Хубчев: Трябва да сме максимално концентрирани срещу Апоел

Наставникът на Берое призова футболистите си да подходят към съперника с респект, но не и със страх

по статията работи: Божидар Азманов | 17.07.2013 | 21:49

Старши-треньорът на Берое Петър Хубчев призова футболистите си да подходят с респект, но не и със страх към мача с Апоел (Тел Авив) на пресконференцията преди мача.


Той сподели, че фаворитът в двубоя е ясен, но Берое ще успее ако играе своята дисциплинирана и компактна игра. Вижте какво сподели четвъртият в света от САЩ'94 пред медиите.


"Първото нещо, което ми се иска не толкова да кажа, а да предам на отбора е спокойствието и да няма страх в играчите. Това го коментираме от доста време. Мачът е много по-различен от това, което сме играли досега като отбор. Еуфорията е много голяма. Аз се притеснявам тази еуфория да не се предаде на футболистите в такава степен, че да ги скове в дейстията им. От известно време това е най-важната ни задача - да сме максимално концентрирани, но да не минаваме границата. Стъпили сме много здраво на земята и знаем кой е фаворита в този двубой. Единствено и само да няма страх и да имаме малко повече късмет да ни тръгне играта", каза треньорът на Берое.


"Лоузейро пропуска мача на 100%. Елио Мартинс мисля, че също няма да може да участва, но ще видим сега на тренировката, но 99% няма да може или няма да искаме да рискуваме здравето му. Казах преди малко - двубоя е по-различен, изключително важен е, шуми се много покрай него. Според мен обаче има още 40 също толкова важни двубои." - обясни той.


"Постарахме се според нашите възможности да разузнаем, доколкото беше възможно, Апоел. Наистина имаме 4-5 мача от последното първенство, имаме и два или три мача от контролите, които сега изиграха. Разликата е много голяма - на практика това са два различни отбора. Стилът бих казал, че не се е променил особено. Като качество и футболисти бих казал, че сега дори са събрали по-добри. Знаем някои неща за тях, сигурен съм, че и те знаят за нас. За мен това е един изключително стабилен отбор. Не случайно са сред грандовете в страната си и имат сериозни успехи в Европа в последните години. За мен това, че доста футболисти са сменени е едно малко предимство за нас, защото вероятно не са толкова сработени. Като цяло обаче - много качествени футболисти." - сподели Хубчев.


На въпрос дали е предимство, че първия мач е в Стара Загора Хубчев сподели: "Никакво предимство или никакъв недостатък не е, че първият мач е тук. Това са два сувсем различни мача. Резултатът от първия мач ще бъде много важен, но аз не отдавам голямо значение на това дали сме домакин или гост в първия мач."


"Обиковено коментираме стартовия състав вечерта преди мача или сутринта в деня на срещата. Като цяло имаме представа за моментното състояние на футболистите, с които разполагаме. Честно сте ме чували да казвам, че няма титуляри и резерви. В зависимост на противника може да има някои промени. Ще подходим така, както ние смятаме, че е най-добре да излезем срещу Апоел", каза още наставникът.


"Не се страхувам да кажа тук пред камерите, че се притеснявам. Сигурен съм, че те ще го прочетат и ще го видят. Пределно концентрирани са, дори малко минават границата, като че ли са малко сковани. Това е основната ни задача, както казах и преди малко. За отпуснатост, подценяване или несериозно отношение и дума не може да става. Не само в този двубой, а въобще така сме се разбрали с тези момчета, срещу който и да играем. Срещу който и противник, така аз съм научен и това искам да предам на този отбор, да ги уважаваме, но да нямаме страх от тях. Чувствам обаче, че като че ли са малко над границата. Нормално е. Аз не знам колко човека от тях като бройка са играли мачове в европейски турнири и колко мачове, но не са много. Цялата обстановка им е малко по-различна. Ако трябва да бъда абсолютно честен пък, моето желание беше малко по-различна да бъде обстановката в последните няколко дни преди този двубой. Така постъпихме преди финала за Купата миналата година, сега имахме възможност да направим това и преди мача за Суперкупата. Мое желание е отборът в тези дни да бъде на друго място, на по-спокойно място, но това са стечения на обстоятелствата, такива са ни възможностите. Плюс цялата еуфория, която беше тук около последните довършителни неща на стадиона. Просто бяхме принудени така да реагираме. Виждате вчера на последната тренировка каква еуфория беше на тренировъчното игрище. Можем само да се радваме. Това не е моя свят, но можем само да се радваме, че сме накарали хората да преживяват тези емоции. В тежките времена, в които живеем - това все пак е нещо", обясни той.


"Не съм привърженик на фразите "много е важна чиста победа" или "поне 0:0″. Конкретна цел или задача не си поставяме. Важното е отборът да го построим така, както ще бъде най-целесъобразно и ако имаме късмет да ни тръгне играта. Разбира се и да няма контузии. Това е най-важно. Но като цел да играем на нула, да вкараме гол или колкото се може повече - нямаме такива цели", обобщи специалистът.


"Не бих казал, че е преминала еуфорията от Суперкупата в момчетата. Това е абсолютно заслужено, но еуфорията е доста голяма. Победата от Суперкупата повдигна настроението в отбора и в града въобще. Дано да е за хубаво", допълни той.


"Преди малко казах - пределно сме наясно кой е фаворита в този двубой. Нормално е фаворита да търси победа още в първия двубой. Ние също имаме информация, че ще се опитат да реагират малко по-офанзивно. Ние ще се опитаме да противодействаме. Очакваме го. Няма какво да се заблуждаваме, че ще тръгнем да се надигаваме или ще правим нещо друго тактически, с което ще ги изненадаме. Просто трябва да си играем нашата игра - много дисциплинирано и много компактно", сподели още Хубчев.


"Няма да ми повярвате, но преди малко Емо ми каза от къде да съдиите. Аз дори и не знаех. И делегат и наблюдатели гледаме дори и в нашите мачове да не ги дискутираме", приключи треньорът с темите за мача.


"С Евандро Ронкато сме се договорили. Има няколко дребни неща, които трябва да се уточнят. Като цяло сме се договорили с него. Трябва да мине медицински прегледи, това е най-важното условие. Като цяло финансовите неща са договорени между него и клуба", обясни Хубчев.


"Възможно е да има още други нови. Имаме идея за още 2-3 имена. Нашата идея, дано да не сбъркаме, е да вземем футболисти, които могат да помогнат отбора да стане по-силен, а не да имаме по-голяма група", авърши той.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 Следите остават
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "В ръкавиците на Пулеви" - спортна...
  • 00:00 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.5
  • Сега "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.