Скандали тресат БСП! Данаилов: Манолова цепи партията! От къде това самочувствие, че става за президент?!

Омбудсманът написала гневен есемес на Ламбо „да престане да я плюе“. „Гнусно!“, коментира актьорът и казва: „Ако аз си отворя устата за нея...“

по статията работи: iNews.bg | 05.08.2016 | 16:37

Скандал разтресе БСП в хода на обсъждането на партийните номинации за кандидатура на социалистите за президент. Омбудсманът на републиката Мая Манолова е обидена на Изпълнителното бюро на партита, в което до преди година бе и тя, затова, че са я обсъждали негативно като евентуална номинация. По информация на 24 часа ръководното тяло на столетницата не горяло от желание да се съобрази с волята на членската си маса по места да предложат омбудсмана за кандидат-президент на левите. Манолова научила това и изпратила гневен есемес на зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов – по думите му " гнусно съдържание". В него бившата червена депутатка от Кюстендил, известна като "голямата уста" и "острието на социалистите" в парламента, с императивен тон пише на Данаилов: "Престани да ме заливаш с помия!”.

Повод за това стана интервю на Ламбо пред Епицентър, в което той разказва, че е получил есемеса от Манолова: "Аз получих едно съобщение от нея, много гнусно: "Престани да ме заливаш с помия!”. После добавя:" Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно!". Накра Данаилов заключва: "Мая наистина може да разцепи партията, което е факт".

Ето какво написа пък Манолова на стената си във фейсбук: "Това е пълният текст на есемеса, който изпратих на г-н Данаилов, след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица.

"Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството", гласи съобщението на Манолова до зам.-председател на социалистическата партия.

Тя коментира още: "Не смятам този есемес за гнусен. По-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП. Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов (за кандидат-президент – бел. ред.), oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго! Няма да позволя името ми да се замесва в партийни интриги. Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия – мисия, която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие", завява омбудсманът.

Манолова пусна във фейсбук "снимка" на екрана на телефона си със есемеса, изпратен от нея до Ламбо.

1760025

Стефан Данаилов обаче смята, че "кръгове в ръководството на партията активно работят за налагане на президентската кандидатура на омбудсмана Мая Манолова, въпреки че лидерът Корнелия Нинова подкрепяла ген. Румен Радев".

В крайна сметка целия този скандал слага слага край на интригата около евентуалната кандидатура на Манолова, тъй като тя заяви, че няма да се кандидатира. Така се отваря пътят за ген. Радев като общ кандидат на БСП и АБВ.

Според Данаилов цялата интрига около издигането на Манолова може да доведе до разцеплението на партията и е "целенасочен удар срещу председателя Корнелия Нинова".

Партийният й заместник Данаилов разкрива, че президентската номинация на Манолова се лансира от кръга на социолога Юрий Асланов и Бриго Аспарухов – нещо, което Манолова не отрича.

"Ние знаехме за групата, която поддържа кандидатурата на Мая Манолова. Тя от самото начало намекваше, че иска да става президент, а по време на вътрешно-партийното проучване окончателно реши, че иска да е тя. Основният двигател на това нейно желание е Юрий Асланов, към него се присъедини и Бриго Аспарухов. На последното заседание на Изпълнителното бюро е възникнал сериозен проблем – имало е "за", имало е и "против" бъдещата кандидатура на генерал Радев, който все още е действащ генерал от армията. И трябва внимателно да говорим по този въпрос, за да не му направим беля", коментира Данаилов пред сайта "Епицентър". Ламбо не крие, че е привърженик на генерала от ВВС.

"Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая?", недоумява големият актьор.

И допълва, че пловдивската и варненската организация на БСП подкрепят Корнелия Нинова в желанието й да издигне Румен Радев, но софийската организация клоняла към Мая Манолова.

По думите му в цялата завера зад Мая Манолова е намесен и Сергей Станишев, който "може би мечтае да стане отново лидер на БСП". "Няма да стане! Партията има вече друго отношение към него. Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа – времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", обръща се задочно Ламбо към бившия партиен лидер, сега евродепутат в Брюксел и председател на Партията на европейските социалисти.

Данаилов казва още, че преди 3-4 седмици Корнелия Нинова му споделила за първи път идеята си да бъде номиниран ген. Румен Радев. "И бях приятно изненадан, че има положителни оценки за поведението му (на ген. Радев) от Мишо Миков, от Атанас Мерджанов, от ген. Михо Михов и ред други сериозни хора, които аз уважавам. Тогава казах на Корнелия: "Говори по-бързо с него, защото може да те отреже". След известно време тя ми сподели, че е говорила насаме с него и той е съгласен. Аз много се зарадвах! Това е цялата история с номинирането на ген. Радев. А не че Първанов е викал Корнелия и ѝ казал "този и този ще е". Казвам го откровено, не за да я защитавам. Защото навсякъде започва да се говори как ген. Радев е наложен от Георги Първанов и как Първанов ще завземе партията", споделя Данаилов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.9
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.