Каракачанов към Лозан Панов: Думата майка у нас е свята, едва ли вас ви е раждал трансджендър

Повод за острата реакция на воения министър станаха внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация

по статията работи: iNews.bg | 21.03.2021 | 11:30
Каракачанов към Лозан Панов: Думата майка у нас е свята, едва ли вас ви е раждал трансджендър

За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата пряко засягат националната сигурност. Това се посочва в позиция на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на ВМРО-БНД.

Повод за острата реакция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов станаха внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация. Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената - майка се ползва от особена закрила. Това са: чл. 6, ал. 2, чл. 13, ал. 3, чл. 14, чл. 46, ал. 1 и чл. 47, ал. 2. Във въпросите се обръща внимание и на чл. 5, ал. 1 и 2, които касаят върховенството на Конституцията на стараната ни, като по този начин поставят под съмнение нейното действие като висш закон пред цитираните в документа Конвенция за защита правата на човека и основните свободи и Харта на основните права на ЕС.

От партията прилагат линк към Конституцията на Република България и посочват, че върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието "пол", което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като "самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?". От ВМРО определят това като все скандални неща, които касаят основни за обществото ни ценности като семейството, децата, християнската религия и върховенството на закона.

От ВМРО изтъкват, че по-задълбочена проверка на причината за това искане на тълкувателно решение показва, че това е разпореждане за образуване на тълкувателно дело 02/2020г. на председателя на ВКС, касаещо правата на мъж, определящ се като "трансджендър", който иска от общинска администрация имената му от мъжки да се сменят с женски.

Според ВМРО едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски, е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността, категоричен е още в позицията си вицепремиерът Каракачанов:

"Уважаеми г-н Лозан Панов,

Обръщам се към Вас в качеството ми на заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България.
Разбирам, че съдът, който Вие ръководите - Върховният касационен съд - е попитал Конституционния съд дали полът е биологично определен, или има социално и психологическо измерение.
Отсега Ви казвам – не е нужно да питате конституционните съдии.
Аз ще Ви задам един прост въпрос и моля Вие да си отговорите на него – Вас майка ли Ви е раждала, или трансджендър? Вас баща ли ви е създал, или трансджендър?
Питам същото и Вашите колеги, които са взели това решение и са се подписали под него.
Вярно, че има един стар виц за радио Ереван дали мъж може да забременее от мъж и отговорът е – "в една съседна държава опитите продължават", но все пак нека правим разлика между виц и реалност.
В България думата "майка" е свята.
В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.
Не разбирам хората, които са си позволили да искат тълкуване на тези ценности, защитени и в Конституцията на България.
Защо? Кому е нужно? Чии интереси защитават хората в подопечния Ви съд, г-н Панов?
Неслучайно се обръщам към Вас.
За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията, са неща, пряко засягащи националната сигурност.
Кой стои зад тези провокации и опити за разклащане на моралните, духовни и законодателни устои на обществото и държавата ни, г-н Панов?
Още повече в една тотална демографска криза, наричана от експертите даже катастрофа. Кому е нужно допълнително да разнебитваме съзнанието на младите хора с подобни неща? Според статистиката след по-малко от 30 години ние, българите, ще станем застаряващо малцинство и циганите ще ни превземат.
И поради тази причина Ви призовавам да кажете - кому е нужно това?
Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността.
Кога забравихте, че Темида е с превръзка на очите символично? Защото съдът трябва да "мери" на везните на правосъдието безпристрастно. И не трябва да обслужва политики и идеологии, които са във вреда на българския народ.
Спирам с Вас и се обръщам към българските граждани.
В качеството ми на заместник министър-председател и министър на отбраната, заедно с депутатите на ВМРО в 43-ото и 44-ото Народно събрание, спряхме всякакви подобни опити за налагане на извращението като норма в българското общество.
Аз заставам зад огромната част от българското общество, което се противопостави именно на това. И съм убеден, че заедно ще продължим да се борим извращението да не става норма в държавата ни.
Убеден съм също така, че заедно с Вас - нормалните български граждани - няма да допуснем и занапред подобни неадекватни политики, насочени срещу нормалността, семейството, християнството, държавността и националната сигурност на България"
, се посочва в обръщението на Каракачанов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • 15:20 Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.