Uva Nestum – уникалното място за почивка и релакс на Балканите

Новият ни винен и СПА комплекс е изграден най-вече с любов, но и с много мисъл върху всеки детайл

по статията работи: Кристиан Костурков | 28.04.2016 | 12:33  18 Виж всички снимки
Uva Nestum – уникалното място за почивка и релакс на Балканите
Uva Nestum Wine&SPA

През последните 2 десетилетия България се опитва да се наложи като добра туристическа дестинация не само за море през лятото и планина през зимата, но и в някои други направления. Така малко по малко страната ни стана разпознаваема и като място, богато на минерални извори, около редица от които вече се изградиха и наложиха различни СПА комплекси. Малко по-късно българският бизнес откри и винения туризъм. Той все още се развива, но дори и при това положение България вече има известни попадения. Които с времето ще стават все повече.

Един от козовете ни тук е най-новият ни комплекс Uva Nestum Wine&SPA, който спокойно може да се нарече първото място в България, където толкова добре се съчетават удобствата, луксът, СПА процедурите, виното, спортът, почивката, различните хобита, историческият туризъм и какво ли още не. Мястото е разположено в изключително живописно и красиво кътче на Югозападна България – в долината на Места между 4 планини. Самият комплекс се намира на и на място, което е изключително чисто – тук никога, дори и преди 1989 г., не е имало тежка промишленост или каквито и да било замърсяващи производства. Затова и природата е отлично съхранена, което през последните години привлича все повече хора в района. Това е и една от причините собствениците на Uva Nestum Wine&SPA да изберат именно това място, за да изградят комплекса. Втората е, че са емоционално свързани с района, от където са родом и който познават изключително добре.

1697120

Така се и заражда идеята за изграждането му. Всичко започва през 2002 г., когато се купува бивше военно стопанство, осигурявало част от храната на близко поделение. Първата задача е била да се подготвят почвите, за да се засадят лозята, от които по-късно да се прави качествено и уникално вино. Година по-късно се правят оградите, както и рибарникът. Стига се до 2005 г., когато се засаждат първите лози – българският сорт Рубин, а след това и Каберне Фран, Каберне Совиньон и Мерло. Междувременно лозята се разширяват, а през 2008 г. се засажда и Сира.

Първата реколта се събира през 2009 г., когато вече е била изградена и избата. Съответно в Uva Nestum правят и първото си вино. Бавната и методична работа през годините, извършена с много мерак, професионализъм и любов веднага дава резултат – виното Uva Nestum Рубин и Мерло печели златен медал на конкурс-дегустация в Драма, Гърция. Не закъсняват и следващите отличия - Балканския винен конкурс: бронзов медал за Uva Nestum Рубин и Мерло, реколта 2011 г, бронзов медал за Uva Nestum Рубин и Мерло, реколта 2012 г. и трофей за Розе Uva Nestum, реколта 2014 г.

Междувременно през 2010 г. е готов и ресторантът на комплекса – също уникален, където клиентите могат да се насладят не само на хубавото вино, но и на прекрасните и вкусни ястия, приготвени от натурално чисти продукти. Огромна част от тях са произведени в собственото стопанство на Uva Nestum Wine&SPA, а останалите са продукт на близки до комплекса проверени многократно ферми и производители. В края на същата година е завършен и спортният център, състоящ се от 2 тенис корта, футболно игрище, съблекалня и кафене.

Последната част на комплекса Uva Nestum Wine&SPA е хотелът и САП центърът. Те се изграждат близо 5 години. А причината отново е в тяхната уникалност във всяко едно отношение. Сградата е с невероятна архитектура, а за оборудването й заложено на последните ултрамодерни технологии. Във всяко едно отношение. И тук признанието на критиците не закъснява. На 25 март т.г. печели престижната награда "АРХИТЕКТОН” на Съюза на архитектите в България. Получава я арх. Лило Попов, чието творение впечатлява не само у нас, но и в чужбина.

Докато върви строителството на хотела и САП центъра, паралелно се изгражда и уникалната и красива градина, обхващаща 9 дка площ, която разполага и с мини голф игрище. Така Uva Nestum Wine&SPA вече е напълно завършен и може да задоволи всяко едно желание на своите гости от България и чужбина. Но дори и преди това те не спират. Още в началото изграждането на комплекса е замислено да се прави на модули, като всеки един от тях да може да работи самостоятелно, да се самоиздържа и да привлича посетители. Така Uva Nestum Wine&SPA вече разполага с всичко необходимо, а и замислено в началото от собствениците. А именно лозя, изба, хотел, заведения и ресторант, САП център, парк, собствено стопанство за риба, птиче месо плодове и зеленчуци, както и спортен център.

1697121

Когато човек започне да се разхожда из комплекса, не минава много време преди да се замисли, че тук наистина над всеки квадратен метър е помислено много сериозно преди да се направи каквото и да било. Всичко е изградено и организирано с вкус и изключителна мисъл към задоволяването на всяко желание или изискване на клиента. Красотата също е застъпена на най-високо ниво, както и луксът, а всичко това се използва благодарение на най-съвременни и иновативни технологии. Така например хотелът разполага с уникален пеещ фонтан, чиито струи се оцветяват в различни цветове, а изстрелването им нагоре е в ритъма на песента, която звучи в момента. Много интересно дизайнерско и технологично решение има в стаите, където големият LED телевизор е скрит зад огромното огледало и се вижда едва, когато гостът го включи. Подобни екстравагантни, но и много практични решения, могат да се намерят и на други места в комплекса.

Спокойствието, което може да намери човек там, изобщо не е за подценяване. Макар Uva Nestum Wine&SPA да е разположен върху цели 62 декара, местата за настаняване в хотела са едва около 80. Така човек спокойно може да се отдаде на удоволствието и почивката без да е необходимо да се разминава със стотици други гости, да чака за свободна маса в ресторанта и т.н.

По принцип идеята още в началото е била комплексът да не бъде задръстван нито от хора, нито от клиенти на избата. Затова и още при първоначалното проектиране собственикът Иван Биларев е помолил архитекта да направи проекта така, че да не може да се разширява, дори и в даден момент семейството да реши, че иска подобно нещо. Поради тази причина и капацитетът на лозята и избата е за 10 000 бутилки на година. "Ние не искаме тълпи от хора, а доволни клиенти, които да се връщат всеки път с удоволствие при нас", казва Биларев.

1697102

Почивката в Uva Nestum Wine&SPA обаче далеч не се ограничава с възможностите на самия комплекс. В близост до него има десетки исторически, природни и архитектурни забележителности, които ще е грехота да не бъдат посетени. Буквално на 3 км от комплекса се намират останките на древнорисмския град Никополис ад Нестум. Музеят в Гоце Делчев също не е за изпускане. В околните села пък има много забележителни манастири с любопитна история. Природните феномени също са налице, разказва управителят на Uva Nestum Wine&SPA Цветелина Биларева. Не на последно място е и близостта до Гърция, а тамошното море е на малко повече от 100 км.

След една хубава разходка в региона човек би могъл да се отдаде спокойно и на релаксиращите процедури в СПА центъра. Той е оборудван с подбрани само специализирани апарати от световните лидери на пазара на професионална техника Imoove, LPG, ZoneR, OxySystem. Посетителите могат да се насладят на винени и солни терапии, масажи, козметични процедури и ритуали за лице и тяло и много други. Самият СПА комплекс пък разполага с кабинети за винотерапия, кабина за солна флотация, хамам, серайл, студиа за масажи и козметични процедури, фитнес и зала за групови тренировки, вътрешен закрит басейн с температура на водата 30°С – 32°С, закрито джакузи с вградени джетове с температура на водата 39°С, външен басейн с обособени хидромасажни зони и детски басейн с водна пързалка, които работят само през лятото, класическа финландска сауна, парна баня, приключенски душове, леден фонтан, топла пейка и солена зала за релакс и халотерапия.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.67 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.39
  • 16:00 "Доктор Чудо" - сериал, с.2, еп.91
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Васил Найденов: Наивна сума, но необходима за много колеги 500 лв. пенсия за Васил Найденов и още 107 родни звезди това предложение за пожизнена пенсия направиха в сряда от ГЕРБ.