Къде хората у нас могат да си сложат COVID-ваксина?

За повечето пунктове се изисква и предварително записване по телефона

по статията работи: iNews.bg | 20.02.2021 | 19:01
Къде хората у нас могат да си сложат COVID-ваксина?
ВМА

Втори ден продължават ваксинациите срещу COVID-19 в "Пирогов" за желаещите от София в четвъртата фаза. От днес започна ваксинацията и във ВМА, като всеки желаещ да си постави ваксината на "Астра Зенека", може да посети лечебното заведение, а от утре ще има в наличност и от ваксината на "Пфайзер".

Част от районните здравни инспекции в страната са публикували на страниците си телефони, на които хората могат да си запишат часове за ваксинации с "Астра Зенека" днес и утре - например, във Варна и Русе, предаде БНТ.

В Бургас днес и утре ще се правят имунизации без предварително записване, ваксини ще се слагат днес и в Разлог, Гоце Делчев, Петрич и Сандански.

Къде можем да се ваксинираме?

СОФИЯ

Всички, които попадат в четирите фази от Националния ваксинационен план, могат да се ваксинират с ваксината на "Астра Зенека" в събота (20 февруари) и неделя (21 февруари) в "Пирогов".

Създадена е организация там да бъдат ваксинирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с придружаващи хронични заболявания.

Телефонът за желаещите да се запишат за ваксинация е 0 700 100 37.

Ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи от днес се поставят и във Военномедицинска академия в София.

В УМБАЛ "Александровска" работи кабинет за ваксинация срещу Covid-19, който се намира във фургон на входа на болницата (откъм ул. "Пенчо Славейков"), преди бариерата. Всички, които искат да се ваксинират, могат да го направят от 08.30 ч. до 17.00 ч., включително и през почивните дни. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането се извършва с ваксината на AstraZeneca.

В УМБАЛ "Св. Анна" - София АД също започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. Той се намира в Триажния център (в двора) на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08:00 ч. до 17:00 ч., включително и през почивните дни.

УМБАЛ "Св. Иван Рилски" има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари – неделя, съобщиха от лечебното заведение.

По изключение утре кабинетът ще работи от 10:00 ч. до 17:00 ч. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 ч. до 17:00 ч., включително събота и неделя.

Всеки, който има желание да си постави ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на "Астра Зенека". Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

ВАРНА

Четири временни ваксинационни пункта работят във Варна за осъществяването на извънредната имунизация на всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна инспекция - 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина" и кабинет в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Днес през кабинетите на здравната инспекция са преминали над 40 човека.

Утре (неделя) работното време на кабинетите в РЗИ-Варна е от 9 до 14 часа, но при повече хора, то може да бъде удължено до 17 часа.

Желаещите варненци да се ваксинират срещу Covid-19 в имунизациония кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

РУСЕ

Желаещите да се ваксинират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с ваксината на "Астра Зенека" могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142

БУРГАС

Ваксината на "Астра Зенека" може да бъде получена всеки работен ден от 9:00 ч до 16:30 ч в имунизационния кабинет в сградата на РЗИ-Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

Общопрактикуващите лекари ще получат количество от ваксината за обхващане на желаещите ваксинация лица от техните пациентски листи.

Лицата, желаещи да се ваксинират с тази ваксина, могат да се обърнат към личния си лекар, който е запознат с тяхното здравословно състояние.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, разположен във вътрешния двор на бившата Трета поликлиника, на 20.02.2021 (събота) и 21.02.2021 (неделя) от 09:00 ч до 15:00 ч ще се поставя ваксина "Астра Зенека".

Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинета без предварително записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще стартира на 23 февруари от 12 часа, съгласно изготвените списъци през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с ваксината на "Астра Зенека".

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Бърз антигенен тест преди поставяне на ваксината може да бъде направен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно изследване, ще се приемат за достоверни, ако същите бъдат представени от лицето, подлежащо на ваксиниране.

БЛАГОЕВГРАД

Утре (неделя) от 10 ч. до 12 ч. ще работи имунизационният кабинет в сградата на РЗИ Благоевград. Въпреки че се имунизира по предварително изготвени графици, от Здравната инспекция казаха, че няма да върнат нито един желаещ, независимо от коя фаза на ваксинирането е.

ДОБРИЧ

Днес РЗИ Добрич записва желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. В момента имунизирането се извършва с ваксина "Астра-Зенека” и всички, които искат могат да се обадят на тел. 058 588 614, за да им бъде записан час”, съобщи директорът на здравната инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. На изявилите желание днес още утре ще бъде поставена първа игла в имунизационния кабинет на инспекцията. До края на деня днес ще бъдат доставени нови 142 флакона всеки с по 10 дози ваксина "Астра-Зенека” и от понеделник те ще бъдат разпределени сред общопрактикуващите лекари в областта.

"От следващата седмица и записалите се за ваксиниране при своя личен лекар ще могат да се ваксинират, с което се стартира мащабна кампания по имунизиране на населението” – добави д-р Ангелова. Само през вчерашния ден общо в областта имунизираните са 311 души.

ШУМЕН

РЗИ – Шумен ще извършва имунизации срещу COVID-19 на всички желаещи с ваксината на Астра Зенека в Имунизационния кабинет на ул. "Цар Калоян"№ 1 (до РУО Шумен):

на 20.02.2021 г. (събота) от 13.00 ч. до 17.00 ч.

на 21.02.2021 г. (неделя) от 10.00 ч. до 16.00 ч.

Желаещите лица да носят документ за самоличност и при наличие на хронични заболявания - медицинска документация.

ХАСКОВО

От утре (21 февруари) започва масовата ваксинация срещу COVID-19 и в Хасково.

Три са пунктовете в града. В Регионалната здравна инспекция, в МБАЛ- Хасково и в МБАЛ- Хигия. На трите места всеки, който желае може да се имунизира от 9 до 12 часа. Ваксината е на AstraZeneca.

Необходима са поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, уточниха от здравната инспекция.

В Хасковска област има още 4 пункта на ваксиниране. Те са в "Медицински център Диамедикъл – 2013" в Димитровград, в Свиленград - в Медицински център , в МБАЛ – Харманли, както и в Специализираната болница за продължително лечение и реабилитация в Любимец.

Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.

От там заказа още, че и личните лекари трябва да участват в процеса по имунизацията, но все още не е създадена организация.

В Хасковска област до днес за поставени 2 021 дози ваксина, като 590 души са получили втора.

СМОЛЯН

От днес (20 януари) в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян, в дните събота и неделя с ваксината на "Астра Зенека", ще се ваксинират всички желаещи, независимо попадат или не в целевите групи по фази І-V от Националния ваксинационен план, съобщават от РЗИ-Смолян.

Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 и мобилен - 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в област Велико Търново започна от днес. От утре там ще работят три кабинета.

В Регионалната здравна инспекиция, където и днес бяха приемани желаещите да се имунизират, които не попадат в групите от Националния план, а от утре ваксинации ще се правят и в още два кабинета - в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" и в общинската болница "Димитър Павлович" в Свищов.

В неделния ден и трите кабинета ще работят от 9 до 14 часа.

ВИДИН

Във Видин от следващата седмица започва ваксинацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Пет пункта за ваксиниране са разкрити в областта. Те са в Регионалната здравна инспекцияболниците във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в областния град. При личните лекари има списъци с техни пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани.

Здравният министър призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители.
Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

 • Сега По света и у нас
 • 23:30 Събота вечер с БНТ /п/
 • 00:30 Светът и ние /п/
 • 00:50 100% будни /п/
 • 02:45 Култура.БГ /п/
 • 03:55 Бразди /п/
 • 04:25 Законът на Дойл тв филм /4 сезон,...
 • 05:10 Още от деня коментарно предаване/п/
 • Сега "Шоуто на Николаос Цитиридис"
 • 23:30 bTV Новините
 • 00:00 "Двама мъже и половина"
 • 01:00 "Опасни улици"
 • 02:00 "Преди обед" /п./
 • 04:10 "Втори шанс"
 • 05:30 "Лице в лице" /п./
 • 05:40 "Трансформърс: Роботи под прикритие"
 • Сега Новините на NOVA
 • 23:30 "Специален отряд: Лайпциг"...
 • 00:30 "Добрата съпруга" - сериал, сезон 2
 • 01:30 "Проповедникът" - сериал, сезон 2
 • 02:30 "Завинаги свързани" - сериал
 • 03:30 "Изпитанията на живота" - сериал /п/
 • 04:30 "Мерием" - сериен филм /п/
 • 05:10 "Специален отряд: Лайпциг" - сериал...
Пръст от цяла България носят в търновскатата Църква "Св. Никола" от ВМРО Това ще стане по време на тържествената сесия на парламента утре в старопрестолния град

Анкета