Азиатска инвазия на Автосалон София 2017 (СНИМКИ)

Супреспортни и ултраекологични премиери ще имат марки от Япония и Корея

по статията работи: iNews.bg | 10.10.2017 | 14:34
Азиатска инвазия на Автосалон София 2017 (СНИМКИ)
Sofia Motor Show

Сериозна азиатска инвазия се очертава на автосалона в София, който се открива за посетители тази събота. Както е известно, той се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), но две марки, които не членуват в организацията, също ще имат щандове в Интер Експо Център. Така изложението тази година се превръща в най-масовото като присъствие на марки и участници в историята на тези събития у нас-експонатите са почти 300! И всъщност са само толкова, просто защото това е капацитетът на залите в изложбения център. Това обясни и вчера председателят на УС на ААП Александър Миланов вчера на пресконференцията за стартиращото Sofia Motor Show 2017. Той отбеляза, че организацията на изложението винаги започва около година по-рано, всички участници заявяват по-голяма изложбена площ, но винаги се налага редуцирането й поради големия интерес и ограниченото пространство.

Традиционно японските и корейски компаниите се радват на успех заради високата репутация на техните стоки, технологичните и ценови предимства. Infiniti и Hyundai не само няма да изневерят на стила си, а ще изненадат с нови модели и иновативни решения. Японската марка за луксозни и спортни автомобили Infiniti ще представи изцяло обновения си седан Q50, заобиколен от актуалната си гама с компактните кросоувъри Q30 и QX30, спортното купе Q60 и големият седан Q70.

1989155Усъвършенстваният стилен спортист Q50 запазва елегантните си пропорции и атлетична стойка, и прави по-голямо визуално разграничаване между отделните версии на модела, включително вдъхновената от динамиката Red Sport 400. В синхрон с новия външен вид, компанията въвежда и нова структура на нивата на оборудване, както и редица иновативни технологии в подкрепа на водача и автономно шофиране. Обновеното Infiniti Q50 се предлага и с нови мотори, като най-голямо внимание предизвиква новият 3,0-литров V6 бензинов двигател с двоен турбокомпресор, който генерира максимална мощност 400 к.с. На щанда ще блести и изцяло новото спортно купе Q60, което впечатлява със смелия си екстериор и стегнати мускулести форми. Задвижването е поверено на 3,0-литровия V6 битурбо компресорен двигател с мощност от 405 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Корейският гигант Hyundai също ще привлече погледите на посетителите на автосалона в София. Изцяло новият кросоувър KONA с внедрени нови технологии, прави по-достъпни премиум характеристиките за удобно и безопасно шофиране. Моделът се предлага с новият турбо бензинов мотор със 177 к.с. в съчетание със задвижване 4х4 за динамично и сигурно пътуване и е оборудван със системата Apple CarPlay за съвършена свързаност и модерни LED светлини. Втората голяма премиера на щанда на марката ще бъде изцяло новият Hyundai i30 N.

1989153Той е първият модел от спортната серия N на марката, създаден от европейското подразделение на Hyundai, след множество тестове на легендарната писта "Нюрбургринг". Новият i30 N е най-бързият модел на Hyundai - 2,0-литровият бензинов турбодвигател се предлага в два варианта на мощност - с 250 или 275 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

Атмосферата на щанда ще се наелектризира допълнително и от IONIQ – първият автомобил в света, предлаган в три версии с електрическо задвижване - Hybrid, Plug-In и Electric. Триото за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас. IONIQ Hybrid съчетава високоефективен бензинов двигател с електромотор, за да осигурят мощна работа с по-малък разход на гориво и по-ниски емисии. IONIQ Electric е първият изцяло електрически модел в гамата на Hyundai и позволява шофиране до 280 км с едно зареждане. IONIQ Plug-In съчетава най-доброто от двата свята - с превключване на електрически режим той може да измине до 63 километра изцяло на ток. Двигателят с вътрешно горене пък осигурява необходимото спокойствие за дълги пътувания.

1989151На Автосалона София 2017, заедно с четириколесните си събратя, ще присъстват и мотоциклети. Сред тях за първи път са и две от емблематичните марки от този различен свят. Пред българската публика ще застанат почти всички последни модели на американската легенда Harley-Davidson, както и две премиери - на FAT BOY и FAT BOB 114. Моделът FAT BOY се появява за първи път през 1990 година и бързо се превръща в бестселър. Днес той вече е легенда и от 2018 се предлага с новия V-образен двигател Milwaukee-Eight107 с работен обем 1745 куб.см и 145 Нм въртящ момент. Втората премиера е на красивия FAT BOB114. Братът на FAT BOY е много по-агресивен на външен вид и безпардонен като поведение. Той също идва с голямо twin сърце - Milwaukee-Eight с работен обем от 1868 куб.см. и въртящ момент от 155 Нм. Той притежава лесно регулируемо моно-шок задно окачване, предни двойни спирачни дискове, 2-1- 2 ауспух и Daymaker LED фар. На щанда компания на двамата "дебеланковци" ще правят и други членове от голямото семейство - Low Rider S и Iron 883, както и модел, създаден за 115-ата годишнина на легендарния бранд.

Броени дни след официалното откриване на новия дом на Triumph в София, легендарните британски мотоциклети ще направят своя дебют и на софийския автомобилен салон. Така още повече хора ще могат да усетят духа на компанията и да станат свидетели на премиерите за България на новите модели Bonneville Bobber и Street Triple RS.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • 22:00 Церемония по връчване на...
  • Сега "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.