Бареков: Подкрепям Борисов за президент, защото се провали като премиер

По-добре Динко с АТВ-то да е граничар, от онези, които са взимали по €100 да прекарват бежанци, казва той

по статията работи: iNews.bg | 31.07.2016 | 12:48
Бареков: Подкрепям Борисов за президент, защото се провали като премиер
ББЦ

Подкрепям Бойко Борисов за президент. Виждайки как се нареждат политическите карти месеци преди изборите, установявам, че няма друг вариант България да получи по-сносен министър-председател, освен ако Борисов не си намери друга работа. Toва обяви европейският депутат Николай Бареков в предаването "Тази неделя" по bTV. 

Като премиер Борисов не се справи. Държавата е в окаяно състояние, малкият бизнес е съсипан. ГЕРБ истерично го тика към президентския пост и това е правилният ход, защото имаме нужда от премиер със социално-икономическа визия на управление, категоричен бе лидерът на "България без цензура". 

По думите му на България й е нужен премиер със социално усещане, стратегия и визия как да управлява страната ни. "За да си добър президент, трябва да си държавник. Борисов не ни убеди в това, но му пожелавам успех и като президент да се докаже като по-добър управленец", посочи още евродепутатът. 

Бареков коментира и вчерашното твърдение на Борисов, че на България й трябва за президент някой, който да тропа по масата. "Неговите клакьори от ГЕРБ казаха веднага – трябва генерал. Какъв генерал, какъв тропащ на масата, като ние нямаме армия. На Балканите в тези размирни времена нашата е най-слабо подготвена, най-малка по численост – 10 хиляди човека. Това е смешно", подчерта той. "Не ни трябва генерал, трябва ни дипломат. Трябва ни някой, който да говори на общ език с европейкските лидери, а не да им тропа по масата, защото с тропане по масата една бедна и корумпирана България няма как да си спечели приятели", категоричен бе евродепутатът. 

Бареков официално обяви, че предстои "България без цензура" да бъде ребрандирана като консервативен проект. Той допълни, че планът ще търпи развитие в бъдеще. На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Бареков категорично заяви, че няма подобни амбиции. "Ще стоя на първия ред, ще гледам отблизо случващото се, ще помагам с анализи и съвети, базирани на опита ми в Европейския парламент", уточни евродепутатът.

"За разлика от всички вас, които под някаква форма сте зависими от статуквото, аз мога да си позволя да говоря свободно. Аз съм минал през месомелачката, оцелял съм. Аз съм в Европейския парламент и не участвам в тази политическа игра, в тази кочина и мога да коментирам отстрани", подчерта евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти. 

На въпрос на водещата дали за него политиката и властта е наркотик, Бареков посочи: "За мен няма как властта да е наркотик, защото аз съм един от малкото политици, които бяха изрязани от системата още преди да посегнат към властта, очевидно бях доста неудобен". Политиката той определи като много интересна игра. "За мен остава най-висшият процес, измислен от човечеството. Бил съм дълги години журналист и съм следял отстрани събитията, както и сега го правя, но когато си в политиката има един особен вид адреналин, има едно съревнование – разбира се то не трябва да става за сметка на хората, на избирателите", допълни евродепутатът. 

Попитан дали съжалява, че е напуснал журналистиката, Бареков посочи, че, както и предния път е казал, съжалява безкрайно много, но не е имал друг избор след Костинбродските събития. Той отново призна, че е "ял много бой" от всички, но най-много от Борисов и ГЕРБ. "ДПС също добре ме понабиха, но това са партиите на статуквото", допълни той. 

"Сега, нашият колега Слави Трифонов е на път да вземе подобно решение. Вътрешно в себе си аз му симпатизирам, но искам да му кажа, че трябва да се приготви за много страшен отпор и ако няма някоя голяма партия зад гърба си – БСП, ДПС или ГЕРБ, наистина ще бъде много зле положението за него в чисто емоционален план", предупреди лидерът на ББЦ. 

За себе си той каза, че е получил известно спасение, когато е станал член на Европейските консерватори и реформисти. Бареков съобщи, че миналата седмица са завършили всички, назначени от Борисов и НАП, проверки срещу него.Той опроверга в-к Капитал, според който не е платил данъците си в ревизията, която беше извършена само за 5 работни дни и приключи в първия ден на предизборната кампания 2014 год. "Аз и бившата ми съпруга сме си изплатили всичко дължимо", уточни Бареков като определи този казус като срамен.

"Миналата седмица завърши проверката ми за 2013 г. – там, когато платих най-големия данък, се оказа, че съм дължал 100 лв. на хазната, които, разбира се, си платих. Много гнусотии се казаха и много хора, които не бяха наясно с това ги изговориха", каза още Бареков. 

За снимката си с Динко Вълев от Ямбол, Бареков обясни, че е направена преди две седмица, когато двамата са били на концерт на Ицо Хазарта. "Ние сме му фенове, но той дали е фен на нас, не е ясно", допълни Бареков за рап певеца. На въпрос на водещата дали одобрява поведението на Динко, Бареков заяви, че по-добре Динко да бъде граничен полицай, отколкото тези, за които стана ясно, че са взимали по 100 евро от бъдещи терористи в София. "Динко играе една позитивна роля в обществото. Това е едно обикновено момче от народа, което има много точна представа за българските политици”, обясни Бареков. 

Той категорично отрече да му е обещавал политическа кариера, но съобщи, че самият Динко му е признал, че са го търсили от няколко партии, сред които и патриоти и са му предлагали да стане техен член.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Да надживееш Ескобар тв филм /32...
  • 00:20 Светът и ние /п/
  • 00:45 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • Сега "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.