Румънска медия: Русия засилва атаките си срещу Европа и този път целта е България

Германия на фронтовата линия на руските хибридни действия

по статията работи: iNews.bg | 10.09.2020 | 11:45
Повече за:

Русия засилва атаките си срещу Европа и този път целта е България

Напоследък Русия засили натиска срещу Европа. Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Испания, Полша се превърнаха в ключови обекти на руска намеса и влияние, поставяйки най-големите европейски икономики на "фронтовата линия на нова студена война".

· Испания разследва предполагаемото участие на Русия в Каталуния.

· Австрия е в постоянна готовност за възможен шпионаж.

· Външните отношения на Франция с Русия бяха преустановени за четири години.

· Наскоро Обединеното кралство публикува безпрецедентен доклад, в който се твърди, че Москва се е намесила в референдума за независимост на Шотландия през 2014 г.

Германия на фронтовата линия на руските хибридни действия

.Джон Кампфнер, журналист и старши изпълнителен директор на RUSI - Royal United Services Institute - пише, че Германия е начело на хибридните руски действия за намеса и влияние в Европа. Страната е изправена пред различни опасности от Русия, която се върти главно около кибер сигурността, но в никакъв случай не се ограничава само до нея.

В статията си Кампфнер се позовава на руския президент Владимир Путин и "постигнатото от неговата прогресивна пропагандна машина е да разграничи Русия от съветския комунизъм в Източна Германия".

Русия използва германските политически партии за постигане на стратегическите си цели. Подкрепата за двете крайности - "Алтернатива за Германия" (AfD) отдясно и "Ляво" (n.r. Ляво) отляво ... непрекъснато нараства по отношение на поддръжка и влияние в цяла Германия ", пише Кампфнер.

Кремъл е насочен към България през последните години.

Сега Русия все повече се насочва към атаки срещу други по-малки европейски държави, които се борят да се защитят. През последните години Кремъл се насочи към балканска държава и членка на ЕС, България.

Някои политически анализатори там смятат, че Москва и нейните тайни служби подклаждат протестите в страната в продължение на месец.

Румен Радев, президент на лявата опозиционна БСП (бивша комунистическа партия), за когото се смята, че е съгласувана между лидера на своята партия Корнелия Никова и руския генерал Леонид Решетников, излезе в подкрепа на хората по улиците. Това дори беше написано от влиятелния испански вестник ABC. Според изданието Радев и избягалият български олигарх от Дубай Васил Божков са сред организаторите на протестите в момента в България. Божков е обвинен от прокуратурата на страната за пране на пари и данъчни престъпления.

Целта е ГЕРБ - проевропейската и пронатовска дясна партия.

Президентът Радев назначи в кабинета си бившите журналисти Елена Йончева и Иво Христов, и двамата проруски възпитаници. Миналата година те станаха евродепутати от българската левица, която е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Иво Христов, бивш шеф на кабинета на президента, сега ляв евродепутат

Веднага след като встъпи в длъжност, Елена Йончева започна да пледира срещу санкциите, които ЕС наложи на Русия. Самата Елена Йончева е от руски произход - майка й Лариса е рускиня, а Елена е учила телевизионна журналистика по времето на комунизма в Москва.

Български политически анализатори смятат, че Йончева е участник в плана на руските тайни служби за компрометиране на България чрез съдебни системи на ЕС.

Под предлог за борба с корупцията целта е да се изолира България от другите съюзници като напълно корумпирана държава, което е в пълно несъгласие с европейските директиви.

Целта е да се заклейми България по този начин като неуважение на върховенството на закона и да се проправи път за руските тайни служби да извършат преврат, като вземат властта от страната. Друга цел е да се използват "национални протести" за сваляне на законно избраното правителство на проевропейския и пронатовски премиер Бойко Борисов от дясната партия ГЕРБ, която управлява България за трети път.

Крайната цел на руските служби е страната да напусне ЕС и НАТО, като по този начин разшири влиянието си в региона, като същевременно играе подобна игра в съседна Сърбия.

Детронирането на Бойко Борисов

Елена Йончева не е загрижена за имиджа на България и последиците от нейната антибългарска дейност. Целта е да детронира Бойко Борисов и да консолидира руското влияние. Ето защо българските евродепутати искат да информират лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (PSE) за плана на руските тайни служби за използване на съдебната система на ЕС за руски политически цели.

Освен това лидерите на тези две партии трябва да вземат предвид насоките и целите, поставени пред европейските прокурори от май, за да предотвратят злоупотребите със съдебни власти за политически цели и злоупотребата им в полза на руските интереси, включително подкопаване и дискредитиране демократични и антируски партии и техните лидери.

Български политически анализатори смятат, че Елена Йончева е била многократно замесена от руските тайни служби за различни задачи, от повишаване на репутацията на сирийския диктатор Башар Асад с пари от Руската външнотърговска банка ВТБ до използване на проруската опозиционна партия БСП, за да се увеличи - българско и антиевропейско присъствие в Европейския парламент. Тя стигна дотам, че поиска от испанската комисия за борба с корупцията конкретно политическо решение. Това е осъдително и Елена Йончева трябва да носи отговорност за поведението си, тъй като това е доказателство, наред с други неща, за членството й в работната група за руски стратегически цели. По-конкретно - незаконното използване на съдебните органи на страните от ЕС за политически цели.

Източник: Romanialibera


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • 14:40 Вълкът и седемте козлета 2...
  • 14:45 Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • 15:20 Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • Сега "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.