Коронавирусът мина през куп БГ звезди, някои имат постковидни симптоми

Латинка Петрова и Светослав Пеев ги ударило в краката, Крис Костов страда от безсъние

по статията работи: iNews | 12.02.2022 | 13:59
Коронавирусът мина през куп БГ звезди, някои имат постковидни симптоми
ВМА

Коронавирусът е ударил в краката доайените на българските театър и кино Латинка Петрова и Светослав Пеев, разкриха самите те. Колежката им Анета Сотирова е пробвала да се лекува вкъщи, след като се е разболяла, но после постъпила в болница. Колегата й от "Маневри на петия етаж" Антон Радичев обаче е успял да се оправи само с телефонните съвети на проф. Камен Плочев. Владо Карамазов, който изигра хирург в "Откраднат живот", е загубил само обонянието си, а певецът Кристиан Костов се оплаква, че вече не вижда без очила и не може да спи след сблъсъка с Омикрон.

Ветеранът на Сатиричния театър Славчо Пеев се е заразил след двете дози ваксина. "Бях на снимки с Христо Стоичков, събличахме се всички в един фургон, но го изкарах много леко. 10 дни взимах лекарства и не излизах, но почти не го усетих. Но и след като се излекувах, усещам негативните отражения на болестта, не съм същият. Един ден почувствах силна режеща болка в десния крак. Реших, че ще отмине, но, уви, не стана така. До такава степен ме болеше, че не можех да стъпвам. С триста зора отидох на преглед. Лекарят каза, че проблемът се дължи на миналогодишната ми среща със заразата и вероятно ще го има няколко месеца", сподели легендата.

"Все още съм с кашкавалени крака. По-важното обаче е, че най-страшното мина. Като се разболях от Ковид-19, две болници отказаха да ме приемат. Назначено ми беше лечение в домашни условия. Да, ама не - влоших се и се наложи да вляза по спешност в "Софиямед”, където лежах 15 дни. Лекуваха ме с 3 вида антибиотици. Направиха ми и над 20 вливания. Общо взето, всеки ден си беше битка на живот и смърт. Имаше моменти, в които си мислех, че си отивам”, сподели и Латинка Петрова. Първите два-три й било тежко, но поносимо, а после изведнъж се влошила. "Едва стоях на краката си, чувствах се изключително отпаднала. Направих си тест и той се оказа положителен. Вирусът донесе вкъщи мъжът ми, който се лекуваше в болница". Докато актрисата се борила с короната, за нея се грижели дъщеря й и зет й, които й доставяли храна и медикаменти до входната врата. "Вече се чувствам по-добре и направо не искам да се сещам на какво тежко изпитание бях подложена. Искам да кажа на хората да се пазят много, защото това е невероятна напаст", оплака се Лоти.

По същия път е минала и колежката й Анета Сотирова – първо е пробвала домашно лечение, а след това се наложило хоспитализация. "Вече всичко е зад гърба ми, но беше страшно през изминалите 40 дни. Първоначално се чувствах уморена и неразположена, но не се притесних. После обаче вдигнах температура и се оказа, че съм с пневмония. PCR тестът ми беше положителен, но с джипито ми решихме да се церя вкъщи. Уви, подобрението така и не идваше, затова ме приеха в ковид отделение. Лежах 5 дни там, преди да ме изпишат”, сподели майката на певицата Белослава.

За разлика от нея леко е изакарал вируса колегата й Антон Радичев. "Вече съм добре. Един ден имах температура. И това беше", казва за повторното си заразяване звездата от "Клуб НЛО". "И първия път мина леко. Следях си антителата. Трябваше да се имунизирам през идващия месец, когато ми изтичаше документът, само че се заразих", разясни любимецът, когото с обич наричат Баба Тонка. Глaвнитe зacлyги зa лeĸoтo пpeминaвaнe пpeз виpyca ce дължaт нa гpижитe и нacoĸитe нa пpoф. Kaмeн Πлoчeв oт Boeннoмeдицинcĸa aĸaдeмия, който го съветвал по телефона какви медикаменти да пие. "Антителата ми от 139 скочиха на 352. Лeĸapитe ĸaзвaт, чe oĸoлo шecт мeceцa ce зaдъpжaт и cлeд тoвa изчeзвaт. Щe дaм ĸpъв дa видим ĸaĸъв e пoĸaзaтeлят им, ĸaтo минaт. Ho и излeĸyвaн, cмятaм дa cи cлoжa. И дa имaм aнтитeлa, пaĸ мoгa дa ce имyнизиpaм", ĸaтeгopичeн e Антон Paдичeв.

Още по-леко е прекарал заболяването и по-младият му колега Владимир Карамазов. Той се заразил, докато возил негов приятел, който бил заразен. "Той тогава не знаеше. След два дни ми каза, че е доста зле и най-вероятно е болен", сподели звездата от сериалите на NOVA "Дяволското гърло" и "Откраднат живот". Няколко дни по-късно усетил първите симптоми, но не подозирал, че е възможно да е ковид. "Започнаха леко да се влошават нещата, като мен ме удари изцяло в носа и усещах в синусите нещо много странно, не е хремата, която ми е позната, аз можех да си дишам, но просто в главата имах много сериозна тежест. Започнах да пия антибиотици и се оправих", разказа още актьорът. Най-неприятният момент бил загубата на обоняние и съветва всички хора да не подценяват вируса, а да се пазят.

От известните българи най-тежки поражения след ковида е младият певец Кристиан Костов, който го изкара за втори път в рамките на година. "Не бях толкова зле, колкото при инфекцията от първия път. Симптомите след коронавируса са по-зле. Без очила не виждам вече. Не мога да ям месо и не мога да спя. Всичко ми мирише по странен начин. Хванах Омикрон, но не знам откъде", разказа певецът. Той сподели, че изведнъж е вдигнал висока температура. Цялото му семейство също изкарва вируса по едно и също време. "Цялото тяло ме болеше, не можех да правя нищо, дори да стана от леглото. Имах усещането, че умирам", сподели Крис.

Луиза кърмила заразена

Актрисата Луиза Григорова обясни, че се е чувствала зле в около 6 дни от престоя си у дома. Само тя си направила и PCR тест, който да потвърди диагнозата, с която се сблъскали още синът й Бран и съпругът й - режисьорът Мартин Макариев. Всеки от тях се лекувал по различен начин, а тя не е преставала да кърми бебето дори по време на заболяването. Синът й пък станал изключително раздразнителен - както заради коронавируса, така и заради факта, че започнали да му растат зъбките. Това превръщало и даването на лекарства в трудна задача. Единствените симптоми, които усещала за себе си, са липсата на мирис и вкус, а преди това чувствала умора и задъханост. Бран пък имал 2-3 по-тежки дни, в които вдигал температура, пише "Телеграф".


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 23:25 Анет игрален филм /копродукция,...
  • 01:50 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 03:25 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:20 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 04:35 Олтарите на България
  • 04:45 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:30 Още от деня коментарно предаване /п/
  • Сега bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • Сега Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:30 "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.