Гладиаторска битка с по-изравнени сили и ставки от Пулев - Фюри не е имало отдавна

по статията работи: iNews.bg | 22.10.2018 | 10:12
Гладиаторска битка с по-изравнени сили и ставки от Пулев - Фюри не е имало отдавна

Само след 5 дни нашата гордост в бокса в тежка категория - Кубрат Пулев, се изправя в съдбоносна битка срещу надъхания британец Хюи Фюри. Братовчедът на Тайсън Фюри се съгласи да се боксира срещу Кобрата в България. Зрелището е в събота вечер в Арена Армеец, която ще бъде пълна. Победителят ще си заслужи бой срещу Антъни Джошуа и ще има статут на задължителен претендент за поясите на световния шампион при най-тежките във версия IBF.

За разлика от много други боксови екшъни, този път срещата се обуславя от изключително изравнени сили. За това свидетелстват коефициентите на различните букмейкъри по света. Обичайното за бокса е единият състезател да е тотален фаворит и интригата да бъде как той ще победи - с нокаут, в кой рунд или по-точки. Сега обаче ситуацията е коренно различна. Кубрат и Хюи са равностойни гладиатори, а кой ще ликува накрая много трудно да се прогнозира. 

Всичко това прави предстоящия бой меко казано интересен.

Естествено, организаторите на галавечерта в Арена Армеец са се погрижили шоуто да е незабравимо. Легендарният филмов герой Роки ще бъде до ринга за боксовия сблъсък между Кубрат Пулев и Хюи Фюри,. Емблематичният американски актьор Силвестър Сталоун е получил покана. Наскоро Слай бе в София. Той участва в снимките на "Рамбо 5: Последна кръв".

Действително сме изпратили покана до Силвестър, обяви главният организатор на боксовото шоу Ивайло Гоцев, който от години живее в Лос Анджелис. Ще се радваме, ако каже и няколко думи за българските фенове, допълни пловдивчанинът.

Слай е един от най-върлите почитатели на бокса сред прочутите филмови актьори. Той пише сценария и продуцира първия филм "Роки", след като се вдъхновява от реален боксов сблъсък. През 1975 г. актьорът е сред зрителите на сблъсъка между тогавашната суперзвезда Мохамед Али и Чък Вепнер. Аутсайдерът издържа почти до края на мача. Отказан е секунди преди финалния гонг на битката за световната титла.

Бг скалата Кубрат Пулев подхожда много сериозно към боя с Фюри, който е последният му шанс да стигне до спор за световната титла. Кобрата проведе по-голямата част от подготовката си в Германия заедно със своя треньор Ули Вегнер Хюи също вече е в България от дни, а освен всичко друго - той ще се радва на яка подкрепа от трибуните. Очаква се много сериозна агитка от британски фенове. Доколкото знам, има организация за стотици англичани, които ще пристигнат в София. Те купуват билетите онлайн и нямаме точна информация за техния брой, обясни промоутърът Ивайло Гоцев.

В програмата на боксовото шоу са включени общо 10 мача. По-малкият брат на Кубрат - Тервел Пулев, ще се бие с италианеца Леонардо Брусезе. Двубоят ще е за титлата на Европейския съюз в полутежка категория. Най-яростна битка се очаква в сблъсъка за титлата на България в суперполусредна категория между заклетите врагове Йосиф Панов - Пепелянката и Стилиян Костов - Убиеца. На ринга ще се качат ветераните Спас Генов - Октопода и Константин Семерджиев - Коко Тайсъна.

Тервел Пулев направи смела прогноза, че неговият брат Кубрат ще победи по точки. Различни опции за мача можете да откриете тук: Sportskokladenje24.com

Мачът няма да е никак лесен за Кубрат, въпреки почти перфектната му статистика, доказваща се от най-авторитетни източници. Хюи Фюри е млад, мотивиран, амбициран. Като гледам е и доста добре подготвен, в никакъв случай не е дошъл да загуби и ще се бори до последно. Надявам се брат ми да победи, бих дал една прогноза - победа за Кубрат по точки, каза Тервел.

Ако Кубрат Пулев победи Хюи Фюри на 27 октомври в Арена Армеец в София, ще натискаме докрай, за да се бием за титлата. Това обещание даде мениджърът и промоутър на Кубрат - Ивайло Гоцев, който пое мениджмънта на софиянеца, след като той се раздели с алчната немска компания Зауерланд. Не е тайна, че търсим мач с Джошуа. Рано или късно тази среща ще се проведе. Хората на Джошуа са в добра позиция и затова манипулират всички останали, допълни той.

Гоцев даде мнението си и за победата на Джошуа срещу Александър Поветкин, завършила с нокаут в седмия рунд. Промоутърът смята, че Джошуа си е направил тренировка срещу Поветкин. Срещата беше интересна, но Джошуа игра като на спаринг, коментира Ивайло Гоцев, който е роден в Пловдив, но от над 30 години живее в САЩ.

Британският претендент постави финалните щрихи на своя мъчителен тренировъчен лагер и от заканите му става ясно, че се интересува само от победата и ще я преследва като звяр.

Въпреки че Хюи Фюри достига границите на своите възможности, тренирайки два пъти на ден, шест дни в седмицата, по три часа на сесия, той е сигурен, че скоро тежката работа в тренировъчната зала ще му се отплати.

Обещах да победя Пулев в задния му двор и ще го направя. Никой друг не се осмели да приеме тази трудна битка. Знам какво е необходимо и какво трябва да направя, за да стигна върхът. Не ми пука, че ще се бия с Пулев в собствения му дом. Той е застанал на моя път към онова, което искам, и той трябва да бъде отстранен.

Всички усилия ще си струват, когато реферът вдигне ръката ми. Сега нямам недостатъци. Аз съм на върха на играта си и веднага щом победя Пулев, ще тръгна след Антъни Джошуа. В последната си битка той изглеждаше уязвим. И аз ще съм онзи, който ще се възползва от това. След като отида в родния град на Пулев и го унищожа, нещо, което никой друг боксьор в тежка категория дори не се е осмелявал да направи, всички ще започнат да говорят за моя битка с Антъни Джошуа. Нямам търпение да си свърша работата и да се отправя за световната титла, обясни Хюи Фюри.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • 14:40 Вълкът и седемте козлета 2...
  • 14:45 Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • 15:20 Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.