Левски се поздрави с първа победа от март насам

"Сините" спечелиха с категоричното 4:1 в Каварна, което им позволи да се изкачат на четвърто място във временното класиране

по статията работи: iNews.bg | 23.04.2012 | 21:50

Отборът на Левски записа първа победа от месец март насам и се изкачи на четвърта позиция във Виктория ФП, след като тази вечер "сините" надиграха с 4:1 Калиакра в среща от 25-ия кръг на първенството.

По два гола в Каварна реализираха Антонио Калво и Христо Йовов, докато за домакините точен бе Герасим Заков. Първата част завърши при равенство 1:1, но през второто полувреме Левски взе своето, нанизвайки три безответни попадения. По този начин "сините" изпревариха Литекс и Локомотив Пловдив във временното класиране и събраха актив от 50 точки, който им позволява да се изкачат четвърти. Литекс и Локомотив имат по 49, докато третият Черноморец е с 54.

Преди днешния мач Левски нямаше победа в пет последователни срещи, като последният успех на "сините" датираше от 21 март, когато бе победен отборът на Славия. Последваха обаче три загуби и две равенства, които не само отказаха Левски от титлата, но и застрашиха участието му в европейските клубни турнири на есен. Домакините от Калиакра също не се намираха в добра форма, като каварненци натрупаха три поредни поражения, последното от които с 1:7 от Черно море.

Наставникът на гостите Ясен Петров отново заложи на триото Кристовао Рамос - Жуниньо - Тони Калво в предни позиции, докато зад тях действаше Христо Йовов. Сред титулярите на Левски се завърна Владимир Гаджев, който зае позиция до Даниел Димов в халфовата линия. Дарко Тасевски и Иван Цветков останаха на пейката. За Калиакра в атака стартира юношата на ЦСКА Герасим Заков, докато кадърът на "сините" Иван Цачев остана на пейката. Сред титулярите за каварненци бе и синът на легендата Джордж Уеа - Джордж Уеа - младши.

Първото полувреме в Каварна не протече никак леко за "сините", макар и Левски да стартира вихрено. Гостите от София откриха след само две минути игра, когато Антонио Калво изведе своя тим напред. Испанецът нахлу в наказателното поле на Калиакра, финтира вратаря на домакините и от малък ъгъл вкара за 0:1.

Равенството обаче бе възстановено още в 15', когато Калиакра намери път към пазената от Пламен Илиев врата. Герасим Заков матира младия капитан на Левски, след като изстреля неспасяема топка в горния ляв ъгъл на вратата, който не остави шансове за реакция на стража.

До почивката нови попадения не последваха, но както Левски, така и Калиакра имаха шанс да реализират. В 20' Жуниньо Жуниор излезе очи в очи с Григоров, но бразилецът не успя да го преодолее. Две минути по-късно отново Калво стреля, но този път в аут.

Между 27' и 32' последваха силни минути за домакините от Калиакра. Първо Пламен Илиев отрази в корнер изстрел с глава на Заков, а в 32' и гредата помогна на "сините". Бившият футболист на Левски Джунейт Яшар стреля атрактивно със странична ножица, но топката срещна една от гредите зад Пламен Илиев. В самия край на полувремето Тони Калво стреля от изгодна позиция, но волето му излезе в аут.

На почивката промени в двата състава нямаше, а Левски стартира силно втората част. Още в 48' Христо Йовов се озова очи в очи с противниковия вратар, получавайки подаване от Гаджев, но ветеранът не успя да уцели вратата от няколко метра разстояние.

Бижутера все пак се реваншира шест минути по-късно, когато Левски отново излезе напред в резултата. Йовов получи подаване от Мюлдер на границата на наказателното поле и с хубав прехвърлящ удар отбеляза за 1:2. Скоро след това Ясен Петров извърши и първа смяна в своя състав, като Жуниньо отстъпи мястото си на Иван Цветков.

Последваха силни минути за "сините", които започнаха да търсят и трети гол, припомняйки си случилото се през първата част. В 64' добра атака на Левски завърши с неточен удар на Гаджев, а минута по-късно Рамос не се възползва от асистенция на Калво, стреляйки от воле в аут. В 67' и влезлият като резерва Иван Цветков можеше да се разпише, но този път Григоров се намеси добре и отрази.

Трети гол за Левски все пак се последва, а малко след това се стигна и до четвърти. В 74' Владимир Гаджев получи възможност да стреля, но Григоров отрази. Топката отново попадна в краката на халфа, който този път подаде на Йовов, а последният не сбърка - 1:3. Всичко в срещата свърши две минути по-късно, когато бе отсъдена и дузпа в полза на "сините". Тони Калво бе фаулиран от Яшар в наказателното поле на Калиакра, като сам застана зад бялата точка и реализира втория си гол в срещата за 1:4.

В 78' Ясен Петров даде шанс за изява на младия Антонио Вутов, който замени направилия добър мач Христо Йовов. Четири минути преди края Вутов дори можеше да се отчете с асистенция, но Иван Цветков не успя да се възползва от подаването на младока, стреляйки в аут.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


3 мрачен интелектуалец 24.04.2012 | 08:36
трябва да му се даде шанс и следващия сезон според мене! личи, че момчето е дошло от правилната школа :)
2 Борис Милчев 24.04.2012 | 07:51
НОВИЯТ ПЕРФЕКТЕН ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ Е ВЕЧЕ ФАКТ. Предлага 50% от своите доходи. Трябва ви покана : Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108 Покани приятелите си преди те да са го напавили! WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: Това ще са 7 кутии.Поща, Търсачка, Новини, Социална мрежа, Видеопортал, Игри, Базар, Любими линкове. Всичко това ще бъде в една начална страница. 4 май 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятели . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 3,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: www.perfectinter.net като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Денят за плащане остава 15 май 2012 на всички, които са се регистрирали и имат повече от 3 поканени човека. $Factor ще се трупа до 3май. След 4май ще започнете да събирате "Deal points". Тези "точки за сделка" ще бъдат разменяни срещу стоки, услуги, отстъпки и др. от базара на WAZZUB. "Точките за сделка" ще се трупат всеки месец въз основа на това колко хора сте поканили. Така че, може да натрупате точки за няколко месеца и да ги размените за нещо, което желаете. Членовете регистрирани преди 3май освен доларфактор ще трупат и "dealpoints". Тези които се регистрират след това ще имат само "dealpoints', но също ще ги трупат всеки месец, като заплата. След 3май, когато приключи трупането на $Factora в личния профил на всеки ще има информация за неговия фактор и за начините, по които иска да му бъде плащано.Там ще се попълнят данните за Pаypal, Allertpay, банкова сметка - кой каквото има. Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108
1 известна личност 24.04.2012 | 07:47
Тони Калво почна да играе доста добре вече :).

ТВ програма

Кино

  • Сега Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.