Sanofi ще придобие Ablynx за 3,9 млрд. евро

За всяка акция купувачът ще плати по 45 евро

по статията работи: iNews.bg | 31.01.2018 | 14:50
Повече за:

Sanofi и Ablynx, биофармацевтична компания, занимаваща се с откриването и разработването на Nanobodies®, подписаха окончателно споразумение, съгласно което Sanofi ще предложи да придобие всички акции, включително и Американските депозитарни акции (ADS), варанти и конвертируеми облигации на Ablynx на цена за акция от 45 евро или сумарно ще изплати около 3,9 милиарда евро. Сделката беше единодушно одобрена от бордовете на директорите на Sanofi и Ablynx.

Главният изпълнителен директор на Sanofi Оливие Брандикур коментира: "С Ablynx ние продължаваме да ускоряваме стратегическата трансформация на нашата научноизследователска и развойна дейност, укрепвайки нашата платформа за растеж при редките кръвни заболявания. Това придобиване се основава на вече успешно съществуващото партньорство между двете компании. Също така имаме удоволствието да потвърдим ангажимента си към Белгия, където през годините сме инвестирали значително в нашата най-съвременна биологична производствена база в Гел. Възнамеряваме да поддържаме и подкрепяме научния център на Ablynx в Гент."

Главният изпълнителен директор на Ablynx Едуин Мосес отбелязва: "От създаването си през 2001 г., екипът ни е съсредоточен върху отключването на мощността на нашата технология за нанотела, в полза на пациентите. Резултатите от нашата работа са потвърдени с клинични данни. Гледайки напред, ние вярваме, че глобалната инфраструктура на Sanofi, ангажираността към иновациите и търговските възможности ще ускорят способността ни да доразвием нашите разработки. Бордът на директорите ни е убеден, че тази сделка представлява изключителна стойност за акционерите ни и максимално увеличава потенциала ни в полза на всички заинтересовани страни."

Устойчиво развитие на иновациите в научноизследователската и развойна дейност

Придобиването на Ablynx продължава ангажимента на Sanofi за пробив в иновациите, фокусиран върху технологии, насочени към поли-таргетни терапии, третиращи множество болести с единични мултиспецифични молекули. Nanobodies® са иновативен клас от патентовани биологични лекарства от следващо поколение. Ablynx е лидер в областта на нанотехнологиите, с повече от 45 собствени и партньорски научни разработки за широк спектър от терапевтични области като хематология, възпалителни заболявания, имуно-онкология и респираторни заболявания.

Осем нанонотела са в процес на клинично разработване... Sanofi се ангажира да ускори развитието и да увеличи максимално търговския потенциал на настоящите и бързоразвиващи се програми на Ablynx.

Укрепване на позициите на Sanofi в редки кръвни болести

Добавянето на caplacizumab към платформата на Sanofi укрепва позицията й в областа на редките кръвни болести, допълвайки наскоро обявеното споразумение за придобиване на Bioverativ.

Комбиниране на допълнителни възможности за лечение на респираторно-синцитиалени вирусни инфекции

Едно от разработваните от Ablynx нанотела е за лечение на респираторно-синцитиални вирусни инфекции (RSV), за които няма широко използвана терапия и е допълнение към програмите, свързани с RSV на Sanofi Pasteur.

Предоставяне на дългосрочна стойност на акционерите

Придобиването на Ablynx се очаква да доведе до значителна дългосрочна стойност за акционерите на Sanofi, като увеличи капацитета си за научни разработки и изследвания. Включвайки разходи за R&D, придобиването се очаква да не се отрази на доходността на акциите на Sanofi през 2018 и 2019 г.

Условия на сделката

Съгласно условията на споразумението, Sanofi ще пусне публични оферти, за да придобие всички останали обикновени акции, варанти и конвертируеми облигации на Ablynx. Sanofi ще спази всички изисквания, посочени в белгийското законодателство за придобивания и подаде задължителните документи в Белгийския орган за финансови услуги и пазари (FSMA). Обявление за това е публикувано на уебсайта си FSMA.

Изпълнението на публичните оферти е предмет на обичайни условия, включително търгът на ценни книжа, представляващи най-малко 75% от неизплатените акции на Ablynx в края на първоначалния период на приемане на белгийското търгово предложение и получаването на необходимите регулаторни одобрения. Публичните оферти се очаква да започнат до началото на второто тримесечие на 2018 г. В съответствие с белгийското изискване за сигурност на фондовете, Sanofi е сключило банков кредит с BNP Paribas Fortis SA / NV. При удовлетворяване или отказ от обичайните условия за закриване, сделката се очаква да приключи до края на второто тримесечие на 2018 г.

За Санофи

Sanofi е глобална биофармацевтична компания, отдадена да помага на хората по време на техните здравословни предизвикателства. Ние предпазваме от заболявания чрез ваксините ни, предоставяме иновативни лечения за да победим болката и намалим страданията. Ние сме едновременно до хората, страдащи от редки заболявания, както и до милионите пациенти с дългогодишни хронични заболявания. С повече от 100 000 служители в 100 държави, Sanofi трансформира научните иновации в здравни решения по света.

Компанията е лидер по продажби в България, като заема 5-то място и 4-то място сред иновативните компании в страната. Структурата на Sanofi включва пет глобални бизнес направления: "Диабет и сърдечно-съдови заболявания", "Лекарства Обща медицина и бързоразвиващи се пазари", "Sanofi Genzyme", "Sanofi Pasteur" и "Лекарства без лекарско предписание". В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • 22:00 Церемония по връчване на...
  • Сега "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.