Потомствен убиец прекършил живота на три ученички

Покъртителната история за лудостта на един мъж, наречена ревност

по статията работи: Филипа Тодева | 13.01.2014 | 13:13  7 Виж всички снимки

Жестока криминална история още тресе малкото градче Вълчидол, макар че вече са минали години. 23-годишният потомствен касапин Георги Ангелов е отнел живота на три ученички от ревност.

На 11 юли 2000 г., чистачката Елена пристига на работа в двора на училището във Вълчидол, Варненско, и попада на зловеща гледка – три ученички са захвърлени там с прерязани гърла.

Жестокото убийство на 13-годишната Анастасия Василева, 15-годишната Ралица Колева и 17-годишната Галина Иванова втрещява всички в четирихилядното градче, на 50 км от Варна, разказва в. "24 часа".

Точно в деня на трагедията най-малката от жертвите празнува рождения си ден. По-малко от 24 часа след тройната смърт в ареста е прибран 23-годишният потомствен касапин Георги Ангелов. Безумната ревност на младия ром към Галина се оказва в основата на едно от най-бруталните масови убийства край морето.

Смъртоносното обсебване на Георги започва няколко години преди убийството.

Той и Галина били гаджета дълго време. Но младежът е изключително ревнив и започва да тормози приятелката си с постоянни скандали и заплахи.

Момичето решава да се спаси и повече от 6 месеца преди зверството казва на отбилия военна служба млад касапин, че иска да се разделят. Георги обаче е напълно обсебен от нея, постоянно я преследва, кара я насила да излиза с него.

Често крещи пред дома на Галина, дори се опитва да влезе насила при нея в стаята. Налага се полицията да му направи официално предупреждение, за да остави бившата си изгора на мира. Атаките спират за известно време и момичето се поуспокоява. Георги си иска обратно подаръците, които е направил – блуза и маша за коса. Ден преди клането тя му ги праща в торбичка по братовчед си Веселин Йорданов.

На 10 юли 2000 г. привечер 23-годишният Георги трескаво разглежда ножовете на баща си, с които семейството му коли животните в селото.

Младежът избира едно от остриетата, взема чифт платнени ръкавици и се притаява край училищния двор на селото.

Ангелов знае, че оттам ще мине любимата му. Той е твърдо решен, че ще я убеди да се върне при него или ще я убие.

Около 22:00 часа нищо неподозиращата Галина заедно с приятелките си Ралица, на 15 г., и 13-годишната братовчедка Анастасия се прибират от гости на своя приятелка. Те минават край училищния двор, докато си приказват и се смеят, обсъждат празник за рожден ден на следващия ден.

"Галя, ела да си поговорим", нарежда Георги с висок студен глас в тъмното и уплашеното момиче тръгва с него. После двамата потъват в скрит ъгъл на двора. Следващите няколко минути са като във филм на ужасите.

"Няма да се върна при теб!", отсича Галя, обръща му гръб и опитва да си тръгне. Георги обаче вече е взел решение и е сложил ръкавици на ръцете си. Той хваща Галя за главата и буквално прерязва гърлото ѝ. Момичето е почти обезглавено и издъхва веднага, установяват по-късно съдебните медици.

Кошмарът обаче не свършва. Разтревожена какво става с приятелката ѝ, към тъмния ъгъл отива най-малкото момиче – Анастасия. Като чува стъпките, Георги се притаява до стената и когато момичето се появява, го напада. Докато момичето се гърчи в жестока предсмъртна агония, в мрака се приближава и третата приятелка. В последните секунди от живота си Ралица вижда труповете на приятелките си на земята и опитва да побегне, но Георги е по-бърз. Той я застига с няколко крачки и в движение я промушва на три места в гърба и врата.

Хладнокръвният касапин зарязва още неизстиналите трупове на трите момичета и трескаво се заема да прикрие следите си и да си създаде алиби. Първо изхвърля напоения си с кръв анцуг в близка слънчогледова нива. На друго място скрива ръкавиците, прибира се в дома си и накисва в един леген ножа, за да не останат следи от кръв. После преоблечен, Ангелов отива да играе карти с приятелите си, надява се, че така ще излъже за алибито си.

Задържат го часове по-късно, но той хладнокръвно лъже къде е бил. "Още при първите разговори ни беше ясно, че той е замесен в престъплението, разбихме алибито му и беше въпрос на време да съберем и веществени доказателства", спомня си криминалист от отдел "Убийства" на националната полиция, който е участвал в разследването.

Още при първоначалния оглед на училищния двор, където лежат труповете, е намерена следа. Дирята е от маратонка, открита после в дома на Георги. По-късно ДНК експертиза установява, че кръвта по тази обувка е от най-малката жертва – Анастасия.

При претърсване метър по метър на нивите край Вълчидол криминалисти намират и окървавения анцуг на тройния убиец.

Георги Ангелов обаче твърди, че е невинен, до края на съдебния процес срещу него. От първия ден в килията си той се заема да чете Наказателнопроцесуалния кодекс и твърди, че е набеден. В съдебната зала се усмихва на майките на трите си жертви, държи се нагло и иска отводи на прокурори и адвокати. Тройният убиец обаче не знае какво е "тайното оръжие" на обвинението до последното съдебно заседание на делото срещу него във Варненския окръжен съд.

Оказва, се че в първите часове след ареста на вълчидолския касапин криминалисти са взели съдебно разрешение да бъде монтирано подслушвателно устройство в килията му. Така на 12 юли 2000 г., ден след убийствата, е записан разговор между арестанта и служебния му адвокат Йордан Чаков.

"Довърших ги, за да съм сигурен”, казва тогава 23-годишният мъж на защитника си и му признава, че е заклал момичетата.

Георги Ангелов е осъден на доживотен затвор без право на замяна от варненския съд. Апелативните магистрати потвърждават присъдата, постановено е и че Георги трябва да плати 160 000 лв. кръвнина на близките на трите момичета.

4 години след тройното убийство Ангелов е преместен от варненския затвор в Белене, защото влизал в постоянни конфликти със съкилийниците си. Той е настанен в самостоятелна килия с легло, маса, стол и малък прозорец. Там би трябвало да стои до края на дните си, надяват се майките на трите убити момичета.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


13 трендафил въжарски 13.01.2014 | 16:02
ужас, ужас, каква трагедия
12 gospoja jeleva 13.01.2014 | 15:14
да беше прочела цялата новина преди да напишеш този коментар, той вече е наказан с доживотен затвор, предполагам без право на помилване и обжалване, Толкова зверски е постъпил.
11 Фани Василева 13.01.2014 | 14:59
Потресаваща история! И какво става с такива убийци - те се настаняват в самостоятелни килии с всички екстри, а ние и родителите на тези деца ги издържаме с десетилетия, а ако сега решим да се направим и на европейци и доживотния затвор отпадне представете си какво ще стане с такива изроди! Както е нямал милост към жертвите си, така и държавата не трябва да има милост към такива престъпници, които колкото и да лежат в затвора нищо ще се променят, нищо ще побучат изкупление.
10 ваня иванова 13.01.2014 | 14:52
Така му се пада само доживотен затвор. Аз нямам спомен за това убийство, но е било жестоко.
9 Maya Davidova 13.01.2014 | 14:52
"Безумната ревност на младия ром към Галина се оказва в основата на едно от най-бруталните масови убийства край морето." - в основата на всички големи брутални убийства май почти винаги лежи страст, ревност и несподелена любов.
8 mitko velev 13.01.2014 | 14:32
Наказанието е доживотна присъда, а случилото се бе преди доста години.
7 forum arbiter 13.01.2014 | 14:28
Кои ТЕ?? Ти да не живееш в някъв Биг Брадър? Не виждаш ли, че се случа в някакво забутано и забравено от Бога село? Едва ли някой е знаел, че този е имал намерение да убие 3-ма човека, че да кажена полицията?!
6 Кристина Минкова 13.01.2014 | 14:12
Ужас,какво ще е наказанието за него,товае изключително зверство!!!
5 Фанка Василева 13.01.2014 | 14:10
Ужас, до сега не бях чувала за това покъртително убийство, а и е минало доста време. не мога да повярвам, че по толкова жесток начин ги е убил и то от ревност. Не мисля, че трябва да се публикуват толкова много такива новини, защото в момента има подобна вълна от убийства и самоубийства и това може да послужи на някой, като идея. Поне този тук е осъден да лежи цял живот в затвора, предполагам без право на помилване и обжалване. Не мога да повярвам до къде са способни са стигат хората, заради ревност и толкова болезнена любов.
4 Kremena kremi 13.01.2014 | 13:40
Този сега няма ли да лежи доживотен без право на замяна!! Няма ли! Не стига, че НК и без това е прекалено демократичен и либерален,но сега хпетем ще стане слободия!
3 La Bicha 13.01.2014 | 13:36
Ненормална история. Ей така си осе колим и бесим, докато органите на ред мощни стискат очи и всички се правят, че няма проблеми. Ама то ще е така докато ние самите си мълчим.
2 forum arbiter 13.01.2014 | 13:25
Ама моля ви се с тия крими хорники! Докато държавата ни е ромска и подвластна на простотията, ще има постоянно такива фрапантни случаи на заклани хора от роми!! Какво само пишете за тях? Не е ли и ваша отговорност, като медии да се борите срещу тази безнаказаност и своеолно раздаване на смъртни присъди! Явно е, че полицията, прокуратурата, държавата не им пука, докато не се дигне шум в медиите!
1 Кристина Минкова 13.01.2014 | 13:19
Как са допуснали подобно нещо???!Три жертви!

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.