Уникален 5-звезден хотел, претендиращ за №1 в Европа, бе открит в Пловдив

Много интересно за The Emporium Plovdiv - MGALLERY е това, че в него всеки един детайл е поръчков и изпълнен специално

по статията работи: iNews.bg | 12.07.2022 | 18:50
Уникален 5-звезден хотел, претендиращ за №1 в Европа, бе открит в Пловдив

Стефан МАРКОВ, iNews.bg

Новият най-хубав хотел в България бе открит днес под тепетата. Впечатляващият със симбиоза между модерни технологии и исторически препратки The Emporium Plovdiv - MGALLERY отвори врати за туристи и гости на вековния град. Новото 5-звездно бижу с право претендира за палмата сред останалите хотели, защото е изпипан буквално във всеки детайл.

Първият премиум бутиков хотел в Пловдив се намира на пъпа на града, съживявайки от пепелта една от най-емблематичните сгради от близкото минало - тази на магазин Евмолпия. The Emporium Plovdiv - MGALLERY може да се похвали със завладяваща комбинация от изключителни 5-звездни услуги и неповторим дизайн сред забележителни археологически съкровища.

На стилната церемония по откриването днес бяха разкрити подробности за това как е възникнала идеята за The Emporium Plovdiv - MGALLERY, какво е коствало осъществяването й и кое ще е определящо за бъдещето развитие като топ дестинация за гостите на един от най-старите градове в Европа.

Реконструкцията на един от символите на Пловдив - Евмолпия, до преобразяването и възраждането в сегашния му вид, е стартирала през 2018-а година. Инвеститорът - Бойко Качулев, е съумял да постигне уникалния вид на The Emporium Plovdiv - MGALLERY с помощта на доказания бранд МGallery на Accor и посредством екип от най-добрите дизайнери в света. Всичко е започнало, след като г-н Качулев се е свързал с проектантите на зданието  с интересно минало, заобиколено от пулсиращия културен живот на Пловдив. Иде реч за над 80 архитекти, които са разбулили тайните на сградата.

"Мое верую е това да създавам и да надграждам, а не да руша. Много беше лесно, след като придобих тази емблематична сграда за Пловдив - да я бутна и да вдигна нещо футуристично. Вместо да сторя това - аз заложих на това, което с моя екип умеем най-добре - да надградим и развием, макар това да ни струва в пъти повече нерви и средства. Крайният резултат е видим", обясни бизнеменът Бойко Качулев в отговор на въпрос от iNews.bg какво му е коствало възраждането на Евмолпия. 

Много интересно за The Emporium Plovdiv - MGALLERY е това, че в него всеки един детайл е поръчков и изпълнен специално. "В магазините няма да намерите нищо от нашия хотел, било то мебел, врата, легло, сапунерка или каквото и да е", категоричен бе инвеститорът, а в думите му медията ни се увери лично след тур из стаите и коридорите.

"Първоначално планираната цена на The Emporium Plovdiv - MGALLERY се умножи по 2, защото всички знаете какво се случи по света - здравна криза, която доведе до икономически срив и поскъпване на всичко. Това обаче изобщо не означава, че сме направили и минимален компромис с използаните материали и изпълнението, даже напротив", гордо обяви Бойко Качулев и добави, че в интериора на хотела ценителите могат да се насладят на картини от местни художници.

The Emporium Plovdiv - MGALLERY разполаха с 61 стаи, сред които се открояват президентски и вицепрезидентски апартамент, визията на които е меко казано изумителна. Вплетени са най-модерните технологични достижения + дизайна на сестри на световно известното архитектурно студио Sundukovy Sisters. Посетителите на града ще бъдат хипнотизирани от уникалния дизайн на този хотел, индивидуализираните преживявания и запомнящите се ритуали, посветени на себеопознаве, характерни за бранда MGallery. Интериорът на хотел The Emporium Plovdiv-MGallery напомня на формата на древен Форум – място, където модерността, първокласното обслужване и интелигентните технологии се срещат с автентичните характеристики на сградата. Изтънченият лукс на бранда MGallery се подчертава от умело съчетаните в модерна интерпретация съвременни материали, характерни за сградата елементи и разпознаваеми архитектурни мотиви от древността: груб фон съчетан с кокетни месингови акценти, декоративна арт мазилка, елегантни златни лампи, естествено дърво и абстрактни картини, изпъкващи в атмосферата на индустриален минимализъм.

The Emporium Plovdiv - MGALLERY впечатлява с иновативни технологии за подобряване на хотелското изживяване за своите гости чрез концепцията на "умни стаи" (Smart Rooms), пълна с възможности за персонализиране, които позволяват на гостите да управляват индивидуални сценарии според настроението си: да регулират светлината в стаята си, да задават атмосферата, да отварят и затварят завесите и да контролират аудио-визуалните функции.

The Emporium Plovdiv - MGALLERY предлага уединени релакс и фитнес зони. Гостите могат да се насладят също на иновативен ресторант и на първия в България шампанско & коктейл бар, чиито предложения очароват с уникални вкусове и аромати, авторски решения на класически ястия, оживен и авангарден интериор, предразполагащ социални контакти.

"Откриването на този удивителен хотел е началото на едно красиво приключение за създаване на незабравими моменти за нашите гости, пътуващи до Пловдив от цял ​​свят. С уникалната атмосфера на бутиковия бранд MGallery, който издига гостоприемството на по-високо ниво, ние насърчаваме всеки гост, който ни се довери, да се отпусне, да се наслади на някои от най-старите златни съкровища в света, открити в региона, и да създаде истории, които остават като спомен завинаги", каза Павел Панчак, генерален мениджър на The Emporium Plovdiv - MGALLERY.

Новият диамант, който ще краси Пловдив и България, отсега дава заявка да спечели с разлика в надпреварите за най-добър хотел не само в страната, а и на Балканите. Класацията предстои да бъде обявена скоро, а амбициите на мениджърите на The Emporium Plovdiv - MGALLERY са бутиковото бижу да е №1 в цяла Европа.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА  The Emporium Plovdiv - MGALLERY ВИЖТЕ ТУК


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Референдум с Добрина Чешмеджиева
  • 22:00 Любов в окови 3 тв филм /18 епизод/
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /42...
  • 00:15 Отблизо /п/
  • 01:10 100% будни сутрешно токшоу с...
  • Сега "Dancing Stars" - танцувално шоу с...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.2
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.2
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Кошмари в кухнята"- риалити
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 1
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.