Мондиал 2014: Неубедителна Бразилия срещу вдъхновена Колумбия

Двубоят е от 23:00 ч. на "Ещадио Кастелао" във Форталеза

по статията работи: iNews.bg | 04.07.2014 | 09:23
Мондиал 2014: Неубедителна Бразилия срещу вдъхновена Колумбия
колаж: Sporta.bg

Отборите на Бразилия и Колумбия излизат в един от най-очакваните четвъртфинали на Световно първенство 2014. Двата южноамерикански отбора ще премерят сили на "Ещадио Кастелао" във Форталеза в късния мач от днешната програма на шампионата, който е с начален час 23:00 българско време.

Феновете на футбола в цял свят нямат търпение за този сблъсък, който предвещава много емоции. Това са два от най-добрите южноамерикански отбора заедно с тима на Аржентина.

Интересното е, че досега двата тима никога не са играли на световно първенство. Те обаче имат 25 срещи помежду си като превъзходството на Бразилия е смазващо. "Кариоките" имат 15 победи срещу само 2 на своя съперник.

Последната победа на сънародниците на Андрес Ескобар е именно от големия отбор на Колумбия през 1991-година, които надделяват над Бразилия в Копа Америка. Последните четири двубоя между двете страни са завършили наравно, включително и равенството през 2012-та година в Ню Йорк.

Колумбия е пълен дебютант в тази фаза на турнира, докато Бразилия достига до ¼ финалите на световни първенства за шести пореден път, но последните два пъти не успява да премине по-напред в турнира.

Какво да очакваме от Бразилия?

Всички погледни отново са насочени към звездата на тима Неймар. Цялата страна изтръпна, когато видяха футболиста на Барселона да накуцва след двубоя с Чили от 1/8 финалите. Докторите обаче са категорични, че той ще играе и ще изведе своя тим на "Ещадио Кастелао".

Най-големият проблем пред Сколари е напрежението и нервите в сравнително младия му отбор, който определено страда от липса на опит, която може да се окаже решаваща в тази фаза на турнира. В тази връзка Сколари направи среща на отбора с психолог във вторник, за да помогне с овладяването на напрежението. Футболистите искат да си вземат поуки от мача с Чили, когато напрежението си каза думата.

Това ще бъде най-трудният съперник на Бразилия и "кариоките" трябва да играят като световни шампиони ако искат да вдигнат трофея.

Бразилия трябва да се опита да не зависи толкова много от Неймар. Футболистът на Барселона може да не е на 100% през целия двубой и липсата на вариативност е проблем. Халфовата линия на отбора трябва значително да подобри представянето си. Луис Густаво няма да вземе участие в мача заради наказание, което също е проблем, защото той е футболистът с най-точни пасове в отбора. Очаква се Фернандиньо и Рамиреш да заиграят в халфовата линия като двамата имат солиден опит от Висшата лига.

Най-големият проблем на Бразилия е Фред или липсата на истински голмайстор подхождащ на останалите футболисти. Хълк показа някои добри неща с Чили, но определено ако Бразилия иска нещо трябва да очаква много повече от Оскар, Хълк, Фред и останалите. Защото точно срещу Чили се видя, че когато Неймар се контузи и не беше на 100%, проблемите за Бразилия започнаха да стават още по-големи.

Изненадата Колумбия или най-добрият южноамерикански отбор

Колумбийският национален отбор показа, че е може би един от най-добрите отбори на Световното първенство. Като доказателство е последната им победа с 2:0 над Уругвай и трите победи в груповата фаза. Четири победи за Клумбия като отбора започва да играе все по-добре с всеки изминал мач. Това определено е пътят към световната титла, а Колумбия не случайно завършиха на второ място зад Аржентина на 2 точки в квалификациите за Мондиала.

Новата звезда на Колумбия и двигателят Куадрадо

Хамес Родригес е името, което вече всички знаят след двубоя с Уругвай. Той е начело на голмайсторската листа със своите пет попадения. Съотборникът на Димитър Бербатов в Монако е само на 22 години, но впечатлява с техниката си и виждането на играта.

Колумбийците отбелязват средно по три гола на мача. Първият двубой резерва остана Джаксон Мартинес, който се появи след това като титуляр и не спира да бележи.

Може би най-добрият футболист на Колумбия обаче е Хуан Куадрадо. Крилото на Фиорентина направи фантастичен сезон в Серия А и един от най-опасните футболисти на Мондиал 2014. Именно от Куадрадо тръгват почти всички атаки за Колумбия. Той постоянно снове по лявото и дясното крило, като не спира да притеснява защитници не играе прекалено индивидуално, нещо което липсва при техничните бразилци. Именно Куадрадо е номер 1 по асистенции като колумбийци са окупирали двете челни места по голове и асистенци.

Някои специалисти смятат, че умората може да се окаже влияние в този мач, защото Хамес Родригес и Хуан Куадрадо имат по над 300 минути от началото на Мондиала.

Все пак играчите на Колумбия не са имали толкова изтощителен сезон като повечето бразилци, които играят в Англия и Испания.

Може би слабите места на Колумбия са в центъра на защитата. 38-годишният Марио Йепес е капитан на отбора, но определено ще има проблеми ако остане едно на едно с Неймар. Другият централен защитник Кристиан Сапата не показа много добри мачове с екип на Милан, като загуби титулярното си място. Въпреки това двамата централни защитници заедно с бековете Сунига и Армеро играха в Серия А последната една година, а единствено Армеро бе даден на Уест Хям под наем за последните няколко месеца.

Бразилия определено ще изпита много проблеми и ще трябва да надскочи себе си ако иска да зарадва феновете в страната и да продължи мечтата на всички за трофея на "Маракана". По-умерените фенове и специалисти обаче дават предимство именно на Колумбия. Какво ще се случи - ще разберем тази вечер.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Мома софиянка 04.07.2014 | 10:15
Задължително ще гледам мача

ТВ програма

Кино

  • Сега Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България:...
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • Сега "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • Сега Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.