Цв. Цветанов: В България се случват много добри неща

Днес София е истинска европейска столица, заяви той пред ГЕРБ-младежи

по статията работи: iNews.bg | 29.05.2016 | 15:11
Цв. Цветанов: В България се случват много добри неща

Днес София е истинска европейска столица. В България се случват много добри неща. Вие сте тези, които трябва да поддържате духа на партията и да отговаряте на тези кресливи хора, които се опитват да задушат всичко, което прави ГЕРБ в столицата и в страната. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред близо 200 младежи от МГЕРБ-София и МГЕРБ-София област, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му, когато си направил толкова много полезни неща за хората, те започват да се приемат като даденост. "Ние трябва непрекъснато да се доказваме. Когато поехме управлението в София, начело с премиера Бойко Борисов като кмет на столицата, се оказа, че всичко е било раздадено на познати и партийни лица. А днес имаме паркове, нови детски градини, подобрена инфраструктура, метро, Южна дъга на Околовръстния път. Всичко това е благодарение на постоянната работа на кмета Йорданка Фандъкова, на нейния екип и на общинските съветници от ГЕРБ в София", подчерта Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че увеличаването на влиянието на ГЕРБ в страната прави управлението на държавата още по-стабилно. Според Цветанов в момента се наблюдават процеси на целенасочено саботиране на политическия процес от редица организации. "Когато започнахме програмата за саниране веднага се появиха такива хора, които да попречат на реализацията на тази добра инициатива. Беше много трудно, но проведохме редица срещи с местната власт и с гражданите, за да убедим хората да осигурят достъп до домовете си, за да обновим жилищата им безвъзмездно. БСП лъжеха хората, че след края на програмата ние ще вземем техните жилища или ще ги задължим да плащат нещо. Но когато завършихме първия саниран блок в Благоевград хората наистина ни повярваха и процеса продължи с по-бързи темпове. Днес програмата се изпълнява отлично и са налице първите готови блокове в части от цялата страна", обясни Цветанов.

Цветан Цветанов разясни пред младежите измененията в Изборния кодекс. Той обясни, че след промените във всяка държава извън България ще могат да се откриват до 35 секции. "До този момент навсякъде другаде броят на секциите е бил около 35, с много  малки изключения. Именно заради това смятаме, че този брой секции е напълно реалистичен, за да можем да отговорим на очакванията на всички наши сънародници – те ще могат да гласуват, където поискат. Беше инсценирана една негативна кампания, насочена към ГЕРБ", каза Цветанов. Той подчерта големите компромиси, които са направили Патриотичния фронт. "Колегите  от ПФ показаха, че знаят, че държавата трябва да е стабилна, за да продължи страната ни напред по евроатлантическия си път на развитие", категоричен бе Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че с наближаването на президентските избори напрежението се увеличава. "Това е видимо от решението на АБВ да излязат от управлението, за да направят следващата стъпка за участие в президентската надпревара. И виждате сега как правят опити да се разберат с БСП за обща лява кандидатура. Това обаче означава, че не са били искрени към своята отговорност за управлението на страната още от началото на мандата. И хората го виждат", зави Цветанов.

Цветан Цветанов посочи, че в Реформаторския блок не се знае кой е естественият лидер на петте обединени формации. "Това затруднява диалога в парламента, защото когато има обсъждане на важни въпроси ние реално не знаем кой трябва да поеме ангажимент за предприемане на конкретни законодателни инициативи. Често се получава така, че РБ се отказват внезапно от дадена предварително приета позиция и никой не носи отговорност за това. Това показва липса на идентичност. Отсъствието на лидерство в Реформаторския блок демонстрира, че всеки там иска да е лидер", подчерта той.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта важността на инициативите на МГЕРБ за поддържането на активен политически живот на партията в страната. "Вашата работа е безценна. Предвид предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС ще се нуждаем от много млади хора, които да покажат какво могат и да подпомогнат успешното председателство на страната ни. Всяка възможност да работите за ГЕРБ на отговорна позиция е много голям ангажимент", заяви Цветанов. Той обясни, че ГЕРБ е партията, която може да даде възможност за работа на всички, които покажат потенциал. "ГЕРБ има своите механизми за подбор на хората, които да работят в екипите на партията на всички управленски нива, както и в Европейските институции. Винаги сме залагали на младите в политическия живот", категоричен бе Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че ГЕРБ е отговорна партия. "Когато нещо хубаво се случва в България, малките партии веднага заявяват, че е станало благодарение на тях. Но когато трябва да се взимат трудни решения в името на стабилността на държавата същите тези популисти твърдят, че това не е правилно. Именно тук е вашата роля, защото заедно трябва да противодействаме на всички популистки течения. Ние сме длъжни да сме сред хората и да им обясняваме важността на предприеманите мерки", каза Цветан Цветанов пред младежите от ГЕРБ.

 

Той даде пример с Враца, която се е превърнала в строителна площадка, благодарение на усилията на добрия кмет, който са си избрали врачани – Калин Каменов. "Това, което се прави във Враца и региона, е благодарение на работата на местните депутати и преди всичко на добрата политика на правителството на Бойко Борисов по събираемостта. От тези пари се отпускат средства за развитие на регионите. Над 100 млн. лв. вече са отпуснати за Северозападния регион", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.