В битка с целулита - за кремовете срещу портокаловата кожа

Дали кремовете срещу целулит са ефективни и безопасни за здравето ни?

по статията работи: Кремена Бедерева | 14.11.2011 | 11:29

Ако ви е омръзнало да криете целулита си по време на семейни почивки и специални поводи, е време да кажете: "Чао-чао на целулита". Портокаловата кожа е, като че ли истинско отмъщение на природата към жените.

Но може да се справите с целулита с някои страхотни продукта, които са доказани и изпитани със своята ефективност. Но дали тези кремове са наистина безопасни за здравето?

Интернет изданието buzzle обяснява какъв вид крем срещу целулит трябва да изберете и трябва ли да го използвате въобще.

Възраст фактор, гени, стрес, бременност и колебания в теглото могат да доведат до натрупване на мазнини в определени части на тялото, като например бедрата, дупето, ръцете, гърба, корема. Така се получават грозните образования по кожата, причинени от трапчинки, натрупани от мазнините под повърхността на кожата.

И така кожата ни започва да прилича на портокалова кора или извара – или се появява целулит. Някои често срещани причини за този проблем са слабото кръвообращение и снабдяване с вода, които отслабват съединителните тъкани на кожата. Целулитът може да се появи както при хора с поднормено тегло, така и при хора с наднормено.

Има различни лечения на целулита, като например мезотерапия, липосукция, лазерно лечение или SPA процедури. Но дали кремовете срещу целулита са наистина ефективни и дали са безопасни?

За безопасността на кремовете срещу целулит?

Кремовете срещу целулит са изработени от естествени вещества като кафе, зелен чай и витамин А. Кафето е много ефективна съставка, която спомага мускулите да се "отърват" от излишната вода, която се задържа в клетките. Витамин А пък спомага за увеличаването на притока на кръв към кожата.

В кремовете срещу целулит основната съставка е ретинолът – съединение, което съдържа витамин А и е антиоксидант, полезен за здравето на кожата, подобно на зеления чай. Той се бори със свободните радикали, които увреждат кожата. Други съставки в тези кремове са екстрактите от алое вера, гуарана, розмарин, черен пипер и гликол. Те, освен това хидратират клетките на кожата, за да попълнят трапчинките.

Но не всички целулитни кремове съдържат естествени съставки. Някои съдържат химикали като аминофилин, който стимулира производството на ензими. Мощният химикал допълнително помага за стягането на мускулите и изглажда външния вид на кожата.

Кога не трябва да използвате кремове срещу целулит?

Внимавайте с използването на кремове срещу целулит, ако сте бременна, защото някои от съставките в тези кремове могат да бъдат "погълнати" от кръвта ви и да навредят на плода. Някои химикали, които се съдържат в тях, могат дори да предизвикат спонтанен аборт. Когато кърмите, изберете естествен крем срещу целулит, след като преди това се консултирате с дерматолога си, както и със своя гинеколог.

Оказва се, че 70% от целулитните кремове са ефективни и последиците от тях са видими за кратко - няколко месеца, след като спрете да ги използвате, вече ефектът изчезва. Също така, те нямат да ви излекуват напълно от целулита.

Добър вариант за справяне с целулита са упражненията за бедра и задни части, защото те помагат да се стопят мазнини и тонизират мускулите. Ако искате да удължите действието на крема си срещу целулит, трябва да комбинирате лечението със здравословна диета, с повече фибри и по-малко мазнини. Пийте и много вода, за да се изчистите от токсините.

Съществуват и съвременни методи като йонизационни процедури, стимулиране на мускулите с ток, компреси с водорасли или така наречените тангенторни бани. Калолечението също е ефективно. То разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и снабдяването на тъканите с кислород и храна. Тези методи безспорно са доказали, че са ефективни, но за тях трябват много време и средства, които не всеки може да си позволи.

За да намалите целулита, трябва да ограничите и стреса. Той повишава адреналина, който разгражда мазнините и човек огладнява. Затова някои хора под напрежение ядат повече. Важно е да знаете, че лесен начин за премахването на портокаловата кожа няма. Десетките кремове против целулит не го премахват. Те стягат кожата, но не стопяват мазнините.



Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


9 Станимира Стоева 14.11.2011 | 17:22
Стоян, туко-що си спечели много фенки с това много ласкаво изказване, благодарим! ;)) Определено на някой изобщо не им пука, а и аз не мисля, че трябва да се вторачваме толкова много. Пуста женска суетност! ;) Навремето даже, портокаловата кожа е била на мода, смятало се че това е признак на красота :)
8 Ina Georgieva 14.11.2011 | 17:20
Стоян Кокаланов, благодарим ти за хубавите думи. Със сигурност вече имаш много почитателки и аз съм една от тях. Приятелката ти или жена ти определено е голяма късметлийка. :)
7 Петър Стоянов 14.11.2011 | 16:18
Мажете сладките дупета за да ви е комфортно на морето. Ето - хората ви предлагат алтернативен вариант да се "излекувате" от целулита! Изобщо статията е много изчерпателна и полезна. Една приятелка се изрина брутално от някакъв крем и повече не е прикарвала да маже.
6 Стоян Кокаланов 14.11.2011 | 16:11
Момичета, ама вие сериозно ли? Диети, мазила, хапове, масажи заради едната портокалова кожа, която ви придава такава женственост и чар. Не отстранявайте това, което природата ви е дарила. Уверявам ви, че мъжете изобщо не интересуват дали дамата до тях има или не целулит. Предпочитаме една красива и щастлива любяща жена, която няма постоянно да брои калориите.
5 V D 14.11.2011 | 14:07
Не става само с кремове и каквито и да е други мазила, не се самозалъгвайте. Спортът и храната която приемате е най-важна. Ако ставаше само с химия всички щяхме да имаме перфектни тела. Преди всичко, за да нямаме целулит, да сме здрави и красиви, трябва да се храним здравословно и да спортуваме, а след това тялото ни само ще ни възнагради за усилията. които полагаме. Повярвайте ми изпитано е и помага.
4 Станимира Георгиева 14.11.2011 | 13:24
Определено траен ефект няма. Иначе нямаше да има и такава масова индустрия на на-различни мазила за борба срещу портокаловата кожа :) НО, моя личен опит показа, че когато спрях рязкото хапване на чипс и всякакви подобни храни, (хапвам си разбира се от време на време), когато започнах да се храня редовно, и поне с една идея по-здравословно, когато спрях да мисля за това как имам целулит и се стресирах как ще го премахна,..целулита видимо намаля. Навремето си правех и много масажи само с мед..бяха много ефективни. Така, че ако поне малко промените начина си на живот, пиете повечето течности и намалите джънка, като цяло, това е едно много добро начало, и най-важното има видим резултат. Най-вече не се стресирайте и вманиачвайте относно борбата срещу целулита!
3 Ina Georgieva 14.11.2011 | 12:55
Аз съм използвала какво ли не и на Гарниер, и на Нивеа, и на Орифлейм, и на Ейвън, но има някакъв ефект само докато ги използваш. Да не казвам, че изцяло скриване и отстраняване на целулита не може да се постигне само с тях. Всички казват да се храним здравословно, но на работа много трудно се получава, тъй като зимата няма от къде да си вземем пресни плодове и зеленчуци. Перфектни хора няма, така че не се кахърете излишно, все сме си хубави. :)
2 Силвия Димитрова 14.11.2011 | 12:36
Битката с целулита не е просто битка с подкожни наслоявания, а е хормонална битка, а също и битка с лошата структура на кожата ни, която е предразположена да складира тази шлака по бедрата и дупето. Всяка дама, която е решила да се бори с този проблем, трябва да мине през кабинета на ендокринолог и да задели парички за масажи. Вече има и доста уреди за масаж, но кремчетата са просто един помощник, независимо от съставките им. Не бива да се разчита само на тях.
1 Стамена Георгиева Георгиева 14.11.2011 | 11:51
Напоследък доста се говори, че утайката от кафе много бързо и ефикасно помагала в борбата с целулита. Все се каня да започна и аз да изпробвам този нов метод, но май първо трябва да събера едно значително количество утайка. Ако някой се интересува може да прочете тук, за новия метод: http://technosviat.info/2011/10/утайка-от-кафе-сре/

ТВ програма

Кино

  • Сега Книга на книгите анимационен филм
  • 14:45 Господин Тау тв филм /33, последен...
  • 15:15 Красивата Япония документален филм
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • Сега "Златно момче" - сериал, с.2, еп.13...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.66
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.