Двоен самоубийствен атентат уби най-малко 13 души и рани повече от 30 на пазар в Багдад днес. Това е първата подобна атака от години. Към момента няма поета отговорност за нападението. Самоубийствените атентати са редки в иракската столица след поражението на "Ислямска държава" през 2017 г. Последното се състоя през януари 2018 г.

Иракските военни съобщиха, че двама нападатели, носещи експлозивни жилетки, са се взривили сред купувачите на претъпкан пазар на площад Таяран в централната част на Багдад, добавяйки, че няколко души са били убити.

Говорител на вътрешното министерство заяви пред Reuters, че броят на загиналите е най-малко 13, като каза, че се очаква броят им да нарасне, тъй като някои ранени са в критично състояние.

Багдад не е бил свидетел на почти никакви подобни нападения, откакто иракските сили и подкрепена от САЩ коалиция изгониха бойната групировка "Ислямска държава" от територията, която тя контролираше в Ирак през 2017 г.

Последният смъртоносен взрив на самоубийство в иракската столица се случи през януари 2018 г., също на площад Таяран, при което загинаха най-малко 27 души.