Франция-България преди 15 години щеше да прикове вниманието! Къде сме сега?

Водещите френски издания, а и читателите им, се вълнуват много повече от любовните драми на Антони Марсиал

по статията работи: iNews.bg | 06.10.2016 | 16:26

Франция посреща България в световна квалификация от 21:45 часа наше време утре. Имената на тези два национални тима щяха да приковат вниманието на цяла Европа, а и не само. Но преди 15-20 години. Всъщност и сега "петлите" са на гребена на вълната. Но ние сме в девета глуха...

iNnews.bg си направи труда и анкетира няколко водещи френски издания относно това какъв интерес генерира предстоящия двубой. Предварително знаехме, че е смело да чакаме отговори от рода - "основна тема ни е" или "на първа страница ще изкараме мача". Реалността обаче шокира с още по незаинтересовани отговори.

France Soir, La Tribune и Mediapart бяха категорични в това, че никой във Франция не се интересува от срещата с командата на Петър Хубчев (която де юре е такава на Ивйло Петев, но това е друга тема). Нещо повече - по-интересно на френската спортна аудитория се оказва любовната мъка на един от асовете на Дидие Дешан - Антони Марсиал. Според "Екип" играчът на Ман. Юнайтед ще бъде титулярен централен нападател в петък.

Той обаче рязко е влошил спортната си форма заради личните си проблеми и това предизвиква интереса на читателите във Франция. След като се разделиха с дългогодишната си приятелка Саманта Жаклин, от която има и дъщеричка, Марсиал вече е бледа сянка на себе си. В досегашните 4 мача за '"червените дяволи той е играл неуверен и без желание. Вбесен от него, Жозе Моуриньо го извади от състава за дербито с Манчестър Сити и окончателно го забрави. Сега Дидие Дешан ще му сърба попарата,страхуват се във френския лагер.

По-голям интерес от Ивелин Попов и компания предизвиква и друга иначе незначителна тема. А именно това, че Франция води война с ДР Конго за защитника на ПСЖ Преснел Кимпембе. Младият талант вече има мач за юношеския отбор на африканския отбор, но тъй като има двойно гражданство, беше повикан от Дешан, за да замести контузения Елиаким Мангала. Той има право да го пусне, но от ДР Конго продължиха с калните номера докрай и нарочно публикуваха снимка с неговото участие срещу Мали.

В iNews.bg сме убедени, че френските почитатели на Цар Футбол си нямат и бегла представа дори за имената на българските национали. Преди 15-ина години сигурно са знаели половината наизуст. Да не се връщаме по назад до 1993-а, защото Емо Костадинов май още им стряска съня. Неслучайно "Екип" прати двамата си най-реномирани репортери да вземат интервю от Екзекутора чак в София.

Доскоро на Стария континент щяха да са вперили поглед във Франция-България, а сега дори в страната на мускетарите и хубавото вино не са съвсем в час, с кого аджеба ще ритат топка техните любимци утре в Париж...

iNews.bg се постара да проучи - кой е все пак двубоят от световните квалификации, който генерира най-голям интерес. Логично е това да е Италия-Испания. Класика, която кара букмейкърите да потриват ръце. Двата отбора ще хвърлят всички сили да спечелят Група "G", защото победителят се класира директно за Мондиал 2018 в Русия, докато вторият в крайното класиране ще трябва да мине през ситото на баражите. В лагера и на двата отбора има кадрови проблеми, като за Италия няма да играе трайно контузеният Клаудио Маркизио, докато за испанците аут са Хави Мартинес, Саул и Тиаго Алкантара. Силната страна на "адзурите" безспорно е защитата, която е смяната за най-добрата в Европа. Пред легендата Джанлуиджи Буфон играят Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини, но домакините имат сериозни проблеми в атака.

Там отново ще действат Едер и Грациано Пеле, докато Марио Балотели пак остана без повиквателна, въпреки че има шест гола в пет мача за Ница и прави фуров във Франция. Някои медии на Апенините определиха избора на селекционера Джампиеро Вентура като странен, защото един най-резултатният италиански нападател в Серия "А" е 40-годишния Франческо Тоти, а преди него са Андреа Белоти и Марко Бориело. Селекционерът на Испания Хулен Лопетеги също отнесе някои критики, тъй като не повика Икер Касияс, Сеск Фабрегас и Педро Родригес, които имат голям опит и самото им присъствие в съблекалнята се отразява благоприятно за "Ла фурия".

Иберийците обаче имат нови имена в отбора, които ще внесат свежест и това се видя ясно при разгрома с 8:0 над Лихтенщайн. Лопетеги има една голяма въпросителна и тя е кой да поведе атаката на "Ювентус Стейдиъм" – Алваро Мората или Диего Коста, като се очаква това да е бразилецът. За последно Италия и Испания играха помежду си на 1/8-финалите на Евро 2016, когато четирикратният световен шампион се представи великолепно и спечели с 2:0. По този начин италианците увеличиха преднината си в общия баланс между двата отбора на 7 победи, 4 загуби и 7 равенства. Оттогава обаче тимовете имат нови селекционери, стилът им на играе е променен и тазвечершния мач едва ли ще има общо с този от Франция.

Поне така смятат букмейкърските къщи, било то онлайн такива или не. Inews.bg съветва своите читатели да залагат смело на ъндър (под 2,5 гола) на мача в Италия между тези непримирими съперници.

Страхотна опция за тези, които имат по-широки пръсти и ще рискуват с повече пари е да се възползват от различните бонус оферти на букитата. за ваше улеснение вижте тук: бонус код

Колкото до мача Франция-България. То най-често срещания залог е за успех на "петлите" с хендикап от минус 1 гол. Тук отново е добре да погледнете бонус код.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България:...
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • Сега "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • Сега Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.