Кубрат Пулев разби гиганта Устинов

Кобрата първо разкървави, а след това и нокаутира руснака в рунд №11

по статията работи: Иво Вецев | 29.09.2012 | 23:12

Европейският и интерконтинентален шампион Кубрат Пулев защити и двете си титли в тежката категория на IBF и постигна поредния голям успех за българския бокс.

Най-добрият български боксьор продължи с успешната си серия и защити титлите си, след като записа поредния прекрасен нокаут в своята кариера срещу 202-сантиметровото непобедено чудовище Александър Устинов. Нокаутът дойде в 11-ия рунд, когато мощните удари на българина си казаха думата и след десен ъперкът в тялото на Устинов руснакът падна и не стана в следващите 10 секунди.

Кобрата се възползва по чудесен начин от пъргавината и бързината си и от самото начало установи контрол върху срещата, като първо разкървави носа на Устинов, а след това и левия му клепач. Комбинацията ляв прав-дясно кроше работеше безотказно, а защитата на Пулев беше чудесна и руснакът така и не успя да вкара в употреба тежкия си удар.

По този начин Кобрата защити за първи път своите титли, след като в последния си бой на 5-и май тази година завоюва Европейската титла на IBF след бой над друг гигант - Александър Димитренко.

Освен това с успеха днес Кобрата оглави ранглистата на Международната боскова федерация и през лятото на следващата година ще има уникалния шанс да се изправи срещу световния шампион Владимир Кличко - мечтата на всеки боксьор в тежката категория на профи бокса!

Ето и какво се случи в срещата рунд по рунд:

Първи рунд: Руснакът откри срещата с дясно кроше, докато Кубрат отговори с два-три прави леви. Руснакът продължи да бъде агресивен от самото начало, но Кубрат се придвижваше добре с краката и успяваше да отвърне на всяка атака на Устинов, който обаче вкара два поредни десни на Кобрата. Българинът отвърна с ляво кроше, а малко преди края на рунда вкара силно дясно такова в главата на Устинов. С хубав прав удар на Пулев и добра атака на Устинов дойде и краят на първите три минути.

Втори рунд: Ляв прав попадна в главата на Устинов в самото начало, като последваха и нови две десни крошета на Пулев и очевидно Устинов не се чувстваше добре срещу пъргавата Кобра, като от носа на руснака потече кръв. 45 секунди преди края Кобрата отново тръгна в атака, след като нанесе убийствен ляв прав в ченето на Устинов, който започна да търси по-често непозволен контакт. Това не разсея Кобрата, който завърши с ляво кроше и очевидно държеше нещата под свой контрол.

Трети рунд: Руснакът се хвърли в атаки, но Пулев успя да се защити чудесно, а и вкара два поредни прави удара, последвани от десен прав. Устинов успя най-накрая да уцели главата на Пулев, но той отвърна с ляв прав и дясно кроше. Руснакът отговори с два много тежки удара, които леко разконцентрираха Кобрата, който не успя да вкара няколко удара поред до края на тези три минути.

Четвърти рунд: От самото начало на този рунд Кубрат вкара няколко бързи удара, които попаднаха в носа на Устинов, от където започна да тече силно кръв. Пулев продължи да натиска и продължи да използва успешно комбинацията ляв прав-дясно кроше. До края на рунда левите прави на българина отново влезнаха в лицето на Устинов и Пулев се чувстваше много комфортно на ринга в "Алщердорфер Шпортхале".

Пети рунд: Тази част започна сравнително спокойно, като Устинов имаше леко преимущество, но Кобрата отново вкара в употреба мощния си ляв прав. Руснакът обаче успя да се поокупити и вкара два много опасни удара с лявата си ръка, но така и не успяваше да се възползва от силния си удар с дясната ръка. Двамата размениха нови удари, а Устинов опита атака в края, но беше спрян от гонга.

Шести рунд: Шестата част започна с три леви прави на Кобрата, които позатвориха лявото око на Устинов. Европейският шампион продължи да натиска, докато Устинов успя да вкара едно единствено кроше с лявата ръка. Устинов продължи да доминита, но Кубрат се защитаваше умело и запазваше предимството си в двубоя.

Седми рунд: Руснакът успя да вкара няколко крошета в българина, като в края на рунда той успя да вкара в употреба тежката си дясна ръка и нанесе няколко много добри удара. Секунди преди края обаче Пулев изригна с два леви прави и едно дясно кроше, с което притисна във важетата залюлелия се гигант.

Осми рунд: Устнинов вкара страхотен десен прав, но Кубрат успя да се задържи на крака и отвърна с бърз ляв прав. Двамата си размениха няколко нечисти атаки, но Кубрат успя да обърне развоя на рунда, а българинът разкървави и левия клепач на 202-сантиметровото чудовище.

Девети рунд: Двамата отново се захапаха от началото, като Устинов вкара десен ъперкът в тялото на Пулев, докато българинът отговори с две много здрави леви крошета в слепоочието на руснака.

Десети рунд: Кобрата започна вихрено и вкара дясно кроше в разкървавеното око на Устинов. Руснакът се хвърли в атаки, а при един клинч Кобрата се заигра с едната от камерите. Българинът продължи да бъде по-активен, а правите му удари продължаваха да влизат чисто. Руснакът пък взе поредна почивка за връзване на ръкавицата, но Кубрат му нанесе поредни три мощни удари в главата, а рунда завърши с поредния ляв прав на Кобрата.

Единадесети рунд: В крайна сметка мощните леви прави на Кобрата оказаха голямо значение и 2 минути преди да приключи този рунд българинът вкара десен ъперкът в тялото на Устинов. Руснакът падна на колене, а съдията започна да отброява. 202-сантиметровото непобедено чудовище не успя да се изправи, с което в 11-ия рунд Кубрат Пулев регистрира нокаут и защити и двете си титли - 17-а победа и 9-и нокаут за Кобрата.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • Сега "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.