Феърплеят е в канавката! Пак дадоха незаслужено Златната топка на Меси

Лео пак бе избран за най-добър играч в година, в която не показа нещо страхотно. Нито в Барса, нито в ПСЖ, нито в ШЛ. взе една компроментирана Копа Америка

по статията работи: iNews.bg | 30.11.2021 | 00:11
Феърплеят е в канавката! Пак дадоха незаслужено Златната топка на Меси

Футболът тотално е загубил състезателното си начало, когато иде реч за класации и всичко е интереси и купища недостойни неща. Феърплей ли? Не, не и не...Само така може да се коментира фактът, че Лео Меси пак бе избран за най-добър играч в година , в която не показа нещо страхотно. Нито в Барса, нито в ПСЖ, нито в ШЛ. Взе една компроментирана Копа Америка, която до последно не се знаеше къде ще се състои и в която отборите играха колкото да не е без хич.

Бълхата изпревари нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски за приза и все дедма Златна топка. Трети в крайното класиране пък се нареди халфът на Челси Жоржиньо, който през лятото триумфира на Европейското първенство с Италия. След него останаха Карим Бензема от Реал Мадрид и Н'Голо Канте от Челси.

Топ 10 бе допълнен от Кристиано Роналдо, Мохамед Салах, Кевин де Бройне, Килиан Мбапе и Джанлуиджи Донарума.

Меси триумфира за седми път със "Златната топка", след като заслужи и предишната награда - през 2019-та. Както е известно през миналата година призът не бе присъден заради пандемията от коронавирус. Останалите пъти, в които Меси е триумфирал с отличието пък са през 2009-та, 2010-та, 2011-та, 2012-та и 2015-та.

В избора участваха 170 журналисти от цял свят. Всеки от тях посочва по петима футболисти от списък с 30 имена, като ги подрежда от първа до пета позиция. За първо място се дават 6 точки, за второ - 4, за трето - 3, за четвърто - 2 и за пето - 1. 

Класирането:
1. Лионел Меси (Барселона/ПСЖ, Аржентина)
2. Роберт Левандовски (Байерн, Полша)
3. Жоржиньо (Челси, Италия)
4. Карим Бензема (Реал М, Франция)
5. Н'Голо Канте (Челси, Франция)
6. Кристиано Роналдо (Юве/Ман Юн, Португалия)
7. Мохамед Салах (Ливърпул, Египет)
8. Де Бройне (Ман Сити, Белгия)
9. Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция)
10. Джанлуиджи Донарума (Милна/ПСЖ, Италия)
11. Ерлинг Холанд (Дортмунд, Норвегия)
12. Ромелу Лукаку (Челси, Белгия)
13. Джорджо Киелини (Ювентус, Италия)
14. Леонардо Бонучи (Ювентус, Италия)
15. Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити, Англия)
16. Неймар (ПСЖ, Бразилия)
17. Луис Суарес (Атлетико М, Уругвай)
18. Симон Кяер (Милан, Дания)
19. Мейсън Маунт (Челси, Англия)
20. Риад Марез (Манчестър Сити, Алжир)
21. Лаутаро Мартинес (Интер, Аржентина)
21. Бруно Фернандеш (Манчестър Юн, Португалия)
23. Хари Кейн (Тотнъм, Англия)
24. Педри (Барселона, Испания)
25. Фил Фоудън (Манчестър Сити, Англия)
26. Рубен Диаш (Манчестър Сити, Португалия)
26. Жерард Морено (Виляреал, Испания)
26. Николо Барела (Интер, Италия)
29. Сесар Аспиликуета (Челси, Испания)
29. Лука Модрич (Реал М, Хърватия)

Националният страж на Италия и футболист на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума получи наградата за "Вратар №1" в света за изминалта година. Той бе избран за победител в конкуренцията на Едерсон от Манчестър Сити, Мануел Нойер от Байерн, Едуар Менди от Челси и Ян Облак от Атлетико Мадрид.

Донарума се представи много силно през последната година. Младият вратар спечели Европейското първенство с Италия, а след края му реализира трансфер от Милан в Пари Сен Жермен.

Полузащитникът на Барселона Педри спечели наградата "Копа", която се дава на най-добрия млад футболист в света през изминалата година. Младият халф изпревари колегите си Букайо Сака, Мейсън Грийнууд, Джуд Белингам, Джамал Мусиала и Джио Рейна за отличието.

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски пък спечели една от най-новите награди на France Football - за "Нападател №1" в света за изминалата година. Друг нов приз, за "Най-добър клуб", пък бе спечелен от Челси. 

Полузащитничката на Барселона Алексия Путеяс спечели "Златната топка" при жените. Капитанът на каталунците се пребори за отличието с още четири дами. Другата голяма фаворитка за титлата бе състезателката на Челси - Сам Кър.

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе обяви победителката, която през миналия сезон отбеляза 20 гола в 42 мача за Барса и бе с основна заслуга за спечелването на тилата в Примера дивисион, Шампионска лига, както и Копа де ла Рейна.

Церемонията започна с представянето на футболистите в Топ 10 на подреждането. Наградите за №1 при мъжете и жените пък бяха донесени от пилотите във Формула 1 Фернандо Алонсо и Себастиан Окон. Те получиха фланелки с автографите на Педри и Килиан Мбапе.Франс Футбол вече разкри какво е подреждането в топ 30.

В подножието на Топ 10 - на 11-то място се нареди звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. Нападателят на Челси Ромелу Лукаку бе класиран на 12-та позиция, докато на 13-та е Джорджо Киелини от Ювентус. На 14-та позиция е класиран защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи. 15-то място е за крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг. На 16-ата позиция се класира бразилската звезда на ПСЖ Неймар. 17-ти е нападателят на Атлетико Мадрид Луис Суарес.Точно пред него се озова спасителят на Ериксен Симон Кяер от Милан. На 19-о място се класира полузащитникът на Челси Мейсън Маунт

На 20-та позиция е алжирското крило на Манчестър Сити Рияд Марез. Лаутаро Мартитенс от Интер и Бруно Фернандеш от Манчестър Юнайтед пък си споделят 21-та позиция. 23-ти се нареди нападателят на Тотнъм Хари Кейн. Зад него пък са Педри Гонсалес от Барселона (24) и Фил Фодън от Манчестър Сити (25). На 26-о място в класацията останаха трима футболисти - Жерард Морено от Виляреал, Рубен Диаш от Манчестър Сити и Николо Барела от Интер. 29-и бяха класирани двама играчи - Сесар Аспиликуета от Челси и Лука Модрич от Реал Мадрид.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.