Българи изобретиха продукт, който решава фундаменталния проблем с постоянната дезинфекция СНИМКИ

Продуктът елиминира всички бактерии и вируси за по-малко от минута! До момента науката не е открила болестотворен микроорганизъм, който да има резистентност към сребърните йони

по статията работи: iNews.bg | 14.12.2020 | 16:37

Млади българи показаха, че не само са в крак с "новото нормално", но и взимат осезаем превес над конкурентите в световен мащаб. И то представяйки актуален продукт, който поставя изискванията за хигиена и безопасност на съвсем ново ниво. Протекторът, който те представиха днес на брифинг всъщност е антибактериален слой, обогатен с нанотехнология и сребърни частици. По думите им стой гарантирано предпазва от вируси и бактерии

В ежедневието си влизаме в контакт с безброй повърхности и не сме единствените! Появата на Covid-19 сякаш повече от всякога ни накара да се замислим за това. Преди ковидкризата, като че ли не обръщахме особено внимание, че някои преди нас е хванал дръжката на врата, оставил е замърсени вещи върху кухненската маса. През ум не ни е минавало, че проблем може да бъде да пипаш екрана на телефона си, след като си пазарувал в магазина.

2020-та година обаче промени драстично навиците ни. В този период, когато всеки търси начин да се грижи за собственото си здраве и това на близките си, екипът на Pure Silver Touch, в лицето на г-н Гимишев и г-н Караасенов, намира иновативно решение. Той изгражда изцяло нов за пазара ни продукт, който гарантирано предпазва общодостъпните повърхности от нежелани вируси и бактерии. 

"Ние вярваме, че това са единствените продукти, които могат да спрат разпространението на бактерии и вируси, без странични ефекти. В началото произвеждахме предпазни шлемове и защитни стелки, но това не беше достатъчно. Затова решихме да продължим делото си с този уникален по рода си антибактерален слой. Сигурни сме, че това ще накара хората да се чувстват спокойни за здравето си”, категорични са Ангел Гимишев и Йордан Караасенов, чиято заслуга е продуктът.

Тяхната иновация представлява защитен слой, който се грижи за вашето здраве и безопасност, като ефективно защитава от пренасяне и разпространение на патогенни бактерии, вирусни бактерии, плесени, гъбички и микроби.

Как работи продуктът

Антибактериалният слой – напълно прозрачен и незабележим, е обогатен със сребърни йони. Среброто, което е в ядрото на продукта, е известно като естествен бактериоциден химичен елемент, който гарантира защита от вредни микроогранизми.

Сребърните йони от своя страна са силно реактивни и унищожават бактериалните клетки, блокирайки техния метаболизъм и  прекъсвайки механизма на пролиферация(делене на клетки). Този процес води до пълно унищожаване на патогените.

На следния принцип работи антибактериалният филм, гарантиращ 99,9% защита. Продуктът елиминира всички бактерии и вируси за по-малко от минута! До момента науката не е открила болестотворен микроорганизъм, който да има резистентност към сребърните йони. 

Той е в течно състояние, което позволява практичното му изливане по различни повърхности и форми. Филмът може да бъде апликиран върху всякакви материали, като деликатно  и незабележимо предпазва от полепването на бактерии и микроорганизми, вредни за човешкото здраве.

Къде може да се използва антибактериалният филм?

Благодарение на адаптивността на материала, защитният филм позволява изключително широко приложение. Той е подходящ за всякакъв тип повърхности– бюра, плотове, маси в заведения за хранене, чинове, дръжки в градски транспорт и ескалатори, копчета на асансьори, бутони, ключ за осветление– въобще всичко,  които бива често докосвано от много хора.

А именно течното състояние на продукта предразполага към възможността да бъде излят,  чрез използването на топла струя въздух, във неправилни форми.

Апликирането му е изключително лесно и може да бъде извършено от самия клиент. Същото важи и за отстраняването на слоя, ако това е необходимо.

Към момента екипът на Pure Silver Touch  е разработил също протектори за телефон с антибактериално покритие. Те едновременно предпазват мобилните ви устройства от патогенни микроорганизми  и  от надраскване.

Защо е подходящ продуктът?

Неговата технология улеснява потребителя, като спестява много време и усилия, отделени за конвенционална дезинфекция.  Веднъж сложен, филмът гарантира продължително действие с години. На практика този продукт няма срок за годност! С действие под една минута, болестотворните микроорганизми биват унищожени, преда да се размножат и разпространят.

При дезинфекцията със спирт намираме временно решение, като елиминираме бактериите на момента. Спиртът обаче се изпарява много бързо, затова е необходима честата му употреба.

Антибактериалният защитен слой не изисква никаква специфична поддръжка, което го прави много по-удобен и подходящ продукт – не само за обществени пространства, но и за домашна употреба.

Гаранция за качество

След реализирането на Pure Silver Touch, той преминава през множество тестове в лаборатории, за да докаже ефективната си защита. Специалисти доказват положителните резултати, без абсолютно никакви странични ефекти. Продуктът е гарантирано безвреден за човешкото здраве. Изключение правят алергиите към сребро.

Продуктът е доказал силните си страни, издържал изпитвания:

БДС  EN ISO 11930:2019
БДС EN ISO 21149:2017
БДС EN 1040:2006


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Dancing Stars" - танцувално шоу с...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.2
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Кошмари в кухнята"- риалити
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.