Как да се облечете като местни в 25 града по света

Научете се как да се обличате от шик до строга униформа, за да се чувствате в унисон със света около вас

по статията работи: Лазар Тодоров | 21.05.2015 | 16:04
Как да се облечете като местни в 25 града по света

Има места и държави, в които туристите направо крещят, че са такива. Местните облекла са толкова различни, че понякога дори е нездравословно да си различен. Затова ви предлагаме да понаучите облеклата по света, за да не се чувствате като грозното патенце или да не застрашите излишно живота си. Научете как да се обличате строго и елегантно в Копенхаген и шикозно и уникално като във Флоренция.

Амстердам, Холандия

1508148

Клинове! И дебели чорапогащници под рокли, поли и дори шорти. И цветни маратонки. А за вечерта дебел суичър и дънки. И със сигурност непромокаемо яке.

Бейрут, Ливан

1508139

Дълги рокли, прави поли. Цветни аксесоари, неонови чанти и красиви, натруфени шалове отличават жените в Либия от другите по света. Мъжете ходят с костюми в синьо или черно с две копчета. С дизайнерски колани и обувки. Шик! Е, жената трябва да е забрадена и скромно облечена, за да посети религиозен паметник.

Берлин, Германия

1508141

Берлин е доста семпъл и дори беден от страна на облеклото. В топлите дни жените ходят с шорти и джапанки,с широки блузи в бяло, кремаво или цитрусов цвят. Не обичат бермудите, а и рядко можете да видите мъж в костюм. За тях бизнеса може да бъде и в casual стил. Не е зле да имате суитчър, заради температурите. А зимата се носят дебели пуловери, шапки, ръкавици и т.н.

Брюксел, Белгия

Дънки с двойно дъно, равни обувки и лек трикотаж. По-плътни ризи и блузи за зимата. И задължително връхна дреха, заради обичаите сутрин да е лято, вечер да е зима. Ако отидете на басейн ще видите, че мъжете трябва да носят бански, а не къси панталони.

Буенос Айрес, Аржентина

1508143

Дънки за по-ниските температури. Бежов памучен панталон за топлото време. Жените обикновено носят рокли или поли с нежни обувки, с леки върхове, и сандали или еспадрили.Трябва да избягвате торбести дрехи и няма да видите мъжете да носят къси панталони!

Кайро, Египет

1508145

В Кайро, повечето хора се обличат консервативно. Мъжете могат да носят панталони и тениски, но рядко в къси панталони и потници. За жените, лен или памук за панталони и поли под коляното през лятото и дънки за зимата. Избягвайте тесни дрехи, ниски деколтета, или нещо прозрачно. Заради пясъка, повечето хора носят удобни, затворени обувки.

Копенхаген, Дания

1508147

Жителите на Копенхаген са шик и то го постигат без усилия. Тъй като много често карат колела носят гуменки, маратонки и равни ботуши. Модата – широка фланелка и тесни дънки. През лятото дамите ходят с рокли, панталони с принтове и миди поли. Но през зимата трябва да имаш поне едно шик палто!

Флоренция, Италия

1508149

Стилът във Флоренция е casual, но елегантен. Избягвайте джапанки, широки шапки, ризи с лога, или мини поли и шорти. Повечето религиозни паметници и църкви няма да позволят голи рамене, така че е добре да имате дълъг шал. Гладиаторски сандали, маратонки или токчета са женския избор, а мъжете носят обувки тип лодка, маратонки, или официални обувки.

Хонг Конг, Китай

1508151

Един от най-често използваните елементи в Хонг Конг е чадърът. Заради дъжда през есента и зимата и слънцето през лятото. Синтетичните обувки са на почит, защото изсъхват бързо. Непринуден стил, с маратонки и дънки. Джапанки и къси панталони са чест избор, но определено не трябва да са прекалено къси. По-добре къса пола, отколкото голямо деколте! Странно, нали?

Джакарта, Индонезия

1508146

Вратовръзките са рядкост в бизнеса. Стилът тук е по-небрежен, разкопчани ризи, каки панталони за мъжете, а жените носят обикновени рокли, ризи с дълъг ръкав и почти без бижута. Обичат и поло блузи. По време на партита, мъжете често ще носят мокасини и синтетика в ярки щампи. За жени – сандали с пета, маратонки, или пантофки.

Лондон, Великобритания

1508154

Леки поли и рокли с пантофки или джапанки за лятото. Ще видите ярки цветове и графики, но и черен цвят. Лондончани се обличат шик, но без да прекаляват. Носенето на дънки с челси ботуши заедно с добре оборудван тренчкот ще ви осигури смесване с тълпата. И разбира се, гумени ботуши и дъждобрани! Обичат цветните дрехи, така бъдете свободни.

Лос Анджелис, Калифорния

Заради целогодишната жега потниците, памучните ризи, къси панталони и поли са задължителни. Мъжете са по леки ризи с дънки или панталон и гуменки. Вечер – тъмни дънки и елегантни токове за вечеря. За клуба – миниполи, пъстри блузи и рокли. Мъжете носят тъмни дънки с ризи или спортно палто.

Мадрид, Испания

1508155

През лятото – шифонени ризи, потници и рокли, слънчеви очила, и гладиаторски сандали за жени. Високи гуменки са типичен избор за мъже и жени, и шаловете са модерни целогодишно. През есента и зимата, жените носят тесни дънки, широки пуловери, шал и затворени обувки. Мъжете обикновено носят тъмносиви дънки с риза V-образно деколте и кожено яке.

Москва, Русия

1508153

През пролетта и лятото, жените са в рокли с чорапогащи или дънки и тениска. Мъжете с дънки с ризи с дълъг ръкав, но не без яке и чадър, тъй като все още може да бъде хладно. През зимата, чорапогащи и кожени палта, ръкавици, шалове, шапки, и здрави зимни ботуши, няма как. Мъжете ходят с елегантни обувки и дрехи.

Миконос, Гърция

Повечето от островите в Гърция са casual, но в Миконос е шик! През деня обличат ленени панталони със стилни ризи, пуловери вързани около раменете и големи слънчеви очила. Тъмно-златни гривни са фаворит за жените, както и поли, до средата на бедрото. Вечер, мъжете носят тъмен деним и колосани ризи.

Ню Йорк Сити, САЩ

1508156

Нюйоркчани обичат да са "перфектно несвършени". Черното е емблематичен цвят за нюйоркчани. В действителност, градът е изключително разнообразен от стилове, но ярките цветове са подчертани с по-неутрални тонове като черно, слонова кост, морско и сиво, за баланс. Най-важни са обувките! Това е град, където постоянно се ходи трябва да има баланс между тромавите маратонки и невероятно високи токчета. Затова се носят мокасини, стил Оксфорт и т.н.

Ню Делхи, Индия

Без да показвате много ръце или крака. Широки дрехи, памучни панталони и закопчани ризи за лятото. Копринени обувки на ток са чудесен избор за жените, но да не са много изрязани!

Париж, Франция

1508140

Шик! Никакви маратонки! В Париж сте! Тесни дънки, дизайнерски блузи, семпли рокли и пантофки или гумени. И дълги шалове за студените температури. Обувки стил Оксфорд са за зимата, за да са шик. И парижани обичат своите шлифери и блейзъри.

Рим, Италия

1508150

Хората предпочитат тениски, дънки, широки поли и рокли до коленете. Жените обичат рокли, ризи, панталони, но да са съчетани. Черните и тъмно сините тонове и деним са популярни цветове. Черно да бъде основен цвят за повечето тоалети, независимо дали става дума панталони, костюм, рокли, или ризи. За обувките – сандали, изработени от естествена кожа, дълги ботуши, и посочи официални обувки.

Сан Франциско, Калифорния

1508144Може от топло да стане ветровито. Рядко се носят ярки шорти през лятото. Носят по-скоро дънки, много черно, кожени якета и удобни, но модни ботуши, пантофки или гуменки.

Стокхолм, Швеция

1508152

Класен минимализъм. Шапки или тъмни очила. Плоски ботуши през зимата и пантофки за лятото. За мъжете тъмен цвят деним с колосани ризи или изчистени тениски. Какво повече да кажем? Изчистено и класно!

Сидни, Австралия

Благодарение на слънчевите дни почти целогодишно, можете да носите бански с топ и шорти през деня. Мъжете често носят къси панталони, графични потници и джапанки или маратонки. Вечер, чифт сиви или сини джинси с лека блуза и жилетка. Жените могат да са с клин, а мъжете носят модни маратонки.

Тел Авив, Израел

1508138

Докато Ерусалим е религиозен център, Тел Авив дава възможност за повече живот. Жените обичат да носят плетени горнища и рокли със сложна дантела Тесни дънки и шалвари са фаворит за лятото и есента о често ще видите мъжете в сандали, защото има толкова много плажове в района. За зимата пантофки, високи ботуши или гуменки.

Токио, Япония

1508142

Стилът на Токио варира в широки граници от хараджуку до ярки и смели цветове за по-съвременен вид. За бизнес – черни костюми. Типично облекло са риза и панталони, тъмни дънки или панталони, рокля и минималистични обувки като еспадрили и гуменки. Жените са склонни да се обличат скромно. Хубаво е да се отбележи, че японските мъже не носят къси панталони, освен ако не тренират или не са на плажа.

Цюрих, Швейцария

Тук стилът е изчистен. Избягвайте да носите прекалено много аксесоари и гледайте да сте стилни. Тъмни цветове в черно, сиво и кафяво са им любими. Вълнени или туид палта, фусти, военни палта и шлифери са това, което трябва да имате за ежедневна зимна разходка.

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.