Меркурий е ретрограден: Не започвайте нищо ново, миналото се връща, за да бъде поправено!

Научете се как да управлявате този неуморен палавник

по статията работи: Антония Михайлова | 07.02.2014 | 10:36

Планетите вървят по своя път около Слънцето и понякога на нас, които сме на Земята, ни се струва, че те сякаш започват да се връщат назад. В астрологията това е известно като ретроградно движение и то оказва влияние върху нас.

Според природата на ретроградната планета започват да се случват най-различни неща, които може да ни изглеждат необясними. Ако ги познаваме добре и се научим да следваме препоръките, ще можем по-успешно да управляваме живота си.

От тази нощ, на 7 февруари 2014, до 28 февруари 2014 г. ретрограден е любимият ни Меркурий, който много обича да се "обръща назад", да внася суматоха, неразбирателства и да ни причинява някои други неприятности.

Транзитният Меркурий е ретрограден около три пъти годишно за около три седмици. На бързината на възприятията влияе скоростта на движение на планетата (а преди началото на ретроградното движение и след приключването му тя винаги "забавя" своя ход).

Във всекидневния живот Меркурий бележи периоди на нестабилност в работата и системите за обработка и предаване на информация – включително и в човешкия мозък. Хората правят най-невероятни грешки, техниката сякаш "полудява" или излиза от строя.

Услугите, електрониката, компютрите, средствата за връзка, купени при ретрограден Меркурий, много често се оказват дефектни – или защото след като Меркурий се обърне директен, човек променя виждането си за закупената стока, или заради скрити дефекти.

Ако сте срещнали някого за първи път при ретрограден Меркурий, за каквото и да сте се разбрали – е възможно никога вече да не видите този човек, а ако уговореното се осъществи, то най-често това става в съвсем друг вид и с други участници.

Договорите, подписани при ретрограден Меркурий, или фирмата, започваща дейност в този период, са подобни на дом, построен върху пясък: постоянно нещо не е наред и се налага да се прилагат усилия за да не рухне всичко съвсем.

В същото време в периода на ретрограден Меркурий на човек му хрумват най-нетрадиционни идеи. Желателно е те да се "колекционират", но реализацията им да се отложи до възстановяването на директното движение на планетата.

Нарастват интуитивността, интересът към всичко загадъчно, тайнствено. Хората започват да търсят – и намират – такива подходи към нещата, които по-рано са им се стрували немислими и в резултат успяват да "поместят" забуксували проекти, да вдъхнат нов живот в дейностите, които съвсем са били замрели.

Меркурий е планета, символично отговаряща за ума, мисленето, комуникациите, връзките, общуването, контактите с външния свят. В същото време всичко, свързано с информация, придобива известна неяснота и създава усещане за несигурност и обърканост. Външно това може да се прояви като разсеяност и увеличаване на броя на грешките (често странни и необясними), отсъствие на разбиране за елементарни неща. Не успявате да намерите никого, когато ви трябва, нито да постигнете съгласие по някой въпрос.

Сделките, сключени в този период, също са подобни на здания, построени върху пясък – под тях няма твърда основа. Особено това се отнася до договори за започване на работа!

В същото време е забелязано, че именно в това време изплуват наши стари връзки – както приятелски, така и романтични увлечения. Неочаквано се сблъскваме на улицата с хора, които не сме виждали от години, получаваме позвъняване от човек, с когото не сме общували цяла вечност. Можем да се натъкнем и на тези, с които сме учили в един клас, група, университет.

Но от друга страна, именно в този период самите ние можем да решим да се обадим на някого, с когото не сме се виждали отдавна, и така да подновим старата връзка. Периодът на ретрограден Меркурий може също да се използва и за старателна и усърдна умствена работа – за залягане над книги, учебници, първоизточници в библиотеката.

Не бива да бързаме с вземане на важните решения, свързани с личния ни живот. За всяко нещо си има време, а това не е най-подходящото и може да сбъркаме. Нека избягваме студенината и безразличието, ако не искаме да загубим това, което имаме. Сега обаче времето е прекрасно да се концентрираме върху укрепване на това, което е важно в живота ни, така че в тази насока можем да действаме без колебания.

Нека не пренебрегваме чуждите съвети, ако имаме нужда от тях – те може да ни дадат свежи идеи и да ни помогнат да погледнем на ситуацията от нов ъгъл, да ни наведат на по-мъдри решения.

Изобщо до края на февруари може да подарим на себе си и една трезва оценка на ситуацията, в която се намираме. Време е да намалим деловата активност и да почиваме повече, като събираме сили за цялата година.

Това е време за планиране и изработка на стратегия за по-нататък, а не за активни действия.

Това, което можем и е добре да направим, е да се върнем към старите проекти, като завършим всичко започнато, без да бързаме.

Сега не се препоръчват започването на нови неща, встъпването в брак, сключването на важни договори. И нека имаме едно наум, че може да има сривове и отказ в техниката и недоразбирателства в отношенията.

Личностните комуникации се усложняват, в тях се промъкват нечестност и сквернословие. Хората се разбират зле помежду си. Карат се за глупости, не вникват в истинските намерения един на друг. Зачестяват грешките. Политиците се изказват неуспешно, може да изтърват някоя тайна. Губят се писма и информация или попадат на грешно място. Новините може да се окажат сплетни. В този период човек не бива да се доверява на информация и да внимава със средствата за лична връзка (писма, телеграми, телефонни обаждания).

Тези, които имат ретрограден Меркурий по рождение, имат вродена способност да разбират мислите и чувствата на другите, по-рядко действат прибързано и вземат необмислени решения, мълчаливи са на млади години.

И така, положителното е, че ретроградният Меркурий ни позволява да се върнем към изоставени неща, да ги довършим, да поправим някои грешки и пропуски, да опитаме други варианти за решаване на проблемите. В периодите на ретроградната фаза на Меркурий не се препоръчва започването на нищо ново, тъй като то има тенденция да се задържа, като че ли спира на място, без да дава нито положителен, нито отрицателен резултат. Това е време за обмисляне на по-нататъшните действия.

Ретроградният Меркурий има най-голямо влияние върху хората, при които са изразени силно знаците Близнаци и Дева, при които Меркурий има силен статус в рождената карта или се намира близо до Асцендента, а също върху хората, които имат меркурианска професия (свързана с интелектуален труд, с търговия, сръчност, сметки и т.н.). Тъй като сега Меркурий започва ретроградно движение от знака Риби и ще се върне в знака Водолей, хората от тези зодии също ще имат да довършват стари неща.

Меркурианската енергия в това време е насочена навътре, а не навън, затова ще ви бъде по-лесно да осъзнаете дълбочината на нещата, скрити, а не лежащи на повърхността. Можете да видите това, което прекрасно знаете, в нова светлина, от нова гледна точка. Добро време за посещение при психоаналитик или психотерапевт.

И така, ето какво може и какво не бива да се прави на ретрограден Меркурий:

1185757


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


12 Момиче То 07.02.2014 | 16:06
А бе може и да има нещо вярно, че напоследък все някакви носталгична чувства ми се въртят, а и срещам стари приятели постоянно. Но може и да си е такъв периода.
11 Raina Knqginq 07.02.2014 | 15:57
"В същото време е забелязано, че именно в това време изплуват наши стари връзки – както приятелски, така и романтични увлечения. Неочаквано се сблъскваме на улицата с хора, които не сме виждали от години, получаваме позвъняване от човек, с когото не сме общували цяла вечност. Можем да се натъкнем и на тези, с които сме учили в един клас, група, университет." - Дам и на мен ми се случи днес точно това:) Обади се стара приятелка на която много се изкефих и каза дори, че скоро можем да се видим:)
10 Kremena kremi 07.02.2014 | 15:20
Интересно, интересно;) Ама то ако е тръгнало да т върви наопаки, ще ти върви няма значение дали Меркурий е ретрохграден или не!
9 ваня иванова 07.02.2014 | 14:44
Никога не съм се съобразявала с такива неща. Каквото трябва то ще се случи. Това за мен просто допълнително може да ме натовари.
8 Лола Стефанова 07.02.2014 | 14:20
Миналия месец Венера беше ретроградна, сега пък Меркурий, въобще има ли някоя планета, която да е прогресивна, напредничава и да носи нещо съзидателно?! От нашите врачки и астролози само негативни новини в последно време.
7 mitko velev 07.02.2014 | 13:14
Това едва ли е точно така..
6 Марго Хворева 07.02.2014 | 12:58
От цялата статия разбрах единствено, че това ще е период, в който ако ни се отдаде възможност ще можем да поправим някои стари неща. :)
5 Теодора Динева 07.02.2014 | 11:52
Не ми се вярва много,но може и да е вярно.
4 Ralica Hristova 07.02.2014 | 11:13
хич не вярвам в подобни глупости :)
3 Rosi Nikolova 07.02.2014 | 11:00
Ти па притесни ли се :) хаха
2 Jana Kirova 07.02.2014 | 10:52
Много интересно и да разбираме ли, че след 28 февруари нещата ще се стабилизират и ретроганден меркурий вече няма да влияе на живота ни?!
1 Алекса Тенева 07.02.2014 | 10:40
Интересна статия е това !!

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • Сега bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • Сега Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.