Най-удивително странните смъртни случаи в историята

Или колко изненадващ край може да има нечий живот

по статията работи: Микаела Мохарамян | 14.06.2013 | 15:46
Най-удивително странните смъртни случаи в историята
http://likes.com

Чували сме за всякакви смъртни случаи - кой от кой по-учудващ понякога. Има обаче едни, които заслужават да са в класация като тази, защото са исторически, защото направо са легендарни.

15. Распутин

Ако сте били деца през 90-те, вероятно помните анимацията за принцеса Анастасия и знаете кой е бил Распутин. Това, което не знаете е, че този тип е бил точно толкова труден за убиване, колкото и във филма. Не можем да сме сигурни какво точно се е случило, но общоприетата история е следната:

Притеснявайки се за лошото влияние на Распутин над царица Александра, членовете на фамилията Романови планирали да го убият, използвайки цианид.

След като изял сладкишите и виното с отрова (достатъчна, за да убие петима), Распутин все още си бил съвсем жив. Застреляли го и го оставили да умира бавно и мъчително в трапезарията. Но това все още не е краят! Когато се върнали, за да видят какво се е случило, той бил все още жив. Застреляли го отново (два или три пъти) и го пребили с гумени бухалки.  После го вързали, увили го в чаршаф и го хвърлили в реката. След няколко дни тялото му било открито на брега и, познайте, той някак е успял да измъкне едната си ръка от въжето... преди да умре (окончателно).

fd1b7058-a421-021e-fd3a-db0caf99413a

14. Лунна река

Ли Бай е бил виден китайски поет от династията Танг и неговата, ъм, поетична смърт е доста известна легенда в китайската култура.

Историята разказва, че Ли Бай се удавил, след като паднал от лодката си докато плавал по р. Яндзъ. Той се опитвал да прегърне отражението на луната върху водата. Гениално.

21d0e9ee-233d-9968-4981-4ba6cc0bbe78

13. Гигантичната вечерята

Последното меню на шведския крал Адолф Фредерик се състояло от омар, хайвер, кисело зеле, херинга и шампанско... плюс 14 порции от любимия му десерт семла (кифлички в купа с топло мляко). Е, точно това меню го е убило. Известен е още като "кралят, който се угои до смърт.”

fbafa0b2-2ac5-ec29-792b-874bf963f3bb

12. Доказателството

Тук случаят е следният: през 1871 г. в Охайо мъж е бил прострелян и убит по време на бой в бар. Адвокатът на ответника твърдял, че жертвата, всъщност, се е самозастрелял докато се опитвал да извади пистолета си, защото е бил на колене и е притиснал спусъка. За да докаже теорията си, той демонстрирал нагледно пред журито. Грабнал пистолет, мислейки, че не е зареден и се застрелял... точно както описал. Така адвокатът Клемент Валандигам потвърдил теорията си, а обвиняемият Томас  МакГеън бил освободен.

9cdbf7ad-9a3a-6332-1cb4-e059085d913c

11. Иронична смърт

Гари Хой, адвокат от Торонто, имал навика да демонстрира нечупливостта на стъклото в Toronto-Dominion Centre като се хвърлял върху него. Тези каскади били успешни... почти всеки път. Един ден стъклото просто поддало и Хой паднал 24 етажа. Интересното е, че стъклото, всъщност, не се счупило (е, докато не се ударило в земята заедно с Гари) - то просто се измъкнало от рамката си. Така че, на практика, Хой бил прав.

e28d0748-1822-e46b-1354-366dd394ae32

10. Убийствен пъзел 8

Може би сте чували за това: доставчик на пица, безумен сюжет, бомба около врата, банков обир.  И сега дългото припомняне: през август 2003 г. Браян Дъглас Уелс, доставчик на пица, бил убит от бомба, завързана около врата му, след като се опитал да ограби банка. Уелс твърди, че докато доставял пица, трима души насила сложили яка с бомба на врата му, дали му пистолет и списък със задачи (първата от които бил банковият обир). Накрая се оказало, че Уилс бил съучастник в цялата схема. Полицията установила, че задачите от списъка няма как да бъдат изпълнени, преди да гръмне бомбата.

Най-шокиращото в цялата нелепа история е, че парите от обира били предназначени за проститутка, която трябвало да плати на някого да убие баща й, за да може тя да вземе наследството.

864fc84d-323f-98b4-e6e2-0f83397d5506

9. Фатално веселие

Фразата "смърт от смях” звучи като слоган за реклама, но е нещо, което наистина може да се случи. Такъв е случаят на гръцкия философ Хризип, който починал през 206 г. пр. Хр. (това е човекът, на който трябва да сте благодарни за логическите въпроси на изпита SAT). Според легендите пияният Хризип видял магаре да яде смокиня, решил, че това е най-смешното нещо на света и умрял от смях... буквално. Ами, това е то, това е цялата история.

4f6e675e-99ac-6b92-b351-b1e09dfdbd32

8. Проклятието на мумията

Всички знаем суеверието, че всеки, който обезпокои покоя в египетска гробница, особено тази на фараона, ще бъде застигнат от  ужасяващо проклятие за лош късмет, болест, смърт и т.н.

Но има една доста бележита история за лорд Карнарвон, който спонсорирал разкопките на гробницата на крал Тут. Няколко секунди след отварянето на гробницата, Карнарвон умрял. По-вероятно смъртта е причинена от ухапването на отровен комар, което се инфектирало след леко одраскване, когато лордът се бръснел. В резултат се заразил с еризипил (червен вятър). Тази смърт поне си има някакво обяснение, но то звучи толкова странно, че ви оставя отново в недоумение.

a5a92f19-7b46-559e-d832-1da35e8593c8

7. Танцувай като за последно

Вярвате или не "манията по танци” наистина съществува. И това никак не е игра.Танцовата "чума” от 1518г. се появила в днешна източна Франция и е най-бележитият пример за масова истерия заради която хората буквално танцували, буквално няколко дни без да спират, докато накрая буквално умирали. До ден днешен няма достоверно медицинско заключение по тази тема.

c81b664c-4669-5981-1bf2-5e9a677d77c7

6. Бирена смърт

Може да си мислите, че наводнение от бира звучи удивително яко и може би сте прави ако това е само хипотетично. Да, но по-буквалното приемане на тази хипотеза може и да е доста ужасяващо.

През 1814г. голяма цистерна с бира на известна лондонска пивоварна паднала, което предизвикало домино ефект с останалите цистерни. Над 323, 000 галона бира наводнили пивоварната и заобикалящите я територии, унищожавайки две къщи и отнемайки живота на 7 човека.

9f086328-87e9-bbbd-a328-9111bc5bf11e

5. Сладка катастрофа

Знаете ли за Бостънското наводнение от петмез през 1919г.? Огромен резервоар с меласа (да, има и такива резервоари), разположен в северния край на Бостън, избухнал и залял улиците на разстояние от цели 56км. 21 души загинали, а 150 били ранени.

7ab43e6e-63d1-c8ad-f928-dc78a0bcdd3f

4. Футболното магьосничество

През 1998г. футболен мач между две провинции на Конго бил прекъснат от светкавица, която ударила на терена и убила 11 футболисти само от единия отбор (сега се върнете и прочетете изречението колкото пъти е нужно, за да се уверите, че правилно сте разбрали, ние ще почакаме). Другият отбор останал незасегнат, поне не физически, защото получили сериозни обвинения за магьосничество (което явно е правдиво обвинение в централна Африка).

0d7ec0ab-6fc5-f7fb-5870-268f74e3be66

3. Ти знаеш ли, че си токсична?

През 1994г. Глория Рамирез била приета в болницата Riverside поради напреднал стадий на рак на маточната шийка, но тя не била единствената, която се нуждаела от помощ.

Персоналът на болницата забелязали странен блясък по кожата на Рамирез и усетили кисело-горчива миризма, идваща от устата на жената. Сестрата, която взела кръв от ръката на  Рамирез, усетила миризма, наподобяваща амониева киселина, идваща от колбичката с кръв. Тогава сестрата припаднала. След това и лекарката усетила гадене и прималяване, затова напуснала стаята, но припаднала на бюрото на сестрата. Дихателният терапевт, който бил наблизо също припаднал. Всички останали служители били евакуирани заедно с пациентите.

Рамирез починала от бъбречна недостатъчност. Но какво се случило с персонала? Ето я теорията: Рамирез може би е ползвала диметилсулфоксид, за да успокои болката. Субстанцията има точно мирис на чесън, какъвто е имал дъхът на Рамирез. Обяснението за смесването на химикалите в кръвта с приетото вещество е много сложно и няма нужда да ви затормозяваме (а и да се мъчим ние да го обясним като хората), но то е причина за отровния газ.

f4427339-0368-ec07-cb74-3fc4cdf99cec

2. Неприятности в Рая

През юни миналата година две сестри канадки, Одри и Ноеми Беландер били намерени мъртви в хотелската си стая по време на почивката им на тайландските острови Фи Фи (същото място, където е сниман филмът "Плажа” с Леонардо Ди Каприо).

В началото е смятано, че са отровени, а по-късно било установено, че са умрели от DEET (отровна съставка в препаратите срещу насекоми), който се съдържал в коктейл, направен с невротоксичен репелент срещу комари. Да, нека повторим: невротоксичен... репелент... Срещу комари... в напитка?!

Но почакайте, защото става по-странно. След аутопсии от канадски специалисти, стигнали до заключение, че докато сестрите са умирали с DEET в организма, то всъщност не е било във фатални количества, че да ги убие. Така че накрая... оставаме без отговор за истинската причина за смъртта.

f3bcb439-723c-89b3-2760-07d1f2661b56

1. Мистерията на планината

През февруари 1959г. 10 скиори поели на похот към връх в планината Kholat Syakhl в Русия (ироничното е, че името се превежда "Планината на смъртта”). Един от алпинистите бил принуден да се върне заради настинка. Останалите девет никога повече не били видени живи.

Е, вероятно си мислите: "Хора, умрели докато изкачвали планина в Русия посредата на зимата? Колко странно да е това?” Окей, ето за какво си говорим тук: когато следователите намерили лагера на алпинистите, той бил в пълен хаос, а палатката била разкъсана... отвътре. Имало стъпки, които водели настрани и били на боси хора, вероятно носели чорапи или само една обувка.

Първите две тела били намерени под голямо дърво на километър и половина от лагера. Те били облечени само с бельо.

Още три тела били намерени на различни разстояния между голямото дърво и лагера. От изследванията се разбира, че са умрели докато са се опитвали да се върнат в лагера. Единият труп бил с фрактури по мозъка.

Отнело цели два месеца преди да открият останалите четири тела в дерето, намиращо се на няколкостотин метра от голямото дърво, където били намерени първите две тела. Били увити в останки от дрехите на останалите от групата. Смята се, че тези четирима са умрели последни и са ползвали дрехите на мъртвите си другари. А, забравихме да споменем, че дрехите... те били радиоактивни.

По последните четири тела нямало никакви следи от травми. Нито синини, нито драскотини, нищо, освен... фрактури по гръдния кош, които били забелязани при всички. Докторите казват, че силата, необходима, за да се нанесе такъв удар е сравнима само с удар от кола. Но, нали казахме - никакви външни наранявания! Освен това езикът на едната жена липсвал. Да, езикът й.

Крайната преценка  била, че жертвите са умрели от "непреодолими природни сили”, което доста звучи като "нямаме ни най-малка представа какво по дяволите се е случило там горе”.

39d96c9a-9602-e394-bae6-c7df987aa9ec


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


15 velvet boots 24.02.2014 | 19:04
Много са страни, как моеж да се случват таквиа неща настина
14 Veselin Asenov 15.06.2013 | 13:09
Логично - да. Приемливо - надали. Последния случай вече отдавна е заведен към дело от официалните инстанции, но се разисква от някои теоретици за връзка с извънземни, експериментални вируси и прочее. Именно заради странността си случая е богат материал за разсъждение. А да и към въпроса за петмеза - това е вид сварена гъста сладка субстанция, обикновено от някакъв плод.
13 reni angelova 14.06.2013 | 17:56
Такива статии много ме напрягат, но случаите са много странни.
12 г-жа Тенджеркова 14.06.2013 | 17:13
Психария голяма! Направо настръхва човек, докато чете тези истории.
11 hope less 14.06.2013 | 16:29
статията е интересна, но думата е нелепа;)
10 hope less 14.06.2013 | 16:27
Гигантичната - любимата дума на някой редактор.
9 meden rudnik 14.06.2013 | 16:26
За Распутин съм гледал филма с Жерар Де Пардийо и трябва да ви кажа, че ми направи много силно впечатление лентата...той е бил една доста противоречива личност...голям зор беше да го убият.
8 La Bicha 14.06.2013 | 16:14
ГИГАНТИЧНАТА вечеря отразява ГИГАНТИЧНАТА простотия на писателя на статията!!
7 Selah Sue 14.06.2013 | 16:13
"Знаете ли за Бостънското наводнение от петмез през 1919г.?" - Какво е петмез?
6 Лили Добромирова 14.06.2013 | 16:11
Така си е. Много интересно дали се разследва още този случай?
5 La Bicha 14.06.2013 | 16:10
Невероятни исотрии. Кой знае колко още такива помни историята, но аз съм убедена, че за всичко си има логично обяснение.
4 Selah Sue 14.06.2013 | 16:09
Удивителени са наистина. Някои са умрели от глупостта си,д руги от необясними обстоятелства.
3 Лили Добромирова 14.06.2013 | 16:09
Последния случай наистина е покъртителен. И до ден днешен явно не се знае какво точно се е случило.
2 Мирослав Макавеев 14.06.2013 | 16:07
Наистина удивителни истории,повечето са останали неразгадани.
1 Палома Гълъбова 14.06.2013 | 16:06
Тази последната история е достойна за някой хорър! Много страховити и странни случаи, ама пък статията е супер интересна.

ТВ програма

Кино

  • Сега Още от деня коментарно предаване /п/
  • 06:00 Дворът с люлките игрален филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • Сега "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • Сега "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.