Запознаваме се с пържолата си в ресторанта преди да я изядем

Сервитьорите ще ни рецитират информация за произхода на месото

по статията работи: Христина Рафаилова | 05.09.2014 | 08:59
Запознаваме се с пържолата си в ресторанта преди да я изядем
inm.com

Клиентите на ресторантите в скоро време " ще се запознават" със  сервираната им пържола преди да е изядат. С промени в европейското законодателство се въвеждат изисквания, според които предлаганото на пазара месо трябва да бъде придружавано с пълна информация за това къде е отгледано животното, как е транспортирано и къде е заколено. Новите изисквания влизат от 13 декември.

С тях  обслужващият персонал в заведенията за хранене ще е длъжен да ни отговаря на всякакви въпроси за пържолата, пише в. "Монитор". 

В момента е наложително изписването на произхода само за телешко месо, мед, зехтин и зеленчуци. С новия регламент това става задължително за всички видове меса

говеждо, свинско, козе, птиче, а за останалите храни ще продължи да бъде доброволен.

С измененията се вменяват задължения на ресторантите да ни предпазват от алергични реакции.  Подобно на информацията, която има на етикетите в магазините, персоналът ще трябва да ни уведомява за възможните алергени в сервираната храна.  

От следващата година върху етикетите на храните ще трябва да се изписват целите наименования на вложените хранителни добавки и подобрители, вместо тези съставки да се крият зад номерация, започваща с различни видове Е-та.

В скоро време ще стане невъзможно да не види надписите по етикетите. От следващата година буквите по тях ще са с по-голям размер. Те трябва да бъдат  1,2  мм. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 След новините
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 22:00 Моят плейлист
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:15 Студио Х: Фанатик игрален филм...
  • Сега bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • 23:00 "Годзила: Кралят на чудовищата" -...
  • 01:30 "Древно инженерство" - документална...
  • 02:30 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 03:00 "Животът по действителен случай" -...
  • Сега Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Семейни кютеци" - с уч. на Дуейн...
  • 00:10 "Опасна клопка" - с уч. на Руби...
  • 01:50 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 03:50 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 04:40 "Идеалното момиче" - с уч. на Гейл...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.