаквайте изплащане на всички средства, налични в акаунта ви. Препоръчваме ви при първа възможност да регистрирате нова сметка. По този начин ще си осигурите нов гарантиран достъп до предложенията им.

Още за букмейкъра

Въпреки споровете, пречките и неуредиците с Държавната комисия по хазарта на Република България (ДКХ), Bet365 си остава една от предпочитаните компании в страната ни в бранша за онлайн спортни залагания, покер, както и онлайн казино залагания. Това е така, понеже фирмата е с дългогодишни традиции и история в този бизнес, като се отличава с множество успехи при реализирането на услугите си.

Слава Богу, вече проблемите с достъпа до услугите й са решени и всички могат да се възползват от иновативните предложения на компанията, които са без аналог сред конкурентите й.

Обезщетения за Bet365.com

Въпреки бюрократичните спънки, вече е ясно на широката общественост, че делото завърши с успех за букмейкъра, като държавният орган ДКХ дори бе задължен да заплати общо 150 лв. разноски по трите иска. Разбира се, тази сума е символична на фона на милионите загуби за букмейкъра за времето, през което неговият пазарен дял на практика бе подарен на прекия му конкурент.

Спонсорство за българския спорт от страна на Бет365

В страните, в които присъства, компанията Bet365 подкрепя местни отбори. В интернет пространството се появи и официална информация за спонсорство между Бет365 и ПФК "Левски София".

 

* информацията е на партньор


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • 14:40 Вълкът и седемте козлета 2...
  • 14:45 Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • 15:20 Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • Сега "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.