Бившата премиерша Линда Макензи Петкова издава книга

В сладкарницата си Линда предлага Торта бял гараш, която е любима на съпруга ѝ Кирил Петков

по статията работи: iNews.bg | 14.03.2023 | 17:30
Бившата премиерша Линда Макензи Петкова издава книга

Бившата премиерша Линда Макензи Петкова съвсем скоро ще излезе на пазара с книга, потвърди и самата тя, предава България Днес.

В творбата Линда ще дава здравословни рецепти за различни ястия, като паралелно с това ще разказва как се е сдобила с въпросната гозба. Бившата премиерша обикаляла света със специален тефтер, в който си записвала преживяванията и интересни рецепти, които сега ще предложи на читателите си.

Както се знае, Линда е горда собственичка на сладкарница, в която се предлагат всякакви вкуснотии без захар, глутен, изкуствени подсладители и "Е"-та. "Храната винаги ме е вдъхновявала. Това е, което най-много обичам да правя, това е, на което най-много държа в семейството - да се храним здравословно", споделя Линда.

Повече от десет години фамилията се храни без глутен, а бившият премиер Кирил Петков, който няма проблем с непоносимости към храни и алергии, вече е свикнал с този начин на хранене. "Много обичам да готвя. Прекарвам цялото си време, правейки точно това. Едната ни дъщеря е с диабет от десет години и за нея режимът е по-строг, но всички се адаптирахме. Непоносимост към глутена имаме всички, а аз имам проблем и с щитовидната жлеза. Първоначално непоносимост към глутен имаше покойната ми майка Маргарет. Тя е диетолог и е създала собствен микс от брашно, който ползва за различни печива. Нейна е и идеята за създаването на пекарната ми", разказва Линда.

Веднага след диагнозата си родителката на младата жена научава и множество рецепти, които бъдещата премиерша да прави с удоволствие за себе си и семейството.

"Научи ме на труд. Много се радвам, когато с ръцете си правя различни неща", казва Линда, която е единствената жена на експремиер, денонощно трудеща се заедно с колегите в пекарната. Тя идва първа и си тръгва последна в сладкарницата, а всяка рецепта от предлаганите всъщност е любима на член от семейството.

"Торта бял гараш е най-сладкото нещо, което предлагаме, както и чийзкейк. Любима е на съпруга ми", разказва предпочитанията си готвачката.

Линда е категорична, че всяка пастичка или част от менюто в сладкарницата е свързана и с определени емоции и места, които са изпитани или почувствани от всички във фамилията. Точно за това ще разкаже и в книгата си.

"Обиколили сме половината свят, живяла съм на различни места и съм опитвала всякаква кухня. Но мисля, че здравословното меню е най-важното за всеки човек, тъй като има много хора, които дори не знаят, че имат непоносимост към някои храни, и развиват болести, които могат да предотвратят, ако се хранят правилно", смята Макензи.

Самата тя обожава българската кухня. Най-много харесва боб и свински джолан с кисело зеле. Харесва и зеленчуците ни, които са много, много вкусни за всеки чужденец, който се докосне до тях.

Родена през 1979 година в Отава, Линда следва съпруга си Кирил, когато идва в България. Голямата ѝ страст е кухнята и неслучайно се явява на един от кастингите за "Мастър шеф" по телевизията.

"Беше на шега, а пък то ме одобриха", смее се тогава Линда, която отпадна на 13-о място заради недобре сготвена паста.

"Не го приемах насериозно, но научих много неща", припомня си Линда. Една от големите ѝ любимки в журито е шеф Силвена Роу. Двете жени често се виждат и разменят здравословни рецепти и извън предаването.

С днешна дата семейството на Линда се радва, че тя ще се отдаде и на писателство. За най-голямата от трите им дъщери - Ванеса, това е истинска мечта. Момичето е студентка в Ню Йорк и вече работи също като майка си върху първата си книга. Тя обаче ще излезе след тази на майка ѝ.

Втората дъщеря на семейство Петкови е Ема, а най-малката се ражда през 2012 година - Ани.

След пристигането си в България Линда Петкова се занимава с доброволчески дейности, работи за неправителствена организация и онлайн продажби за американска модна компания.

"Но от всичко това най-много се радвах, когато готвя. Така се появи и сладкарницата ми", казва Линда, която вече 15 години е у нас и чувства България като втори роден дом.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.13...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.66
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.