Бутафорията на гости на бутафорната власт

30.07.2013
Днес контрапротестиращи се срещнаха с премиера Орешарски, за да му засвидетелстват подкрепата си.

(снимка btvnews.bg)
Контрапротестиращите бяха водени от главния правителствен политолог – Михаил Станиславов Михайлов, наричан още Мишо Шамара или Биг Ша. Премиерът Орешарски и помощниците му очевидно нямат съмнения, че именно биг Ша представлява гражданите, подкрепящи правителството и го приемат подобаващо.

Няколко цитата от този изтъкнат мислител и моите коментари отдолу:

„Искам да подкрепя единствения в момента стожер на демокрацията в Бъгария Пламен Орешарски. Ако правителството падне, ние ще си загубим демокрацията“

(––без думи ––)

„Това са на 50% гербаджии, 30% платени от Сорос хора на колелата и може би 20% заблудени идеалисти, които са готини хора, но просто са използвани много лошо от диктатурата на Борисов, която отново иска да узурпира властта“

(Вече стана обичайно името ми и това на Сорос да се споменават в едно изречение или поне в един параграф. Но тъй като не съм карал велосипед от около 10 години, а не съм притежавал такъв от средата на 80–те години, може би не съм от тия соросоидите, а?)

„Щеше да има друга причина, друг повод за протести. Това беше подготвено с много финанси, голяма роля изиграха тинк-танк организациите, НПО-тата на Сорос, които имат за цел да прокарват изцяло западните интереси и корпорациите. За тях е много страшно, че в момента правителството се грижи за народа. Искам само да му кажа на Сорос: "На едноокия едното око ли искаш да изкараш? На гладния човек залъка от устата ли да вземеш? Имаш си Германия, Франция, граби оттам. Защо от най-бедната държава искате да откраднете последната хапчица?"“

(Джордж Сорос притежава Германия и Франция. Как точно? И ако Михаил Михайлов е твърде загрижен за състоянието на демокрацията у нас, към коя демокрация иска да ни води той? Очевидно не към превзетите от Сорос френска и германска демокрации)

„Народът избра, въпреки огромните измами от страна на ГЕРБ, Бойко Борисов да не управлява. Избра разнородна коалиция, което е супер от демократична гледна точка, защото в единия край са ДПС, в другия "Атака", които взаимно се неутрализират, и в средата е БСП, която под силния граждански контрол няма възможност да прави измами и кражби.

(Искам специално да благодаря на политолога Михайлов, че публично признава това, за което БСП мълчи, а именно – че в управляващата коалиция участва и „Атака“, която се „неутрализира“ с ДПС. Как точно – това политологът Михайлов сигурно ще обясни в някое от следващите си изявления. Ами ако не се неутрализират? Ако взаимно увеличават токсичността си, какво правим?!

Искам също така да ви обърна внимание, на нещо, което никой не е забелязал – Михаил Михайлов очевидно подкрепя протестите, иначе какво ли има предвид под „силния граждански контрол“, който пречи на БСП да прави измами и кражби? Очевидно, когато няма протести има измами и кражби на корем!)

Но както и да е – никой не пита делегацията, начело с политолога Михайлов, кой ги е упълномощил и кой ги е изпратил. Дето се вика – очевидно е, всичко е спонтанно.

Визуално в събитието има много интересни елементи


На пръв поглед шествието изглежда нормално (снимка Д.Ц.)

Прибрани хора
Удивително – знамената си приличат като две капки вода, всички са един размер и един човек ги пази (отговорникът по материалната част?), а следващия път ще ги раздаде. 

Това не трябва много да ни учудва – и в автобуса на контрапротестиращите и плакатите всичките бяха с един размер и един шрифт.




Новината съобщава за 270 000 подписа, донесени с 28 кашона.

Ако вътре действително има толкова подписи, то в кашон трябва да има по 9600 подписа. Колко хартия е това и в колко кашона може да се побере?

В новината на bnt.bg можете да разгледате бланката. Една бланка очевидно събира 15 подписа, независимо дали е хоризонтална или вертикална.



В един пакет принтерна хартия има 500 листа, всеки лист събира 15 подписа, т.е. на един пакет, който тежи 2,5 кг можете да съберете 7500 подписа. По–горе изчислихме, че на един кашон се падат по около 9000 подписа, т.е. около 600 листа – един пакет и малко. На практика, кашоните са почти празни. Затова са и толкова добре запечатани.

(снимка btvnews.bg )

И на снимката си личи, че в кашоните няма почти нищо – могат с лекота да се носят с една ръка. А и твърдението, че подписите са на 270 000 души е само на част от протестиращите. Има друго мнение (с което започва новината – „Подписка от името на десетки хиляди души в 28 кашона“) че подписите са само от десетки хиляди души. Ако приемем че са 90 000 – това означава по 3200 подписа в кашон, т.е. падат се по 800 грама хартия на човек – горе долу колкото тежи самият кашон. Тоест, 28 човека разнасят почти празни кашони с агитационни надписи, но пък изглеждат добре на снимка.

(снимка btvnews.bg )


А сега да си зададем въпроса – какви подписи? Под какво са се подписали протестиращите?

В новината на БНТ, макар и трудно, се различава името на Пламен Орешарски върху бланките, но в самата новина на btv има любопитен цитат:
Според някои твърдения на участниците внесените днес подписи са 270 000. Въпреки че част от контрапротестиращите се разграничиха от тази подписка и заявиха, че те събират друга, с около 100 000 подписа повече, на днешното шествие присъства и Радослав Гочев, който се представи като съорганизатор на протеста в подкрепа на правителството.
Така че се отваря интересен въпрос – какви точно подписи са занесени при премиера днес? И този Радослав Гочев как произвежда подписи?
От инициативата уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента и подписката продължава.
Опаля! Внимавате ли?!

В кашоните не е подписката в подкрепа на Орешарски, а друга подписка – „за нов обществен договор“, каквото и да значи това. Имам сериозни съмнения, че тази подписка може да е събирана и между протестиращите срещу премиера, защото всеки един от тях иска ( а и аз също) нов обществен договор, като под договор разбираме ново споразумение с властта, в което човекът, който си поставя подписа, си представя, че някой ще го пита за мнението му как да бъде устроено обществото, в което живее. И че това искане не означава в никакъв случай подкрепа за кабинета.

Перверзно е да се мисли, че „нов обществен договор“ = „подкрепа за Орешарски“, а да се броят подписите в подкрепа на нов обществен договор като подкрепа за правителството е мръсен и долен номер, откровена безсрамна опашата лъжа.

Още една на сметката на правителството.

Тоест, най вероятно хората които са подписали няма да ги питат какво искат, защото това е друга игра – „Общи условия“ с монополист, който няма скрупули да използва подписа ти за точно обратното на това, което искаш да постигнеш. 

Да обобщим случилото се – шествие от стотина човека, с еднакви знамена, с почти празни кашони, с вероятно фалшифицирани подписи от друга подписка, гостуват в подкрепа на министър–председател от правителство, подкрепяно от Атака (и представяно като спасение на демокрацията в България).

Отразено като „новина“.

Спасихме я демокрацията, нали, господин Премиер?



Източник: Комитата

ТВ програма

Кино

  • Сега Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • Сега "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.
Валидни за 28.03.2024
 1 USD = 1.80827 BGN  100 JPY = 1.19608 BGN  1 GBP = 2.28037 BGN  1 CHF = 1.99351 BGN
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.