Ел Капитан напусна Реал М със сълзи на очи! Серхио Рамос се превърна в икона за 16 години ВИДЕО

Легендата получи подарък от Флорентино Перес значка от злато и брилянти на Реал Мадрид и ги закачи на ревера на сакото си

по статията работи: iNews.bg | 17.06.2021 | 16:00
Ел Капитан напусна Реал М със сълзи на очи! Серхио Рамос се превърна в икона за 16 години ВИДЕО

Капитанът на Реал Мадрид избухна в сълзи при сбогуването си с клуба. На специална пресконференция защитникът благодари на всички, които са били до него във всичките му 16 години на "Бернабеу".

"Дойде най-трудният момент в живота ми. Никога не съм бил готов да кажа "Сбогом" на Реал Мадрид. Няма как да не съм емоционален. Благодаря на баща ми, благодаря на Бог, че имам страхотно семейство. Благодаря и на тях, че винаги са били с мен, както и на всички вас. Благодаря на клуба, на президента, на моите треньори и съотборници. Без тях нищо нямаше да е възможно. Благодаря на Реал Мадрид - винаги ще те нося в сърцето си. 

Емоционален съм, защото прекарах много години тук. Благодаря на феновете, които винаги са ме подкрепяли. Тук виждам всички титли, които са спечелени с много труд. Това беше страхотен етап от моя живот. От цялото ми сърце благодаря на всички. Това е по-скоро довиждане, а не сбогом, защото реално или късно ще се върна", каза Рамос. 

Той получи подарък от Перес значка от злато и брилянти на Реал Мадрид и я закачи на ревера на сакото си. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Историята

Годината е 2005-а. В нейното начало очите на целия свят са насочени към опустошените от цунами в последните дни на миналата година брегове на Индонезия, Индия и Шри Ланка. Природното бедствие взима повече от 230 хиляди жертви в повечето страни, обграждащи Индийския океан. През 2005 г. година се провеждат и първите демократични избори в Ирак от половин век насам. В Европа Ангела Меркел става канцлер на Германия, като по този начин тя става първата жена на този пост.

Лятото на 2005 г. е основополагащо за по-нататъшната история и на Реал Мадрид, макар в тима тогава да не го осъзнават. На 31 август "кралския клуб" привлича от Севиля за 27 милиона евро защитника Серхио Рамос и с това е сложено началото на един от най-успешните периоди в историята на "лос меренгес".

16 години по-късно същият този футболист напуска отбора, с който спечели всичко и в който се превърна в един от най-добрите защитници в света в последните 10 години.

За този дълъг период при Рамос настъпиха много промени. От поста на терена, през прическите и татуировките, до това той да стане лидер на отбора в най-пълния смисъл на думата. Испанецът направи нещо, което нито Раул, нито Икер Касияс, нито който и да е друг капитан в историята успя да направи – изведе отбора до три последователни триумфа в Шампионската лига.

Сухата статистика на играча показва: 671 мача с фланелката на "кралския клуб", в които е вкарал 101 гола и е добавил 49 асистенции. За този период бранителят е получил общо 216 жълти и 26 червени картона. Ерата "Серхио Рамос" в Реал Мадрид завършва и с 22 трофея за тима. Немалко от тях идват благодарение на него. Емблематичен е голът му с глава в 93-ата минута на финала на Шампионската лига през 2014 г., с който спаси отбора си срещу Атлетико Мадрид и даде начало на обрата, донесъл десета купа от Шампионската лига за Реал Мадрид.

Във време, в което ролите на терена са много строго определени, защитникът от Севиля е изключително резултатен като за централен защитник. Неговите 101 гола му отреждат първото място сред защитниците с най-много попадения през 21-ви век. Освен това Рамос е в топ 10 на най-резултатните играчи на своя пост в историята.

Първият и последният трофей за бранителя с бялата фланелка са титлите от Ла Лига през 2007 и 2020 година. В периода между тях той печели още: 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти първенството на Испания, 2 пъти Купата на Краля, 4 пъти Суперкупата на Испания, 3 пъти Суперкупата на Европа и 4 пъти Световното клубно първенство. Освен това, Серхио става веднъж световен и два пъти европейски шампион с "Ла Фурия Роха", докато носи екипа на Реал Мадрид.

Неговият принос за развитието на "лос меренгес" обаче надхвърля всички тези числа и трофеи. Серхио Рамос бе последният мохикан на "Сантиаго Бернабеу". Във време, в което трудно някой играч може да се нагърби с отговорността да бъде лидер на отбора си и да понася всичко, което се стоварва над него и съотборниците му, било то добро или лошо, Рамос приемаше лидерската роля в Реал като нещо напълно нормално. За него нямаше проблем да се кара със съдии и противници, да си изкарва жълти и червени картони и да пропуска мачове заради тях. Защото го правеше за Реал Мадрид и винаги, когато тимът му се е нуждаел от него, Серхио е бил там, за да помогне.

Да се каже, че Рамос е легенда на "кралския клуб" ще бъде малко – той просто принадлежи на Реал и Реал принадлежи на него. Връзката между клуба и играча през годините стана толкова силна, че за феновете ще бъде много трудно в бъдеще да си представят Реал Мадрид и Серхио Рамос разделени. С всичко, което даде на "лос бланкос", защитникът завинаги ще остане в историята на един от най-великите клубове като една от неговите най-големи легенди.

С напускането на Серхио Рамос бе свалена и короната от емблемата на Реал Мадрид. Защото именно Рамос бе кралят на "кралския клуб". Адиос, Серхио!


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Да надживееш Ескобар тв филм /32...
  • 00:20 Светът и ние /п/
  • 00:45 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • Сега "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.