Олигархът Прокопиев обикаля телевизиите да се обяснява за "опорните точки"

Бизнесменът не се спря - в рамките на няколко часа се появи в два сутрешни блока, за да се оправдава

по статията работи: iNews.bg | 16.05.2014 | 09:44

Олигархът Иво Прокопиев обикновено не обича публичност и не дава често-често интервюта. Но всяко правило си има изключение - в петъчната сутрин бизнесменът си навакса пропуснатите интервюта за години напред, като успя за час-два да обиколи няколко телевизии.

Първо се появи в ефира на bTV, за да се обяснява за изпратено до журналистите от вестниците му "Дневник" и "Капитал" писмо с "опорни точки". В мейл до служителите в медийната му група "Икономедиа” и близки до нея сайтове той дава инструкции да се пише в защита на енергоразпределителните дружества, защото "имало кампания срещу тях".

Там си призна, че мейлът не е бил предназначен за публикувано и че всъщност има лични интереси във ВЕИ-тата и отнемането на лицензите на ЕРП-тата. Явно това не бе достатъчно за Иво Прокопиев, който след това се появи и в ефира на Нова телевизия, където отново се опита да се оправдае.

"Според мен принципите и идеята в писмото са верни. Това е обичайна работна кореспонденция, а реакцията на управляващите, която виждаме означава, че сценарият в писмото е верен".

Прокопиев дори се почувства обиден, че го наричат "адвокат на ЕРП-тата", като заплака пред водещите на сутрешния блок - "Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците."

"Има един принципен проблем, който аз съм видял, че става много голям и  съм си казал мнението. Най-голямото доказателство, че това не е някакво задкулисие, е, че 3/4 от тази кореспонденция изобщо не е публикувана", продължи да повтаря своята мандра Прокопиев, която вече веднъж бе заявена в ефира на друга телевизия.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


71 Ivko Pivko 16.05.2014 | 15:38
Олигархът Прокопиев е са затвора,е на за телевизиите.
70 криворазбрана цивилизация 16.05.2014 | 15:25
вече няма какво да се обсъжда, Прокопиев сам е потвърдил всичко написано във въпросното "писмо", колкото и да отрича нещата ги има черно на бяло.
69 Георги Георгиев 16.05.2014 | 15:04
Той сега последно какво се оплаква, че малко е публикувано, или че изобщо е публикувано нещо? :D
68 Георги Георгиев 16.05.2014 | 14:56
Нямаше как просто да не си признае за личните интереси към енергетиката и вместо да се извини за глупостите,които е изписал в този мейл,той най-нагло твърди,че там няма нищо лошо и скандално!
67 Milata Mila 16.05.2014 | 14:36
Прокопиев се интересува само и единствено от себе си и от личния си интерес,колкото и да се опитва да промени мнението на хората това няма как да се случи!
66 reni angelova 16.05.2014 | 14:24
Именно, това е лошото, че се изкарва жертва пред всички, което е много нагло.
65 Doggy Cat 16.05.2014 | 14:12
и да спи по телевизиите това няма никакво значение, кирливите му ризи този път излезнаха от неговите ръце-буквално!
64 Gusanita Violeta 16.05.2014 | 14:11
Как да се интересува от хората като винаги е бил подвластен единствено на личния си интерес и този на приближените му олигарси. Типичен пример за корпоративна журналистика.
63 Пияно пиле 16.05.2014 | 13:29
кой каквото иска да казва, но да обикаляш по телевизиите за да се оправдаваш и да търсиш под вола теле, само и само да замажеш положението не говори нищо по-различно от това, че интересът на Прокопиев е много сериозен и свързан с много пари. Никой не би бранил нещо толкова много,ако не усеща вината си,която трябва да "изкупи" много бързо, в случая- да замаже.
62 marieta georgievich 16.05.2014 | 13:28
Той никога не се е интересувал от нас, може да го каже само, за да се оправдае. Той се интересува от себе си, пари и най-вече власт, дали директно или индиректно ще я осъществява, няма никакво значение. Ето в момента го прави чрез Росен и Бойко, хората зад които се крие. Прави едни жалки опити да излезе от неудобната ситуация, но се получи така, че без да иска си призна за интересите.
61 Бандата наОушън 16.05.2014 | 13:21
Общо взето според писмото така излиза, че Прокопиев доказва за пореден път, че не се интересува от българския народ, а как да защити ЕРП-тата, които надписваха сметки по-миналата зима. Народа не е толкова глупав и много добре осъзнава какво се случва в този момент. Няма как Прокопиев да го заблуди и измести темата с отнемане на лицензите.
60 Alexander Porsche 16.05.2014 | 13:20
Аз не мога да си представя, що за морал трябва да имаш, за да защитаваш интересите на едни доказано крадливи и ощетяващи народа ЕРП-та? Или имаш дял в тях, или просто са ти клиенти, които си плащат, за да ги защитаваш. Жалко че няма извадена още кореспонденция на Иво Прокопиев относно ЕРП-та, защото най-вероятно там щеше да лъсне връзката му с трите ЕРП-та черно на бяло.
59 опитен ловец 16.05.2014 | 13:20
Честно казано какво може да очаква народа от един олигарх като Иво Прокопиев, който е виновен за поскъпването на тока през юли 2012 година? Пределно ясно е, че от години насам си има взимане-даване с ЕРП-та. Неслучайно от управлението на Царя преди повече от 10 години до сега, то той винаги е хващал енергийните министри и е връткал далаверките с тях. Кунева, Костов и Станишев също са виновни, но Иво Прокопиев е най-новото разкритие за високопоставена личност в обществото, която да защитава интересите на "ЕРП"-тата.
58 Бандата наОушън 16.05.2014 | 13:20
Връзките на скандалния олигарх Иво Прокопиев с Енергийните дружества са вече доказани. Оттук насетне вече трябва да действа прокуратурата, заедно с ДКЕВР и да накажат всички замесени страни по случая. Повече от ясно е, че енергетиката у нас се управлява от олигарси, които дърпат конците на всички политици, във всички правителства. Наистина много пари има там и неслучайно хора като Иво Прокопиев са го разбрали още навремето. Просто сега им лъсват далаверите!
57 Батко съссладко 16.05.2014 | 13:20
В течение на времето ще се разплитат още повече далаверите правени в енергетиката за последните 15 години. Убеден съм просто, че хората в най-скоро време ще разберат защо и по какъв начин ни е поскъпнал тока, как всички политици свързани с енергетиката са участвали пряко в далаверите, а хора като Иво Прокопиев са едни от тези, които ги защитават чрез своите медийни групи като "Икономедиа" например. Много добре видяхме комуникацията и нарежданията му. Той е срам за обществото според мен.
56 Alexander Porsche 16.05.2014 | 13:19
От много години насам журналистите от медийната група "Iconomedia" защитават интересите на ЕРП-тата. Прокопиев като техен лидер виждаме накъде ги насочва да наблегнат. Ако някой смятам, че този човек е достоен да се нарече българин, то аз по-скоро бих се изнесъл от страната, отколкото да търпя подобно унижение. С какъв морал ще караш целия български народ да си плаща надписаните сметки за ток пред ЕРП-тата и на всичкото отгоре да не се застъпиш за обикновените хора, а за кръвопийците от трите енергийни дружества просто да не говорим. Когато имат гръб на който да се опрат, то те ще си правят злоупотребите.
55 kameliq ganeva 16.05.2014 | 13:19
Само, ако имаше как да си види изражението от страни, сам щеше да осъзнае, че никой не би повярвал на думите му. С такава физиономия, всеки ще се убеди, че той има и то много големи интереси по тази тема, а с изпращането на тази "работна кореспонденция" потвърждава как спуска на подчинените си какво трябва да се пише и каква политика да се води.
54 опитен ловец 16.05.2014 | 13:19
Няма как просто Иво Прокопиев да излезе и да се защити. Всички тези вреди, които е причинил на енергетиката са повече от очевидни и това се вижда много добре. Вместо да се извини и да си признае вината, то той прави точно обратното, а именно да отрича. Това не е силен и достоен мъж, който да признае това което е сторил според мен. Повече от ясно е всичко това според мен!
53 Бандата наОушън 16.05.2014 | 13:19
Следващия път когато Иво Прокопиев прави изказване, то задължително трябва да бъде с цел извинение към целия български народ, че осъзнава вината си. Този човек защитава ЕРП-та, всички му казаха, че не е прав и той продължава да си поддържа своята теза, че едва ли не е станал някаква си жертва, защото му били хакнали емейла. Това може да е така, но как ще се оправдае с връзките си в енергетиката и факта, че защитава ЕРП-тата чрез своите медии?
52 Батко съссладко 16.05.2014 | 13:19
От емейлите на Иво Прокопиев стана пределно ясно, че освен групата на "Икономедиа", то и много други медии изповядват неговата стратегия. Много пъти съм писал за това нещо, но явно никой не го е взимал под внимание. Ето сега вече го знаете и ви го казаха официално в тази кореспонденция. В крайна сметка всеки трябва да си понесе отговорността, защото Прокопиев доказано върви срещу своя народ, защото защитава ЕРП-тата!
51 kameliq ganeva 16.05.2014 | 13:16
Ако беше толкова много загрижен за нас, нямаше да краде и да ни кара да плащаме такива сметки или такси за енергия, която не използваме. Да и аз го гледах как се оплакваше като не знам какво. А колко хубаво го насочваха журналистите, не че на него му беше лошо. Той беше неподготвен.
50 Фанка Василева 16.05.2014 | 13:12
Да обикаля, да се оправдава като малко дете, само, че сам си признава за интересите, които има в енергетиката и в частност за зелената. Интересно, че на него му беше нужна подкрепа и адвокат. :)
49 reni angelova 16.05.2014 | 12:53
"Прокопиев дори се почувства обиден, че го наричат "адвокат на ЕРП-тата", като заплака пред водещите на сутрешния блок - "Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците." - А ние, как да се почувстваме, след като се защитават тези, които най - много ни обират. Вие ли точно мислите за данъкоплатците, моля Ви това са поредните глупости.
48 Божидара Алексиева 16.05.2014 | 12:33
Прокопиев дори се почувства обиден, че го наричат "адвокат на ЕРП-тата", като заплака пред водещите на сутрешния блок - "Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците." - Ахаха о да, моля ви се. Но вижте, ако ЕРП-тата бяха на проамерикански фирми и собственици друга песен щеше да пеете, нали г-н Прокопиев?
47 Гошо Хубавеца 16.05.2014 | 12:23
Прокопиев за какъв се мисли, някаква медийна свещена крава ли?! Да съди, когото си иска за това, че са му хакнали пощата, но вече стана черно на бяло ясно колко са уродливи медиите му и кой диктува какво да пишат журналистите и какви внушения да прокарват в статиите си. Къде дреме още етичната комисия за медии, че още не се е произнесла по този казус! Иначе Прокопиев и неговата Икономедиа бяха на първа линия що се отнася до биене в гърдите кой е най-обективен!
46 Бат Баян 16.05.2014 | 12:22
В случая с Прокопиев май се получи крадецът вика дръжте крадеца. Нали той с медиите си бе големия морален съдник и раздаваше присъди кой виновен и кой не. А какво се оказа накрая?!
45 Pavel Liubchev 16.05.2014 | 12:20
Сега пък било проблем, че не била публикувана цялата кореспонденция, ами да я публикува като мисли, че това ще го оневини по някакъв начин, но се съмнявам искрено.
44 Дядо Либен 16.05.2014 | 12:18
"Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците." - искал е да каже, включително е на мен. С шефа на ЕВН са си много гъсти, от къде ще си уреждат далаверите. Той и тогава получи добра комисионна за посредничеството си.
43 Sasho Hristov 16.05.2014 | 12:15
Като някоя цветарка е от сутринта. А най-смехотворното е как се опитва да се оневинини и да се изкара пак репресиран, а кога яде от държавната баница не рева. Защо защитава ЕРП-тата, защо защитава зеления ток, защо защитава по-скъпия ток?! И с цялата си наглост той и окръжението му винят държавата и НЕК, която източват, а токът у нас им се струвал евтин в сравнение с Европа.
42 трендафил въжарски 16.05.2014 | 12:13
нагъл олигарх
41 Хубавата Елена 16.05.2014 | 12:13
Как не го е срам да обикаля и да се жалва сякаш е невинен ?! Този човек е ужасен престъпник и трябва да има наказания , за това което прави .
40 kristian balev 16.05.2014 | 12:12
Още повече затъва като се обяснява, тъй като се опитва да отклони темата към евровота, а истината е, че и там има пряк интерес, тъй като бутат здраво ГЕРБ и тяхната патерица РБ къде с публикации, къде с протести, къде с платени блогове...
39 Epifani Gancia 16.05.2014 | 12:09
Защо бизнесменът Прокопиев не изложи разсъжденията си по темата в своите медии, но да ги подпише лично, очевидно се има за голям капацитет в тази област, след като дава насоки на журналистите си какво да пишат, кого да търсят за коментар и пр.
38 Liubomira Panajotova 16.05.2014 | 12:07
Прокопиев прави ПР на ЕРП-тата и за това със сигурност му се плаща, при все че този въпрос касае и него, нали и той има фирми в този сектор - "Вивид пауър", зелените централки заедно с Бориславова... за какво говорим и всичко това има пряко отражение върху нашия джоб, естествено.
37 Nina Rosi 16.05.2014 | 12:06
Няма какво да се обяснява, то всичко е ясно, тъй като е написано черно на бяло. Собственик на медии с интереси в енергетиката, раздава опорни точки на журналистите си по казуса НЕК срещу ЕРП-тата. Личен интерес отвсякъде!
36 Gusanita Violeta 16.05.2014 | 12:04
И естествено започна с Нова Тв, която се помещава в негова сграда и по някакво странно стечение на обстоятелствата някак си много се доближава до изложените "опорни точки".
35 Katrin Velinova 16.05.2014 | 12:01
Днес е не голям ден за Иво Прокопиев. Той е лицето на медиите също както беше Бойко преди. Пускам би ти ви и гледам интервю с него, после гледам пак той сам че по Нова телевизия. И се обяснява, прави се на жертва. Миличкият.
34 доплеров ефект 16.05.2014 | 11:57
Припомням че Цветелина Бориславова есе води един от най-големите (крадци) инвеститори в България във възобновяеми енергийни източници. Има фирми и фондове, чрез тях притежава фотоволтаични централи, ветрогенератори и водно-електрически централи. Отнемат ли лицензите тя ще загуби адски много пари. И понеже и Прокопиев е част от нейните схеми и далавери, той също има какво да губи.
33 deja vu 16.05.2014 | 11:53
Разбра се че Прокопиев брани интересите на Цветелина Бориславова. Тя е дала кредит на Икономедиа и като обезпечение е медията Капитал. Нейните интереси ще се засегнат ако отнемат лиценза на трите ЕРП-та и затова Прокопиев се напъва да спре това да се случва.
32 Lady Garga 16.05.2014 | 11:51
Вече, каквто и да прави стана ясен на цялата българска общественост - Иво Прокопиев също ръкводи медиите си според определени опорни точки. Това е истината. НЯма независима медии и до тук с излъскания имидж на Икономедиа.
31 Katrin Velinova 16.05.2014 | 11:51
Добре стана че Прокопиев сам се компрометира и заедно с това изложи и медиите си. Те и без друго са страшно манипулативни. нос е крият зад лъскав имидж който заблуждава някои хора.
30 Krum Tonev 16.05.2014 | 11:48
целия уикенд ще ходи по телевизиите за да приказва нови лъжи и д аотмества вниманието от сериозна и истински проблем,а именно "безпристрастната" журналистика и "липсата" на интерес от негова страна
29 Katrin Velinova 16.05.2014 | 11:46
Има една теза на която съм склонна да вярвам. В с отнемането на лицензите на тези ЕРП-та ще бъдат засегнати бизнес интереси и на олигаршата Цветелина Бориславова. И затова Прокопиев предприема тази стратегия на защита. Защитавайки нейните той пази и своите бизнес интереси.
28 трендафил въжарски 16.05.2014 | 11:44
Прокопиев как още не си в затвора се чудя?
27 deja vu 16.05.2014 | 11:41
Каквито са политическите и бизнес интереси на издателя, такива са и медиите и информацията която публикуват се изопачава.
26 deja vu 16.05.2014 | 11:26
Обикаля телевизия за да разпространява нови и нови лъжи. Прочетохме имейли как дава наставления. Видяхме че в Кръга Капитал са ГЕРБ, Реформаторите и Кристалина Георгиева.
25 Божидара Алексиева 16.05.2014 | 11:25
Прокопиев дори се почувства обиден, че го наричат "адвокат на ЕРП-тата", като заплака пред водещите на сутрешния блок - "Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците." - Ахаха о да, моля ви се. Но вижте, ако ЕРП-тата бяха на проамерикански фирми и собственици друга песен щеше да пеете, нали г-н Прокопиев?
24 Katrin Velinova 16.05.2014 | 11:23
Самоят факт колко много държи да се обяснява ясно разкрива че е гузен и уплашен от създалата се ситуация. Досега той не е бил толкова компроментиран както с тези имейли. Мног натясно го спипаха. Най-сетне.
23 Дива Самодива 16.05.2014 | 11:21
Никога не съм вярвала безрезервно в светлата, независима кауза на Икономедиа. Всеки, който е чете редовно е наясно, че там се диктуват също опорни точки. Факт е, че няма независимост и няма и да има. Прокопиев защитава интересите си, на ГЕРБ и на Цветелина Бориславова.
22 Лили Добромирова 16.05.2014 | 11:19
Г-н Прокопиев, след като сте толкова загрижен за българският гражданин и бъдещето на неговия джоб, както и социалното и финансовото му състояние, защо тогава позволихте на фирмите си да построят толкова много излишни ВИЕ паркове, от които половината не работят?? Защо се съгалсихте да участвате в това национално предателство! Нима няма пренасищане на ел. мрежата точно със зелена енергия?? Има, да. Нима, няма кухи перки, които дори не произвежда ток? Да, има. Това го знае вече всяко хлапе. Не се правете на невинен - не ви отива на парите, влиянието и контактите.
21 Lady Blossom 16.05.2014 | 11:16
Най-накрая Прокопиев ще си признае, че има явни интересни в енергийния сектор у нас. Време е да си признае, и за ВЕИ парковете. И как е помогнал там за презастрояването им чрез своите фирми! Стига вече с наивните спекулации, че само той е най-обективен и чист, и че има независими медий - всички видяхме, че това не е така.
20 Marusq Laleva 16.05.2014 | 11:15
Каквито и обяснения да дава олигархът Прокопиев опорните му точки са ни ясни, той защитава ЕРП-тата, защото има лична изгода и с помощта на ВЕИ-тата и зелената енергия ограбва българския народ и богатее на наш гръб.
19 Andrei Stoichev 16.05.2014 | 11:08
целият му уикенд ще е зает да обикаля по всички предавания.
18 deja vu 16.05.2014 | 11:08
Обаче много интересно Прокопиев го играе сега жертвата ей голям актьор значи. Обаче той не може да ни заблуди. Всички препъни камъни на това правителство са дело на Прокопиев.
17 доплеров ефект 16.05.2014 | 11:06
Ходи наред и се обяснява като се опитва да се изкара жертва в случая. Никак не му подхожда на олигарх от ранга на Прокопиев да се прави на мъченик.
16 Petur Marinov 16.05.2014 | 10:42
хахаха обаче друг път нямаше да тръгне по телевизиите,само че сега сериозно притърчава за да прикрие нещата, само че няма за кога.
15 трендафил въжарски 16.05.2014 | 10:26
много ннагъл човек
14 Ема Маринова 16.05.2014 | 10:15
И аз се чудя вече,лошото е,че няма кой да му потърси отговорност.
13 трендафил въжарски 16.05.2014 | 10:13
много внимание му обръщат, нали си има медии мръсника
12 Жанин Пенчева 16.05.2014 | 10:10
Не знам как може да има толкова нагъл човек
11 крива отвертка 16.05.2014 | 10:05
тъпо парче се оказа този прокопиев. прави всичко възможно да бъде център на внимание и после пак ще се чуди защо има заплаха за живота му.
10 коремного мекотело 16.05.2014 | 10:04
няма да се учудя ако направи още едно кръгче и през уикенда, защото тогава може да събере още по-голяма аудитория.
9 главата празна 16.05.2014 | 10:03
забележително е как се опитва да изкара като нещо нормално това, че казва на журналистите си как да пишат в неговите вестници. все едно това е нормална практика в неговите медии.
8 гражданската квота 16.05.2014 | 10:01
много ясно, че ще си признае. прокопиев има интереси в този бранш от икономиката и е нормално да пуска опорни точки на журналистите си. само, че това вече не е независима журналистика, а зависима.
7 ваня иванова 16.05.2014 | 10:00
Обяснява се, той предварително си е набелязал какво да говори, за да се защити по някакъв начин, но както се казва късно е вече.
6 ваня иванова 16.05.2014 | 09:59
Точно той за задкулисие е смешно да говори. Радвам се, че тези имейли лъснаха.
5 трендафил въжарски 16.05.2014 | 09:58
Ама това, че наистина е кум на Курумбашев ме разби
4 трендафил въжарски 16.05.2014 | 09:57
Забележете и колко удобно всички му дават веднага трибуна
3 Ема Маринова 16.05.2014 | 09:50
Превърнахме се в цирк,ходи си в неговите си телевизии,сигурно и въпросите си е одобрил предварително!Жалка картинка.
2 трендафил въжарски 16.05.2014 | 09:46
той бая понаедрял бе, добре с е храни, мръсника
1 трендафил въжарски 16.05.2014 | 09:46
На много места се яви, защото е гузен, откриха му опорните точки, поне си призна за тях

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Да бъдеш Майстора документален филм...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.